Forum » Pomoč in nasveti » tiskanje na fotopapir mi ne gre
tiskanje na fotopapir mi ne gre
M@73Y ::
pozdrav. torej imam HP PSC1315 ( torej tiskalnik, scanner, kopirc v enem) in nove kartuše št 56, 57. torej barvna in črna. imam fotopapir HP semi-glossy 170g/m2.
sedaj me pa zanima zakaj mi ne razlije lepo črne barve po papirju. v nastavitvah nastavim na fotopapir semi-glossy, pa na 600dpi in mi ful grdo naprinta črno barvo. kot da bi jo pljuval gor pa da se nebi razlila. res grdo. a kdo ve kje je problem. mogoče v papirju, ker baje se da s tem tiskalnikom delat dokaj vredu fotografije. prosim za mnenja.
Lp. matej
sedaj me pa zanima zakaj mi ne razlije lepo črne barve po papirju. v nastavitvah nastavim na fotopapir semi-glossy, pa na 600dpi in mi ful grdo naprinta črno barvo. kot da bi jo pljuval gor pa da se nebi razlila. res grdo. a kdo ve kje je problem. mogoče v papirju, ker baje se da s tem tiskalnikom delat dokaj vredu fotografije. prosim za mnenja.
Lp. matej
..jump into psytrance tunnel..
Izi ::
Ali si siguren, da printaš na pravo stran papirja ?
Vprašanje ni tako neumno, kot izgleda, če namreč papir obrneš narobe bo naprintano neuporabno.
Imel sem že precej foto papirjev, ki so na pogled enaki z obeh strani ampak barva se pravilno prime samo na eno stran.
Vprašanje ni tako neumno, kot izgleda, če namreč papir obrneš narobe bo naprintano neuporabno.
Imel sem že precej foto papirjev, ki so na pogled enaki z obeh strani ampak barva se pravilno prime samo na eno stran.
ja tiskam na tisto tagladko stran ka se mau sveti. uporabljam hp everyday photo papier semmi-glossy.
tomaz- ::
poskusi z drugim papirjem. Jaz sem imel isti problem s Canonovo pixmo 3000. Ko sem uporabil en papir, je bila črn abarva kar malo "dvignjena" in taka, kot bi bila mal napihnjena. Ko sem zamenjal z drugim papirjem, je bilo ok...
roli ::
Jaz imam pok tega HP papirja v predalu in enak tiskalnik in stvar dela čisto spodoben print.Jaz imam sicer linux gonilnike tako, da ne nastavljam papirja.Poizkusi samo kvaliteto spremenit iz normal/draft na photo (ali karkoli že je) in pusti papir nastavljen na navaden A4 papir.
http://www.r00li.com
Jst ::
V linuxu imam (vsaj jaz) enake (in še več) nastavitev, kot v Win.
---
Poskusi drug papir, realign, clean. Mogoče je kaj narobe s kartušo. Defekt printer. You never know...
---
Poskusi drug papir, realign, clean. Mogoče je kaj narobe s kartušo. Defekt printer. You never know...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Jst ::
Jaz sem uporabil yast v opensuse, nič posebnega, easy process.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
pozdrav. ja anjprej hvala za reply-je. sm porihtu zadevo. namrečsm si naložu še enkrat Hp image ready program in z njim printam fotografije in mi lepo printa. ne veme pa zakaj mi ne dela v photoshopu. sam sj itak v photoshopu sliko obdelalm v Hp image ready jo pa sprintam.
Lp. matej
Lp. matej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kalibracija barv monitorja in tiskalnikaOddelek: Programska oprema | 2942 (2430) | Okapi |
» | Barvni tiskalnik do 500€Oddelek: Kaj kupiti | 3357 (3001) | psyke |
» | Odtisi zobckov na printihOddelek: Pomoč in nasveti | 855 (659) | medulla |
» | Refilli za tiskalnikeOddelek: Strojna oprema | 3066 (2443) | OZZY |
» | kater foto papir za inkjeta?Oddelek: Kaj kupiti | 1737 (1672) | Brane2 |