Forum » Pomoč in nasveti » Pocen Štacuna v Tujini (za rač. komponente)... Dostava?
Pocen Štacuna v Tujini (za rač. komponente)... Dostava?
J.Sky ::
Zanima me, če kdo pozna kako trgovino v Avstriji ali Nemčiji, ki dostavlja (relativno poceni). Ker sem zasledil do 50% nižje cene v tujini (ja! za določene stvari tudi do 50%) in mislim, da bi se mi splačal, če bi nabavu več komponent za komp prek tujine, bi kljub poštnini velik cenej skos zlezu.
V razmislek: Mi v EU pa z niskimi plačami plačujemo višje do 50% višje cene za računalniške komponente, v Nemčiji približno 2.3x večje povprečne plače, plačujejo pa še v povprečju 10-15% nižje cene za rač. komponente kot pri nas... To ne morš vrjet... se pravi 230% naše plače + 10 % to znese 240%....
Zdej si pa zamislte kako bi blo, če bi vi za računalnik odšteli 300€ namesto 750€??? ... no tko nekak zgleda pri njih...
Če kdo pozna, naj prosim prilepi tudi kak link.
Hvala za odgovore.
:P LP
V razmislek: Mi v EU pa z niskimi plačami plačujemo višje do 50% višje cene za računalniške komponente, v Nemčiji približno 2.3x večje povprečne plače, plačujejo pa še v povprečju 10-15% nižje cene za rač. komponente kot pri nas... To ne morš vrjet... se pravi 230% naše plače + 10 % to znese 240%....
Zdej si pa zamislte kako bi blo, če bi vi za računalnik odšteli 300€ namesto 750€??? ... no tko nekak zgleda pri njih...
Če kdo pozna, naj prosim prilepi tudi kak link.
Hvala za odgovore.
:P LP
no res je, da ni čist tko, je pa dober približek ;) ... ampak tema je bla zaradi drugih stvari odprta...
JanK ::
http://geizhals.at/ - metaiskalnik po spletiscih avstrijskih in nemskih prodajalcev. Nacin dostave pa je odvisen od trgovca.
DMX ::
www.guenstiger.de
tukaj je iskalnik samo za Nemčijo....
jaz osebno si vse stvari naročujem na pošto v Spielfeldu (ker sem iz Maribora) in to poštno-ležeče...ravnokar sem si npr. naročil nekaj iz Peluge po povzetju, kjer stane poštnina 10€, kar je ceneje, kot pa če bi se peljal v Graz to osebno iskat. Tukaj pa dobim robo v roko 2 delovnih dni in to je to. Sem pa si tudi že naročeval iz Nemčije, vendar gre samo tako, da plačaš v naprej (npr. Mastercard) in potem ti robo pošljejo na željen naslov (seveda poštno-ležeče na Spielfeld). Je pa od trgovca odvisno, če pošilja poštno-ležeče (pač preveriš).
tukaj je iskalnik samo za Nemčijo....
jaz osebno si vse stvari naročujem na pošto v Spielfeldu (ker sem iz Maribora) in to poštno-ležeče...ravnokar sem si npr. naročil nekaj iz Peluge po povzetju, kjer stane poštnina 10€, kar je ceneje, kot pa če bi se peljal v Graz to osebno iskat. Tukaj pa dobim robo v roko 2 delovnih dni in to je to. Sem pa si tudi že naročeval iz Nemčije, vendar gre samo tako, da plačaš v naprej (npr. Mastercard) in potem ti robo pošljejo na željen naslov (seveda poštno-ležeče na Spielfeld). Je pa od trgovca odvisno, če pošilja poštno-ležeče (pač preveriš).
ender ::
Jaz sem že nekajkrat naročal iz Avstrije in Nemčije, z dostavo prek GLSja. Iz Avstrije je poštnina 14€ (1x za matično ploščo in procesor, 1x za 2 box diska), iz Nemčije pa 29€ (Reserator 2). Vedno se splača pogledat po raznih iskalnikih, ker lahko na ta način precej prihraniš.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
pa npr. če naročiš več stvari hkrati (pri seveda isti štacuni) plačaš pri dostavi samo 1 ceno poštnine al gre na kilažo al kako ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 36413 (19533) | AgiZ |
» | Dražbe na Ebayju čedalje redkejšeOddelek: Novice / Ostale najave | 7563 (5189) | Tilen |
» | Poštno ležeče SpielfeldOddelek: Kaj kupiti | 14099 (4069) | shadow7 |
» | marketOddelek: Kaj kupiti | 1384 (1099) | BuBBle.D |
» | Online nakup iz ZDA -raportOddelek: Kaj kupiti | 5663 (4550) | mlav |