Forum » Pomoč in nasveti » dodatni RAM
dodatni RAM
kankan1 ::
imam asusovo ploščo P4S800D in 512 RAM-a. Kupil sem še 512 vendar imam težave pri inštalaciji.
Koupil sem kot je v navodilih za matično ploščo DDR 400 184-pin. Na plošči so 4 sloti za ram skupaj modri in črn. V navodilih piše, da se dodatni ram inštalira v drugi modri slot. Vendar če ga vstavim v ta slot se računalnik ne zažene (ekran se ne prižge), če ga dam v črni slot zraven že inštaliranega v modrem slotu se rač. zažene v biosu ga zazna in napiše spomin 1024, zažene windowse, vendar ko se bi morala prikazati uporabniška imena se zelo na hitro pokaže opozorilo o napaki in rač. ugasne.
Ve kdo kaj o tem?
lp
Koupil sem kot je v navodilih za matično ploščo DDR 400 184-pin. Na plošči so 4 sloti za ram skupaj modri in črn. V navodilih piše, da se dodatni ram inštalira v drugi modri slot. Vendar če ga vstavim v ta slot se računalnik ne zažene (ekran se ne prižge), če ga dam v črni slot zraven že inštaliranega v modrem slotu se rač. zažene v biosu ga zazna in napiše spomin 1024, zažene windowse, vendar ko se bi morala prikazati uporabniška imena se zelo na hitro pokaže opozorilo o napaki in rač. ugasne.
Ve kdo kaj o tem?
lp
Problem je bil v dvojnem rami, ker je bil na matični dvojni enojni ni pasal.
Sedaj ga mi uspe zagnati vendar mi vedno, ko se zažene napiše OVERCLOCKING FAILED. Pleas enter setup to re-configure your sistem. ter ponudi dve možnosti F1 - setup in F2 to load defoult values and continue.
če pritisnem F2 se normalno zažene in brez problema dela.
Kaj pomeni overclocking failed in kako to rešim?
lp
Sedaj ga mi uspe zagnati vendar mi vedno, ko se zažene napiše OVERCLOCKING FAILED. Pleas enter setup to re-configure your sistem. ter ponudi dve možnosti F1 - setup in F2 to load defoult values and continue.
če pritisnem F2 se normalno zažene in brez problema dela.
Kaj pomeni overclocking failed in kako to rešim?
lp
OChack ::
napetosti na pomnilniku dvignt med drugim.
sicer pa zanimiv kok je ta leta vse več problemov z ramom in platam, pred leti ni blo tega, pa sm mev na plati vse 3 slote povne z rami različnih proizvajalcov in je delal BP
sicer pa zanimiv kok je ta leta vse več problemov z ramom in platam, pred leti ni blo tega, pa sm mev na plati vse 3 slote povne z rami različnih proizvajalcov in je delal BP
Int€l inside, IDIOT Outside
nisem ravno strokovnjak za te reči, zato prosim za pomoč kako dvignem napetost na pomnilniku in za koliko?
lp
lp
v biosu nimam funkcije optimal setting oz. nekaj podobnega.
je kje kdo, ki ve v čem je problem?
je kje kdo, ki ve v čem je problem?
xabre ::
seveda jih imaš, ali pa pod defaults. Na desni strani opcij, takoj ko vstopiš v bios, nekje nad "save in exit".
še enkrat pregledal cel bios vendar funkcije optimal setting ni nikjer. Plošča p4s800d z zadnjo verzijo biosa z asusove strani.
ni mi tudi jasno kako naj bi optimalne nastavitve pripomogle k odpravi mojega problema??
ni mi tudi jasno kako naj bi optimalne nastavitve pripomogle k odpravi mojega problema??
xabre ::
Poslikaj začetno stran biosa in prilepi.
Verjetno imaš nekaj narobe nastavljeno in ti ne dela. Če gre, nastavi timinge na 3 4 4 8 2T in pa frekvenco rama na 266 ali 333.
Verjetno imaš nekaj narobe nastavljeno in ti ne dela. Če gre, nastavi timinge na 3 4 4 8 2T in pa frekvenco rama na 266 ali 333.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporabno samo 50 % RAM računalnikaOddelek: Strojna oprema | 4919 (4120) | solo5 |
» | OC : intel E2140 1.6 GHzOddelek: Navijanje | 3162 (2751) | urbyluzar |
» | overclocking failedOddelek: Pomoč in nasveti | 889 (786) | wade |
» | ESCD error, noče v WindowseOddelek: Pomoč in nasveti | 955 (828) | slabel |
» | Motherboard temperatura - 45c preveč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (1045) | Volta |