» »

Podiplomsksi študij ob delu

Podiplomsksi študij ob delu

_marko ::

Zanima me kakšne izkušnje imate tisti, ki delate podiplomca ob delu.

Torej, da delate v nekem podjetju in zraven še delate doktorat.
Kako znese? Kako na to gledajo v podjetju?
Ali se raziskovalno delo prekriva z delom podjeta?
...
... itd

Predvsem me zanimajo izkušnje iz naravoslovja.

Zdi se mi, da imajo mladi raziksovalci daleč prenizko plačo in je nesmiselno delat 4 leta za manj kot 1000€ na mesec.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

gzibret ::

Jaz končujem počasi MR-ja in povem, da so izkušnje v redu. Sem dobil nekaj projektov na firmi, kateri so mi vzeli cca 50% časa, ampak je še vedno ostalo 50% za delo na doktoratu (predavanja, članki, naloga...). Moje raziskovalno delo se delno pokriva s tem, kar tudi delam na projektih, tako, da so v bistvu tudi rezultati projektov delno uporabni za nalogo. V firmi so zelo tolerantni do mojega študija. Ko sem jim rekel, da nimam časa za njih, da se moram ukvarjat s faxom, so me pustili pri miru.

Edino smo se malo pecljali glede predavanj, saj mi jih niso priznavali kot ure dela češ, da to itak morem naredit oz. da nisem upravičen do nadur, čeprav sem kljub temu, da sem imel predavanja do 20.00 moral na šiht prilezti do 8.00. Študijskega dopusta mi tudi niso dali, ker sem lahko seminarske delal na firmi in tudi za izpite učil na firmi. Pač, rekli so, da če bi me polno zaposlili vseh 8 ur na dan, bi dobil dopust, tako pa ne.

Glede 1000€/mesec. Sedaj ne vem, koliko ti dobiš plačano (IMO 2X več). Samo moreš v 1000€ všteti tudi šolnino (2-3000€/leto), nakup knjig, računalnika, udeležbo na konferencah, potovanja, hoteli, letalske karte, dnevnice.... Na koncu niti ne pride tako malo, pa še fajn se imaš.
Vse je za neki dobr!

Pujcek ::

se eden ki je pozabil da ti drzava (al pa podjetje ce si mr v gospodarstvu) placa poleg tvoje place tudi solanje ter materialne stroske pa se par bombonckov je kar se tice casa ki ti ga vzame studij (studijski dopust...), potovanj, udelezba na konferencah... skratka kot mr imas denar ki je namenjen tebi (materialni stroski, tecaji, konference,... je stvar a znas (oziroma hoces) to izkoristit ali ne. ja, 900 eur je sicer dost slabo, zdej ce dobis kje sluzbo kjer ti placajo par sto eur vec glih ne vem ce si ti splaca, ce pa dobis sluzbo kjer mas npr.2000 eur place in razumejo da te kaksno dopoldne ne bo v sluzbo in da bos rabil kdaj kaksen teden dopusta za kaksen izpit ali seminarsko in so ti pripravljeni kdaj financirat udelezbo na kaksni konferenci pa go for it...
ajde
:)

_marko ::

Hvala obema za informacije...

Koliko pa je dejansko teh tečajev, materialnih stroškov, konferenc, potovanj... itd..
Sej se lepo sliši, ampak ena konferenca in eno potovanje na leto vseeno ni nevem kaj...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

gzibret ::

> Sej se lepo sliši, ampak ena konferenca in eno potovanje na leto vseeno ni nevem kaj...

Bolje kot nič. Je pa odvisno od tega, koliko ti težiš. Sicer pa ne vem, kaj bi sploh rad. 10 konferenc na leto? Peking, New York, Oslo, Grenoble, Sydney, Rio....
Vse je za neki dobr!

_marko ::

gzibret:
Rad bi samo realno stanje vedel :)
In tega je težko zvedeti, če nekdo piše konference, materialni stroški, prevozi, potovanja..

Zato sprašujem...

P.S. Pa nisem mislil nobenemu na žulj stopiti...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

gzibret ::

> Rad bi samo realno stanje vedel

Ja, realno stanje je pač tako, da imaš toliko, kolikor si sam izboriš (zrihtaš). Mene firma ni nikamor silila. V bistvu so imeli raje, da bi kar cel čas sedel pri njih v pisarni. Samo, če sem dovolj tečnaril, sem na koncu dobil tisto, kar sem hotel. Prosil me pa nobeden ni, to je pa res.

Edino, kar si nisem mogel izboriti, pa je bila konferenca "Heavy metals in the environment" v Riu v Braziliji.
Vse je za neki dobr!

Pšenični ::

Jaz mislim letos na podiplomskega.Za šolnino sem mislil priti do denarja tako ,da sem dal prošnjo v kadrovsko službo in sicer za povrnitev stroškov za študij ,ki sem ga končal februarja.Prošnjo sem oddal pred enim mesecem odgovora uprave pa še nisem dobil.A obstaja kakšen zakonski rok za odgovor ali je možnost da ti sploh ne odgovorijo.Potem mi ostane še možnost da dam pač prošnjo za magisterij- za šolnino.

Zgodovina sprememb…

STASI ::

_marko ti še nekdo, ki ni MR kaj pove. Sem trenutno v 2. letniku ali bom tu končal ali ne še ne vem. Sem zaposlen. Podjetj mi je namenilo 6 dni študijskega dopusta, kar mi zadošča. Vendar je težko priti domov po delu in se še učiti in delati seminarkse naloge ali pa pisati članke. MR ima to prednost da to naredi na delovnem mestu, jaz tega ne morem. Šolnino si moram plačati sam, v dveh letih sem plačal cca. 2000 EUROV, pač subvencija države. GLede da si na istem faksu kot jaz bi jo skoraj 100% dobil tudi ti.
Glede MR-ja, mislim da je opcija da si MR v gospodarstvu ali nekaj podobnega, kjer moraš nekaj delati tudi v nekem podjetju.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

kekz ::

Moj študij je stal ~450 jurjev na leto. ~2/3 je dajala država, 1/3 pa podjetje, kjer so rekli, da je to prav neverjetno poceni. Namreč nekatera izobraževanja, na katera nas vabijo, stanejo tudi do 2000€ za en teden.

Dopust mi dajo po kolektivni (menda 5 dni na izpit in 45 dni za magistrsko - do tukaj je moj cilj). Seminarske delam v službenem času, ostale dolžnosti pa izven.

Večina me podpira in prevzame tudi kakšno moje delo, da imam več časa za študij. Študij je zelo fajn, veliko bolj kot dodiplomski. V bistvu sem začel zato, da mi razni akademiki z nazivom ne bi srali po glavi (torej samo zaradi naziva), pridobil sem pa neverjetno (in nepričakovano) veliko novega uporabnega znanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

gzibret ::

kekz - kam pa si se vpisal?
Vse je za neki dobr!

kekz ::

FE, uni-lj
Sicer nisem več vpisan, ker mi manjka samo še pika na i.

Aja, pa zdi pa se mi da so od časa mojega dodiplomskega študija, od kar je že precej časa, precej znižali kriterije. V mojem dodiplomskem času so bili tehnični študiji še popularni (za vpis so nas precej presejali in skoraj tretjino zavrnili - več kot 200 od 500 sprejetih).

Zdaj je študij tako enostaven, da je moje povprečje (da se malo pohvalim) 10,00 (včasih čisto nepojmljivo). Morda sem pa na zrela leta postal toliko bolj pameten :D (čeprav opažam, da mi je bila včasih matematika mala malica, zdaj pa ni več čisto tako). Tako me včasih celo prime, da bi podaljšal do PhD. Ampak čas je pri meni zelo omejen vir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

šola In varnost

Oddelek: Informacijska varnost
325284 (4132) poweroff
»

Magistrski študij na FE v šol. letu 2006/2007

Oddelek: Šola
265004 (3603) Roadracer
»

(Ne)plačan študijski dopust

Oddelek: Loža
68171 (8042) IVo
»

Stephen Hawking bo obiskal Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8210925 (6770) sidd
»

podiplomski študij-forum?

Oddelek: Šola
153495 (3137) antonija

Več podobnih tem