Forum » Pomoč in nasveti » Težava z označevanjem strani v wordu
Težava z označevanjem strani v wordu
MihaFirst ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kako bi naredil, da bi bile npr, do strani 6 številke strani napisane z rimskimi številkami (I, II...) od šeste dalje pa z arabskimi (1, 2, 3...).
zanima me tudi, kako narediti, da npr. na tretji strani začne štet od 1?
LP
Zanima me, kako bi naredil, da bi bile npr, do strani 6 številke strani napisane z rimskimi številkami (I, II...) od šeste dalje pa z arabskimi (1, 2, 3...).
zanima me tudi, kako narediti, da npr. na tretji strani začne štet od 1?
LP
Matev ::
še en ki piše diplomo
ne vem
nerešljivo
jaz sem naredil več word dokumentov
in rimske pagine ročno vtipkal
arabske pa avtomatsko - tu lahko določiš s katero se ti začne
ne vem
nerešljivo
jaz sem naredil več word dokumentov
in rimske pagine ročno vtipkal
arabske pa avtomatsko - tu lahko določiš s katero se ti začne
bili_39 ::
Te stvari se rešujejo s sekcijami (insert - break - new section, v slovenščini je menda odsek - naj me kdo popravi).
V vsaki novi sekciji dokumenta lahko posebaj nastavljaš vse lastnosti glede številčenja ipd., samo izklopit moraš prej povezavo za nazaj.
V vsaki novi sekciji dokumenta lahko posebaj nastavljaš vse lastnosti glede številčenja ipd., samo izklopit moraš prej povezavo za nazaj.
Sama ::
Je rešljivo, je rešljivo
Torej:
Če želiš na tretji strani pričet s številko številko ena, moraš narediti tole:
1. Postavi se z miško na drugo stran lista (kajti na tretji strani želiš imeti oštevilčenje)
2. Pojdi na "Vstavljanje" -> Prelom. Tu označi Pri "Vrsta prelomov odsekov": naslednja stran.
3. Nato pojdu na "Pogled" -> Glava in noga
4. S kurzorjem se postaviš na dno dela dokumenta, kjer želiš imeti rimsko številko 1. V orodni vrstici, ki se ti je pojavila, ko si odprl glavo in nogo, klikni ikono "Oblikuj število strani".
5. . Sedaj izbereš obliko številk (rimske) in seveda določiš, da se številčenje prične z 1.
Če si naredil to imaš dokument od tretje strani naprej oštevilčen z rimskimi številkami. Toda sedaj potrebuješ še od šeste strani naprej navadno oštevlčenje. Torej:
1. Postavi se na peto stran dokumenta (na šesti želiš imeti navadno enko).
2. Pojdi na "Vstavljanje" -> Prelom. Tu označi Pri "Vrsta prelomov odsekov": naslednja stran. Tako dokument spet razdeliš na dva dela; na prvi del, kjer boš imel rimske številke in drugi del, kjer bodo navadne številke.
3. Ponoviš postopek z "Glavi in nogo" in "Oblikuj število strani".
Upam, da ti bo gratalo ....
Torej:
Če želiš na tretji strani pričet s številko številko ena, moraš narediti tole:
1. Postavi se z miško na drugo stran lista (kajti na tretji strani želiš imeti oštevilčenje)
2. Pojdi na "Vstavljanje" -> Prelom. Tu označi Pri "Vrsta prelomov odsekov": naslednja stran.
3. Nato pojdu na "Pogled" -> Glava in noga
4. S kurzorjem se postaviš na dno dela dokumenta, kjer želiš imeti rimsko številko 1. V orodni vrstici, ki se ti je pojavila, ko si odprl glavo in nogo, klikni ikono "Oblikuj število strani".
5. . Sedaj izbereš obliko številk (rimske) in seveda določiš, da se številčenje prične z 1.
Če si naredil to imaš dokument od tretje strani naprej oštevilčen z rimskimi številkami. Toda sedaj potrebuješ še od šeste strani naprej navadno oštevlčenje. Torej:
1. Postavi se na peto stran dokumenta (na šesti želiš imeti navadno enko).
2. Pojdi na "Vstavljanje" -> Prelom. Tu označi Pri "Vrsta prelomov odsekov": naslednja stran. Tako dokument spet razdeliš na dva dela; na prvi del, kjer boš imel rimske številke in drugi del, kjer bodo navadne številke.
3. Ponoviš postopek z "Glavi in nogo" in "Oblikuj število strani".
Upam, da ti bo gratalo ....
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Sama ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vstavljanje številk strani v worduOddelek: Operacijski sistemi | 3995 (3845) | hobbit |
» | Word (2003 - ali 2007) - kazalo strani ("naprednejše - dva oštevilčenja v enem dokumeOddelek: Programska oprema | 10534 (7743) | nhjghvfhj |
» | Kako vstaviti stran v .doc?Oddelek: Programska oprema | 1674 (1583) | Vikking |
» | Noga in glava-WordOddelek: Programska oprema | 5511 (5406) | CitroX |
» | Številčenje MS WordOddelek: Programska oprema | 3225 (3136) | Dragoj |