» »

Najboljši fotoaparat v GSM-u!

Najboljši fotoaparat v GSM-u!

AtaStrumf ::

Pred kratkim sem kupil SonyEricsson-a W810i misleč, da sedaj ko smo dosegli 2MP, bodo pa GSM-i lahko nadomestili digitalce, vsaj tako za naključno uporabo. Fant, kako sem se motil. Spodaj imate linke do par slik (da ne bo tema pretirano neprijazna za loadat ne dajati slik noter direktno), ostale pa naprošam, da tudi dajo par primerov slik posnetih z GSM-i, da ugotovimo kateri je trenutno najboljši in če je kateri dejansko dovolj dober, da nadomesti digitlca, morda K800i s 3,2 MP in oznako Cybershot???

SE w810i 01
SE w810i 02
SE w810i 03

Slike na bojo originalne kvalitete, nobenega pomanjševanja, rezanja, rekompresiranja prosim. Ne pozabit povedat s katerim GSM-om je slika posneta, pa naj bo par različnih scen, od blizu, od daleč, kaka panorama z veliko podrobnosti hitro pokaže pomanjkljivosti, pa v različnih svetlobnih pogojih. Jaz sem mojga w810i že prodal in sem nazaj na študentski Nokii 3110 če se ne motim 8-), tako da ne zahtevat kakih novih slik.

kekz ::

Imam Sony Ericson K750i z 2 milijonoma pik.
Nisem pretiran fotofil in je to prvi telefoto aparat s katerim sem že kar zadovoljen. Sploh, ker je lahko vedno v žepu. Ima 2 Gb kartico, na katero gre več kot 10.000 fotk. Par stvari me moti, pa sem se jih navadil (svetlobe ne uravnava najbolje, slika ki jo škljocneš se za nekaj desetink sekunde razlikuje od tiste, ki jo dejansko shrani).

Primera:
1. fotka
2. fotka

dadooo ::

Imam Benq-siemens EF81, 2 mega pixla, zelo priročen:)

Slike:

1.
2.




(pa povejte mi kake se vam zdijo :D )

Looney ::

Razvajenci!:D Mobitel ima fotoaparat za prvo silo, ko nimaš ravno pri roki digitalca. Fotoaparata ne bodo nikoli nadomestili. Moj fotoaparat ima manj kot 1megapixel in dela fotke za zjokat, po drugi strani pa imam digitalca s šestimi megapiksli, 12-kratnim zoomom in še kupom dodatkov. In ta kombinacija mi popolnoma ustreza. Mobitel je za klicarjenje, ne pa za fotografiranje.

Tole je pa posneto z matkinim mobitelom (1 megapixel) In taka slika se mi zdi že več kot zadovoljiva za "mobitel". Aja, mobitel je pa nek Sharp... ne vem modela.

klik
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

jurre ::

jaz sem s svojim na W800I zadovoljen. Naprej sploh nisem mogel verjet, da so take fotke lahko narejene s telefonom.
Primer parih dobrih:
slika1
slika2
slika4
slika z NESTa:
slika4

problem pa zna bit premalo svetlobe,
slika5
in uporaba digitalnega zooma:D
slika6

eh tale shrani.si noce prikazat, tukaj se pa pomanjsajo na 800x600;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

steev ::

Slik se ne vidi. Pa zakaj sploh uporabljas digitalni zoom. Če se le lahko približaš objektu, se daj (pač naredi korak, dva naprej).
:|

LapD ::

Zoom na telefonu je useless. Dokler ne bodo telefona vgradili v en solidn fotoaparat se ne mormo pogovarjat o zadovoljivih kvalitetah slik. Čeprav pa ne rečem da aparati na sodobnih telefonih niso primerni za ujet kak trenutek, ki bi ga sicer zamudil. w800 mi služi le za to :)

rhabdo ::

No, jaz sem s svojim Samsungom D600 kar zadovoljen! Tok da čist povsod ne vlečem dslr s sabo... No, tolk je zrel, da se lahko naredi kakšno čist ok fotko, če je dovolj svetlobe seveda. Spodaj jo je že malo primanjkovalo, ampak je čist ok izpadlo.

Slika

Lp!

AtaStrumf ::

Več al manj isti šmorn torej. Telefon je pač telefon in slika samo in izključno priložnostno. Škoda :(

V-i-p ::

Na www.gsmarena.com sem malo pogledal teste telefonov, imajo tudi slike posnete z testiranimi aparati in nove Nokie z optičnim zumom, 3.1 megapixel fotoaparatom, carl zeiss lečo naredijo že kar spodobne fotke...:\
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

AtaStrumf ::

A daš par linkov, da vidimo še ostali, ker spodobno je precej širok pojem :D.

V-i-p ::

Kar se mene tiče, glede na to da je to še vedno le mobilni telefon, so tele testne slike narejene z Nokio N80 čisto spodobne.

SLIKA 1


SLIKA 2
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tilen ::

Zdaj pa primerjaj te slike s tistimi v prvem postu. [velikost]
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

V-i-p ::

Aja, slike sem res jaz pomanjšal, drugače sta pa tile originalni:



Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

AtaStrumf ::

Niso tko zlo švoh, to je res. Bi bilo pa nujno imeti ročne nastavitve za ISO in nivo kompresije, ker to dvoje odločilno vpliva na kvaliteto fotk, recimo ravno v zgornjih dveh je to problem: šum in artefakti (mogoče je to še bolj problem če jih gledaš na LCD-ju).

SmeskoSnezak ::

Novica v kateri so debatirali tudi o tem. Tukajle je na začetku predstavljen Samsung V770. Kasneje je limal tudi slikce, ena izmed njih, za razlago slike kopiram njegov tekst "It's not just some picture of a drawing of someone's eye. It is a drawing in a korean cash. That's quite an impressive supermacro.


Slikca je lahko tudi tukaj, da zgoraj ne klikate preveč na link. :)

Na forumu so tudi omenili SE S700i, cena v Slo se giblje okoli 110k v akciji(?)... Moj sosed si lasti K800i(ne me jemat za besedo, ker nisem prepričan), lahko ga povprašam za kakšne slikce.

Sam si lastim SE K700i in me slike niso razočarale. Cena? Kdor je bil pameten, je kupil v akciji in je tako za mobitel dal okoli 30k, sicer pride v prosti prodaji še vedno okoli 60k.
Razumem, da je prvotno zasnovan kot mobitel. Ampak ko sem naložil slike tudi na računalnik, sem opazil kak slab fotograf sem. Najbolše slike uspevajo pod naravno svetlobo. Zdaj pa nimam nobenih slik na računalniku, da bi vam pokazal svoje umetnine. :8)

p.s.:In res je, zaenkrat še niso močni konkurenti digitalnim fotoaparatom, saj uspevajo zaenkrat le slike , ki jih delaš od blizu.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

do sedaj sem bil prepričan da tale se k750/w800 dela najboljše.. pa vidim da se je nokia popravla..
bi pa bilo zanimivo video od kaega tanovega samsunga.. samsung namreč dela hudo napredne telefone

aja.. slike iz telefona so ob dobrih pogojih vredi tudi za print. sicer pa so za po netu in da vidiš kaj se je dogajalo čist vredi.

smesko snezak.. verjetno mislis k750i z 2mpix. so slike ze dvakrat prilimane.

/edit: sem reko enga samsunga.. evo zgornje slike.. moj naslednji je ziher samsung.. ne pa ta igračkasta skropucala od SE ali pa nokie ki še barvnega koeldarja ne znajo naredit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

AtaStrumf ::

Zelo impresiven tale V770, ampak to je že čist taprav digitalc z vgrajenim telefonom :D. Seveda se česa takega pri nas ne dobi!

SmeskoSnezak ::

Po polurni raziskavci sem ugotovil, da tega telefona še zdaj ni na razpolago. Mogoče ga prodajajo samo v Koreji. Vsaj takšna namigovanja so bila tudi v komentarjih enega članka na eni strani. :\
@ Pusti soncu v srce... @

V-i-p ::

Hmm, ko sem imel še Nokio 6230i, ki je imela 1.3 megapixel kamero, sem se enkrat ob res lepem in sončnem vremenu igral in za hec s telefonom naredil 6 slik svojega avta, pač na prostem, na soncu in dal te slike potem razvit. Ko sem jih dobil, nisem mogel verjet, da pridejo tako lepe, ko so razvite...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uspele slike (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
33141812 (16935) Longinus
»

Nokia ali SE pri Simobilu

Oddelek: Kaj kupiti
72703 (2403) RiNC
»

Kupiti Sony Ericsson k800i ali npr. Nokia n80, al kak drug?

Oddelek: Mobilne tehnologije
412531 (1925) aco111
»

Radeon X800 AGP (Sapphire) - Artefakti

Oddelek: Strojna oprema
131507 (1277) GrimReaper
»

GIF - Pomoc

Oddelek: Izdelava spletišč
61024 (968) ManyMan

Več podobnih tem