Forum » Programska oprema » Corel Draw in Adobe Illustrator
Corel Draw in Adobe Illustrator
Dr.S ::
Končno sem se odločil presedlati iz COREL Draw-a (10) na Adobe Ilustratorja (9).
Vendar imam že na začetku težave.
Illustrator mi ne prebere datotek, ki so bile narejene s corelom (javi da ne pozna).
> LAHKO KJE DOWNLOADAM dodatek, za ilustratorja da bo bral te verzije Corel-a (10)?
MORAM RES (nasvet prijatelja) KUPIT ILLUSTRATOR 10?
Vendar imam že na začetku težave.
Illustrator mi ne prebere datotek, ki so bile narejene s corelom (javi da ne pozna).
> LAHKO KJE DOWNLOADAM dodatek, za ilustratorja da bo bral te verzije Corel-a (10)?
MORAM RES (nasvet prijatelja) KUPIT ILLUSTRATOR 10?
Hmm
ja ta zadnja ideja je pa huda. In si dodatno delam še DELO, kot da ga ni že dovolj!
Zigggga, ko poskušam importirat mi še kar javlja -nepoznan format-. Dokument sem poskušal odpreti kar preko ukaza OPEN, vendar ne gre
Ukaza import pa sploh ne najdem, v katerem meniju se skriva?
ja ta zadnja ideja je pa huda. In si dodatno delam še DELO, kot da ga ni že dovolj!
Zigggga, ko poskušam importirat mi še kar javlja -nepoznan format-. Dokument sem poskušal odpreti kar preko ukaza OPEN, vendar ne gre
Ukaza import pa sploh ne najdem, v katerem meniju se skriva?
jetam ::
Eh da si delaš dodaten strošek pa sploh ni huda a ne...
Opciji Import se rece pri Illustratorju PLACE. Illustrator 9 zna importat Corela verzije 6, 7, 8, Illustrator 10 pa vse Corelove fajle vklucno z verzijo 10.
Opciji Import se rece pri Illustratorju PLACE. Illustrator 9 zna importat Corela verzije 6, 7, 8, Illustrator 10 pa vse Corelove fajle vklucno z verzijo 10.
JOJ ti prehodi iz enega programa na drug!
KAKO POSTORIM SLEDEČE STVARI v ILLUSTRATORJI:
> poravnava večjega števila predmetov po (na): sredino / vrh / tla / levo / desno
> poravnati napis na (po) krožnici (krog) - krožni napis.
> spremenito pisavo v crivulje
.....
Se da?
Hvala
S.
KAKO POSTORIM SLEDEČE STVARI v ILLUSTRATORJI:
> poravnava večjega števila predmetov po (na): sredino / vrh / tla / levo / desno
> poravnati napis na (po) krožnici (krog) - krožni napis.
> spremenito pisavo v crivulje
.....
Se da?
Hvala
S.
jetam ::
RTFM...
poravnava objektov: Align (shift+F7)
napis na krivulji: narisi krivuljo, z Path Type Tool vnesi besedilo (kliknes Type Tool in drzis da izberes Path Type Tool))
pisava v krivulje: Type > Create Outlines (ctrl+shift+O)
poravnava objektov: Align (shift+F7)
napis na krivulji: narisi krivuljo, z Path Type Tool vnesi besedilo (kliknes Type Tool in drzis da izberes Path Type Tool))
pisava v krivulje: Type > Create Outlines (ctrl+shift+O)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jetam ()
Kako je pa s tiskanjem?
Se da nastaviti sledeče:
> recimo čestitka je v velikosti 1/3 A4 format - želim pa da mi iztisne na cel A4 (3 komade)
> predogled tiskanja
> inverzno tiskanje - za izdelavo filmov
A kakoje v Adobu?
Se da nastaviti sledeče:
> recimo čestitka je v velikosti 1/3 A4 format - želim pa da mi iztisne na cel A4 (3 komade)
> predogled tiskanja
> inverzno tiskanje - za izdelavo filmov
A kakoje v Adobu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Illustrator pomočOddelek: Programska oprema | 2286 (1398) | Racunalnik |
» | Vektorski text - hitra razlaga, prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 3691 (3174) | dzinks63 |
» | vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)Oddelek: Programska oprema | 4770 (4591) | Limit-sky |
» | Izšla nova različica InkscapaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6884 (4882) | CaqKa |
» | RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CORE 2 DUO E6600 2,4 GHz/2GB/320GB/DVD-RW/8800GTS 320MB???Oddelek: Kaj kupiti | 2158 (1788) | opeter |