» »

Kupiti Sony Ericsson k800i ali npr. Nokia n80, al kak drug?

Kupiti Sony Ericsson k800i ali npr. Nokia n80, al kak drug?

aco111 ::

Kupoval bom mobitel, tudi zaradi fotoaparata med drugim. Kaj pravite? Kater mobitel nabaviti?

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

>>><<< ::

Kupi W810i pri SiMobilu za 100 evrov. Edina težava je, da ima live menije in to vse od vodafona gor...
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

aco111 ::

Hmm, saj ql, samo da fotoaparat malo slabši, kateri mi tui pomemben. No malo dražji je k800i, ampak vsaj malo boljši.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

>>><<< ::

Če razmišljaš glede n80, poglej raje n93, ki ima optični zoom in 3.2 MP.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Buldožer ::

Jst bi uč vrgu tud na N73, je dost cenejši od N93 in ma super zaslon.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Zgodovina sprememb…

aco111 ::

n93 je malo predrag zame, k800i mi je ql oblika, n73 pa mi ni lep, gledam po internetu, pa za oba n73 in k800i kritike in pohvale, nekje v rangu. Predlogi?

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

>>><<< ::

SE K800i review
Nokia N73 review

Boljše slike dela k800i, vendar boš imel kasneje probleme z joystickom. Sam imam K700i in po enem letu je joystick postal slabo odziven. Včasih ga moram po petkrat pomakniti v eno smer, da telefon to sploh upošteva...
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

drejc ::

k750i za 70eur pr S! ali nov za 120eur na ebayu.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

MarkoMan ::

sam imam k790i ene 3 mesce in sm zlo zadovoln z njim. Odločil sm se na podlagi prebranih review na netu, predvsem sm se odloču med nokio n73 in ericcsonom 790/800. Pri meni je prevsgalo predvsem to da ima ericson xenon bliskovnico (k dela super do 2m, kar je dalj pa bolj tko tko:\ ), mal boljše fotke, predvsem ima pa eric. hitrejši uporabniški vmesnik in hitreje dela fotografije od nokie... V praksi me je presenetila kakovostna izdelava, dobra baterija, številne možnosti (prej sm mel simens c72), mal me je razočaru player (sm prčkoval da se dajati komade napre (v lock stanju) sam je mozno samo play/stop), pokrovček za fotoaparat se mi pogosto odpira (nosim ga v jeans žepu),..... V glavnem če bi se še enkrat odloču bi se enako.:)

P.s. dojstik deluje kvalitetno (naj bi po k700 to popravi)
vsak zacetek in zacetnik je tezek

aco111 ::

Aha ok, torej kupujem k800i. Yojstik po letu dni začne zezati, to sem od večih slišal, saj dokler je v garanciji ni blema :D

Zanima me kako dolgo drži baterija ob povprečni uporabi?

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

MarkoMan ::

Baterija je dobra, men je na zacetku zdrzala1,5dneva, k sm ga skoz neki slatu. Zdej pa 5 dni (cca. 20msg., 1uro govora, kaka fotka, zapiski,..)
vsak zacetek in zacetnik je tezek

aco111 ::

torej bo meni cel teden držala, ql :D.

Lp. Allesandro
Don't worry be happy :)

smeks ::

Glede joysticka, imam telefon od lanskega avgusta... pa zaenkrat tud malo ne kaže da bi začel zajebavat.

lp, D

aco111 ::

Ja no, odvisno tudi od uporabe telefona. Yokstick pač ni tako kvaliteten, mogoče pa boš glih naletel na takega ki bo delal bp dolgo, nikoli se ne ve :D

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

jest10 ::

Krmilna palica je zafrkavala pri K500 in K700. Kasneje je bil ta problem odpravljen.

Cveto ::

Aja? Poznam vsaj tri lastnike K750i ki so se jim pokvarili Joysticki.

trdoreh ::

Mh, jaz sem tudi imel K750 in se je jojstic pokvaril. Pol sm pa kupil k800i in sem ga včeraj prodal, po 7mih mesecih uporabe je bil telefon odličen! Jojstic je delal bp, slike so bile dobre (v primerjavi z drugimi telefoni), baterija je zdržala cirka 3 dni. Pokrovček je tudi meni nagajal (beri: večx se je odpiral v žepu). Je pa bila to edina pomanjklivost in morem rečt, da je odličen telefon. Malo mi je žal, da sem ga prodal, samo kaj, ko sem navajen da ga zamenjam vsake pol leta.
Trenutno imam sony ericsson m600i, dober telefon, je pa brez kamere in nevem zakaj me to moti. Morem rečt, da ves čas, ko je v mojih telefonih bila prisotna kamera oz. digitalni fotoaparat, sem se izogibal uporabi (to pomeni, da sem slikal, slik pa nisem razvil in so s časom šle v pogubo), ker mi slike niso bile všeč oz. niso bile dovolj kvalitetne. Sedaj, ko pa nimam te opcije na telefonu, se sprašujem zakaj me celotna zadeva oz. misel na to moti!? Torej si ze celi dan zastavljam vprašanje, če je prisotnost digitalnega fotoaparata v telefonu sploh smiselna in ali ni to samo marketinška poteza s katero nas bombardirajo, konec koncu, so slike podpovprečne. Tudi odgovor sem že dobil (iz svoje glave, da ne bo pomote) in ta napeljuje na to, da lahko narediš sliko kadar koli, kjerkoli, v trenutku, ko imaš telefon pri sebi (torej vedno, razen ko se tuširaš, pa še pri parih obveznostih - spet odvisno od osebe seveda). So pa te slike neuporabne oz. redke uporabne. Problem se pojavi, ko ti zmanjka prostora in te slike z lahkoto izbrišeš, ker itak veš, da njihova kvaliteta ne sodi v domači album. Telefon lahko opremiš z dodatnim spominom, ne smemo pa pozabiti, da slednji upočasni delovanje telefona oz. naložen materjal upočasni delovanje (v našem primeru slike, video posnetki).
Torej zanima me, če se sploh še da kupiti dober telefon brez fotoaparata, ki je seveda bistveno cenjši?! Ena možnost je seveda omenjeni m600i, je pa tu tudi Nokia E50, al to sploh ne pride v poštev, pač telefon more imeti kamero?! Malo sem zmeden, nebi bilo bolje imeti dober mobilnik brez kamere, pri tem prišparaš in kupiš kamero oz digitalni fotoaparat?

Lp

aco111 ::

Huh, izčrpen komentar. Saj digitalca si bom kupil, ampak včasih prav pride kako slikco narediti, ko nimaš fotoaparata. Do sedaj sem namreč čez 1500 slik naredil s Siemens CX65, četudi je 0,3 MPixla fotkič gor, samo so pa super spomini eni, četudi so kvalitete tako bol za silo.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

Frgazor ::

jan999: digitalca ponavadi ne nosiš s sabo v žepu, telefon imaš pa navadno vedno pri sebi. Zato svojega k800 ne zamenjam za nič na svetu, je naredil že ogromno odličnih fotografij, ko "pravega" fotkiča ni bilo pri roki. Sploh pa v dobri svetlobi dela tako dobre slike, da jih težko ločiš od namenskega fotoaparata, za ponoči pa ima tudi dokaj dober fleš.

aco111 ::

Na internetu sem nekaj slik našel od tega mobitela:
- Slika (2048 x 1035 pixlov)
- Slike
- Slike
- in še ene slike ...
- Nočne, dnevne slike

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

trdoreh ::

Mh, nekaj teh slik sem že videl. Sam tako dobrih slik nisem posnel s k800i, mogoče pa je treba znat.

Lp

tx-z ::

Sej med k790i pa k800i načeloma ni razlike? edino to da ma k800i še voice calls, ostalo je vse isto ne?

Sam tut razmišlam o nakupu tega telefona, sam pa po eni strani gledam, zakaj pa ne bi kupu 2x cenejšiga w810i...ali pa Nokia 6234, al pa Nokia E50 ..k so cenejši od k790i..A ma mogoče kdo kšn predlog, kerga bi se bol splačal?:\
tx-z

Pyr0Beast ::

Telefon lahko opremiš z dodatnim spominom, ne smemo pa pozabiti, da slednji upočasni delovanje telefona oz. naložen materjal upočasni delovanje (v našem primeru slike, video posnetki).
Ok, to je sam pri nokijah :P ... resno ...
Edino, kar sem opazil pri mobiju je to, da ko imaš notri kartico, se ti čas pripravljenosti skajša za polovico.

No, še nekaj slikc, preden sem mobi (k750) utopil v vrečki XD
Uživajte ...
1.
2.
3.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

UNIVERZUM ::

K800i podpira UMTS k790 pa ga ne. Sam sem uporabnik K800i in je že bil na servisu (software). Drugače glede joysticka, pa ima 2 leti garancije telefon. Ja tudi na joystick sem se pred nakupom pozanimal.
Razen na odlomljene (fizično poškodovane)>:D

Sem pa zelo zadovoljen s tem telefonom, malo manj pa s kvaliteto priloženih slušalk. Iz katerih je ob poslušanju slabšega FM signala ali mp3 težko spraviti zadovoljivo glasnost, da te ne moti hrup iz okolice (preverjeno na kolesu, ko mimo vozijo avtomobili).
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

tx-z ::

A ma tale k800i posebi vtič za slušalke, da lahko navadne prklopš gor, kot na w810i?
tx-z

Keyser Soze ::

N80...

Kratko malo. Telefon, ki mu ni para. Symbian S60 tretje verzije. Zaslon, ki mu ni para. Robustna. Se ne kvari. Dober fotoaparat.

Imel sem jo eno leto. Pred njo P900i. Pa ga nisem pogrešal. NAto sem jo prodal zaradi nakupa HP6815, kateri me ni prepričal. Sedaj ponovno iščem N80.

No ja, zna biti, da počakam na e90. Ker bo pomoje bolj prav prišel kot "navaden" gsm. Ampak vseeno. Če bi iskal gsm, ki je preprost a dober in ima v sebi vse kar imajo veliki bi sigurno vzel N80. Rajca me tudi Navigator 6110. Ampak samo zato, ker ima že vgrajeno navigacijo (pa krš zaslon).

P.S.: Ko nekaj časa uporabljaš N80 so vsi gsmi krš, kar se tiče zaslona.
OM, F, G!

aco111 ::

Evo sem naročil mobitela Sony Ericsson K610i in W810i (drugi ni zame) za 290 eur :D. Digitalca pa si bom kupil enkrat kasneje, pri naslednji plači :D

lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

UNIVERZUM ::

K800i nima priključka za navadne slušalke, lako pa dokupiš takšne slušalke, ki imajo možnost odklopa in priklopa lastnih. Cena od 21€ dalje pri uvozniku na Vilharjevi.

Vem ker sem ta teden klical ravno zaradi tega.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

trdoreh ::

Včeraj sem si ogledal predstavitev Applovega Iphona in morem rečt, da so res poizumili telefon! 100% moj naslednji nakup, do takrat bom pa kar obdržal SE m600i.

Lp

>>><<< ::

Apple iPhone boš verjetno težko dobil v EU, že samo v US ga bo prodajal samo en operater...
Preberi tole o iPhonu. Sam bi raje kupil Nokiino N serijo.

trdoreh ::

Eh ni mi treba nič prebrat, dovolj, da sem videl predstavitev in sploh kaj zmore ta zadeva! To, da ga ne bo v EU je pa neumnost, vodafone ze cilja na to, da bi ga ponudil!

Lp

>>><<< ::

Kaj so pa pokazali glede zmogljivosti?

trdoreh ::

Vzemi si čas prosim, pa si poglej tole, če bi po tem kar so predstavili še vedno raje imel Nokio N, vedi da boš veliko zamujal!

Lp

trdoreh ::

Kaj so pa pokazali glede zmogljivosti?
kaj se ti hecaš?! Dej si poglej predstavitev!!:D

Lp

>>><<< ::

Pogledal predstavitev, mogoče je malo čudno tole tapanje po zaslonu za pisanje SMS-ov(se bomo že navadili), bedno je, da se sinhronizira z iTunes(brez namestitve iTunesa ne moreš nič) in polnjenje prek USB mi gre na živce. Vem, da se bo verjetno dalo dobiti oni drug polnilec, samo, če že odšteješ goro denarja za telefon se spodobi, da to dobiš zraven. Tudi glede slušalk ni nič omenil, ker če daš 100k sit za določeno stvar moraš to dobiti zraven.
Drugače je pa kar kul, lahko gledaš filme, ima velik zaslon itd.

trdoreh ::

Kako ni omenil slušalk, seveda je?! Blootooth slušalke-o dobiš zraven, pa še ene stereo z mikrofonom!

Lp

>>><<< ::

Nisem gledal cele predstavitve samo 45 minut. Zmes sem še nekaj brskal po netu in mogoče, da nisem videl. Čul sem edino, ko je rekel, da ima navaden 3.5 jack in lahko vštekaš iPodove slušalke.

Frgazor ::

Btw, adapter za navadne slušalke za SE pride na ebayu s poštnino okrog 5€. Ni potrebno dajat zastopniku 21€ in več.

JutriPS3 ::

Hja Jan... kok je zadeva dobra v praksi, vzdržljiva bo pokazal čas .Vsekakor pa zadeva ni ravno majhna. Jaz osebno imam rajše manjše mobitele ker uno je že dlančnik skorajda. Vsakemu svoje ne:D

Samo pazi da ne boš potem ko kaka pičkica s kakšnim robčkom po ulici čistil tisti ekran ker bo zihr umazan od parkljev>:D It's a feature

(resno: vse akr ima iPhone imajo tudi konkurentje. oblika je stvar okusa (meni je marsikatera Nokia lepša),pa tudi tipke se mi zdijo bolj priročne - saj imaš občutek da ja klikneš in ne na nek zaslon ki tega ne omogoča, raje manjši telefon+ipod Nano če že more bit nekaj od Appla, je pa hi-tech stvarca in kot zanalašč za razne geeke)
Ja pri Applu so pa mojstri za marketing... vendar to še ne pomeni da je izdelek odličen. Boljše malo počakat da pridobit kake komentarje uporabnikov ko bodo -> pa seveda ne na kaki applefan.com strani al pa kej podobnega:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

trdoreh ::

@JutriPS3, s tabo res ne mislim debatirat, ker si ze dokazal svoje!

Lp

JutriPS3 ::

pa ne da si še užaljen ko sem te opozoril na tvojo napačno informacijo ki si jo dal nekomu.

aco111 ::

Toliko da povem, da sem si nabavil SE W800i :P

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobitel?

Oddelek: Kaj kupiti
333325 (1750) nosecnica
»

Dilema ob nakupu novega aparata..

Oddelek: Mobilne tehnologije
91390 (1101) Keyser Soze
»

Nokia ali SE pri Simobilu

Oddelek: Kaj kupiti
72686 (2386) RiNC
»

Kateri mobilni telefon kupiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
242690 (2058) archer
»

Najboljši fotoaparat v GSM-u!

Oddelek: Mobilne tehnologije
195191 (4488) V-i-p

Več podobnih tem