» »

Pomoč s FONTI!!!

Pomoč s FONTI!!!

sebaboss ::

(UVOD) Imam en velik problem. Do nekega določenega datuma moram oddati neko internetno stran. Imam že izbrane fonte.

Vendar mi fonti ne delujejo v mojem programu za slike, ker niso v ttf. (true type font) formatu ampak samo v open type in v PS. Poskusil sem že kar nekaj konvert programov kot npr. crossfont ampak mi ni uspelo nič pretvoriti v ttf. Če ima kdo mogoče kakšne izkušnje s tem, ali mi lahko prosim pomaga? :)

hvala,
Sebastjan
Lep pozdrav,
Sebastjan

Matev ::

s programom za slike se obdeluje slike
text pa s programom za tekst

skupaj pa to spraviš recimo s programom za prelom in nato izvoziš kot sliko

#000000 ::

Ma kje si font dobil ?? če si ga kupu pol zateži tistemu ki ti ga je prodal, da ti da še ta format, če pa ga nisi pa poišči podobnega, kaj boš pa s ćumniki naredu ?? LP

opeter ::

Vendar mi fonti ne delujejo v mojem programu za slike, ker niso v ttf

Če ni skrivnost, ali lahko poveš v katerem programu delaš svoje "slike"? Ker vsak program, ki ni starejši od 7-8 let večinoma podpira OpenType, PostScript fonte pa podpira večina programov, ki so bila narejena v zadnjih 15-ih letih (na Mac platformi še celo več). Kateri sistem uproabljaš?

Če imaš Windows 95, 98, NT, potem moraš namestiti Adobejev Type Manager Light. Za poznejše Winse to ni potrebno, saj ima Windows 2000 in poznejši že v osnovi vgrajene podporo za PS fonte.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

sebaboss ::

če odgovorim na operterjevo vprašanje!

Upaorabljam Microsoft PhotoDraw V2 kjer dela samo ttf.

Pri coreldrawu in photoshpu delajo vsi normalno. Vendar mi je photodraw zaenkrat najbližji in za bolj kvalitetne strani ga moram pač uporabiti, ker v prej omenjenih dveh še nimam takega znanja kot v photodrawu.

Sebastjan
Lep pozdrav,
Sebastjan

photodraw?

kot da bi v paintbrushu delal

KmelJo ::

jaz imam probleme s fontom "Arial Narrow", katerega FF ne prikaže pravilno (kot da so kockice)
v IE se izpiše lepo, v FF pa ne. kakšna rešitev glede tega fonta?
Ni važn', kdo zmaga, sam' da mi ne zgubimo!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Custom font v CMS

Oddelek: Izdelava spletišč
151109 (776) lebdim
»

[php] PHP -> PDF šumniki

Oddelek: Programiranje
234934 (2094) mtya
»

Lep font, ki podpira čšž

Oddelek: Programska oprema
1515121 (14756) opeter
»

computer modern fonti

Oddelek: Operacijski sistemi
101928 (1725) CaqKa
»

Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
755477 (4238) M.B.

Več podobnih tem