» »

2 ruterja, 4 računalniki

2 ruterja, 4 računalniki

Sheky ::

Zdravo

Imam dva ruterja (Belkin Wireless G Plus MIMO Router, Linksys WRT54GS). Belkin je povezan z modemom, Linksys pa je priklopljen na Belkina. Na Belkin sta prikloplena dva rač. s tiskalniki. Na Linksys pa tudi dva. Rad mi da bi se vsi 4 računalniki vidli med seboj, da bi lahko tiskal in imel skupne mape.(Zdaj se vidijo samo tisti ki so priključeni na isti ruter).

Kaj moram narediti?

jan01 ::

Kako pa je linksys priklopljen na belkina? Belkin router moraš povezati do linksysa tako, da je pri obeh "navaden" vtič(eden od štirih, ne tisti drug), ne wan.

AndrejS ::

Zakaj pa imaš sploh 2 routerja ? Imaš 2 internet povezavi ali kaj ... drugače nima smisla... Tisti router ko imaš za internet povezavo priklopiš internet na WAN... nastaviš DHCP ( po želji) . Na drugem routerju postiš WAN port izklopljen, izklopiš DHCP, in priklopiš preko LAN porta na drugi router. Morda bo še problem da imeta oba routerja isti IP naslov... pač na enem spremeniš.

c00L3r ::

Drugi router je brezveze, lahko bi imel samo switch. Seveda lahko tudi router uporabiš kot switch, če ga že imaš doma. Jaz bi na tvojem mestu prodal enega od routerjev in kupil switch, pa še nekaj € ti bo ostalo :D

mihec87 ::

Sj sploh ne rabi switcha pa nič sj ma router 4 porte za računalnike..?

Sheky ::

Pač dubu sm zastonj en ruter, ker pa bi mogu vlečt kable čez celo bajto da bi meu sam en ruter sm raj uporabu še ta dodaten ruter in pa kabel k je biu že položen. Sej zdej sm zrihtu da dela


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s preusmeritvijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
7774 (589) beni
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

Oddelek: Omrežja in internet
313617 (3091) NeMeTko
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415181 (12928) neres
»

Kako narediti 2 ločeni povezavi?

Oddelek: Omrežja in internet
212073 (1752) rzidar1
»

kater wireless router

Oddelek: Kaj kupiti
172042 (1632) pujsek_

Več podobnih tem