» »

kATERO PLATO za AMD-ja

kATERO PLATO za AMD-ja

akulp ::

Mam par vprašanj na katere mi boste, sem prepričan, zanl odgovort:

katero plato se splača nabavit za AMD-ja ? (za navijanje)

Sej majo AMD-ji vsi isto podnožje ane?

A se da poleg AMD-jev uporabljat navaden ram (SDram)?

A se da AMD je dobr navijat, katerega(pa brez kakšnih posegov z grafitom itd....)?

In za konec kateri procesor bi predlagal od AMD-ja seveda za navit čim bolje če se jih sploh da navijat dobr?

Danke, :-)

SLOWWWeb.net ::

Sej majo AMD-ji vsi isto podnožje ane?
Jop,... :)) .

A se da poleg AMD-jev uporabljat navaden ram (SDram)?
Jop,....jaz tako uporabljam IWILL KK266 / XP333 pa uporablja DDR

A se da AMD je dobr navijat, katerega(pa brez kakšnih posegov z grafitom itd....)?
Vse se da,...zato obstaja poseben meni v biosu.

In za konec kateri procesor bi predlagal od AMD-ja seveda za navit čim bolje če se jih sploh da navijat dobr?
Athlon .

P.S.: Verjame da ti bo kdo še veliko več lkahko povedal o navijanju, amapak mene dosedanja plata še ni pustila na cedilu :D .

In katero plato mi priporočate (za navijat seveda) pa a obstaja plata k bi podpirala tako navaden ram (sdram) kot tud DDR ?

elmer ::

Ena izmed plat, ki podpira tako DDR kot SDRAM je Matsonicova MS-8137C, ki pa je ne priporocam.

mb ::

Plošč, ki jo iščeš je:
ASUS A7A266E ALI M1647C ATA133 AGPPro SDram+DDRam
Če jo hočeš kupit od mene ti jo prodam. Ima 3 slote za SDR RAM in 2 za DDR RAM.
P.S. Je nova:)

cybermedo ::

Vsi AMD-jevi proci imajo isto podnožje (Socket A), razen seveda starih K6 ipd... Navijat se dajo vsi, seveda pa imajo Thunderbirdi nekaj problemov z (pre)visokimi temperaturami že pri originalni hitrosti, zato so za laičnega navijatorja predvsem priporočljivi Duroni in XP-ji (ob ustreznem hlajenju; npr. vodnem pa kakopak tudi TB-ji). Glede plošče - kupuj glede na to kaj rabiš. Plošče z dvojnimi rami seveda obstajajo, a bolje je, da se odločiš za eno od variant in pri njej vztrajaš - če torej kupuješ procesor nad 1333 MHz kupi plato za DDR pa fertig, na slabše naknadno valjda ne boš šel; če pa že vztrajaš pa mislim da oba Rama podpira Elitka, ki je povrhu tudi blazno poceni (resda pa ni najboljša za navijat). Kar se pa tiče same izbire plošč pa je izbira odvisna od tvojih potreb - če misliš konkretno navijat je fajn met plato, ki nudi ustrezno dosti možnosti (Abit, Asus, Epox...) - seveda je temu primerna cena, če se ti gre zgolj zato, da bo v plato pasal procesor in bo plata hitra, imela pa bistveno manj možnosti za navijanje se le ozri po Elitki, lahko pa izbereš sredno pot - jaz imam Gigabyte-ovo, ki nekako predstavlja kompromis med obema ekstremoma in za razumno ceno nudi kar nekaj možnosti za navijanje pa še kakšen cukrček povrhu (npr. DualBios) V končni fazi je tako - če investiraš v fejst dobro plato, boš mastno plačal, imel boš pa seveda nešteto možnosti navijanja - po drugi strani pa je vredno razmisliti, ali mogoče vzeti cenejšo matično in razliko 30 jurjev vložit v močnejši procesor ali hitrejši ram (ali pa več Rama) - morebiti boš ob zadnji varianti efektivno imel hitrejšo mašinco. Spet po drugi strani, če te rajca zgolj čar overclockanja, sama ekonomičnost potrošenih dinarčkov pa ni toliko važna, vzemi hudo platko... Variant je nešteto - je pa res, da je denar sveta vladar - če maš, si pač lahko privoščiš... LP:D

ChiefThunder ::

nice said... :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Odlično cybermedo, hvala ti!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
776429 (5032) Davidf1
»

Navijanje AMD Athlon 3000+ 64

Oddelek: Navijanje
392575 (2575) bluefish
»

Kateri procesor za mojo matično?

Oddelek: Kaj kupiti
301914 (1414) boštjan
»

Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?

362238 (1018) slawc

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

615651 (4704) whatson

Več podobnih tem