» »

Mail server

Mail server

Tito ::

Pozdravljeni!
Že nekaj časa si želim postaviti domač mail server na adsl-ju, postavil sem že web server, ftp server, zdaj potrebujem še spodoben mail server. zanima pa me kako ga postaviti, kakšen program uporabiti in podobne zadevšne! Vsekakor izgleda, da je stvar veliko bol zakomplicirana kot zgornadva serverja.

Za vse nasvete se vam zahvaljujem!
LP

PaJo ::

Ker mas dinamicni ip bo mail server malo vecji problem, na staticnem ip-ju je to easy, na dinamicnem pa ne. Sploh pa ce zelis sprejemat mail moras tudi enko domeno imet, da lahko mail serverju poves da anj sprejema maile za doloceno domeno, oziroma ip, samo ti mas dinamicni ip tako da druga varjanta odpade. Torej kak to spravit na dinamicni ip, zal nevem;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Klemenn ::

ej zakva pa men siol pošta zadnje cajte sploh ne dela* mi ven noče pošiljat sporočil::

:\

mh8759a ::

tudi za mail server lahko uporabiš dns2go..naj bi delalo v redu. probaj na www.dns2go.com

Marko

|SNap| ::

pobrisano...sorry

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |SNap| ()

www.dyndns.com in dobis zastonj xxxxxx.homeip.net. in se mnogo drugih moznosti. lahko pa tut placas enkratno 30$ in uporablas njihove DNS serverje za svojo lahtno domeno(tut ce mas dinamicen IP), ampak jest bi na tvojem mestu pol raj meu xxxxxx.homeip.net pa na svojem serverju laufu named, pod domeno vpisu DNS xxxxxx.homeip.net, v svoj named bi pa dou CNAME do xxxxxx.homeip.net. pa bi se izognil placilu 30$.

mogoce sm to mal prevec zakompliceru, mogl pa bi se dat.

Jst sem že registreral domeno, saj mam že site postavlen in ftp. Tam piše da mam lahko tud mail server in mene zanima s katerim programom in kako?
zanima me kaj pomeni opcija mx?

aja okej. ker program? hmm... ker OS pa mas? za linux Postfix, sendmail. za windowse 2000 pa je tisto k je zraven(se mi zdi da neki je).

MX record pa je zapis v DNS serverju za tvojo domeno, ki pove kam naj gre prihajajoca posta. torej ce ti laufas svoj mail server more mx record kazat na tvoj ip/domeno(ce mas adsl).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |SNap| ()

men se zdi da v windowsih 2000 ni takih programov, razen če se ne motem. mislm pa da so v win 2000 server, katere pa nimam namena inštalerat!

Če je kakšen enostaven program mi prosem povej, če pa se motim in da so v windowse že vdelane mi povej kje jih najdem!

Hvala

aja sori. najbrs res ni mail serverja v Win2000. edini Win2000 k sem jih jest kdaj uporablou so bli advanced server. probej poiskat z googlom al pa kliknit tukej.

|GrEgOr| ::

Merak mail server

bzagozen ::

Win2000 nima nobenega dodatnega mail serverja. Ima samo service za pošiljanje pošte (SMTP) iz winsow ven. Za windows 2000 ti priporočam Internet Anywhere MAil Server. Je kot Clio, majhen in učinkovit in ima vse kar imajo veliki. :)) Jaz ga uporabljam že kako leto.
www.alkoma.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spama vedno manj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
186956 (5859) Pyr0Beast
»

kako postavit domači server?

Oddelek: Izdelava spletišč
123692 (3423) Klemzz