» »

Odtisi zobckov na printih

Odtisi zobckov na printih

medulla ::

Pozdrav,
novi Canon Pixma MP540 pusca na glossy papirju odtise zobckov, ko ga ti posiljajo naprej (vzdolz celega lista, na centimeter in pol, torej na vseh tirih). Z letala ni vidno, a se dovolj pozna, da moti. Na navadnem papirju se jih ne opazi, mogoce zaradi bolj grobe strukture povrsine ali pa je dovolj tanek, da se ne pozna.

Ima kdo kaksno idejo?

blackbfm ::

Probaj papir z manjšo gramaturo.

medulla ::

Bom. Sitno je samo, ker vcasih rabim tako gramaturo.
Tale je 170-gramski, ampak namenjen printanju s Canonom ...

Duhec ::

Pa si izbral v nastavitvah tiskalnika za tip papirja (paper type), da je Glossy in ne Plain ? Ker če pustiš, da je Plain (navaden) potem gre več črnila gor na papir, ki se zaradi vešplastnosti glossy papirja ne vpije tako hitro in gredo zobčki še po vlažni barvi.
Če nastaviš tip papirja na Glossy pa tiskalnik pljune precej drugače na medij.Sploh, če ni papir od Canona. Še najbolj sem mi je (seveda poleg originala glossy papirja od Canona, kjer je bil tisk fenomenalen) odnesel tisk na Zveckform High resolucijski papir.
Testiraj ta tvoj glossy papir še z drugačnimi nastavitvami, npr. še Photo, pa različna hitrost tiska itd., da ujameš pravo razmerje.

medulla ::

Nastavim vedno na pravi tip in high quality/low speed ... Ko sem (pri glossy papirju) spremenila na visokoresolucijski papir, barve niso najbolje izpadle. Zobcki se pa dejansko vtisnejo v sam papir, barve ne snamejo s povrsine, samo relief naredijo.
Ampak imas pa prav, se bom se igrala z nastavitvami (prejsnji Canon mi je pa na koncu crno printal samo pod transparency ... Why I stick with this company I do not know :P).

blackbfm ::

Sem mislu da maš kakšno večjo gramaturo..170 niti ni tok. Pomoje ne bi smel delat tega..mogoče slaba izdelava? Kaj pa vem, jaz bi ga sigurno nesel nazaj v trgovino in zahteval drug tiskalnik.

Drugače Canon je že v redu, v firmi mamo tiskalnik IX4000 pa je super. Samo to je že malo višji rang.

Duhec ::

Poizkusi še s papirjem drugega proizvajalca. Drugače pa uporabi original Canon papir, ki je pač dražji, a 100% ne bo težav.
Drugače ta tiskalnik prežveči papir do 300g/m2, servirano preko zadnjega pladnja.

medulla ::

Okej, hvala fantje. Bom se poskusila z drugim papirjem, sicer pa klicem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvni laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
252158 (459) T-I-N
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273203 (2847) psyke
»

TIV in Foto glossy papir (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
718033 (7204) Brane2
»

Nalepke za tiskanje na cd?

Oddelek: Kaj kupiti
64149 (4069) Poldy
»

kater foto papir za inkjeta?

Oddelek: Kaj kupiti
81641 (1576) Brane2

Več podobnih tem