» »

dodatni RAM

dodatni RAM

kankan1 ::

imam asusovo ploščo P4S800D in 512 RAM-a. Kupil sem še 512 vendar imam težave pri inštalaciji.

Koupil sem kot je v navodilih za matično ploščo DDR 400 184-pin. Na plošči so 4 sloti za ram skupaj modri in črn. V navodilih piše, da se dodatni ram inštalira v drugi modri slot. Vendar če ga vstavim v ta slot se računalnik ne zažene (ekran se ne prižge), če ga dam v črni slot zraven že inštaliranega v modrem slotu se rač. zažene v biosu ga zazna in napiše spomin 1024, zažene windowse, vendar ko se bi morala prikazati uporabniška imena se zelo na hitro pokaže opozorilo o napaki in rač. ugasne.

Ve kdo kaj o tem?

lp:(

xabre ::

Resetiraj nastavitve v biosu, če ne je pa defekten ram.

Problem je bil v dvojnem rami, ker je bil na matični dvojni enojni ni pasal.

Sedaj ga mi uspe zagnati vendar mi vedno, ko se zažene napiše OVERCLOCKING FAILED. Pleas enter setup to re-configure your sistem. ter ponudi dve možnosti F1 - setup in F2 to load defoult values and continue.

če pritisnem F2 se normalno zažene in brez problema dela.

Kaj pomeni overclocking failed in kako to rešim?

lp

ni nobenega strokovnjaka za spomin?:(

OChack ::

napetosti na pomnilniku dvignt med drugim.
sicer pa zanimiv kok je ta leta vse več problemov z ramom in platam, pred leti ni blo tega, pa sm mev na plati vse 3 slote povne z rami različnih proizvajalcov in je delal BP
Int€l inside, IDIOT Outside

nisem ravno strokovnjak za te reči, zato prosim za pomoč kako dvignem napetost na pomnilniku in za koliko?

lp

V biosu izberi opcijo optimal settings oz nekaj v tem smislu.

v biosu nimam funkcije optimal setting oz. nekaj podobnega.

je kje kdo, ki ve v čem je problem?:( :(

seveda jih imaš, ali pa pod defaults. Na desni strani opcij, takoj ko vstopiš v bios, nekje nad "save in exit".

mogoče sem malo smotan vendar sem trikrat pregledal cel bios in nišem našel te opcije:\

El!te ::

pol pa si res ker vsaki biosi majo to funkcijo

še enkrat pregledal cel bios vendar funkcije optimal setting ni nikjer. Plošča p4s800d z zadnjo verzijo biosa z asusove strani.
ni mi tudi jasno kako naj bi optimalne nastavitve pripomogle k odpravi mojega problema??

Poslikaj začetno stran biosa in prilepi.

Verjetno imaš nekaj narobe nastavljeno in ti ne dela. Če gre, nastavi timinge na 3 4 4 8 2T in pa frekvenco rama na 266 ali 333.

nastavil sem frekvenco rama iz avto na 333 in deluje.

hvala vsem za trud.

lp:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabno samo 50 % RAM računalnika

Oddelek: Strojna oprema
274919 (4120) solo5
»

OC : intel E2140 1.6 GHz

Oddelek: Navijanje