Forum » Pomoč in nasveti » Napaka 797 v visti
Napaka 797 v visti
MaX ::
Približno 3 tedne Uporabljam Windows Visto. Do sedaj je vse delovalo brez posebnosti. Pred par dnevi sem prižgal pc, kateri pa se ni pravilno bootal, ampak se je resetiral. Po ponovnem zagonu je prišel v windowse in normalno deloval razen povezave na internet, kjer mi javi napako 797, ko se hočem povezati na internet. Napiše namreč, da se ne more povezat na modem, ker kao da ga ni oz. je zaseden.
Probal sem že vse. Pregledal kable, vse štima, na isti modem priklopil laptop, kjer vse dela, tako da je modem definitivno brez problema.
Imam dve mrežni kartici, integrirani na osnovno plošči DFI, na obeh je težava ista. Lokalna mreža dela brez problema.
Na internet se povezujem preko ADSL modema Callisto 821 od Siola.
Če je imel kdo podoben problem ali se mu sanja, kaj je narobe, bi bil hvaležen za nasvet.
Probal sem že vse. Pregledal kable, vse štima, na isti modem priklopil laptop, kjer vse dela, tako da je modem definitivno brez problema.
Imam dve mrežni kartici, integrirani na osnovno plošči DFI, na obeh je težava ista. Lokalna mreža dela brez problema.
Na internet se povezujem preko ADSL modema Callisto 821 od Siola.
Če je imel kdo podoben problem ali se mu sanja, kaj je narobe, bi bil hvaležen za nasvet.
bluefish ::
Google izvrže kar nekaj podobnih topicov na tujih straneh. Neke skupne rešitve žal ni; nekaterim pomaga, če odstranijo vse gonilnike za modem. Je pa očitno problem skupen tudi XP-jem.
Tukaj je nekdo sam rešil problem:
I uninstalled Sagem via start/program and set the internet options to never dial and, bingo, it worked. Thanks everyone. I'm still puzzled why it worked in the first place and what caused it to cease to work.
Tukaj je nekdo sam rešil problem:
I uninstalled Sagem via start/program and set the internet options to never dial and, bingo, it worked. Thanks everyone. I'm still puzzled why it worked in the first place and what caused it to cease to work.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
MaX ::
Problem rešen...
Glede na to, da ni nič pomagalo, meni pa je zmanjkalo idej, je sledil format particije in nalaganje windows XP.
Zdaj dela tako kot mora.
Glede na to, da ni nič pomagalo, meni pa je zmanjkalo idej, je sledil format particije in nalaganje windows XP.
Zdaj dela tako kot mora.
Alijen ::
Kot opažam imajo nekateri še vedno s tem probleme :) Sem ravno danes imel tak primer.
Napaka 797 se pojavi pri vzpostavljanju povezave dial up. Če je Max imel ADSL in je vzpostavljal dial up, mu jasno ni povezalo.
Sedaj ko so modem/ruterji že to sploh ni problem.
Če bo pa še kdo imel tako težavo, pa naj preveri če vzpostavljal PPPoE ali Dial up.
Napaka 797 se pojavi pri vzpostavljanju povezave dial up. Če je Max imel ADSL in je vzpostavljal dial up, mu jasno ni povezalo.
Sedaj ko so modem/ruterji že to sploh ni problem.
Če bo pa še kdo imel tako težavo, pa naj preveri če vzpostavljal PPPoE ali Dial up.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava z internetom!Oddelek: Omrežja in internet | 3337 (3157) | amigo_no1 |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1649 (1248) | _Dejan_ |
» | server 2003 problemOddelek: Programska oprema | 1468 (1310) | urosh |
» | Deljenje internet povezave s pomočjo ICSa ne gre?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1343 (1170) | bastadu |
» | Program za ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1949 (1344) | mamut |