Forum » Pomoč in nasveti » Čiščenje šob v pisalni glavi
Čiščenje šob v pisalni glavi
Janck ::
IMAM EPSON STYLUS COLOR 740 IN SO SE MI ZAMAŠILE ŠOBE A MOGOČE KDO VE KAKO SE TO OČISTI S PROGRAM HEAD CLEANING PA NE MOREM OČISTI ŠOB
- spremenil: Janck ()
TuXterrestrial ::
V kolikor je prišlo do zamašitve šob v taki meri, da ne moreš očistiti z klikom na head claning, potem je najbolje, da odneseš tiskalnik na pooblaščeni servis, kjer ti bodo očistili šobe s posebno tekočino.
SLO-Security ::
Ubogaj NewMana.
Vem pa, da se je dalo za HPja dobiti ene ježke, ki si jih nato nalepu na papir in ga poslal skozi tiskalnik in vrgu CD v enoto. Ta pa ti je fino spucal glavo, sam kaj ko so jih proizvajalci kradli iz škatel za kartuše, pol so pa računal od 6-7k sit ;( .
Vem pa, da se je dalo za HPja dobiti ene ježke, ki si jih nato nalepu na papir in ga poslal skozi tiskalnik in vrgu CD v enoto. Ta pa ti je fino spucal glavo, sam kaj ko so jih proizvajalci kradli iz škatel za kartuše, pol so pa računal od 6-7k sit ;( .
KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !
NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !
JP ::
Lahko poskusiš tudi bolj barbarsko:
Kartuše vzemi iz printerja in pomoči šobe za nekaj časa v alkohol (samo šobe-ne rabiš veliko alkohola)
Čez nekaj časa jih obriši s bombazno krpico (če so barvne jih briši horizontalno da ne pride do mešanja barv)
Potem zaženi čiščenje in boš videl pri čem si.
Še vedno pa lahko neseš na servis ali pa kupiš novo kartušo!
lp JP8-)
Kartuše vzemi iz printerja in pomoči šobe za nekaj časa v alkohol (samo šobe-ne rabiš veliko alkohola)
Čez nekaj časa jih obriši s bombazno krpico (če so barvne jih briši horizontalno da ne pride do mešanja barv)
Potem zaženi čiščenje in boš videl pri čem si.
Še vedno pa lahko neseš na servis ali pa kupiš novo kartušo!
lp JP8-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JP ()
Highlag ::
Ja HP tiskalnike je čist enostavno spucat. Zamenjaš kartušo :-)
Sem imel enkrat res težave z zasušeno glavo na HP kartuši. Vzel sem palčko za čiščenje ušes in par kapljic destilirane vode. In moram reči, da sem glavo in počivališče glave očistil profesinalno. (sicer sem porabil približno 15 palčk). Tista kartuša še danes tiska čudovito. Aja pa še to bla je črna, tako da za barve ne vem. Res je tudi, da proizvajalci uporabljajo različna črnila tako da ni nujno, da destilirana voda pomaga povsod.
Sem imel enkrat res težave z zasušeno glavo na HP kartuši. Vzel sem palčko za čiščenje ušes in par kapljic destilirane vode. In moram reči, da sem glavo in počivališče glave očistil profesinalno. (sicer sem porabil približno 15 palčk). Tista kartuša še danes tiska čudovito. Aja pa še to bla je črna, tako da za barve ne vem. Res je tudi, da proizvajalci uporabljajo različna črnila tako da ni nujno, da destilirana voda pomaga povsod.
AngelOfDeath ::
Mislim da bo obisk servisa najboljši. Hp pač ima to prednost da lahk glavo zamenjaš pr epsonu pa ne.
Kriko ::
Ja naredi kot ti je povedal JP. Jaz sem tako večkrat naredil le da sem pomočil v aceton. Sem pa to informacijo dobil z tehnično pomočjo prodajalca! Če boš dal v aceton pa pazi ker hitro hlapi in kar naenkrat ga ne bo več. V vsakem primeru pa moraš dat čisto malo tekočine da res pokriješ samo šobe! Pol očistiš z kako krpico ki ne puša dlak!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako očistiti tiskalnik, glavo, kartušo..Oddelek: Strojna oprema | 13767 (7834) | mulc007 |
» | Tiskalnik - zamaščena glava na prinerju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2258 (2002) | FX6300B |
» | Tiskalnik printer defekt printanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2090 (1925) | Blinder |
» | Čiščenje zamašenih šob, Pixma 4200Oddelek: Pomoč in nasveti | 2134 (2085) | Azrael |
» | Zasušena kartušaOddelek: Pomoč in nasveti | 6102 (5831) | spucek |