» »

overclocking failed

overclocking failed

wade ::

Pozdravljeni!

Pred tremi dnevi, se je pojavila težava na mojem računalniku. Preden sem šel spat, sem ga normalno ugasnil in opazil, da je nov update za windowse na voljo. Uporabljam visto in na ikoni za shut down je bil klicaj, kar pomeni, da se mi bo avtomatsko posodobilo, ter ugasnilo. Naslednji dan pa znova zaženem računalnik in na monitroju ni bilo signala. Najprej sem mislil, da je to od updata-a, ter da se še kej nalaga, kot ponavadi, ampak po določenem času se še vedno ni nič zgodilo, zato sem ga ugasnil, ponovil vajo, spet ni bilo nič, nato sem ga ponovno ugasnil, sklopil napajalnik za nekaj časa in spet vklopil. Tukaj pa je prišlo čez začetni screen, nato pa se je pojavilo tole:

http://img192.imageshack.us/i/asush.jpg/

Najprej sem pritisnil F2, ter nato šel normalno v windowse, kjer sem nekje po uri dela, prvič doživel BSOD na tem sistemu (po nekje dveh letih uporabe). Kaj je pisalo nevem, ker je bilo vse skupaj prehitro. Nato sem šel v bios in dal vse nastavitve na default. Tu naj omenim, da računalnik sploh ni bil nikoli navit, ker še nisem čutil potrebe po tem.
V windowsih je nato vse lepo delalo, tudi en HD film sem si predvajal, zvečer normalno ugasnil računalnik.
Danes sem mislil, da ne bo več težav, pa sem se ponovno moral ubadat s tem, da sem prišel do tiste nalepljene slike in pritisnil F2. V čem je težava nevem.
Verjetno bom sedaj probal nardit restore na nekaj dni pred updateom, če bo to pomagalo, oziroma niti nevem ali je ta problem software-ske narave ali hardwarske in ga moram nesti na popravilo?

Sistem je:
q6600
Asus P5KC
ati HD3870
2GB Crucial Ballistix Tracer DDR2 z ledkami
napajalnik je pa LC, mislm da 500 ali 550W

Kaj bi bila torej lahko težava, oz. kaj naj naredim? Naj uporabim system restore, ali kakšen bios update, (tega še nisem delal), ali kaj drugega?

rdecaluc ::

amm.. si kej navijal?

Opcija je da greš v bios in daš tm opcijo " load optimal settings, oz. load last know good konfiguration.. nekaj v tem stilu. Potem naj bi to zginilo.
Est modus in rebus. ,typos

wade ::

Ne, navijal nisem nič.

Dal sem pa že: set to default settings in nato save and restart včeraj, pa mi je danes ponovno to ven vrglo.

Tale last good known configuration se ti mislim da pokaže ob nepravilnem restartu, za optimal setting, si pa verjetno mislil tisto, kar sem že dal ane, drugih možnosti v biosu ni pomoje. Sem pa že preden sem dal na default setting malo pregledal, če je kaj spremenjeno, pa vsaj jaz nisem opazil. Bilo je še vedno na 2.4 Ghz, ostalo se mi je zdelo tudi normalno, tko da s tistim load to default settings, pomojem niti nisem nič spremenil nastavitev.

rdecaluc ::

Updajtaj bios, če bo kaj pomagalo.
Est modus in rebus. ,typos

wade ::

Sem včeraj flashsal bios in ob restartu mi je še enkrat vrglo ven opozorilo z F1/F2, ob ponovnem restartu zaradi installa grafičnih driverjev, pa je šlo vse normalno.
Danes zjutraj pa prižgem računalnik in mi ponovno vrže ven no signal :s
Nevem kaj nej sploh naredim, recovery ne dela, mi napiše da je damaged.
Bom kupil nov disk in instalirall gor 7-ko, pa če bo še vedno težava, bo pa zgleda moral na servis :/

wade ::

Sem imel tisto baterijo zdej zunaj (da sem resetiral cmos), par ur, ker me ni bilo doma in sedaj noče priti niti do tistega screena, samo blank je, no signal, pa lahko resetiram računalnik kokr hočem, ne pridem nikamor.
Tole je verjetno kakšna hardware napaka kajne? S tem ko sem mel baterijo zunaj, zdej ni šans, da bi bile kkšne nastavitve napačne ane?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211298 (1024) ST-777
»

Ne morem v BIOS

Oddelek: Pomoč in nasveti
5886 (808) bizgech
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110217 (8808) inbox
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182316 (1805) chrush
»

navijal sem intel quad core q9300 2.5mhz in računalnik se ne prižge več

Oddelek: Navijanje
422681 (1971) SATI

Več podobnih tem