» »

Freelance spletno programiranje (npr. elance.com)

Freelance spletno programiranje (npr. elance.com)

dunker ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Že parkrat sem naletel na koncept freelance spletnega programiranja in moram reči, da me zadeva mika, rad bi le slišal kaj od koga, ki ima izkušnje. Američani (no, predvsem oni) vedno bolj in bolj outsourceajo programiranje v države z nižjim standardom, beri z nižjo urno postavko. :D Lep primer take strani je npr. www.elance.com, samo toliko za predstavo.

Ker bi mi ta način dela blazno ustrezal (med študijem je ravno prav časa za delo na nekaj honorarnih projektih, ne ravno za full-time job), ker nimam absolutno nobenih težav z angleščino in ker sem spletno (vsaj tako mislim) kar podkovan (HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript, Ajax, Photoshop, ...), me zadeva močno zanima.

Ima mogoče kakšen Slo-Techovec kaj izkušenj s takšnim načinom dela? Kako točno to poteka? Kako kot Slovenec prejmeš plačilo? Kako najlažje začeti, da si pridobiš tistih par zadovoljnih naročnikov - s prenizko urno postavko najbrž nima smisla, ker s tem ne vzbujaš ravno zaupanja pa še težko jo potem dvigneš ... Karkoli?

Hvala za odgovore!

Anže :D

dunker ::

Torej nima nihče nobenih tovrstnih izkušenj? :O

Groove ::

ne zastopm glih tega sistema. lahk bi napisu kratek povzetek kako to poteka? :8)

strictom ::

Kolikor vidim se vpišeš v elance.com in tam razna podjetja najdejo folk (imaš oceno in napisano koliko izkušenj), da jim naredi razne logote, programiranje, designe, ... Svašta v glavnem.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Groove ::

hehe, sm že pregledu. kar zanimivo.
sam kok maš dejansko šans če na začetku nimaš nobenga projekta :|

Groove ::

sploh ne morš "bidat" na katerikoli projekt, če ne plačaš. zdi se mi da tud ne morš bit "provider" če ne zakupiš pač nekih pikic, ki se odštejejo za vsak projekt.
BEDA! :|

sverde21 ::

@PraznaGlava: Tukajle ni treba plačat AFAIK.
<?php echo `w`; ?>

[SkA] ::

Tovrstnih spletnih strani je malo morje. Vprašanje je na koncu seveda, koliko je dejansko povpraševanja na njih. Ker če boš na koncu porabil pol dneva, da boš pregledal svojih 15 strani (kjer si prijavljen kot iskalec dela), je pomojem škoda energije.

Sicer pa, naši študentski servisi so polni takih in drugačnih oglasov za honorarne sodelavce z IT področja. Čemu komplicirati?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

dunker ::

[SkA], če ne zaradi drugega, potem zaradi sledečega: Kakšne 4 mesece nazaj sem na oglasni deski videl dva oglasa za delo prek študenta, nalepljena drugega ob drugim. Nekdo je iskal absolventa FRI UNI, urna postavka 3.50 €. Nekdo drug je iskal čistilko za čiščenje enkrat tedensko, urna postavka 5.20 €. :D

Priznam seveda v isti sapi, da je diplomant FRI UNI brez delovnih izkušenj precej neuporabna življenjska oblika, ampak vseeno - c'mon!!! Na telih freelance servisih se urne postavke vendarle gibljejo nekako med 15 in 25 $, samo uveljaviti se je treba. Bomo videli, zaenkrat sem na elance.com poslal en mail s parimi vprašanji, čakam na odgovor. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunker ()

popec ::

Ali se komu sanja, kako je z obdavčitvijo takih zaslužkov? Če mi nekdo po pošti pošlje ček, ali mi to gre v dohodnino?
h$^

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popec ()

ThinMan ::

Mislim da vse preverjajo kako in zakaj je prišel denar. Najbolj je met PayPal, sam žal ni Slovenije not.

Doma ti ostane možnost keš na roke, al pa avtorska pogodba, po kateri je 30 al 35% obdavčeno (za procente nisem 100% zihr)

lp
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

popec ::

Torej, če prav razumem, bi moral prišparati določen del zaslužka za konec leta, ko bi država od mene terjala davek.
h$^

Groove ::

po moje ti pa neb mogl obdavčit. bo treba poslat kak mail v kako odvetniško pisarno itd :D :))

brez-imenko ::

Sicer je tema malček stara vendar bi jo rad malo obudil iz spanja in se mi je pojavila ko mi jo je iskalnik google vrgel ven ko sem vpisal freelance. Predvsem me zanima ker se s tole sorto ukvarjate predusem študenti in imate to potem "pošlihtano"/urejeno potom napotnic, kako pa je če si osebek brez statusa ali pa da si dobil redno zaposlitev pa recimo da bi to imel še kot dodatni zaslužek? Hvala za odgovore.

PS: Predusem se zanimam za modeiranje 3D modelov, ker internetnih strani ne morem delati ker peša angleška slovnica.:);):)

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Avtorski honorar ali popoldanski s.p.
No grave is deep enough to keep us in chains.

brez-imenko ::

Ja lahko oboje če mi čez zimo zamede pol metra snega, no ja preveč ne, da mi ne bo treba toliko kidati;):) in da mi nebo trgalo telefonskih žic.:( :( Ja lahko opišeš za oboje pač trenutno nisem zaposlen, če pa bi mi ratalo bi se pa to sprevrglo v popoldanski S.P:

LapD ::

"kupi" si status, odpri popoldanski sp. Stroški bodo recimo 100-200€ za status in potem še okrog 35€ na mesec za sp. Lahko pa sprejemaš plačila preko paypala pa te pomojem ne bo nihče lovil če ne boš ravno nekih milijonov pridelal.
web&motion designer

brez-imenko ::

Aha, neko varijanto si je sestra naredila, ker pavzira zaradi neizdelanega letnika in bo šla plačati šolnino v nekem znesku 100-200€ da bo imela status in lahko vsaj delala kot študent.

Ja ta paypal je vredu, samo problem se mi zdi da nastane kadar bi ti rad denar potem dobil v fizični obliki, da lahko tudi kaj za vsakdanje potrebe nabaviš. Za kreditno kartico tubi banka zahteva neke minimalne pogoje da jo sploh lahko imaš.8-O
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

lahko v abanki dobiš debetno za katero ne zahtevajo nekih posebnih pogojev in prav fino funkcionira s paypalom.

brez-imenko ::

Aja.:D Kakšno specialno ime pa ima ta kartica oz. če poznaš link od opisa te kartice. Verjetno bom ja odpru še en račun itak sem razmišljal o tem že dolgo samo moram imeti razlog, da se mi splaša odpirati še enega.:)
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

#000000 ::

VISA Electron debetna kartica

bluefish ::

brez-imenko ::

Ej:) Najlepša vam hvala za tako explozivno hiter odgovor:D
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj delati v prostem času za zaslužek

Oddelek: Loža
195888 (4364) chrispy
»

Freelance programiranje - prihodki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7124810 (20359) krofeta
»

iskanje zaposlitve

Oddelek: Loža
264763 (3622) St235
»

Dodaten zasluzek

Oddelek: Loža
378136 (220) Tody
»

Freelance

Oddelek: Programiranje
296833 (5834) BluPhenix

Več podobnih tem