» »

Španija

Španija

mn ::

Poleti ali jeseni načrtujem potovanje v Španijo (Barcelona, Valencia, mogoče Madrid). Do Španije bom seveda priletel z letalom po sami Španiji pa imam namen potovati z hitrimi vlaki. Zanima me pa nakup vozovnic. Je potrebno ali kupiti ali rezervirati vozovnice že v naprej a se lahko zanesem na to, da jih bom lahko kupil ko bom že tam? Ravno tako pa bom hvaležen vsakega nasveta o stvareh, ki se jih izplača videti, hotelu s katerim ste bili zelo zadovoljni, hotelu kateremu se je potrebno izogibati, itd...
Predvsem pa me seveda zanima kako je z vlaki.

overlord_tm ::

ZA vlake pojma nimam, ker smo bili z avtom. Glede hotelov smo spali v F1 in kampih, kar zate verjetno ne pride v poštev.

Samo fontane v barcelonu pa ne zamudit za nobeno ceno! Une velike na plazza de republica al neki tazga =). Mi smo sedeli tam dokler je šov trajal in gledali, gledali .... Na koncu nam je zmankalj baterij v vseh fotoaparatih in kamerah :)

Potam pa je še Sagrada Familia (vezmi kak širokokoten objektiv, da jo not dobiš ;)), Rambla pa še kaj =).

Pa če ti kdo kake reklame poturi, kar vzemi. Mi smo dobili en šop blokcov z popusti (Burger king, mkdonald, raznorazne restavracije) in smo se potem najedel 2 za ceno enega. Karkoli si naročil si dobil zaston zraven še eno =).

Pa če boš slučajno šel na kak turistic bus, poglej do kdaj vozijo. Ker ko nehajo, te dol vržejo, ne gelde na to kje si šel gor :S

marsovcek ::

Barcelona: priporočam Park Guell, živalski vrt zna biti zanimiv, nasproti njega je muzej čokolade (zaprt ob torkih), dopoldne pojdi na Montojuic (maš tak lep pogled na mesto), proti večeru se sprehodi po Rambli do Kolumba,...

Valencia: lahko pogledaš sveti gral 8-), sicer je za moje pojme to zelo lepo mesto za sprehode. Muzej znanosti ni nič posebnega (bolj igrače), ostalo sem zamudil.

Če si arheološki frik se oglasi še v Tarragoni, kjer imaš pol mesta iz rimskih časov. Podobno, a z arabskim pridihom je Alhambra v Granadi. Zanjo moraš karte rezervirati verjetno že zdaj, ker so zelo iskane. Ampak, s karto imaš vstop v nekatere zgradbe, po dvoriščih, vrtovih itd. pa lahko hodiš zastonj.

Zelo priporočam Gibraltar, če boš našel čas. Ko se sprehodiš čez letališče :D, te čaka popolnoma drug svet - vsi znajo angleško, računajo v funtih, ulice postanejo čiste, srečaš opice, seznaniš se z vso mogočo artilerijo,...

Vzemi Lonely planet ali kaj podobnega in najprej natančno naštudiraj odpiralne čase. Večina stvari je zaprta ob ponedeljkih (razen muzeja čokolade :), na nek določen dan - zdi se mi da 1. nedeljo - pa so stvari brez vstopnine (nisem 100% ali je to v Barceloni ali Lizboni).

Midva sva potovala z avtom, do večjih mest pa z vlaki. Za karte ni bil nikoli problem, res pa da so bile to lokalne linije (par km) in september. Spanje: kampi.

mn ::

Hvala za super nasvete. Vendar pa me še vedno zanima kako je z vlaki če kdo ve.

overlord_tm ::

računajo v funtih


Nič ne računajo ... oni sam znak za evre zamenjajo z znakom za funte. Pa postane kava ki je bla prej 2e zdej 2 funta =)

Če slučajno še nisi našel ... morda ti kaj pomaga.

Pa še neki ... blizu Barcelone imaš Dalijev muzej ... še ena must see lokacija =)

metalc ::

Za vozne rede in cene vlakov si poglej Renfe (en inglés)

iration ::

Dalijev muzej je v Figueres-u, pa pazi na čas, ker se spomnim da imajo zelo butasto.
Drugače pa če imaš možnost je severna Španija tudi zelo lepa, sploh Galicija na SZ. La Coruna je meni najlepše špansko mesto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6220908 (11717) VolkD
»

Hostel v Barceloni

Oddelek: Loža
194259 (2037) pegasus
»

EuroTrip - Z vlakom po Evropi

Oddelek: Loža
126036 (5750) kr1ženska
»

Kam za 4-5 dni v Evropi?

Oddelek: Loža
148948 (8517) mihco
»

Jeseni greva s punco v London... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7638253 (34817) strictom

Več podobnih tem