Forum » Operacijski sistemi » [Linux][Ubuntu] namestitveni sistem zmrzne
[Linux][Ubuntu] namestitveni sistem zmrzne
slovencl ::
Hočem inštaliraš ubuntu 6.06, pa se mi na začetku vse naloži, potem pa ko bi se moralo pokzat kako nalaga namizje, gnome itd (majhen okenček na sredi ekrana) pa enostavno zmarzne, ekran pa je črn. Kaj bi bilo narobe?
Sem mislil da je napaka v Power management nastavitvah v biosu, pa sem prestavil ACPI na off, potem mi pa sploh ne najde diska na sata vodilu.ž
Imam pa 64 bitni amd athlon x2, nvidea geforce grafično in asus matično.
Sem mislil da je napaka v Power management nastavitvah v biosu, pa sem prestavil ACPI na off, potem mi pa sploh ne najde diska na sata vodilu.ž
Imam pa 64 bitni amd athlon x2, nvidea geforce grafično in asus matično.
- spremenilo: CCfly ()
Ne, nujno rabim 6.06, ker hočem inštalirat real time linux in EMC, ki pa delujeta samo na 6.06, ker je long term suport.
trillian ::
Meni je se je podobno dogajalo, ker default diverji za grafo niso hoteli podpirat resolucije 1680x1050.
Ce je to problem, odpres konzolo ctrl+alt+f1 in kot root nalozis dodatne driverje preko apt-get pa jih skonfigururas.
Ce je to problem, odpres konzolo ctrl+alt+f1 in kot root nalozis dodatne driverje preko apt-get pa jih skonfigururas.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"
A to moram naredit, še preden sploh inštaliram ubuntu na disk? A se ga ne a inštalirat v negarafičnem načinu, pa da potem popravljam zadeve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
'FireSTORM' ::
za ctrl+alt+f1 greš na tty1
na prvo konzolo, not graphical
na prvo konzolo, not graphical
Those penguins.... They sure aint normal....
trillian ::
najprej instaliras, potem gres v negraficni nacin (tj. ob prvem rebootu), ki ga najdes na lokaciji ctrl+alt+f1, graficni je na ctrl+alt+f7.
upam, da bo slo.
upam, da bo slo.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"
Zdej sem še enkrat poskusil zadevo. Ko sem v prvem oknu, ki ga pokaže izbral prvo opcijo - inštalacijo, sem takoj za tem kliknil alt+ctrl+f1, in je šel res v negrafićni način. Potem je nekaj nalagal, in je povsod na koncu pisalo OK (podobno kot v grafičnem načinu), potem pa je spet hotel zagnat gnome in spet črn ekran. Tudi alt+ctrl+f1 ne prime. Še vedno se mi ustavi na istem mestu kot prej in še vedno se ne odziva.
Še kakšna ideja, kako naj inštaliram zadevo?
Še kakšna ideja, kako naj inštaliram zadevo?
Sem probal tudi to, pa še vedno nič. Opazil sem edino, da se ob ctrl+alt+f7 prižge num lock ledica na tipkovnici, ob ctrl+alt+f1 pa se ugasne
Sem probal. Stestiral sem vse možne resolucije, med drugim tudi 1280x1024, pa mi še vedno ne dela...
Hvala kriko!
Samo še vedno mi pa ni jasno, kaj točno moram po teh navodilih naredit: "In fact what saved my life was to install ubuntu on my second hard drive, and to use the values for HorizSync and VertRefresh that were generated by the Ubuntu installer in the /etc/X11/xorg.conf config file."
Kako pa to naredim, ne da bi pred tem spet naletel na to črno okno? Tam tudi nekaj piše od live CD-ja, ampak mi ni najbolj jasno kako naj zadevo izvedem.
Samo še vedno mi pa ni jasno, kaj točno moram po teh navodilih naredit: "In fact what saved my life was to install ubuntu on my second hard drive, and to use the values for HorizSync and VertRefresh that were generated by the Ubuntu installer in the /etc/X11/xorg.conf config file."
Kako pa to naredim, ne da bi pred tem spet naletel na to črno okno? Tam tudi nekaj piše od live CD-ja, ampak mi ni najbolj jasno kako naj zadevo izvedem.
R33D3M33R ::
Live CD ti dela ali ne?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Nisem še probal (ga še nimam)...zdej gledam njihovo stran, in mi sploh ne najdem live cd-ja za ubuntu 6.06. A sloh obstaja. A lahko uporabim ubuntu 5.10 live cd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
Ne razumem. Si pogledal tu?
krneki0001 ::
Meni 6.06 nikakor ni hotel delat na mašini, potem sem pa poinštaliral 5-ko in nato naredil upgrade, pa je zadeva delovala.
R33D3M33, sem, kje pa vidiš live cd verzijo?
Sem uporabil ubuntu 5.10 live cd, in mi je vrglo napako ob zagoni X-a: "Fatal error: no screens found"
Zdej sem rešil zadevo...na matični sem vključil integrirano grafično, in zadevo inštaliral preko te grafične brez problema. Ni najboljša rešitv, ampak dela pa
Sem uporabil ubuntu 5.10 live cd, in mi je vrglo napako ob zagoni X-a: "Fatal error: no screens found"
Zdej sem rešil zadevo...na matični sem vključil integrirano grafično, in zadevo inštaliral preko te grafične brez problema. Ni najboljša rešitv, ampak dela pa
Ja, privzeta verzija je live CD?
Ja, privzeta verzija je live CD
Aja, potem sem že ves čas uporabljal to, in ni delal (dokler nisem grafične zamenjal).
Mogoče bi moral uporabit alternate desktop CD, ki ima text-based installer?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ubuntu - ne morem iz grafičnega načinaOddelek: Operacijski sistemi | 1067 (831) | Looney |
» | [Ubuntu] Težave z GrubomOddelek: Operacijski sistemi | 1331 (1223) | Brane2 |
» | Izšel Ubuntu 6.10 - Edgy EftOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5729 (3845) | b |
» | Kateri OS na star prenosnikOddelek: Strojna oprema | 1144 (1001) | Daedalus |
» | Izšel Ubuntu 6.06 LTS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14326 (11828) | Jaka83 |