Forum » Pomoč in nasveti » OBLIKOVNJE TEXT-a
OBLIKOVNJE TEXT-a
Cr00k ::
Upam da mi boste lahko pomagali...
Imam sledečo težavo: Rad bi oblikoval besedilo v obliki kroga z dolocenim premerom..., tako npr. kakor je oblikovano besedilo na kovancih.
Poskišal sem že z Photoshopom 5,5, Corel Draw 9, vendar mi ni uspelo najti take funkcije.
Kako in s čim bi naredil tako besedilo?
Hvala ze vse predloge vnaprej.
Imam sledečo težavo: Rad bi oblikoval besedilo v obliki kroga z dolocenim premerom..., tako npr. kakor je oblikovano besedilo na kovancih.
Poskišal sem že z Photoshopom 5,5, Corel Draw 9, vendar mi ni uspelo najti take funkcije.
Kako in s čim bi naredil tako besedilo?
Hvala ze vse predloge vnaprej.
bastadu ::
Zadeva je v Corelu 9 (v tej verziji sem sam poskusil) dokaj enostavna, in sicer narediš en krog in potem klikneš na ikonco za pisanje texta. Potem greš z miško (ki se spremeni v textni kurzor) na krožnico kroga in kazalec se ti bo spremenil. Sedaj samo klikneš in že lahko pišeš po krožnici :) Potem se ti zgoraj pojavijo še nastavitve za odmik pisave od krivulje, na kateri strani krivulje naj bo pisava... Enako velja za vse ostale krivulje, črte, spirale...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Illustrator pomočOddelek: Programska oprema | 2308 (1420) | Racunalnik |
» | Corel Draw 12Oddelek: Programska oprema | 1695 (1056) | dzinks63 |
» | Problem stikanja površin/ telesOddelek: Programiranje | 985 (821) | BlueRunner |
» | napis okoli slikeOddelek: Programska oprema | 1533 (1388) | Matev |
» | Corel Draw in Adobe IllustratorOddelek: Programska oprema | 1610 (1491) | jetam |