Forum » Omrežja in internet » Ne morem se povezat na Internet Wireless access point
Ne morem se povezat na Internet Wireless access point
Fizikalko ::
Tkole:
Sosed ima wireless in bi rad preko njegove mreže šel na net iz prenosnika. Wireless je odprt, nanj se bp povežem s prijateljevim prenosnikom, z mojim pa nikakor - pravi, da ne najde nobene mreže. Wireless vmesnik je nameščen, dela kao bp, ampak najde pa nič. Kaj na storim?
Hvala že vnaprej.
Sosed ima wireless in bi rad preko njegove mreže šel na net iz prenosnika. Wireless je odprt, nanj se bp povežem s prijateljevim prenosnikom, z mojim pa nikakor - pravi, da ne najde nobene mreže. Wireless vmesnik je nameščen, dela kao bp, ampak najde pa nič. Kaj na storim?
Hvala že vnaprej.
Aja, tudi SSID imam, čeprav bi ga moral comp sam ugotoviti (omrežje je odprto). Anyone?
dronyx ::
Dostopna točka in prenosnik podpirata enake standarde? Recimo nimaš fiksirano dostopno točko na standard 802.11g in je prenosnik starejši ter podpira recimo samo standard 802.11b?
Ali si blizu dostopne točke? Najbolje da to testiraš čim bližje, da si siguren, da signal prenosnik zares lovi.
Ali si blizu dostopne točke? Najbolje da to testiraš čim bližje, da si siguren, da signal prenosnik zares lovi.
Spajky ::
Kaj nimajo prenosniki kao eno stikalo odzadi za hardverski vklop wifi modula; je to vklopljeno sploh?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Moja wireless kartica v prenosniku podpira oba standarda (g in b).
Spajky, možno - v driverjih mi namreč piše, da se je potrebno prepričati, da je switch on. Ampak tega switcha ne najdem...
Spajky, možno - v driverjih mi namreč piše, da se je potrebno prepričati, da je switch on. Ampak tega switcha ne najdem...
Primoz78 ::
Ce dela "kao" bp bi jaz raje se 1x preveril ce res dela...ker cudno, da ti sploh ne vidi mreze... Ce je to kartica in ne vgrajen WIFI poskusi se v sosedov prenosnik vtaknit kartico in sprobat...
Lp Primoz
p.s. A kartice za prenosnike majo tudi stikalo?
Lp Primoz
p.s. A kartice za prenosnike majo tudi stikalo?
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
Snegec ::
Odgovor na P.S.: Da. Softwersko stikalo.
Ups pozabil. Če imaš kako sranje od Asusa to PCMCIA kartico, za začetek odstrani Asusov WLAn manager in uporabljaj oni poden od Windowsov, ki je veliko bolj prijazen.
Ups pozabil. Če imaš kako sranje od Asusa to PCMCIA kartico, za začetek odstrani Asusov WLAn manager in uporabljaj oni poden od Windowsov, ki je veliko bolj prijazen.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Snegec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s hitrostjo internetaOddelek: Omrežja in internet | 1272 (997) | gendale2018 |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10280 (8516) | XS!D3 |
» | OPTIKA - slabši prenos preko WiFi-ja ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4966 (4422) | RejZoR |
» | Wireless router canyon cn-wf514Oddelek: Omrežja in internet | 7306 (5311) | jancus |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3044 (2252) | pujsek_ |