» »

dell inspiron memory upgrade

dell inspiron memory upgrade

ike ::

Ojla.

Imam tri vprašanja.

Že dobro leto si lastim Dell Inspiron 6400-ko. Vzel sem ga z 512MB RAMA v enem kosu (DDR2 SDRAM, 533MHz), zdaj bi rad dodal še nekaj rama.
Nagledano imam tole: 1GB ploščica, Dell Notebook DDR2-533 SODIMM Memory. Z shippingom in DDV-jem me pride slabih 55€, sicer se bom malo načakal, a ni pene.
http://www.memoryx.net/3113748.html

FMC za isti kos hardwera, ki da je "Dell certified", računa 126€.
http://www.fmc.si/product.cp2?guid=01A2...

1. Ima kdo kake pomisleke?
Pogledal sem reviewe od memoryx.com, tudi na ebayu (nemškem :) in so dobri. Da Dell nima zalog in v izdelke vtakne pač tisto komponento, ki je trenutno na trgu najcenejša, se ve, zato me ne skrbi, da bi kupil kak poseben šrot. Uradna vgradnja pri mojem serviserju je 43€ (1 servisna ura, bes jih plentaj), zato bom ploščico not dal sam. Dell ima dobro spisan service manual z navodili in ne bi smelo biti problema.

2. Notri je že 1 512MB ploščica. Je za pričakovati kakšne resne težave, ko bosta not dve precej različni ploščici?

3. Garancije na ram verjetno ne bom imel pri dellu, me pa zanima, če mi to kaj vpliva na garancijo za cel sistem (še 2 leti, minus za baterijo, na katero dajo pol leta garancije).

Hvala vsem za odgovore.

>>><<< ::

Koliko rež pa sploh imaš za ram? Mislim, da morajo biti iste velikosti (2*512 v tvojem primeru). Glede garancije se pa pozanimaj na servisu, čeprav mislim, da ker imaš garancijo na cel sistem ne bi smel šarit po njem.

Mavrik ::

ike: Edini pomislek: preveč plačuješ. Pri AGTju je 512 MB DDR533 rama manj kot 20€, 1024 MB DDR666 pa 38€ (SODIMM to).
The truth is rarely pure and never simple.

Mih@@ ::

Z različnimi ploščicami ne bi smelo bit problemov, prav tako pa z vgradnjo RAMa ne izgubiš garancije. Se pa vseeno splača ploščico prej preizkusit... kot pri namiznikih tudi pri prenosnikih kakšna bedasta kombinacija brez pametnega razloga noče delat...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodajanje RAMa v laptop

Oddelek: Strojna oprema
283294 (1959) jukoz
»

Mnenja o DELL 6400 Inspiron (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939306 (5901) steev
»

Prenosniki in Windows Vista - praznenje skladišč (strani: 1 2 )

596529 (4808) buttcrack
»

Dell e520 - vreden nakupa?

111391 (1191) Posvetu
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

527653 (6137) Jan987

Več podobnih tem