» »

StarCraft II

StarCraft II

Temo vidijo: vsi
««
12 / 23
»»

McGregorSL ::

Končno je reloaded verzija prišla ... pa da sprobamo, če se splača kupt :D

Če ma pa kdo še kakšen pass pa se priporočam na ZS

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Eh single player je za manj kot 20h softcore igranja, multiplayer je tisto za kar se splača investirat.

Pa kot sem opazil mi je verjetno včeraj crknila palčka rama in na ultra nastavitvah se mi Singleplayer mapa nalaga okoli 3min, na high pa tudi čez 2min.
Imam pa i5 750 @ 4.2Ghz, 5770 1Gb, WD 640Gb in pa seveda 2Gb od 4Gb rama. Pa ram je bil kupljen na bolšjaku, tako da bom prvo moral dokupit to pred celotno igro. :'(

Pa še enkrat hvala @nobodyelse za promocijsko kodo.

Rokomah ::

Sem našel zelo priporočljivo funkcijo za vse začetnike (kot sem tudi sam ;) ) in to je, da lahko posnameš multiplayer game in si ga kasneje v miru pogledaš, tudi poteze in razvoj nasprotnika. V prvem multiplayerju sem se hitro predal (v 17 minuti), sedaj pa lahko v miru pogledam, kje sem delal napake v primerjavi z nasprotnikom.

Kljub pesimizmu, ki sem ga imel pred nakupom SC2 še nekaj dni nazaj, moram sedaj odkrito pohvaliti igro in ni mi žal nakupa, čeprav je bila igra precej draga.

Že sedaj se veselim multiplayerja, bilo bi dobro, če bi zaživela kakšna Slo intra liga.

dellon ::

ee zakon. Danes prispe igra na moj naslov :D Končno!! :))

globoko grlo ::

evo, ponosen, no ne ravno, lastnik SC2, pa me pri misiji kjer morš uničit vlake nikakor ne rata
nekak nimam dost vojske da uničim spremstvo in vlak :(

SIcer se zdejle ne spomnim, a morš uničit vseh 8 vlakov, al sam 3?
Mah, grem nazaj špilat ;)

mihec87 ::

Grlo naret une formulce pa sam navali na lokomotivo..

Nekaj me zanima...
Ali je mogoče v vsej kaotičnosti spopadov, taktično voditi svoje enote tako, da so izkoriščene prednosti nekega orožja proti drugemu orožju. Poskušam namreč enote formirati po njihovih značilnostih, ki bi jih ob potrebi kar najbolje uporabil, vendar, ko pride do spopada, je to en sam velik klopčič, kjer se nažiga vse naokoli.

kako drugi taktično vodite spopade?

globoko grlo ::

formacije bi res lahko bile, so že 10 let stari špili mel to

mi nič ne nucajo medici, če so rinejo v prve vrste in crkotajo

ahac ::

Pa jih ne poslat v prve vrste. Zato pa imaš grupe. Lepo jih daš v eno posebno grupo in jih držiš za glavno vojsko.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac je izjavil:

Pa jih ne poslat v prve vrste. Zato pa imaš grupe. Lepo jih daš v eno posebno grupo in jih držiš za glavno vojsko.

hja...ravno to me zanima, kako naj na nekem majhnem prostoru (mape so zelo majhne in še močno razčlenjene), taktično razvijem svoje enote tako, da bi se koristno dopolnjevale, ne pa bile zmešane v klopčič, kjer se nič ne vidi ?

Pe še eno vprašenje:
ali je bolj pustiti, da neka enota začne sama poljubno streljati po prihajajočemu nasprotniku, ali je bolje da jim določaš cilje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

Nejc1994 ::

Bolje jim je dolocati cilje. Recmo tist counter npr: Immortal po armor unitih...

Sam je pa problem d tega sploh ne mors razn c si vesol Ehm mislm korejc

PARTyZAN ::

Sniping (koncentriranje ognja na določeno tarčo) se izvaja po občutku. Če je kakšen hard counter na tvoje enote jih seveda najprej sklatiš, potem pa pustiš maso da počisti ostalo. Torej, če imaš veliko vojske je boljše da enote same izbirajo tarče, da ne prihaja do "overhitov". Če imaš pa majhno in mobilno "hit'n'run" skupinico pa seveda rajši izbiraš tarče ti, da hitreje padejo. (Obstajajo tudi izjeme, recimo carrierji od protossov. Če ne "snipaš" carrierja direktno bodo marinci/vikingi/whatever streljali na mini letalca)

Formacije se v SC izvaja ročno. Če imaš kombinacijo recimo pehote in Siege tankov, lahko enote grupiraš v skupine za lažji micro-managment. Izbereš pehoto, pritisneš shift + 1, in imaš na tipki 1 grupo pehote. Potem z dvoklikom na siege tank izbereš vse siege tanke v okolici, jih bindaš na tipko 2, in imaš lahek dostop do siege moda v boju.

>JJ< ::

Rokomah je izjavil:

ali je bolj pustiti, da neka enota začne sama poljubno streljati po prihajajočemu nasprotniku, ali je bolje da jim določaš cilje?

Odvisno. Če je v nasprotnikovi vojski kaka enota, ki ti dela veliko škodo (npr. siege tank ali collosus) potem se ti jo splača posebej targetirat, da čim prej pade, medtem ko kakih zerglingov se ne splača tergetirat, ker jih boš overkillal in s tem sam sebi škodo delal. Če imata ti in nasprotnik majhni vojski je tudi pametno posebej targetirat - npr. 4 marinci proti 2 zealotom.

Imam še en guest pass za SC2 in enega za WoW, kdor prvi pošlje ZS dobi.
EDIT: SC2 že oddan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: >JJ< ()

H3ro1n ::

No mene pa zanima, kaj se najbol splača upgradeat v armoriju najprej (campaigne)
Glede grupe postavitve pa mene tut malo moti, da mi hodijo medici med marinci, ko so mi v battle napoti in jemljejo range, po drugi strani, pa mi jih prve pobijejo. V Warcraft je blo to bolše rešeno, ko si lahko sam zbiral formacije in so se healeri oz. buff classi itak držali odzadi.

EDIT: Zdaj nevem kak je z ostalimi meni single player loada mapo 6sekund vse na ultra...
RNG

Zgodovina sprememb…

• spremenil: H3ro1n ()

Zanima, kje lahko vidim kakšna je razlika v moči med, recimo siege tankom in tankom? Nikjer ne najdem vrednosti, ki bi mi kazale koliko pridobi na moči, če tank postavim v siege položaj.

Ne najdem tudi primerjavo iz katere bi videl, katera enota je najbolj optimalna proti drugi enoti. V igri največ kar pokaže so vrednosti oklepa in ali strelja na talne ali zračne tarče. Kako naj vem, katera enota je najboljša do druge enote?

miteq ::

Rokomah je izjavil:

Ne najdem tudi primerjavo iz katere bi videl, katera enota je najbolj optimalna proti drugi enoti. V igri največ kar pokaže so vrednosti oklepa in ali strelja na talne ali zračne tarče. Kako naj vem, katera enota je najboljša do druge enote?

Na SC2 spletni strani:

Terran
Protoss
Zerg

Na vsaki strani poscrollaj malo dol in klikni na želeno enoto. Tam ti tudi napiše najboljše counterje in strategije za posamezne enote.

Outsajder ::

Ker 3d inštaler ejga8-)

>JJ< ::

Rokomah je izjavil:

Zanima, kje lahko vidim kakšna je razlika v moči med, recimo siege tankom in tankom? Nikjer ne najdem vrednosti, ki bi mi kazale koliko pridobi na moči, če tank postavim v siege položaj.
http://eu.battle.net/sc2/en/game/unit/s...

Rokomah je izjavil:

V igri pritisni F12 (help), je vse lepo prikazano.

Imaš tud challenge missions, ki te naučijo točno to.

Good Guy ::

drgač maš pa tut 50 iger kjer se ti ratio ne šteje
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

NoXy ::

Kako pa lahko igram tako da začnem na začetku z parimi temi roboti ko gradijo in glavno stavbo. Nato pa si začnem gradidi vse sam in moram premagati nasprotnika. Nikjer ne najdem te opcije, to je paja osnova kako se igra strategija. Igram lahko samo neke misije ko že imam recimo 5 vojakov na razačtku in potem kar hodiš okrog in t strelaš...
Torej kako igrati da začnem z glavno stavbo in roboti za grajenje?

...single player izbereš v glavnem meniju, nato izbereš play vs. AI

Predlagam, da vsi navedemo email battle.net naslove, da se lahko povežemo v friends listo.

Moj naslov je:
platina66@gmail.com

Navedite svoje naslove!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

Berserker ::

Po travniški verziji sem se tudi sam odločil da kupim tole igro. Najbolj se mi dopade da se enote ne prelivajo ampak prerivajo iščejo svoj prostor, formacije bi bile dobrodošle. Tudi misije so zelo zanimive in raznolike. Tudi tista mini igra lost viking.

Rokomah ja ampak potem ne morem dat create game. Kako?

Seveda lahko daš create game!
Če imaš original sigurno gre, nato prideš v game lobby, kjer vidiš svoj team in pod njim nasprotnikov team (določiš ga z desnim mišem). Tukaj lahko izbiraš barvo svoje strani in raso in vse drugo.

Me pa zanima ali obstaja možnost izdelave velike in prostorne mape? Ali se lahko mape kje uvažajo ali izdelujejo?

Create game gumb je siv in ga ne gre kliknit.

Pri meni deluje...nevem, moraš mogoče prej kakšno misijo v kampaniji nardit, pri meni dela, če imaš original ni razloga da pri tebi nebi delalalo, poskušaj še, sigurno deluje.

Jst pa prvo z terrani nardim massivno vojsko enot in z medivacam grem v napad potem pa začnem z banshes in jim dam upgrade za nevidnost(nevem točno kako se imenuje)in ce imam veliko resourcov zacnem delat še battlecruiserje in seveda tud v armori nardim upgrade za armor in atack...z tem sem ene 2krat zmagu 1v1 in 1krat 2v2.

Mislim medivac in enote da nebo pomote

Zgodovina sprememb…

Rokomah je izjavil:

Predlagam, da vsi navedemo email battle.net naslove, da se lahko povežemo v friends listo.

Moj naslov je:
platina66@gmail.com

Navedite svoje naslove!

RealID je namenjen pravim prijateljem, ki jih poznaš po pravih imenih. Mislm, da je boljš dodajat random forumaše z SC2 username (Ime.koda).

NoXy je izjavil:

Create game gumb je siv in ga ne gre kliknit.

Imaš original? A si mogoče offline?

haha, Thor enota uporablja od arnolda glas :))

Ja sm opazu ja:D

Orginal je problem najbrž ja. Sem pa vseeno naredil da lahko igram :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoXy ()

Pirat!!:D

Se komu dogaja, da ko je več enot na mapi, da računalnik precej šteka?
Imam 4GB RAMA, Intel 8500 (dual), grafa GF9800 1GB, W7

Rokomah je izjavil:

maš updejtane driverje za grafično?

DaVidQ ::

Rokomah je izjavil:

Enako se dogaja meni, specs: i7 920, 4870x2, 6gb rama ...

Drugače lahko to štekanje ostali igralci povzročijo če imajo obremenjen net...

petrus ::

stati inu obstati

Igram solo custom game, na mapi imam prilično veliko enot, ker je AI tik pred porazom, vendar nenadoma se mi je pojavil velik lagg (igra hudo šteka) in se jo praktično ne da več igrati. Na polju je sigurno več kot 100 enot!

Ali kdo ve kaj bi lahko temu bil razlog? Če gre za hardversko prezahtevno igro, pol se pojavlja vprašanje, kdo jo bo sploh lahko normalno igral, saj nimam ravno slab računalnik:
Imam 4GB RAMA, Intel 8500 (dual), grafa GF9800 1GB, W7 , DX11, zadnje gonilnike za grafo

Primer, ko bo na mapi 100 ali več enot je ob takšni zvrsti igre običajen in če je razlog hardwer, pol je to čisto sranje, saj veliko boljši računalnik kot je moj, nima ravno marsikdo ;)

ravnokar sem dobil enege frenda z kerim sva ravnokar 2 rundi šla in zmagala:D

DOOM_er ::

v keri ligi ste in kakšen imate standing tm?
Robots will steal your job. But that's OK

Dami ::

Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

Overheating bug

Meni to ni pomagalo.
Je možno, da mi nagaja to, da imam inštaliran DX11 (v zahtevaj je napisano DX9.0c) ?
Ali lahko DX9.0c inštaliram preko DX11.0 ?

$%&/() ::

GF9800 itak ne podpira DX11.

$%&/() je izjavil:

GF9800 itak ne podpira DX11.

kaj to pomeni, da moram reinštalirati v DX9.0c ?

Zheegec ::

ne... Dx nima veze no kolk težko je to enim dopovedat.

Anyway, jaz sem na 1v1 v diamond league, samo malo so mi bedne te divizije, da se ti potem ne sanja kje si globalno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Nejc1994 ::

Lol Starcraft 2 pr rewiweh dobiva dobre ocene za grafo...

C ni na ultra men zgleda skor 2D ne pa 3D

Zheegec ::

jaz bi bil vesel 2D, ampak tudi tale 3D je čisto OK - pač nek kompromis med izgledom in preglednostjo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Še eno vprašanje:
Igram solo custom game, terran vs. terran, pa me zanima ali je AI res tako močan (prehitro dela enote) ali sem pa jaz res tako slab, da ga zelo težko premagam? Zanima me tudi ali je v multiplayerju lažje (nasprotnik dela enote z isto hitrostjo kot ti) kot v solo custom game?

Kje si poiščete nasprotnike za multiplayer, preko SC2 ali preko raznih forumov ali drugih strani?

Preko špila. Narediš 5 placement matchov, potem ti pa sam najde primerno dobre nasprotnike.
««
12 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strategy games (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5612235 (1729) mtosev
»

Industrija reinkarnacij: V 4K ločljivosti se vrača legendarni StarCraft

Oddelek: Novice / Igre
3610330 (5476) opeter
»

StarCraft 2: Best of Slovenia #1

243333 (2056) def0r

Starcraft 2 beta key tekmovanje

393296 (2577) destroyer2k
»

StarCraft II prihaja julija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6420779 (18791) ahac

Več podobnih tem