Forum » Mobilne tehnologije » Nokia
Nokia
OOTBOXZY ::
Zanima me vase mnenje o Nokiah E61, E70 in N73. Katero bi vi izbrali, ce denar nebi bil pomemben. Zanima me predvsem funkcijsko, delo tudi z office dokumenti in jasno robustnost aparata.
LP
OOTBO XZY
OOTBO XZY
pershi ::
Med temi tremi meni najbolj odgovarja N73, je najmanjsa in ima vecino funkcij kot ostala dva (Symbian pac).
E61 je namenjen tistim ki veliko berejo in odpisujejo na maile med potjo, temu primerno ima qwerty tipkovnico s sicer majhnimi gumbi, ki pa so, ko se jih navadis presentljivo uporabni. Zelo dober je tudi velik zaslon, posledica tega in pa velike tipkovnice pa je tudi. da je telefon precej velik.
E70 je manjsi in je sicer s tisto "prepogljivo" tipkovnico tudi povsem ok za pisanje, za branje pa je malo slabsi od E61, ker ima manjsi zaslon. Od vseh treh telefonov je po mojem mnenju najslabse izdelan (ob uporabi imas tisti plastik fantastik obcutek).
N73 je se najbolj podoben klasicnim telefonom, tipkovnica pa ni nic kaj posebnega, zato v primeru da veliko pises ti tega odsvetujem. Ima pa dober display in presenetljivo dober fotoaparat. Aja pa N73 ne pozna WiFi.
lp, p
E61 je namenjen tistim ki veliko berejo in odpisujejo na maile med potjo, temu primerno ima qwerty tipkovnico s sicer majhnimi gumbi, ki pa so, ko se jih navadis presentljivo uporabni. Zelo dober je tudi velik zaslon, posledica tega in pa velike tipkovnice pa je tudi. da je telefon precej velik.
E70 je manjsi in je sicer s tisto "prepogljivo" tipkovnico tudi povsem ok za pisanje, za branje pa je malo slabsi od E61, ker ima manjsi zaslon. Od vseh treh telefonov je po mojem mnenju najslabse izdelan (ob uporabi imas tisti plastik fantastik obcutek).
N73 je se najbolj podoben klasicnim telefonom, tipkovnica pa ni nic kaj posebnega, zato v primeru da veliko pises ti tega odsvetujem. Ima pa dober display in presenetljivo dober fotoaparat. Aja pa N73 ne pozna WiFi.
lp, p
Buldožer ::
Sam si lastim e61. Izbiral sem pa ravno tako med e61 in n73. E61 sem izbral le zato ker ima wi-fi, žal pa sem nad njim razočaran, saj ne deluje kot bi moral in tudi sama izdelava ohišja ni najboljša, saj se vse premika in škriplje, čeprav je ohišje aluminijasto. Sama tipkovnica na e61 mi ne pomeni ne vem koliko. Če bi se moral še enkrat odločit bi izbral n73, predvsem zaradi dobrega fotoaparata in običajne postavitve zaslona(vertikalne in ne horizontalne kot pri e61). Z e70 pa na žalost nima izkušenj.
Več glav več ve. No, ni nujno!
PaJo ::
Kaj pa mogoče E65?
Sem izbiral med N73 in E65 in sem izbral slednjega, v roku 1 meseca sem zadovoljen z uporabo, blem je samo baterija, ki res ne drži dosti, ostalo vse tip-top
Sem izbiral med N73 in E65 in sem izbral slednjega, v roku 1 meseca sem zadovoljen z uporabo, blem je samo baterija, ki res ne drži dosti, ostalo vse tip-top
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Poldy ::
Sem kupil N73. Po dveh dneh neprestanega pritiskanja in slikanja imam še pol baterije, tako da lahko rečem da bo ob normalni uporabi zdržala vsaj en teden.
+Fotografije so odlične, oz. bi lahko rekel, da s tem aparatom lahko narediš pravo fotografijo (funkcije, avtofokus).
+Odličen ekran, osvetlitev se prilagaja svetlobi okolice, ekran je tiste "sorte" da bolj ko sonce sveti, bolj se vidi.
+Zvok... stereo zvočniki...
-Pokrovček za fotoaparat - malo škriplje
-Premajhne tipke
-Cegu
Edit:
Pozabil sem bistvo vprašanja - dokumente odpira dobro, glede robustnosti softwarea sem odprl novo temo, če pa misliš fizično robustnost, imam pa občutek, da pokrovček zadaj komaj čaka da odleti.
+Fotografije so odlične, oz. bi lahko rekel, da s tem aparatom lahko narediš pravo fotografijo (funkcije, avtofokus).
+Odličen ekran, osvetlitev se prilagaja svetlobi okolice, ekran je tiste "sorte" da bolj ko sonce sveti, bolj se vidi.
+Zvok... stereo zvočniki...
-Pokrovček za fotoaparat - malo škriplje
-Premajhne tipke
-Cegu
Edit:
Pozabil sem bistvo vprašanja - dokumente odpira dobro, glede robustnosti softwarea sem odprl novo temo, če pa misliš fizično robustnost, imam pa občutek, da pokrovček zadaj komaj čaka da odleti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonihOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 7726 (5234) | poweroff |
» | Nokia N73 ali 6120ClasicOddelek: Mobilne tehnologije | 1567 (1374) | PrimozR |
» | Sony Ericsson W960i ali Nokia N95 8GB ali raje kateri drugi?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2758 (2367) | strictom |
» | Kateri GSM pri SiMobilu?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2286 (1732) | ;-) |
» | Kater mobitelOddelek: Mobilne tehnologije | 1795 (1227) | KTr1sk |