Forum » Pomoč in nasveti » reševanje podatkov z IBM deskstar/deathstar diska
reševanje podatkov z IBM deskstar/deathstar diska
PRST ::
Mojemu očetu je ravnokar "rahlo" zamlelo IBMov deskstar 40 Gb trdi disk s službenimi podatki. Simptomi: motorček v disku se normalno zažene do polne hitrosti, sliši se tipični zvok za začetek branja... nakar se začne preskakovanje (kakor da bi vedno znova bral isto vrstico. Windowsi diska NE zaznajo.
Ima kdo kakšen nasvet oz. prepotrebno znanje kako priti do podatkov na disku.
HVALA!!
Ima kdo kakšen nasvet oz. prepotrebno znanje kako priti do podatkov na disku.
HVALA!!
b ::
Restore from backup :)
Resno pa: poskusi najti elektroniko enakega diska in jo poskusi zamenjat... Morda bo šlo.
Resno pa: poskusi najti elektroniko enakega diska in jo poskusi zamenjat... Morda bo šlo.
tvich ::
Dokler bios še zazna disk ti svetujem SpinRite. Pusti ga teči čez noč, če pa še potem nebo nič, me kontaktiraj na zs in bom pogledal če imam kje še kakšno vezje od deskstara.
lp
lp
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--
And there was light--
Snegec ::
KOTAR na Ziherlovi ima precej zanesljivo restavriranje diskovja, samo ni poceni menda :)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
mspiller ::
Doma imam se komaj delujoc ibm 40gb. Ce ga rabis se lahko zmeniva.
Aja pa meni se je isto dogajalo. V windowish mi diska ni zaznalo, sem ga dal v linux, kjer sem uporabil dd_rescue, kjer sem potem naredil image diska, ki sem ga dal na nov prazen disk. Potrebno je bilo ene 30 resetov masine (ker se je zalockalal ob branju diska na dolocenih sektorijih). dd_rescue si shranjuje podatke, kaj je ze dobil iz diska. Dobil pa sem cisto vse podatke. Celo v windowse sem lahko bootal.
lp, Matej
Aja pa meni se je isto dogajalo. V windowish mi diska ni zaznalo, sem ga dal v linux, kjer sem uporabil dd_rescue, kjer sem potem naredil image diska, ki sem ga dal na nov prazen disk. Potrebno je bilo ene 30 resetov masine (ker se je zalockalal ob branju diska na dolocenih sektorijih). dd_rescue si shranjuje podatke, kaj je ze dobil iz diska. Dobil pa sem cisto vse podatke. Celo v windowse sem lahko bootal.
lp, Matej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mspiller ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov - data recovery - velik šmornOddelek: Pomoč in nasveti | 2135 (1206) | Han |
» | Reševanje podatkov z umirajočega diskaOddelek: Strojna oprema | 1065 (805) | Han |
» | 750 Gb Samsung crknil - kako do podatkov?Oddelek: Strojna oprema | 1735 (1515) | lopov |
» | [Linux] Recovery po nesreči izbrisanih datotekOddelek: Operacijski sistemi | 998 (902) | sverde21 |
» | Reševanje podatkov z diskaOddelek: Strojna oprema | 4756 (4002) | Spajky |