Forum » Pomoč in nasveti » internet na prenosniku.... pls help
internet na prenosniku.... pls help
davorin77 ::
imam stacionarni računalnik, prenosnik (ki ima "sprejemnik" za brazžični net) in router z možnostjo brezžičnega povezovanja na net. zanima me, kako bi lahko povezal prenosnika na net brezžično.
vidim ja... sam nikjer ne najdem odgovora...
no imam pa se en problem... na enem kompu mam win xp na drugemu pa visto...... prosim da mi kdo kaj predlaga...
no imam pa se en problem... na enem kompu mam win xp na drugemu pa visto...... prosim da mi kdo kaj predlaga...
amigo_no1 ::
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Za brezžično povezovanje potrebuješ wifi router, kjer nastaviš kanal, ime omrežja (ssid), način oddajanja/sprejemanja (802.11b/ 802.11g ) , kodiranje ( wep, wpa) ; nato pa v prenosniku poženeš program za wifi (intel wireless ali kaj podobnega).
Razen da gre signal po zraku je princip isti kot pri kablu.
Za brezžično povezovanje potrebuješ wifi router, kjer nastaviš kanal, ime omrežja (ssid), način oddajanja/sprejemanja (802.11b/ 802.11g ) , kodiranje ( wep, wpa) ; nato pa v prenosniku poženeš program za wifi (intel wireless ali kaj podobnega).
Razen da gre signal po zraku je princip isti kot pri kablu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Gwanaroth ::
Nima. Standard je standard, ne glede na operacijski sistem.
Lights often keep secret hypnosis..
tomaz- ::
mogoče bi bilo fino, če bi si malo prebral navodila o tvojem ruterju, če jih nimaš v obliki knjižice, jih pa snemi z neta.. Ker ti lahko zdajle povemo, da vtipkaj 192.168.1.1 in boš prišel v nastavitve tvojega ruterja, ampak mam filing, da bo naslednje vprašanje: Ej, zdej pa od mene zahteva uporabniško ime in geslo.. Kaj pa zdaj??
hehene ne ni to uprašanje ;) (geslo = admin ;) --> vem od prej ;)) uprašanje je kako bi si na prenosniku naštimal kanal... ker mam gor visto in nisme še navajen delat z njo :(
Dead_Eye ::
Na prenosniku nimaš kaj štelat, vse narediš v routerju. Potem pa na prenosniku pogledaš zaznana brezžična omrežja, napišeš tisto WPA geslo ki si ga itbral in woila...
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik in povezava z internetom preko routerja - nekaj vprašanjOddelek: Pomoč in nasveti | 2478 (1962) | Miro-Slav |
» | Problem WirelessOddelek: Omrežja in internet | 1306 (914) | woman |
» | WiFi v stanovanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 3971 (3415) | Frenckie |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10151 (6940) | trnvpeti |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3307 (3015) | ali3n |