» »

Neverjetni dosežek z brušenjem procesorja

Neverjetni dosežek z brušenjem procesorja

Dj-Prah ::

Imam starga celerona 433 Mhz,ki je deloval z 32°C.Sem ga navil na 540 Mhz in je deloval na 45°C.Zbrusil sem procesorjevo jedro še ne za pol mimimetra iz srebrne barve na bakreno barvo z smirglpapirjem (po domace) in zdaj tece lepo na 35°C maksimum.Nisem mogel verjet ampak kaj je je.Imam pa Intelov ventilator,ki se vrti na 3500RPM.Jutr pa dobim Vulcano 6cu,ki deluje na 4500RPM.Upam ka bo hladilo se malj bolj kaj mislite?:))

msmiha ::

Naredi to na kakem Pentiumo 4, ki so dragi ko svinja če upaš.:D Rezultati so pa res presenetljivi
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Dj-Prah ::

Pentium 4 si tud nebi sel kupovat ker se za novega celerona nimam denarja.:\

Boky ::

Ce nimas denarja za nov proc se mi zdi malce reskirano brusiti starega.
No glede na to da si ga zbrusil in je procesor to prezivel, se mi zdi brez veze dvigovat glasnost celega sistema z vulcanotom, saj si ze z samim brusenje precej znizal temperaturo proca.

royt ::

se strinjam z boky. menim, da je 35 povsem dovolj.

lp
royt

Dj-Prah ::

Sej ga ne bi sel šmirglat ce ne bi videl na internetu da se da.:\

alien-w ::

Brez veze kupovat Volcana, ker je res tko kakor je rekel Boky. 35°C je popolnoma dovolj hladno in mislim da z Volcanom ne boš več tako zelo zadovoljen. A intelov cooler si ze zbrusu? Poskusi se to!

Spajky ::

Ni dovoj za vroče poletje! Jaz sem že nekaj procov pobrusu in je to dejstvo /pobrusu sem tudi kulerje!/; pol pa sem upalu AS-II pasto in mi je dol stolklo temperaturo še za nekaj °C. Na začetku sem tudi jaz imel temperature podobne tvojim, zdaj pa pri sobni 20° v idle (+Rain) pod 30°C in to s Celly400@600@+10%Vcore s Slot1.retail coolerjem za PII/PIII 12x5x2cm made in China in 3mmX5x5cm Cu-ColdPlate vmes! Mam pa tudi na notranji strani proca mini bakreni hladilnik 1,5x2cmX2mm...
Kar pa se tiče Tualatinov in P4 je treba zademfat robove in luknjico na bakrenem pokrovu, da pri brušenju kaki mikro opilki ne pridejo not, ker je spodaj pod pokrovom proc nezaščiten !!! Tja not se lahko po moje natoči tudi malo olja za šivalne stroje, ker je vmesni plac votel in olje 3x bolje prevaja toploto kot zrak, torej poveča učinkovitost takozvanega IHS-ja...Vse se da, če se hoče in malo reskira.. :-) .. Moj prvi Celly /slava mu!-ubil ga po nesreči :-(/ je celo imel oljno blazino med procom in HSF, pa sem jo odstranil, ker nikakor nisem mogel zademfat, da ne bi vsaj malo curilo, ko se je vse segrelo; olje na matični pa je pravi magnet za prah, tega pa nočem!...
Kar pa se tiče ArcticSilver past, je strokovnjak firme, ki je proizvajala Arctic Cooler na Usenetu dejal, da se toplotne lastnosti teh past izboljšajo, ko se ta segreje preko 50°C do največ 60° in potem spet shladi, ker se "srebrne" mikrokapsule-kristali v pasti zlijejo in vpečejo v material /cooler in proc/ in pasta bolje razlije, zlepi in prevaja...Jaz sem vedno nanašal na proc in hladilnik gosto pasto, ko sta bila segreta s fenom, prpopal skupaj na Slotket, počakal, da se shladi vse in potem poču not v komp! Pri trenutnem procu sem pa to pregrel kar na rešetki nad oljno pečjo vse skup! Jaz temu pravim "pasivni Burn-In" brez priklopa na štrom! :-)))
Disclaimer: te moje experimente ponavljajte na lastno ! odgovornost! NE izvajajte pregrevanja procov v 8-) Mikrovalovki !!!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj Tualatin 1.2 GHz je Skinhead !

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
403173 (2099) Boky
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411851 (1351) abcde7
»

Termalni trak?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121082 (937) kuglvinkl
»

TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
491676 (1211) Boško
»

Dajte to nardit

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241604 (1195) element

Več podobnih tem