Forum » Navijanje » Formatiranje računalnika
Formatiranje računalnika
johnyboy ::
Imam en problem: v službi sem odkupil svoj računalnik - laptop. Doma sem hotel vse skupaj formatirati in naložiti nove winse. V windovsih mi formatirati ne pusti, zato sem skušal sformatirati tekom nove instalacije. S težavo sem prišel v BIOS, tam spremenil prioriteto bootanja s CD-ja, kjer imam winse, žal pa ob ponovnem zagonu PC ne zaboota. Problem je v tem, da so na službenem računalniku kakšne omejitve s strani adminov.
Ima kdo kako idejo?
Hvala.
Ima kdo kako idejo?
Hvala.
Krajna forever.
#000000 ::
Mogoče nimaš boot CDja ?? Probi na drugi mašini.
Lahko pa je tud da CD enota na laptopu ne bere tvojega CD-ja sploh če imaš nek home made CD ali celo CD-rw, poglej kolk ti bere enota 8x 16x itd. Jest imam prov zato ker ponavad stare jajca ne berejo voč kot 16 ali celo manj (odvisno od vgrajenega cd-roma) v ta namen posebej zapečen CD in to z 8x hitrostjo, pol prebere brez problema. LP
Lahko pa je tud da CD enota na laptopu ne bere tvojega CD-ja sploh če imaš nek home made CD ali celo CD-rw, poglej kolk ti bere enota 8x 16x itd. Jest imam prov zato ker ponavad stare jajca ne berejo voč kot 16 ali celo manj (odvisno od vgrajenega cd-roma) v ta namen posebej zapečen CD in to z 8x hitrostjo, pol prebere brez problema. LP
primzx ::
Ko prižgeš računalnik pritisni tipko F5, da te pošle boot selektorja. Tm izber Tvoj disk in prtisn Enter. Če ti ga zj ne boota, potem je problem s tvojim "legalnim?ilegalnim?" boot cdjem. Probej dobit druge winse.
EDIT;ene osnovne plošče imajo možnost s pritiskanjem F5 tipke, druge pa drugo F tipko. Odvisno od plate.
EDIT;ene osnovne plošče imajo možnost s pritiskanjem F5 tipke, druge pa drugo F tipko. Odvisno od plate.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: primzx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blue screen po menjavi matičneOddelek: Pomoč in nasveti | 1802 (1481) | Hayabusa |
» | TeŽava s trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1734 (1377) | bluefish |
» | iz linuxa v windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2184 (1832) | barbm |
» | kako naložiti Win XP Prof SLO na prenosnika HP Compaq nx6125Oddelek: Pomoč in nasveti | 4241 (4132) | mrTwelveTrees |
» | format c: na XP-jihOddelek: Pomoč in nasveti | 1132 (957) | Zdravko |