Forum » Igre » StarCraft II
StarCraft II
Temo vidijo: vsi

Tr0n ::
Še eno vprašanje:
Igram solo custom game, terran vs. terran, pa me zanima ali je AI res tako močan (prehitro dela enote) ali sem pa jaz res tako slab, da ga zelo težko premagam? Zanima me tudi ali je v multiplayerju lažje (nasprotnik dela enote z isto hitrostjo kot ti) kot v solo custom game?
Kje si poiščete nasprotnike za multiplayer, preko SC2 ali preko raznih forumov ali drugih strani?
Cela fora v SC2 je ravno hitrost in timing. :)
Vedno buildaj workerje, vedno glej da bos imel pod 500 mineralov, vedno gradi supply depote ipd. Vsako sekundo moras nekaj delat, maximizirat svoj output in drzat ekonomijo v sahu zraven tega pa seveda nadzorovat tvoje offensive enote.
En zelo dober video od Day[9], ki razlozi SC2 basics.
Day[9] Daily #132 - Back to the Basics: The Mental Checklist

globoko grlo ::
eno vprašanje
Kako špilam versus AI?
Mi napiše no content found in ne morem dat create game.
A bi si mogoče moral naredit kkšn profil?
Ker kampanjo lahko igram BP.
tnx
Kako špilam versus AI?
Mi napiše no content found in ne morem dat create game.
A bi si mogoče moral naredit kkšn profil?
Ker kampanjo lahko igram BP.
tnx

snow ::
Kupiš original.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

ahac ::
Profil moraš itak naredit, razen če igraš kot guest. Kar je butasto, ker potem nimaš achievementov, friend liste pa save se ti ne shranjujejo online.
Je pa zanimivo, da si zadnjič napisal:
Je pa zanimivo, da si zadnjič napisal:
evo, ponosen, no ne ravno, lastnik SC2,zdaj pa sprašuješ za tipičen piratski problem.

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

globoko grlo ::
ja sej, zato pa nisem ravno ponosen :)
in kje zdej naredim ta profil
pa kje se to najcenej kup? al povsod košta 60e?
in kje zdej naredim ta profil
pa kje se to najcenej kup? al povsod košta 60e?

V Mullerju je menda 45EUR, ampak je nemški (kar sicer ni problem, ker lahko downloadaš angleškega ko ga registriraš na battle.net). Angleški pa mislm, da je na platform.si najcenejš: 53EUR.
Drugače je pa tko, da rabiš battle.net account, tam vpišeš cdkey in potem prvič, ko se logiraš v igri, vpišeš še ime, ki ga hočeš imet v SC2. In potem čudežno vse dela.
ps. Mogoče bi moral samo za ta topic dodat eno novo pravilo: link do battle.net profila pri vsakem takem vprašanju (kot dokaz, da ni problem samo zarad piratstva).
Drugače je pa tko, da rabiš battle.net account, tam vpišeš cdkey in potem prvič, ko se logiraš v igri, vpišeš še ime, ki ga hočeš imet v SC2. In potem čudežno vse dela.

ps. Mogoče bi moral samo za ta topic dodat eno novo pravilo: link do battle.net profila pri vsakem takem vprašanju (kot dokaz, da ni problem samo zarad piratstva).

Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

Zheegec ::
Hehe, ideja je odlična!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Razor1911 release ti omogoca login kot guest in igranje skirmish AI, ce hoces to sprobat preden kupis celotno igro.

Berserker ::
Alo alo, sem nabavil SC2 naredil nek račun, zdaj pa nevem kam ono kodo vpisan ki sem jo zraven dobil. Pa še dve guest kodi sem dobil zraven, kam kaj spada ?
Uh tam dam pod Manage game in Add or upgrade a game pa mi vrže:
Account Verification Error
An error has occurred, possibly for one of the following reasons:
This Battle.net account has already been verified.
The verification link you clicked on is expired or invalid.
The account verification attempt was unsuccessful. Please try again, as this may be a temporary issue.
Click the button below to return to Battle.net Account Management, where you can request another copy of the verification e-mail.
Uh tam dam pod Manage game in Add or upgrade a game pa mi vrže:
Account Verification Error
An error has occurred, possibly for one of the following reasons:
This Battle.net account has already been verified.
The verification link you clicked on is expired or invalid.
The account verification attempt was unsuccessful. Please try again, as this may be a temporary issue.
Click the button below to return to Battle.net Account Management, where you can request another copy of the verification e-mail.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()

Rotaidal ::
Kodo ki je na nalepki v škatli, vpišeš v b.net accountu, tam greš pod add game. Onih guest kod ne rabiš nikamor pisat. Te daj enemu kolegu.

Rokomah ::
Ni mi čisto jasno, kaj je mišljeno pod Achievements ?
Če parav razumem so to lastni dosežki, vendar jaz imam vse prazno, ko sem pa pritisnal na costum, mi pa sedaj neka misija kaže. Kaj tam določam, dalam...malo pojasnila, pomoči prosim?
Če parav razumem so to lastni dosežki, vendar jaz imam vse prazno, ko sem pa pritisnal na costum, mi pa sedaj neka misija kaže. Kaj tam določam, dalam...malo pojasnila, pomoči prosim?

baltko ::
hej folk =)
kaj misliste, kdaj bo pa kej HoS ven pršu?...
ful sm se zatopu u štorijo hehehe

Ni mi čisto jasno, kaj je mišljeno pod Achievements ?
Kot si sam ugotovil, so to doseški. Recimo, dobiš jih, če narediš posebne stvari. Recimo 10 zaporednih zmag. Narejena naloga v določenem času. Posebne naloge v samem mp. Če na vsak dosežek klikneš, ti piše kaj moreš narediti da se ti odklene.. itd. Recimo veliko jih dobiš, če narediš vse challenge missions.
To že ima WoW.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rotaidal ()

S piratsko igro seveda achievements ne delujejo...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

hej folk =)
Mislm, da so rekl (ampak že dolgo nazaj), da naj bi ciljal na 1 leto po prvem.
Ampak to so originalno rekl tud za WoW expansione... pa smo vidl, da je več kot 2 leti med njimi.

http://us.blizzard.com/en-us/company/pr...
With more than 1.5 million copies sold in its first 48 hours, Blizzard Entertainment's sci-fi sequel is the bestselling PC game of 2010 and the fastest-selling strategy game of all time

Pesimist ::
Še eno vprašanje:
Igram solo custom game, terran vs. terran, pa me zanima ali je AI res tako močan (prehitro dela enote) ali sem pa jaz res tako slab, da ga zelo težko premagam? Zanima me tudi ali je v multiplayerju lažje (nasprotnik dela enote z isto hitrostjo kot ti) kot v solo custom game?
Kje si poiščete nasprotnike za multiplayer, preko SC2 ali preko raznih forumov ali drugih strani?
Cela fora v SC2 je ravno hitrost in timing. :)
Vedno buildaj workerje, vedno glej da bos imel pod 500 mineralov, vedno gradi supply depote ipd. Vsako sekundo moras nekaj delat, maximizirat svoj output in drzat ekonomijo v sahu zraven tega pa seveda nadzorovat tvoje offensive enote.
En zelo dober video od Day[9], ki razlozi SC2 basics.
Day[9] Daily #132 - Back to the Basics: The Mental Checklist
Ki pa je tisti part ko bi nej mel fun in uzival v spilu? Se mi je zdelo...

Fun je, če igraš dobro in sesuješ nasprotnika.
Če je pa tebi najbolj fun, da samo lepo počasi gradiš in se ti ne more nič zgodit ti pa bolj priporočam Simse.
Če je pa tebi najbolj fun, da samo lepo počasi gradiš in se ti ne more nič zgodit ti pa bolj priporočam Simse.

Rokomah ::
Naj se kdo javi na battle.net, ki je za kakšne easy multiplayer game.
Sem začetnik in bi igral z začetnikom.
Moj naslov: platina66@gmail.com
Me pa še neki zanima glede napredovanja v multiplayer ligah.
Kako gre točkovanje, je mogoče na takšen način, da pridobivaš samo, če premagaš bolje uvrščenega (sistem ATP točkovanja v tenisu ali nogometna svetovna lestvica) ?
Sem začetnik in bi igral z začetnikom.
Moj naslov: platina66@gmail.com
Me pa še neki zanima glede napredovanja v multiplayer ligah.
Kako gre točkovanje, je mogoče na takšen način, da pridobivaš samo, če premagaš bolje uvrščenega (sistem ATP točkovanja v tenisu ali nogometna svetovna lestvica) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rokomah ()

če premagaš bolje uvrščenega dobiš več točk, če enako dobiš srednje točk, če slabšega pa manj. Imaš točno napisano koliko točk in zakaj po vsakem matchu.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

ma ja sej ma dej kr neki to njihovo dojemanje cajta xD
pizda pa sej zdej rabijo samo kampanje delat več al manj...valda nebi smelo
trajat miljone let ...samo ja blizzard...
komplet igra alora čez 5 let? omg =/
pizda pa sej zdej rabijo samo kampanje delat več al manj...valda nebi smelo
trajat miljone let ...samo ja blizzard...
komplet igra alora čez 5 let? omg =/

najbrž prej kot v 2 letih. problem so morebitne nove enote ker rabijo ogromno balance testinga. Zato je tudi pri SC2 toliko časa trajal razvoj. To pač ni C&C ali SupCom.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Rippy ::
najbrž prej kot v 2 letih. problem so morebitne nove enote ker rabijo ogromno balance testinga. Zato je tudi pri SC2 toliko časa trajal razvoj. To pač ni C&C ali SupCom.
Tudi to ampak razvoj SC2 se je skoraj popolnoma ustavil dvakrat po leto dni, ker so potegnili ljudi na WoW expansione.

DaVidQ ::
A so serverji down? Ker prej nisem mogel mp igrat in tudi ladderji pa to niso delali, sedaj pa se niti loginat ne moreš ...

Nejc1994 ::
A supcom ni balanced mogoce? Pizda sej ni zdej stacraft 2 tlele kao nek ful dobr spil. Korejci so pa itak eni debeluharji k se jim ne da it vn delat pol pa rajs igrce spilajo...

Joj, Nejc, s tabo se ne splača več ukvarjati. Drugače pa ja, pri Starcraft2 je balancing (skupaj z beta testingom) trajal nekje toliko časa, kot cel razvoj Supcoma 
No, kdor se misli resno ukvarjat s SC2, ESL competition ima nagradni sklad za SC2 okoli $15k, pa še par turnirjev ima po par kEUR nagrad. Glavne stvari seveda še pridejo.

No, kdor se misli resno ukvarjat s SC2, ESL competition ima nagradni sklad za SC2 okoli $15k, pa še par turnirjev ima po par kEUR nagrad. Glavne stvari seveda še pridejo.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Berserker ::
Vseeno so malce pretiravali z razvijalskim časom na koncu pa to sploh ni vsa igra, le 1/3 trenutno.

Špil je cel, seveda pa vsi komaj čakamo na nadaljevanje single-player zgodbe.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Ja, Lord of the Rings tud ni cel film, ampak so ga po 1/3 izdajal. 
James Bond je še hujš, k dajo vsakih par let samo 1/30 v kino.

James Bond je še hujš, k dajo vsakih par let samo 1/30 v kino.

hm zdej sm spet mal pregledu te cinematicse pa use od terran štorije...
pa ne vem zakaj ma mam občutek d ni lih tko "epska" zgodba...
morm rečt d sm sicer padu ful noter ma me pa ni tko prevzelo kot npr. Mass Efect 2...
nekako se mi celo zdi da je bla celotna štorija od SC 1 ful ful bolj epska
pa pr tem se seveda osredotočam samo na terrane...
ful mam občutek da je igra kljub 25 misijam malo na hitro speljana...pr določenih stvareh se mi zdi
d bi moglo mal več trajat...npr tista invazija na char - ful se mi zdi hitro rešeno...
nekako nism najdu tiste "čarobnosti" ki je bla v enki...
sicer pa morm rečt da pa po drugi strani - če gledamo s širše perspektive...to niti ni terran
campaign, ampak je zgolj stvar skozi oči raynorja...
pa ne me narobe jemat - še zmeri mi je igra norro dobra...ma ene 20 misij več ne bi škodlo hehehe
...
upam d pa bo v celoti fuuul ful boljša - hkrati pa upam d nebodo nardili kake ponavljalne holivudske bedarije - v smislu d se bodo morale vse tri rase povezat v boj proti "greater evil"...
so, here's my 5 cents =)
pa ne vem zakaj ma mam občutek d ni lih tko "epska" zgodba...
morm rečt d sm sicer padu ful noter ma me pa ni tko prevzelo kot npr. Mass Efect 2...
nekako se mi celo zdi da je bla celotna štorija od SC 1 ful ful bolj epska
pa pr tem se seveda osredotočam samo na terrane...
ful mam občutek da je igra kljub 25 misijam malo na hitro speljana...pr določenih stvareh se mi zdi
d bi moglo mal več trajat...npr tista invazija na char - ful se mi zdi hitro rešeno...
nekako nism najdu tiste "čarobnosti" ki je bla v enki...
sicer pa morm rečt da pa po drugi strani - če gledamo s širše perspektive...to niti ni terran
campaign, ampak je zgolj stvar skozi oči raynorja...
pa ne me narobe jemat - še zmeri mi je igra norro dobra...ma ene 20 misij več ne bi škodlo hehehe
...
upam d pa bo v celoti fuuul ful boljša - hkrati pa upam d nebodo nardili kake ponavljalne holivudske bedarije - v smislu d se bodo morale vse tri rase povezat v boj proti "greater evil"...
so, here's my 5 cents =)

AngelOfDeath ::
1/3 ? Če sem kaj igral je bila "ena misija" v kateri so umrli še zadnji protosi. Tako da sklepam da protossov več nebo...
edit: Slovnica

nobodyelse ::
Protos can rise from the shadow :D, kaksn bo naslednji campaign bomo pa vidl ko bo izsel. Tak nacin campaigna kot je prvi je malo kdo prcakvov. Drug sigurno ne bo sel na isto foro, ziher bo dost drgacen..

nobodyelse je izjavil:
Protos can rise from the shadow :D, kaksn bo naslednji campaign bomo pa vidl ko bo izsel. Tak nacin campaigna kot je prvi je malo kdo prcakvov. Drug sigurno ne bo sel na isto foro, ziher bo dost drgacen..
Ce sem prav informiran, bo naslednji campaign Zerg.

AngelOfDeath je izjavil:
1/3 ? Če sem kaj igral je bila "ena misija" v kateri so umrli še zadnji protosi. Tako da sklepam da protossov več nebo...
Tisto je samo vizija prihodnosti, ki bi se uresničla, če Kerrigan umre. Mal spremljaj kaj pravjo.

detroit ::
hehe jst sm tud preskoču ta del;)
drugač sm pa učeri šou ai pa jst vs 2x ai na medium pa so naju povozil. Moj ai v 10min mene pa 10kasnej:)
drugač sm pa učeri šou ai pa jst vs 2x ai na medium pa so naju povozil. Moj ai v 10min mene pa 10kasnej:)
Skero

NoXy ::
No na med pa res ni teško :) na začetku ski samo gradiš 4 tiste stavbe za vojake grafit, pa jih takoj napadeš. Stvar rešena tako sem naredil s protosi.

Ja zdj sm šou med 2/2 pa sm itak kot vedno sam ostal ker moj bedak ne zna narest obrambe.....jst pa itak obramba first :D Pa čimprej mother ship hehe
In sm jih par zmagou celo:)
Problem je z AI....ne zna narest nobene obrambe, ne gradi recimo na obrobju kakšnih platform al pa vhodov ....
In sm jih par zmagou celo:)
Problem je z AI....ne zna narest nobene obrambe, ne gradi recimo na obrobju kakšnih platform al pa vhodov ....
Skero

Če igraš obrambno boš v 75% izgubil... Takšna je narava SC2.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

proti botom ne hehe. Jst sm si k sm bl počasn nub v enki vsakič mapo naredu s polno minerali tko da je bla obramba kr dobra, par napadov odbiješ in jih pohodiš pol
Skero

PARTyZAN ::
Ta taktika ne deluje v SC2 zato, ker med tem ko ti kampiraš v svoji bazi se nasprotnik lahko prosto širi po resource fieldih, ti se pa dušiš na svojem.

Se nekaj osnov.
A Beginner's Guide to StarCraft 2 Multiplayer - Part 1
A Beginner's Guide to StarCraft 2 Multiplayer - Part 2
A Beginner's Guide to StarCraft 2 Multiplayer - Part 1
A Beginner's Guide to StarCraft 2 Multiplayer - Part 2
Too often, new players are content to sit in his or her base, only to be completely caught off guard by their opponent's army. To combat this, you'll need to scout your opponent as often as possible. What is most important, however, is to understand what your opponent is doing based upon what you see and correctly alter your play to counter what you see. Similarly, denying your opponent scouting information can give you an advantage.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Outsajder ::
A zna kdo tukaj igrat vsaj malo da gremo kakšno 2v2 ali 3v3 ker jst sm sit zmeraj dobit enga team playerja ki se z njim neda nič zmenit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strategy games (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 13263 (2757) | mtosev |
» | Industrija reinkarnacij: V 4K ločljivosti se vrača legendarni StarCraftOddelek: Novice / Igre | 11051 (6197) | opeter |
» | StarCraft 2: Best of Slovenia #1Oddelek: Igre | 3438 (2161) | def0r |
⊘ | Starcraft 2 beta key tekmovanjeOddelek: Igre | 3502 (2783) | destroyer2k |
» | StarCraft II prihaja julija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Igre | 22185 (20197) | ahac |