Slo-Tech - Dan brisače je dan spomina na leta 2001 preminulega Douglasa Adamsa. Obeležuje se zelo preprosto - vsak pravi ljubitelj počne točno to, kar bi počel sicer. V spremstvu brisače, seveda. Zakaj je temu tako, si lahko preberete tukaj, zdaj pa hitro po brisačo in vesel dan brisače!
Mimgrede, se vedno iscem prvo knjigo od petih(slo - trde platnice), ponujam kar precej denarja
Brisača:
Brisača je takole približno naj-naj najkoristnejša stvar, ki si jo medzvezdni popotnik lahko omisli. Po eni plati ima veliko praktično vrednost - lahko jo ovije okrog sebe, da ga greje, ko prečka mrzle lune Bete Jaglana; na lesketajočih se plažah iz marmornega peska na Santraginusu V se lahko uleže nanjo in vdihava opojne morske hlape; na njej lahko spi pod zvezdami, ki sijejo tako žareče rdeče na puščavskem Kakrafoonu; lahko jo razpne kot jadro na majhnem splavu in se odpelje po počasni težki reki Moth; mokro lahko uporabi kot orožje v boju z golimi rokami; lahko si jo ovije okrog glave, da se zaščiti pred škodljivimi izparinami ali da se obrani pogleda traalskega hroščatega krvoloka (neznansko neumna žival: če ga ne morete videti, sklepa, da tudi on ne vidi vas - zabit ko štor, ampak zelo zelo krvoločen); z njo lahko maha v stiski, da prikliče pomoč, in seveda se z njo lahko tudi obriše, če je še vedno dovolj snažna. Še mnogo pomembnejša je psihološka vrednost brisače. Je že tako, da vsak strag (strag: ne-popotnik), brž ko pri štoparju opazi brisačo, samodejno privzame, da poseduje štopar tudi zobno krtačo, flanelasto otiračo za obraz, milo, pločevinko keksov, razpršilec proti obadom, opremo za dež, vesoljski skafander itd itd. Še več, taisti srag bo tudi z veseljem posodil štoparju katerokoli od teh ali nadaljnjega ducata drugih stvari, ki jih je štopar po nesreči "izgubil". Srag si namreč misli, da je vsakdo, ki je prepotoval Galaksijo podolgem in počez, se prebil skozi njene temačne kotičke, vzdržal v strahotno neenaki borbi s sovražnimi silami in jih končno tudi premagal, pri vsem tem pa še vedno ve, kje ima brisačo, očitno človek, s katerim je treba računati. Odtod tudi izraz, ki se je ustalil v štoparskem žargonu, kot na primer v zvezi "Hej, ti gnaš tega hupi Forda Prefecta? Tapravi frud, ve, kje ima brisačo." (Gnaš, gnajti: poznati, vedeti za, srečati, spati z; hupi: kul tip; frud: res blazno kul tip.)
No, ne smetimo te teme s tem. uporabite zasebna sporočila. Je pa knjiga razprodana že par let. Povsod. Vse kar imajo je dnevnikova izdaja, ki je pa nočem. Prava knjiga je bila 3500sit takrat, no jaz bi ponudil tam 4 do 5x toliko Enough about that.
Danes je pomembno, da vsi pripadniki štoparskega vodnika vsem mimoidočim vsiljujete pomembnost brisače. Če ideje ne razumejo, se pokrijte z brisačo čez glavo in počakajte da odidejo.
Omega, Pogačnik se je hvalil, da res pride z brisačo, ampak tega nisem preverjal. Jst sem jo pa imel tudi danes povsod s sabo in ne boste verjeli - blazno prav pride. Sploh na črnih usnjenih sedežih v avtu prvih 10 minut. In vedno, ko srečaš traalskega hroščatega krvoloka.
Mnja, lahko bi recimo tako novico objavili en dan prej, ker nekateri zapustimo domaci zapecek ze pred pol enajsto dopoldan... khm... Zdej mi je pa zal da sem neobrisacen hodil okoli
Jaz sem cel dan tovoril brisačo na rami ali okoli vratu. Zgodilo se mi ni nič hudega, nekajkrat pa je prišla tudi prav, saj je bilo kar vroče danes. Spil sem tudi en pangalaktični grlorez (tisti hudi ognjeni vodi se res ne more drugače reči, saj je zadela kot limona z opeko. )
Kolega je bil sicer skeptičen in me je vabil na pir na njegov račun (kar je nekoliko nenavadno), če si upam iti z brisačo. Mislim, res nisem dojel poante, zakaj bi si ne upal...?
Ko sem na RT kolovkviju (v P1) opazil nekaj brisač, mi je že bilo žal da je nisem sam prinesu in sm se že zbal, da brez nje ne bom uspel kolokvija rešit, ampak potem se je izkazalo, da nas je Radko (Ambro?) pozitivno presenetu...
Povabit te je hotel na pivo? Hmm lahko pa da je uvidel da si priptavljen za galaktično štopanje, pa te je hotel vzeti s seboj ... pomisli je omenjal tudi kakšne arašide? Če je in si odklonil, si zamudil priložnost življenja
matr zvecer ni su pa noben z brisaco vn.smo bli s kolegi ocitno edini v centru. folk pred globalom je ze mislu da majo gor kksno posebno prireditev pa da je treba met brisace