Forum » Loža » Polovična kazen ob napačnem parkiranju in dnevi/delovni dnevi
Polovična kazen ob napačnem parkiranju in dnevi/delovni dnevi
Cosmo ::
Zanima me, kako se tretirajo "dnevi", navedeni na plačilnem nalogu. 8 dni pomeni 8 dni ali 8 delovnih dni?
Ti pravni svetovalci pravijo, da vikendi in prazniki ne štejejo. Je temu res tako?
Hvala.
Ti pravni svetovalci pravijo, da vikendi in prazniki ne štejejo. Je temu res tako?
Hvala.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
- spremenil: Cosmo ()
Law_Enforcer ::
prvi odstavek 55. člena Zakona o prekrških:
Če v tem ali drugem zakonu ni drugače določeno, se v hitrem postopku glede pristojnosti, zastopanja, jezika v postopku, vlog, vabil, zapisnikov, odločb, pregledovanja in prepisovanja spisov, rokov in narokov, vročanja in izločitve uradnih oseb smiselno uporabljajo določila zakona o splošnem upravnem postopku.
101. člen Zakona o splošnem upravnem postopku:
(1) Začetka in teka rokov ne ovirajo nedelje in prazniki Republike Slovenije ali dela prosti dnevi v Republiki Sloveniji.
(2) Če je zadnji dan roka nedelja ali praznik Republike Slovenije ali dela prost dan v Republiki Sloveniji ali kakšen drug dan, ko se pri organu, pri katerem je treba opraviti dejanje postopka, ne dela, se izteče rok s pretekom prvega naslednjega delavnika.
Če v tem ali drugem zakonu ni drugače določeno, se v hitrem postopku glede pristojnosti, zastopanja, jezika v postopku, vlog, vabil, zapisnikov, odločb, pregledovanja in prepisovanja spisov, rokov in narokov, vročanja in izločitve uradnih oseb smiselno uporabljajo določila zakona o splošnem upravnem postopku.
101. člen Zakona o splošnem upravnem postopku:
(1) Začetka in teka rokov ne ovirajo nedelje in prazniki Republike Slovenije ali dela prosti dnevi v Republiki Sloveniji.
(2) Če je zadnji dan roka nedelja ali praznik Republike Slovenije ali dela prost dan v Republiki Sloveniji ali kakšen drug dan, ko se pri organu, pri katerem je treba opraviti dejanje postopka, ne dela, se izteče rok s pretekom prvega naslednjega delavnika.
Cosmo ::
Sranje, potem sem rok že zamudil. Vseeno sem plačal polovico, pa bom videl kaj bo.
Vsem zgoraj hvala za pomoč.
Vsem zgoraj hvala za pomoč.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
grex ::
jaz sem plačal 1 mesec prepozno pa je bilo vse ok - če pa bo karkol boš pa itak na plačilnem listku videl :)
perci ::
Ne vem kdaj se je tebi to zgodilo (par let nazaj sem tudi jaz to naredil), ampak povem ti kako je zdaj.
Davčna dobi elektronsko podatke od MNZ-ja ali mestnega redarstva in ni šans, da jih ne izterja, pa tudi, če zamudiš samo en dan.
Believe it or not.
Davčna dobi elektronsko podatke od MNZ-ja ali mestnega redarstva in ni šans, da jih ne izterja, pa tudi, če zamudiš samo en dan.
Believe it or not.
gandi ::
Točno tako Perci, jaz sem "zamudil" celih deset dni z plačilom polovične kazni in čez pol leta sem dobil pošto iz davčne, da nimam poravnanih računov, tko da sem potem moral plačat celotno kazen, ker nisem imel potrdila z datumom in zneskom, da sem res plačal v roku osmih dni.
Davčna preveri na policiji in ne verjamem da se jih da obrnit...
Davčna preveri na policiji in ne verjamem da se jih da obrnit...
Ziga Dolhar ::
Jaz sem leta 2002 zamudil za 1 dan, pa sem dobil obvestilo davčne :-).
Sem pa prejšnji teden fasal listek na izjemno zanimiv način: na šipi je bla nalimana rdeča srajčka (prazna!), za brisalcem je bla položnica, nikjer pa onega listka, kjer me obveščajo o prekršku ter znesku, ki naj ga plačam :-).
Sem pa prejšnji teden fasal listek na izjemno zanimiv način: na šipi je bla nalimana rdeča srajčka (prazna!), za brisalcem je bla položnica, nikjer pa onega listka, kjer me obveščajo o prekršku ter znesku, ki naj ga plačam :-).
https://dolhar.si/
MadMicka ::
Ziga Dohtar, mogoče ti ga je kdo iz svojega avta nalimal na tvojega. Najbolje da preveriš
bobby ::
v vseh teh primerih če ne plačaš v osmih dneh,ko ti nalimajo listek na šipo (govorim za napačno parkiranje recimo), počakaš, da ti na dam pošljejo ponovno obvestilo o prekršku. POČAKAŠ 8 dni, ki je takrat naveden kot rok za pritožbe in potem ti začne tečt ponovno 8 dni za plačilo polovične kazni!!!
vse to poše v obrazložitvi o prekršku (tisti členi ki so navedeni na spodnjem delu obrazložitev prekrška)
vse to poše v obrazložitvi o prekršku (tisti členi ki so navedeni na spodnjem delu obrazložitev prekrška)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Good Guy ::
8 dni je mišljeno pomoje 8 dni brez nedelje in sobote..
ker v soboto in nedeljo itak položni ne moreš plačat oz ne grejo naprej...
ker v soboto in nedeljo itak položni ne moreš plačat oz ne grejo naprej...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
CaqKa ::
v vseh teh primerih če ne plačaš v osmih dneh,ko ti nalimajo listek na šipo (govorim za napačno parkiranje recimo), počakaš, da ti na dam pošljejo ponovno obvestilo o prekršku. POČAKAŠ 8 dni, ki je takrat naveden kot rok za pritožbe in potem ti začne tečt ponovno 8 dni za plačilo polovične kazni!!!
glede na vse pravne akte ki sem jih do zdaj bral se mi to zdi povsem logično. tako da potem nisem zamudil s plačilom. dejansko imaš 16 dni za plačilo položnice v katerih se še skriva 8 dni za pritožbo.
V-i-p ::
Pravilno je takole, ja:
- Ko je prekršek storjen in redar za brisalec napopa obvestilo, je časa 8. dni za polovičko. Vendar lahko to stran flikneš, ker po mesecu, dveh, pač odvisno kdaj, dobiš na dom še enkrat uradno odločbo in takrat tudi velja 8. dni za polovičko. To je pa zato, ker za brisalcem ti lahko kdo vzame dol in stran vrže, lahko ti veter odpihne, kakorkoli in ti potem ne moreš vedet da si bil kaznovan za prekršek.
- Ko je prekršek storjen in redar za brisalec napopa obvestilo, je časa 8. dni za polovičko. Vendar lahko to stran flikneš, ker po mesecu, dveh, pač odvisno kdaj, dobiš na dom še enkrat uradno odločbo in takrat tudi velja 8. dni za polovičko. To je pa zato, ker za brisalcem ti lahko kdo vzame dol in stran vrže, lahko ti veter odpihne, kakorkoli in ti potem ne moreš vedet da si bil kaznovan za prekršek.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Redarska zalega (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 25309 (20025) | Mehmed |
» | Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26466 (13781) | Aston_11 |
» | Eno hitro vprašanje glede obvestila redarstvaOddelek: Loža | 6629 (4935) | SkIDiver |
» | koliko casa je veljaven cas za placilo polovicne kazni?Oddelek: Loža | 21037 (20202) | Ziga Dolhar |
» | Plačilo kazni (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10590 (8477) | Airskull |