» »

kako narediti skupno rabo mape točno določeni osebi v omrežju?!

kako narediti skupno rabo mape točno določeni osebi v omrežju?!

kajzer ::

vprašanje je že v naslovu...kako narediti skupno rabo mape točno določeni osebi v omrežju... povezani smo preko routerja... drugače datoteke gre normalno pošiljat in vse samo nikakor ne znam narediti dovoljenja samo eni osebi določeno mapo... vidim samo moj pc, drugih pa ne...še slika zakaj se gre...

Gapi ::

Določi userja ne računalnik.

a mi lahko malo bolj razložiš kako to misliš..

Gapi ::

Pri dovoljenjih daš userja pod dovoli. Druge userje pa nedovoli (deny). Pa se zmenta z kolegom ker user in ker password lahko dostopa do tega resorsa. Drugi bodo sicer vidli to deljeno mapo a bo pri dostopu zavrnjeno.
Everyone mislim da mora bit omogočen nism pa šur.

ja samo je problem da ne vidim nobenga uporabnika razen sebe tako da ga ne morem dati. kot vidiš na oni sliki kjer sem poiskal vse (uporabnike, skupine,...) ni nikjer nobenga drugega da bi ga lahko označu oz dodal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kajzer ()

lahko še kdo kako pomaga?!

danielka84 ::

Preprosto!

- Pri sebi naredis dodaten user account, npr Sharing1 ter mu das geslo npr lala1
- izklopis Simple file sharing -> folder options/view
- zeljeno mapo -> desni klik/sharing ans security/->kliknes share this folder/->kliknes permissions/->odstranis vse uporabnike, popolnoma vse/-> kliknes ADD/advanced/find now/->najdes uporabnika Sharing1/OK/OK/->mu nastavis pravice/OK/OK.
-Se poskrbis za varnost.. control panel/system/remote/->vzames kljukico pri "allow users to connect remotely to this PC. Tako se ti nebo noben prijavljal na tvoj PC z Uporabniskim imenom Sharing1.

Sedaj preko omrezne sosescine do svojga pcja dostopas z Sharing1 ter lala1.

:\ :)

najlepša hvala. Uspelo je praktično vse sam tisto na koncu kako dostopam... tisto mi še prosim razlož... sedaj mi kar napiše da nimam dostopa, odpre se mi pa ne kako okno za geslo al pa kej... samo to še...

kulSMS ::

greš v Local Security Policy:
(To open Local Security Policy, click Start, click Control Panel, click Performance and Maintenance, click Administrative Tools, and then double-click Local Security Policy.)

potem greš v
Security Settings\Local Policies\Security Options\

nato pa spremeni vrednost pri
Interactive Logon: Number of Previous Logons to Cache (...)
verjetno iz 10 na 0 in ponovno zaženi računalnik.

to ponavadi pomaga, da se pojavi okno z geslom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gajba piva za rešitev mrežneag problema Vista-W2K

Oddelek: Omrežja in internet
303215 (2339) just_a_cook
»

workgroup noce in noce

Oddelek: Omrežja in internet
202056 (1849) Microsoft
»