» »

Procesorji za dlančnike

Procesorji za dlančnike

BlonG ::

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko kdo pomaga in mi pojasni kako je z zmogljivostjo procesorjev v mobilnih napravah.

Trenutno namreč uporabljam dlančnik (Asus Mypal 620 BT) ki ima Xscale Intel PXA255 procesor - 400MHz. Tega bi rad nadomestil z novim model HTC Touch, ki ima Texas Instruments OMAP 850 procesor - 201MHz.

Zdaj pa ne vem, če to podobno kot pri PC-jih: tudi če ima procesor manj MHz je lahko zmogljivejši. Ali je tudi v primeru omenjenih procesorjev tako? Je HTC Touch manj ali bolj zmogljiv kot Asus MyPal 620BT? Kje bi se opazila razlika - pri katerih aplikacijah oz. delu?

(Na netu nisem našel primerjave med tema procesorjema, tako da ne vem ali je v novejši napravi šibkejši procesor. Moja logika - lahko da je popolnoma zgrešena: nov OS (WM6) je običajno bolj zahteven/požrešen od starega (WM2003), zato bi moral biti procesor močnejši - tudi zato, ker je novejši. Pa nisem prepričan v to.) :\

profii ::

glede konkretnih dlančnikov ti nebi znal svetovati, vendar sem imel HP hx4700 z 624mhz pa se mi je zdel počasen, potem pa sem dobil v roke nekega drugega HPja z 400mhz je bil pa še počasnejši. jaz osebno nebi kupil dlančnika pod 400mhz.

Edit:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: profii ()

zee ::

nekje sem zasledil kritike HTC Touch-a in niso bile pozitivne.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BlonG ::

Iščem vse možne opise za HTC Touch - ker ga zaenkrat ne morem nikjer vzet v roke in preizkusit. :)) Tako da, če se spomniš kje so bile tiste negativne kritike, bi ti bil hvaležen za link.

Glede hitrosti procesorja: no ja, odvisno kdaj kdo z dlančnikom počne. Trenutno se nad 400MHz ne morem pritoževat - mi je povsem dovolj. Če bi z novim dlančnikom zmogljivost padla, bi to opazil in ne bi bil vesel. (Če bo boljša bom tudi opazil, a bom v tem primeru vesel :D)

Drugače pa predvsem iščem nadomestilo za zdajšnji dlančnik in telefon - sit sem nošenja dveh "napravic" in usklajevanja za občasen dostop do interneta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
877404 (6112) krneki0001

Apple iPhone da ali ne

Oddelek: Mobilne tehnologije
363190 (1971) ABX
»

Letos prodanih že 10 milijonov iPhonov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10514852 (10628) techfreak :)
»

Dlančnik + telefon???

Oddelek: Kaj kupiti
6738 (738) Primoz78
»

iPhone: v Franciji izbran Orange (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
986397 (6397) Gandalfar

Več podobnih tem