» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
302 / 327
»»

kow ::

Jasno. Ampak, ce Iran ne igra po pravilih, bos kaznoval, ne vem, Pakistan?

ZDA so tukaj v precepu. Nocejo zbombati iranske naftne infrastrukture, ker upajo na spremembo rezim, hkrati pa nocejo blokirati tankerjev uvoznikov. Nobena resitev ni dobra. Lahko samo izberes manj slabe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Blinder ::

Poldi112 je izjavil:

Iran bo kar tako, iz dolgčasa, zapiral ožino? Naj te opomnim, da ni Iran tisti, ki dela štalo v regiji.

mussulmane je treba spravit v kameno dobo, da ne bodo več sanjali o atomski bombi ali o napadanju na Izrael, šele takrat bo bil lahko mir
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Strel455 ::

DeeJay je izjavil:

ker je AI in trenutno vse nakazuje da je sveti Bibi pokojni. Zdej samo vprašanje časa kdaj bodo njegov karton vn prnesl.

Ziher ziher...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/net...

Poldi112 ::

Strel455 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Strel455 je izjavil:

Saj tudi en zadet iranski tanker bo dost, da Iran zgubi devize.

Ne vem, zakaj Trump tega ne počne?! Pojdi mu povedat, mogoče dobiš še nobelovo za kikiriki.

Ne, Trump seveda tega ne sme narest.
Narest mora ena izmed držav v katere Iran pošilja rakete in drone, butl.

Kje je računica za arabce, da eskalirajo in se pridružijo agresorju? Če jim Iran stolče obrate za vodo lahko samo še zaprejo štacuno. Nimajo kart, kot bi rekel Trump.

kow je izjavil:

Nocejo zbombati iranske naftne infrastrukture, ker upajo na spremembo rezim

Dvomim. Nočejo je zbombati, ker potem Iran zbomba arabsko infrastrukturo. To bi bil epski avtogol za zahod.

Blinder je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Iran bo kar tako, iz dolgčasa, zapiral ožino? Naj te opomnim, da ni Iran tisti, ki dela štalo v regiji.

mussulmane je treba spravit v kameno dobo, da ne bodo več sanjali o atomski bombi ali o napadanju na Izrael, šele takrat bo bil lahko mir

To politiko vodimo že skoraj stoletje, pa miru še kar ni.

Ampak ja, dajmo nadaljevati z isto zgrešeno politiko in upati na čudež.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Goran10 ::

Kaj potem preostane oranžnemu? Neugoden deal za Izrael in Zda?

kamiKaZaA ::

Strel455 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

ker je AI in trenutno vse nakazuje da je sveti Bibi pokojni. Zdej samo vprašanje časa kdaj bodo njegov karton vn prnesl.

Ziher ziher...

Video prosim. Sliko ti zdaj jaz naredim, da sedim s Shakiro in Taylor Swift, katera me objema.

Goran10 je izjavil:

Kaj potem preostane oranžnemu? Neugoden deal za Izrael in Zda?

Oranžni lahko razglasi zmago in gre, Izrael pa lahko potem študira, ali bo sam vztrajal, ali se bo zmenil za mir. Časi, ko so vojaško dominirali okolico, so mimo. Ali se bodo normalizirali, ali pa bodo unični.

Dlje kot traja vojna, večja bo bolečina in večje bo sovraštvo do AIPAC-a v USA, s čimer se bo manjšal vpliv Izraela na USA.

Tempo v Hormuzu bo pa diktiral Iran? No ja to tudi ne bo šlo skozi.

Prav rad bi videl kako Iran unici irasko infrastrukturo in izgubi se zadnje jim naklonjene ljudi.

https://oilprice.com/Latest-Energy-News...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Goran10 je izjavil:

Tu pač ni izbire. Iran ima nepremagljivo geografsko prednost in kjer sila odpove, ostane le še diplomacija.

kow je izjavil:

Prav rad bi videl kako Iran unici irasko infrastrukturo in izgubi se zadnje jim naklonjene ljudi.

Verjetno ne bi začeli v Iraku, kjer delijo sovraštvo do okupatorja in se tudi upirajo, ampak v pretežno suni državah.

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

kamiKaZaA je izjavil:

Strel455 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ziher ziher...

Video prosim. Sliko ti zdaj jaz naredim, da sedim s Shakiro in Taylor Swift, katera me objema.

En problem AI-ja je zdaj ta, da omogoča tistim ki podpirajo Rusijo, Iran, CCP in podobne, da lahko širijo propagando preko slik in posnetkov kjer ni nič verodostojno in vse kar objavi Iran resnično. Še malo pa bo moral Netanyahu osebno prispeti v Slovenijo, da bodo nekateri tu verjeli da je živ.

medtem ko na drugi strani dejansko ne vemo ali je Homeji živ ali ne, ampak v njegovem primeru to očitno ni pomembno. Boš zahteval video tudi pri njem, v primeru da Iran ne prizna?

https://x.com/FaytuksNetwork/status/203...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

kamiKaZaA je izjavil:

Ma ko te jebe. Po dveh tednih nabijanja po vsem internetu, kako je Tel Aviv zravnan od par deset iranskih raket vas nihče več ne jemlje resno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Strel455 ()

Poldi112 je izjavil:

Verjetno ne bi začeli v Iraku, kjer delijo sovraštvo do okupatorja in se tudi upirajo, ampak v pretežno suni državah.

Razumem. Torej lahko od 20 milijonov sodckov kar takoj odstejejo 6 milijonov sodckov unicene proizvodnje, lol.

Hud udarec za Iran danes. Izgubili so veliko pomembnih voditeljev.

bm1973 ::

Strel455 je izjavil:

Saj tudi en zadet iranski tanker bo dost, da Iran zgubi devize.

A si ZDA upajo zaseči/potopiti kitajsko nafto?

Chalky je izjavil:

Hud udarec za Iran danes. Izgubili so veliko pomembnih voditeljev.

Starih prdcev, ki so bili za mir.

zdaj pridejo mladi, ki niso tako miroljubni...

Plus, nemoralno je izvajati atentate. Ker če to postane praksa, se dostikrat obrne tudi nazaj...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

MadMen ::

Ja sej se je obrnilo nazaj, glede na poskus atentata na Trumpa s strani Irana.

bm1973:: danes, 11:47:26

Mladi si želijo mir in normalno življenje in so utrujeni od "starih prdcev" ki so uničili državo. Mladi v Iranu si želijo novega začetka ne pa nadaljevanje bede. Teh verskih voditeljev in generalov ne bo v Iranu nihče pogrešal.

deskstar ::

Yanis Varoufakis naredi globalno analizo trenutne vojne. Meni, da je Trumpa v vojno zvlekel Netanyahu:

An acute gas shortage has begun in South Asia due to the war in the Middle East, -- FT

- In India, crematoriums have stopped using gas to incinerate the bodies of the deceased, and restaurants have stopped deep-frying food.

- The government has allowed the use of more "polluting" fuels -- coal, firewood, and kerosene.

- In Mumbai, about a fifth of restaurants have already closed, and up to half of establishments may cease operations if the situation does not improve.

- In Pakistan, government employees have switched to a 4-day workweek, schools are closed until the end of the month, and university classes are being held online.

- In Bangladesh, a supply shock has triggered large-scale gas rationing across the economy. Universities have closed, exams have been canceled, and all government institutions are conserving electricity.

- In Sri Lanka, long queues have formed at gas stations, and the country can only store a supply of LNG for about a week.

https://www.express.co.uk/news/world/21...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

kow je izjavil:

naslednja leta se bodo verjetno energetski portfelji bistveno spremenil in homruz bo imel manjšo težo. no vsaj pametno bi bilo v tej smeri graditi. to da postaneš talec neke ožine je nedopustno.

kixs ::

Kot, da tega ne vedo ze zadnjih 50 let.

Goran10 je izjavil:

naslednja leta se bodo verjetno energetski portfelji bistveno spremenil in homruz bo imel manjšo težo. no vsaj pametno bi bilo v tej smeri graditi. to da postaneš talec neke ožine je nedopustno.

Nekdo bo vedno talec nekoga, ker vsaka nova rešitev zahteva nove playerje...

Za Iran je vseeno, saj tako večino nafte proda Aziji...

Zmenijo se z talibani, naredijo naftovod/plinovod čez Afganistan na Kitajsko. Če ga bodo talibani srali, jih bodo popucali Kitajci...

bm1973 je izjavil:

A si ZDA upajo zaseči/potopiti kitajsko nafto?.

UAE, ki jo Iran zasuva z raketami in droni po mojem mnenju absolutno. Nimajo več kaj izgubit.
Če naša nafta ne bo šla naprej, pa tudi vaša ne bo.

Starih prdcev, ki so bili za mir.

Baš Larijani je bil za mir, hahaaaa.. najbolj trdovraten od vseh

kamiKaZaA ::

Strel455 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ma ko te jebe. Po dveh tednih nabijanja po vsem internetu, kako je Tel Aviv zravnan od par deset iranskih raket vas nihče več ne jemlje resno.

Za nekoga si me več kot očitno zamenjal. Tega nisem jaz pisal. Jaz par mesecev nisem pisal v to temo. Sedaj pa sem vprašal kje je Bibi? In čakam na posnetek z nekim vidnim politikom na obisku in ne nekimi NPC-ji na kavi ali sendviču. Bo šlo?

BREAKING: Iran's 'de-factor' leader Ali Larijani KI**ED in targeted airstrike

Poldi112 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Tu pač ni izbire. Iran ima nepremagljivo geografsko prednost in kjer sila odpove, ostane le še diplomacija.

kow je izjavil:

Po moje se bo vojna nadalejvala in vsak se bo poizkusil prilagodit novim realnostim. Iran navsezadnje ni Afganistan in ima marsikaj za izgubit. Če ne drugega bodo voditelji padali en za drugim.

fikus_ ::

Goran10 je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Se mi samo zdi ali se je Trump pošteno uštel pri Iranu? Da jih je napadel sredi pogajanj, ubil vrhovnega vodjo in zbombal vse kar se da, potem pa misli da bo kar naenkrat konec vojne, si bodo podali roke, vsi bojo srečni in šli vsak na svoje? Malo morgen. Iran bo zdaj vztrajal, tako kot je Afganistan. Skrili se bodo in povzročali štalo. Skoraj nemogoče je braniti ladje ki grejo skozi Hormuško ožino. Dejansko bi bil potreben kopenski napad, kar pa si Trump ne upa, ker bi bilo lahko na stotine ranjenih / mrtvih ameriških vojakov, izgube pa bi bile bistevene tudi v tehniki. To so enkrat že poskušali, leta 1916 so zavezniki napadli Turke v Bosporju in Dardanelah, da bi odprli pomorsko pot do Rusije, ki je pušila. Izvedeno je bilo pomorsko bombardiranje in izkrcanje. Rezultat je bil poraz zavezniške vojske in visoke izgube, ter posledično kapitulacija Rusije.

Po moje si zadel bistvo. Oranžnim je vedno bolj jasno da bo potreben kopenski poseg za zagotovljeno plovbo tega pa seveda nočejo zato pa tulijo da naj zdaj še ostali pomagajo.
Opozarjal se je na veliko na začetku da bo spopad zaradi Hormuza pa seveda bližine zalivske naftne infrastrukture zajeban. Trump ima naslednje opcije. Kopenski poseg=žrtve med američani. Dokončno zaprtje Hormuza=visoka cena nafte in ostalih dobrin ali pa dvigne roke nad konfliktom in naredi za izrael iz zda neugoden deal z Iranom. Ali še kdo vidi kako drugo opcijo?

Preko posrednikov je Trump že predlagal pogajanja, pa ne kaže da bi Iran bil za to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

jest10 ::

billy je izjavil:

Kako ne upa, če pa plujejo marinci v smeri irana?

Nekaj je pluti, drugo pa je dejansko izkrcanje. Kje je šele, da nekaj potem naredijo

bm1973 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Zmenijo se z talibani, naredijo naftovod/plinovod čez Afganistan na Kitajsko. Če ga bodo talibani srali, jih bodo popucali Kitajci...

lej če se odvisnost od Hormuza zmanjša na 10% nafte je to zmaga seveda se z odprtjem novih poti odprejo nova tveganja vednar so ta manjša ravno zaradi razpršenosti portfelja.

fikus_ ::

Kakšna dva dni nazaj sem nekje zasledil, da imajo Zda v SA okrog 7000 marincev in da je opcija , da zasedejo Kharg otok, od koder Iran izvaža nafto. Nekaj so že bombardirali, bolj poslopja za bivanje (verjetno vojske), naftne infrastrukture in letališča pa ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

DeeJay ::

Zakaj Bibi ne nardi nekega Live intervjuja s Fox News ali podobno, da ovrže govorice, ne pa da posta AI slike in videe na svoj profil?
Don't f with me.

jest10 ::

bm1973 je izjavil:

An acute gas shortage has begun in South Asia due to the war in the Middle East, -- FT

- In India, crematoriums have stopped using gas to incinerate the bodies of the deceased, and restaurants have stopped deep-frying food.

- The government has allowed the use of more "polluting" fuels -- coal, firewood, and kerosene.

- In Mumbai, about a fifth of restaurants have already closed, and up to half of establishments may cease operations if the situation does not improve.

- In Pakistan, government employees have switched to a 4-day workweek, schools are closed until the end of the month, and university classes are being held online.

- In Bangladesh, a supply shock has triggered large-scale gas rationing across the economy. Universities have closed, exams have been canceled, and all government institutions are conserving electricity.

- In Sri Lanka, long queues have formed at gas stations, and the country can only store a supply of LNG for about a week.

https://www.express.co.uk/news/world/21...

Tajska ima tudi pomanjkanje goriva

fikus_ je izjavil:

Goran10 je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Se mi samo zdi ali se je Trump pošteno uštel pri Iranu? Da jih je napadel sredi pogajanj, ubil vrhovnega vodjo in zbombal vse kar se da, potem pa misli da bo kar naenkrat konec vojne, si bodo podali roke, vsi bojo srečni in šli vsak na svoje? Malo morgen. Iran bo zdaj vztrajal, tako kot je Afganistan. Skrili se bodo in povzročali štalo. Skoraj nemogoče je braniti ladje ki grejo skozi Hormuško ožino. Dejansko bi bil potreben kopenski napad, kar pa si Trump ne upa, ker bi bilo lahko na stotine ranjenih / mrtvih ameriških vojakov, izgube pa bi bile bistevene tudi v tehniki. To so enkrat že poskušali, leta 1916 so zavezniki napadli Turke v Bosporju in Dardanelah, da bi odprli pomorsko pot do Rusije, ki je pušila. Izvedeno je bilo pomorsko bombardiranje in izkrcanje. Rezultat je bil poraz zavezniške vojske in visoke izgube, ter posledično kapitulacija Rusije.

Po moje si zadel bistvo. Oranžnim je vedno bolj jasno da bo potreben kopenski poseg za zagotovljeno plovbo tega pa seveda nočejo zato pa tulijo da naj zdaj še ostali pomagajo.
Opozarjal se je na veliko na začetku da bo spopad zaradi Hormuza pa seveda bližine zalivske naftne infrastrukture zajeban. Trump ima naslednje opcije. Kopenski poseg=žrtve med američani. Dokončno zaprtje Hormuza=visoka cena nafte in ostalih dobrin ali pa dvigne roke nad konfliktom in naredi za izrael iz zda neugoden deal z Iranom. Ali še kdo vidi kako drugo opcijo?

Preko posrednikov je Trump že predlagal pogajanja, pa ne kaže da bi Iran bil za to.

Iran se gre Trumpovo igro in zahteva povrnitev vse škode in umik ameriške vojske iz Zaliva v zameno za mir in prosto plovbo skozi Hormuz. Če Trump sprejme te pogoje je to defacto poraz zanj sploh če bi dogovor primerjal z Obaminim. Zato pogajanj ni.

MadMen je izjavil:

Kolega, vsake neumnosti, ki jo preberete, pa res ni potrebno ponavljati.

Atentati so modus operandi zahoda, ne Irana. Edino, kar je Trump spremenil je, da ponosno razlaga, da je barbar, ki se poserje na mednarodne norme in zakone.

Goran10 je izjavil:

Zanimivo. Jaz sem pa mislil, da je nedopustno izvajati vojaško agresijo na suvereno državo.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 je izjavil:

Zanimivo. Jaz sem pa mislil, da je nedopustno izvajati vojaško agresijo na suvereno državo.

Kdo je suveren pa odlocis ti, a? :))

Poldi112 je izjavil:

MadMen je izjavil:

Kolega, vsake neumnosti, ki jo preberete, pa res ni potrebno ponavljati.

Atentati so modus operandi zahoda, ne Irana. Edino, kar je Trump spremenil je, da ponosno razlaga, da je barbar, ki se poserje na mednarodne norme in zakone.

Goran10 je izjavil:

načeloma je to res ampak to zalivskim državam nič ne pomaga zato se bodo v prihodnosti verjetno še bolje oborožila in razpršila logstična tveganja-več investicij v naftovode in obrambne sisteme.

kow je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

ne putin:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Goran10 je izjavil:

Po moje se bo vojna nadalejvala in vsak se bo poizkusil prilagodit novim realnostim.

Po mojem tudi, ker v demokraciji je zelo težko končati vojno drugače kot z suvereno zmago, ker sicer izgubiš volitve.

Goran10 je izjavil:

Iran navsezadnje ni Afganistan in ima marsikaj za izgubit.

A še vedno precej manj, kot zahod.

Goran10 je izjavil:

Če ne drugega bodo voditelji padali en za drugim.

Več mučenikov bomo ustvarili, težje bomo zmagali. Winning hearts and minds pa to.

billy ::

Dobro..ampak naftovodi so še lažja tarča, kot tankerji...tako da tu ne vidim rešitve pred teroristi.

kow je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Nope, to definira SSKJ.

seveda sskj odloča kdo je suveren:D

SSKJ: Suverena država je neodvisna politična entiteta z najvišjo, trajno oblastjo nad določenim ozemljem in prebivalstvom
. Ima lastno vlado, pravni sistem in zunanjo suverenost, kar pomeni, da ni podrejena nobeni tuji sili, pogosto pa je mednarodno priznana.

Kakšen pravni sistem pa ima Iran? A pravni sistem je javno obešanje ljudi, kamenjanje žensk, ipd?

fikus_ je izjavil:

Kakšna dva dni nazaj sem nekje zasledil, da imajo Zda v SA okrog 7000 marincev in da je opcija , da zasedejo Kharg otok, od koder Iran izvaža nafto. Nekaj so že bombardirali, bolj poslopja za bivanje (verjetno vojske), naftne infrastrukture in letališča pa ne.

Letališko stezo so bombardirali.

billy je izjavil:

Dobro..ampak naftovodi so še lažja tarča, kot tankerji...tako da tu ne vidim rešitve pred teroristi.

zato pa je varnost ena izmed pomembnih gospodarskih panog. Tudi varnostne rešitve imajo svojo evolucijo.

Zimonem ::

billy je izjavil:

SSKJ: Suverena država je neodvisna politična entiteta z najvišjo, trajno oblastjo nad določenim ozemljem in prebivalstvom
. Ima lastno vlado, pravni sistem in zunanjo suverenost, kar pomeni, da ni podrejena nobeni tuji sili, pogosto pa je mednarodno priznana.

Kakšen pravni sistem pa ima Iran? A pravni sistem je javno obešanje ljudi, kamenjanje žensk, ipd?

Kakšnega ima pa Amerika? Javno streljanje nasprotnikov režima, raketiranje šol po svetu, če omenimo samo stvari zadnjega časa.

Goran10 je izjavil:

načeloma je to res ampak to zalivskim državam nič ne pomaga zato se bodo v prihodnosti verjetno še bolje oborožila in razpršila logstična tveganja-več investicij v naftovode in obrambne sisteme.

Nobena obramba ti ne pomaga, če se Iran odloči raketirati infrastrukturo. Edina rešitev za arabce je ali prepričati Trumpa, da zaključi to norost, ali pa američanom odpovedati gostoljubje.

Zimonem ::

bm1973 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Prej prek Pakistana.

Poldi112 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Nobena obramba ti ne pomaga, če se Iran odloči raketirati infrastrukturo. Edina rešitev za arabce je ali prepričati Trumpa, da zaključi to norost, ali pa američanom odpovedati gostoljubje.

Res je, zato pa pač onemogočiš iranu to sposobnost, plus omogočiš ljudem, da država postane nazaj demokratične in ne več dom zalege teroristov.

Poldi112 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Letališko stezo so bombardirali.

baje je kharg težko branit po moje bo ta otok ekvivalenten kačjemu otoku iz začetka ua-rus vojne kjer ga nobena stran ni mogla držat tukaj pa je sitacija še bolj zajebana zaradu bližine iranske obale. ampak če američanom uspe ubranit ta otok bo to težek udarec za iran sploh če bo primoran v neko kontra ofenzivo. za zda bi bilo zelo ugodno če bi nekje iran prislili v ofenzivo to bi definitivno spremenilo potek te vojne.

Poldi112 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

pozabljaš da je iran lahko tudi ob infrastrukturo razen če je vsem tam cilj evolvirat v failed state

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

S čim pa bi naj iranci sploh prišli na otok? Ladje..nimajo...letala..nimajo...peš...ne zmorejo, edino če jim pride kak mohamed razpret morje da nastane kopno.

lahko ga napadajo z droni to so ukrajinci izvajal rusom na kačjem otoku dokler se niso pobrali ven
««
302 / 327
»»