Forum » Operacijski sistemi » CentOS in Xterm
CentOS in Xterm
Djuro ::
Zdravo!
Instaliral sem si CentOS 5. Po tem, ko sem se enkrat igral in vpisal ukaz init 3, mi sedaj vedno, ko restartam ali pa hočem pognati X-e naloži Xterm namesto default Gnome. Pri prijavnem oknu mi Gnome sploh ne ponudi.
Emm, kako prepričat, da bi pa jest vendarle uporabljal Gnome?
Hvala za pomoč
Djuro
Instaliral sem si CentOS 5. Po tem, ko sem se enkrat igral in vpisal ukaz init 3, mi sedaj vedno, ko restartam ali pa hočem pognati X-e naloži Xterm namesto default Gnome. Pri prijavnem oknu mi Gnome sploh ne ponudi.
Emm, kako prepričat, da bi pa jest vendarle uporabljal Gnome?
Hvala za pomoč
Djuro
416c6573a ::
xterm se ti sigurno ne odpre, ce se ti ne nalozi okenski sistem. Ta konzola je cista konzola, kot je bil dos v starih casih. Isto bi dobil, ce bi v okenjskem sistemu pritiskal ctrl-alt-F1,F2,F3,...
Poglej v /etc/initttab, ce imas notri vrstico id:5:initdefault:
Ce je namesto stevilke 5 kaksna druga (1...4), popravi na 5.
Poglej v /etc/initttab, ce imas notri vrstico id:5:initdefault:
Ce je namesto stevilke 5 kaksna druga (1...4), popravi na 5.
Lastnorocno.
Djuro ::
Ee, morebiti sem se narobe izrazil, sem bolj frišen na tem področju.
V glavnem, odpre se mi windowmanager, vendar ne GNOME ampak nekaj zeloo okleščenega. Ko se prijavim imam na namizju zgolj xclock in eno terminalsko okno.
inittab je pravilen.
Kje se določa, kateri WM (upam, da tu nisem kiksnil pri izrazu) odpreš?
V glavnem, odpre se mi windowmanager, vendar ne GNOME ampak nekaj zeloo okleščenega. Ko se prijavim imam na namizju zgolj xclock in eno terminalsko okno.
inittab je pravilen.
Kje se določa, kateri WM (upam, da tu nisem kiksnil pri izrazu) odpreš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mouse pointer bug ?Oddelek: Operacijski sistemi | 951 (546) | MrStein |
» | Linux - Kje se naučiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 19394 (17010) | NeMeTko |
» | Šumniki v XTermOddelek: Operacijski sistemi | 1071 (996) | Pithlit |
» | Išče se micro Linux distribucija z grafičnim web browserjemOddelek: Operacijski sistemi | 2087 (1572) | ajagodnik |
» | RH 7.2 dialup + StarOffice5.2 vprasanjaOddelek: Operacijski sistemi | 1176 (1028) | |Luka| |