Forum » Sedem umetnosti » Mash-up oz. bootleg
Mash-up oz. bootleg
PrimozR ::
Mash-up oz. bootleg je združevanje dveh (ali treh) komadov v enega samega. Lep primer je Green Day - Boulevard of broken Dreams in Oasis - Wonderwall 8za konec pa še malo Eminema). Tale tema je namenjena debatiranju o bootlegih in priporočilih za druge komade. Verjetno se sliši malo nerazumljivo, a bo že kdo razumel, upam samo da bo tema vidna. Naj se pa debata omeji le na debatiranje o pesmih in naslovih.
Za začetek, zanimiva sta mi predvsem Prodigy vs. Enya - Smack My Bitch Up vs. Orinoco Flow ter Outkast vs. Queen - Hey Ya vs. We Will Rock You. prvi komad je prava mešanica, pri drugem pa gre za melodijo Outkasta prek katerega je vstavljeno besedilo Queenov (z občasnimi vložki Outkasta).
Za začetek, zanimiva sta mi predvsem Prodigy vs. Enya - Smack My Bitch Up vs. Orinoco Flow ter Outkast vs. Queen - Hey Ya vs. We Will Rock You. prvi komad je prava mešanica, pri drugem pa gre za melodijo Outkasta prek katerega je vstavljeno besedilo Queenov (z občasnimi vložki Outkasta).
- spremenil: PrimozR ()
Ejsi_Disi ::
Ne vem, če je bootleg. Bootlegi so ponavadi neuradni koncertni posnetki. Bolj pravi izraz se mi zdi medley. Ampak nima veze. Trenutno se spomnim best of od Don Mentony Band pa od Snoop Doga - Riders On The Storm, podlaga je pa original od The Doors.
Rock n' roll ain't noise pollution!
Ejsi_Disi ::
Jap. Sem videl pri bratu. Mi je kar všečen komad, čeprav ga čez original ni.
Rock n' roll ain't noise pollution!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TOP 100 najslabših pesmi (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 18030 (9951) | Nikec3 |
» | Metallica klonila, Sony brez DRM-jaOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 4528 (3286) | marvin42 |
» | trance/progressive/house...Oddelek: Sedem umetnosti | 4628 (4452) | lalan |
» | Kako bi izbrisal vrstico v neki datotekiOddelek: Programiranje | 1123 (1000) | DMouse |
» | Kaj je to screener?Oddelek: Sedem umetnosti | 3877 (3181) | topsi |