» »

Zelo zahtevno vprašanje za izkušene overclockarje

Zelo zahtevno vprašanje za izkušene overclockarje

tt-bird ::

O tem sem že pisal v tem forumu in spraševal za pomoč na Irc kanalu #slo-tech, vendar nobeden ni vedel prave rešitve z moj problem.
Na hitro naj povem problem:
Ko poskušam naviti celerona 366, 256 MB rama in Gforce 2 pro se register od windowsov sesuje in moram ponovno instalirati windows. Najprej sem mislil, da je zato vzrok win98 SE, ampak tudi win98 First edition se sesujejo na isti način. Zato sem malo pomislil in sedaj bom povedal, kaj sem se domislil in če bo po vašem mnenju to pomagalo.
Imam več možnosti:
1. Prepoved preverjanja registra pri prvem zagonu računalnika s spremembo vsebine datoteke scanreg.ini
2. Ponovna inštalacija winov in navitje še preden inštaliram driverje za Gforce 2
3. Sicer je ta zelo neumna samo bom vseeno omenil. V BIOSu imam nastavljeno pod Init Display Fist PCI slot, jaz pa mam grafično na AGP in mislim, da bi srememba v BIOSu s PCI slot na AGP lahko pomagala.
4. V BIOSu imam nastavljen AP aperature size na 64MB imam pa 256 MB rama. Ne vem, če to na kaj vpliva, a sem vseeno omenil.

Hvala za vse odgovore!!!!!

AngelOfDeath ::

3. Zakaj pa maš v biosu nastavljeno naj pogleda prvo na pci pol pa na agp če maš pa agp grafično ?

4.Pusti na 64MB Lahk pa probaš na 128MB

VASkO ::

kateri disk pa imas in na kak FSB si dal? eni diski so zelo obcutljivi na visoko frekvenco PCI vodila (moj western digital crkne pri 41mhz PCI -> 83mhz FSB). si kaj poviseval voltazo? - drugic povej, kaj si naredil. ta celeron se je zelo dosti ljudem dal navit na 550mhz pri FSBju 100mhz, pri cem spet ostala vodila delujejo na standardnih frekvencah.

Spajky ::

A si ti sploh dvignil voltazo na procu? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

element ::

AGP aperture size kr pust na 64MB, init display first dej pa AGP. Probi povišat voltažo... To se je tud men dogajal pr prejšnem procesorju, zdej pa ne več... :\

tt-bird ::

Voltaže ne morem povečati, FSBja ne morem dati na 100Mhz, ker plata podpira le do 83Mhz, disk 100% zdrži 83Mhz, ker je dolgo časa teku pri tej hitrosti. Tisto glede Init display first pa ne vem, če bi spremenu, ker so mi na servisu tako naštimali.

Kaj pa če bi poskusil z uporabo na primer programa softFSB ali kakšnega podobnega??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tt-bird ()

ABX ::

Kaj je tako teško sprejet dejstvo da sistem pri taki frekvenzi enostavno NI stabilen. ??

Poleg tega je 83Mhz vodila kriminalno početje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ADF ::

Glede na naslov tvojega posta ti predlagam, da naslednjič bolj podrobno poveš specifikacije tvojega sistema. Predvsem si pozabil omeniti, kakšno matično ploščo imaš. Ta pa je zame vsaj enakovrednega pomena za stabilnost kot procesor. Skratka tvoje vprašanje bi lahko zastavil tudi tako: Imam celerona 366, 256MB Rama, GeForce2, zaboj jabolk v kleti in težave z registrom, pa mi nebi povedal nič manj, kot dosedaj.

Povsem se strinjam z ABX-om. Navit procesor lahko hladiš in tako omiliš obremenitev, medtem ko je navijanje periferije za tako vrednost zgolj namerno in kruto krajšanje življenske dobe komponent ob relativno majhnem pridobitku (vsaj glede na 75MHz, kar je po mojem še znosna vrednost). Konec koncev ti lahko povzroča težave tudi modem ali SB.

Pa še to: Nastavitev v BIOSu (Init Display First), ki si jo omenil nima tukaj nobenega pomena, razen če imaš dve grafični kartici (morda si pozabil omeniti).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave pri navijanju: C2D E6750, plata: GIGABYTE GA-965P-DS3

Oddelek: Navijanje
131290 (1175) yugokoral
»

Problem: nf7-s, sata disk, winxp

Oddelek: Pomoč in nasveti
5728 (690) DarwiN
»

Težave z monitorjem-a

Oddelek: Pomoč in nasveti
5746 (705) kuglvinkl
»

Matična plošča???

Oddelek: Strojna oprema
6788 (607) tha_man
»

dva monitorja

Oddelek: Zvok in slika
81023 (873) hipo

Več podobnih tem