Forum » Izdelava spletišč » [e107]
[e107]
juresl ::
Pozdravljeni,
Imam tezavo glede sistema e107. To zadevo sem uploadal na server, vse lepo dela, razen slovenkega jezika. Ko se to uploadam in nastavim, kot privzeto se šumniki ne prikazejo oz. so podobni različnim znakom kot je npr. ?? Če se kdo slucajno spozna na ta sistem bi ga proso, da čimprej odpiše. Aja pa v datoteki, kjer se nastavlji kodiranje sem ze nastavo na: UTF-8 pa ni pomagalo, probal sem tudi DOS in ISO pa ni šlo...
Hvala za odgovore, LP Jure
Imam tezavo glede sistema e107. To zadevo sem uploadal na server, vse lepo dela, razen slovenkega jezika. Ko se to uploadam in nastavim, kot privzeto se šumniki ne prikazejo oz. so podobni različnim znakom kot je npr. ?? Če se kdo slucajno spozna na ta sistem bi ga proso, da čimprej odpiše. Aja pa v datoteki, kjer se nastavlji kodiranje sem ze nastavo na: UTF-8 pa ni pomagalo, probal sem tudi DOS in ISO pa ni šlo...
Hvala za odgovore, LP Jure
bluefish ::
poskusi še z windows-1250. Seveda pa stvar ne reši problema najbolje, saj tak encoding podpirajo le Win. Je v browserju, kjer testiraš, nastavljeno samodejno zaznavanje ali je privzet nek drug encoding?
juresl ::
Sem ze ugotovo napako...
Datoteke v language mapi so bile nastavljene na zahodnoevropso kodiranje. Hvala za pomoč
Datoteke v language mapi so bile nastavljene na zahodnoevropso kodiranje. Hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3852 (1767) | BivšiUser2 |
» | [PHP] charter set windows-1250Oddelek: Programiranje | 2831 (2831) | Blisk |
» | šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 3011 (2515) | jerneju |
» | Oh, ti šumniki...Oddelek: Izdelava spletišč | 3017 (2828) | beerhunter |
» | Šumniki in znaki s strehcami se ne prikazujejo pravilno!Oddelek: Izdelava spletišč | 2111 (1996) | Jackass |