Forum » Pomoč in nasveti » mraz in hrescanje?!
mraz in hrescanje?!
MagElan ::
zdravo.
zadnjih par dni se mi dogaja, da ko vzgem racunalnik se obnasa kot da se ni dovolj ogret :S
ko ga vzgem zazenem par aplikacij in potem je le se vprasanje casa kdaj se bo zgodilo.
kaj pa se dogaja pa je sledece:
racunalnik popolnoma zmrzne slika ostane pac zadnja prikazana, zvocniki pa zacnejo hrescat, nekako ponavljat zadnja dva tona, ali kako bi definiral ta zvok.
edino kar mi preostane je da resetiram racunalnik.
to se zgodi parkrat ko vzgem racunalnik, ko pa nekaj casa pustim da je prizgan in gor laufam samo radio prek neta, pa se "ogreje" in lahko delam vse zivo pa dela kot mora.
zdaj me pa zanima kaj bi lahko bil vzrok temu, kaka specificna komponenta ali kar celi komp.
tnx in lp,
zadnjih par dni se mi dogaja, da ko vzgem racunalnik se obnasa kot da se ni dovolj ogret :S
ko ga vzgem zazenem par aplikacij in potem je le se vprasanje casa kdaj se bo zgodilo.
kaj pa se dogaja pa je sledece:
racunalnik popolnoma zmrzne slika ostane pac zadnja prikazana, zvocniki pa zacnejo hrescat, nekako ponavljat zadnja dva tona, ali kako bi definiral ta zvok.
edino kar mi preostane je da resetiram racunalnik.
to se zgodi parkrat ko vzgem racunalnik, ko pa nekaj casa pustim da je prizgan in gor laufam samo radio prek neta, pa se "ogreje" in lahko delam vse zivo pa dela kot mora.
zdaj me pa zanima kaj bi lahko bil vzrok temu, kaka specificna komponenta ali kar celi komp.
tnx in lp,
-=MagElan=-
bluefish ::
matična ali pa RAM. Preden pa začneš odkrivati krivca med komponentami, zaženi Win v Safe Mode. Tam potem obremeni računalnik,... če bo prišlo do problema, so morda krivi driverji.
Če pa je krivec komponenta, najprej zaženi Memtest in ga pusti testirati približno pol ure (ali več). Če ti javi napake, je krivec RAM.
Sicer pa lahko prihaja tudi do pregrevanja. Če imaš v računalniku že veliko prahu, bo morda pomagalo čiščenje.
Če pa je krivec komponenta, najprej zaženi Memtest in ga pusti testirati približno pol ure (ali več). Če ti javi napake, je krivec RAM.
Sicer pa lahko prihaja tudi do pregrevanja. Če imaš v računalniku že veliko prahu, bo morda pomagalo čiščenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča ima probleme iz nič.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1455 (1184) | WinX64 |
» | Problem z računalnikomOddelek: Strojna oprema | 1018 (724) | Bleeh |
» | težava pri inštalaciji xp-jaOddelek: Operacijski sistemi | 1291 (1025) | Kunte |
» | Tezave z diskom, nujna pomoc zazeljena!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 880 (843) | OmegaM |
» | Čudne temperatureOddelek: Strojna oprema | 950 (839) | heatpipe |