Forum » Operacijski sistemi » Dual boot Vista in XP problem.
Dual boot Vista in XP problem.
matjaz23 ::
Lep pozdrav,
Že lep čas sem imel dual boot varjante, 98SE&XP, Me&XP, XP&XP,... nikoli nesem imel težav, ali pa sem jih hitro rešil z editiranjem boot.ini fajla.
Zdaj mam pa problem, ki mi ni več najbolj jasen :)
Imel sem varjanto XP&XP na C: in D: particijah, vse lepo laufalo. Nakar sem se odločil, da bom dal na C: visto. Formatiram particijo, naložim Visto... zdaj pa nikakor vistin bootloader ne najde XP particije oz. naredi vnosa v zagonski meni. Probal sem že z EasyBCD in Vistabootpro ročno vnesti, ampak mi zmeraj, ko izbereš XP sistem napiše napako, da ne najde NTDLR-ja.
Kako bi se dalo to rešiti, če se sploh da. Mogoče, da bi se ti fajli (NTDLR, boot.ini, ntdetect.com) ročno presneli nekam, kjer jih ta vistin bootloader zna uporabiti? Če je kdo imel podoben problem in ga je rešil, mi naj malce pomaga, saj se mi ne lubi še enkrat pol dni nameščat celotnega sistema :)
LP
Že lep čas sem imel dual boot varjante, 98SE&XP, Me&XP, XP&XP,... nikoli nesem imel težav, ali pa sem jih hitro rešil z editiranjem boot.ini fajla.
Zdaj mam pa problem, ki mi ni več najbolj jasen :)
Imel sem varjanto XP&XP na C: in D: particijah, vse lepo laufalo. Nakar sem se odločil, da bom dal na C: visto. Formatiram particijo, naložim Visto... zdaj pa nikakor vistin bootloader ne najde XP particije oz. naredi vnosa v zagonski meni. Probal sem že z EasyBCD in Vistabootpro ročno vnesti, ampak mi zmeraj, ko izbereš XP sistem napiše napako, da ne najde NTDLR-ja.
Kako bi se dalo to rešiti, če se sploh da. Mogoče, da bi se ti fajli (NTDLR, boot.ini, ntdetect.com) ročno presneli nekam, kjer jih ta vistin bootloader zna uporabiti? Če je kdo imel podoben problem in ga je rešil, mi naj malce pomaga, saj se mi ne lubi še enkrat pol dni nameščat celotnega sistema :)
LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
fitipalDDi ::
Men ni panike, če bi moral znova inštalirat XP. Poznam postopek. Problem nastane, če že maš Xpeje na eni particiji, in dodaš visto na drugo. Un program Vistabootpro mi nič ne pomaga, razen da mi vpiše še eno opcijo v boot meni, ki pa potem ne deluje. Tretji link pa mislim, da sploh nima veze z kakim bootom. Hvala vseeno.
OK,
če sem že napisal problem, naj pa še torej napišem rešitev . Ključ je v datotekah ntdlr, ntdetect.com in boot.ini. Ker jih ni bilo na d: particiji, kjer imam nameščene XP, sem jih moral ročno potegniti dol z neta in jih skopirati v osnovni imenik. Potem je pa vpis, ki ga narediš s EasyBSD ali VistaBootPro našel svoj smisel . Upam, da bo tole komu pomagalo.
Aja, te fajle lahk dobite na http://tinyempire.com/notes/ntldrismiss...
LP
če sem že napisal problem, naj pa še torej napišem rešitev . Ključ je v datotekah ntdlr, ntdetect.com in boot.ini. Ker jih ni bilo na d: particiji, kjer imam nameščene XP, sem jih moral ročno potegniti dol z neta in jih skopirati v osnovni imenik. Potem je pa vpis, ki ga narediš s EasyBSD ali VistaBootPro našel svoj smisel . Upam, da bo tole komu pomagalo.
Aja, te fajle lahk dobite na http://tinyempire.com/notes/ntldrismiss...
LP
Romčy ::
Ej,Matjaž33 svaka čast,da si dodal tudi rešitev,ker imam isti problem in si mi prihranil kar nekaj časa da ne bo treba še 1x nameščat.Thx,faca si.
"Software is like sex, it's better when it's free"
Glad I could help
Ja, zakaj bi se vsi matrali tk kot sem se js, hehe.
Me veseli, da dela.
LP
Ja, zakaj bi se vsi matrali tk kot sem se js, hehe.
Me veseli, da dela.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako združiti particiji na različnih diskih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3068 (2765) | Zero001 |
» | NTLDR missing?!?! !!NUJNO!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2526 (1920) | Vanich |
» | [Vista]Dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 2456 (2266) | leftone |
» | Xp se nočejo zagnat!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1327 (1090) | Feniks |
» | štart windows 2000 če nimajo MBR ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (1202) | JP |