Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je tukaj zanič?
Kaj je tukaj zanič?
DMX ::
Ko dam nekaj snemat iz prenosnega diska ali USB sticka mi zmrzne PC in ga lahko še samo resetiram...
WIN sem že 2x naložil na novo...disk ni zanič, saj sem ga zamenjal z drugim, pa je stvar ista...rame sem tudi stestiral, pa so ok...Prime mi tudi laufa več ur brez errorja...zdaj lahko sumim samo še plato...
PC pa je iz podpisa...
thnx za pomoč
WIN sem že 2x naložil na novo...disk ni zanič, saj sem ga zamenjal z drugim, pa je stvar ista...rame sem tudi stestiral, pa so ok...Prime mi tudi laufa več ur brez errorja...zdaj lahko sumim samo še plato...
PC pa je iz podpisa...
thnx za pomoč
ender ::
Poizkusi disk na drugem računalniku (ali pa vsaj na drugem USB portu) - povsem verjetno je, da ti je na matični crknil USB kontroler (v zadnjih treh mesecih sem se ukvarjal že s petimi računalniki, kjer se je to zgodilo).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
disk in USB stick delata na drugem PCju, pravtako sem ga dal v drugi USB port, pa je bilo isto. Samo zakaj pa mi delajo printer, miška in fotoaparat preko USBju?
Zato, ker ne obremenjujejo portov tako zelo, kot disk (precej manj pretoka podatkov).
Pyr0Beast ::
Probaj se poigrati z biosem. Najbrž je treba nastaviti USB legacy support na enabled.
2. stvar je, da premenaj vir iz katerega se ti USB port napaja. Najverjetneje je na +5VSB, ti pa nastavi na +5V
2. stvar je, da premenaj vir iz katerega se ti USB port napaja. Najverjetneje je na +5VSB, ti pa nastavi na +5V
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
hm...zdaj sem šel v bios in nastavil USB legacy suport na enable...potem pa sem še dal pri SATAII izbiri iz IDE na SATA in se PC več ne postavi...pri postopku nalaganja WIN (takoj ko se pojabi napis WIN in letoji tiste črte iz desne proti levi) se mi za hip pojavi blue screen in se mi PC resetira. Ko pa sem dal nazaj na IDE, pa dela normalno oz. se mi zboota...a je potrebno dat na disku ker je SATAII kakšen jumper? Na plati ga imam vključenega v SATAII port...
thnx
thnx
IDE/SATA nima nobene veze z USB diski. Pa tudi USB Legacy dvomim, da bo imel kakšen vpliv (ta nastavitev se uporablja predvsem za bootanje, in pa za DOS).
jan01 ::
Saj sem že v eni drugi temi pisal:
1. pusti pri sata na ide mode in posnemi sata gonilnike za jmicron download link
2. prestavi iz ide na sata mode.
1. pusti pri sata na ide mode in posnemi sata gonilnike za jmicron download link
2. prestavi iz ide na sata mode.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB tipkovnica in miška delata samo v BIOS-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1791 (1367) | butec |
» | Težava z USB v Win 10Oddelek: Pomoč in nasveti | 886 (712) | Han |
» | Windows se ne zažene zaradi zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3258 (2638) | ManDriver |
» | WD my book zmrzne na e-sataOddelek: Pomoč in nasveti | 2308 (1926) | MrStein |
» | problemi z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1801 (1226) | OChack |