» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
30 / 83
»»

donfilipo ::

Nisem prepričan da jih še toliko mobilizira.

Ampak akcija Iran bo. In nič ne kaže, da bi si njihovo vodstvo in kler kaj premislilo za zaustavitev. Kar je tragedija za številne nedolžne.

Tu nimam najmanjše ideje kako tok dogodkov spremeniti.

Slovenija se bo kaj hitro zbudila, če en terorist postane aktiven pri nas. Na srečo, je ravno naš Ivan, še za časa vojne zelo spretno poskrbel, da se vse kar je latentno, nevtralizira in kar je maligno identificira. Se reče globoko sodelovanje z vsemi velikimi, albanci in bosanci.

To da se Egipt obrača na temno stran, smo pa tudi vsi realisti vedeli. Samo....

Aha... tu pa se zna potem tudi mobilizirati ameriški borbeni duh, kjer se potem tudi bogatuni več ne držijo za vsak dolar, narod pa gara z žarom???
Zna biti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Malo se mora vse skupaj se ogreti, jasno. Bodo kar sami za to poskrbeli, so namrec prevec srboriti, da bi jim neumnosti nebi sle po glavi. Arabci jasno. Pa sirse, Iran... Sahel. Ko zacnejo nozi naokoli leteti pa se zgane vsak Zahodnjak, nekateri prej - delujejo preventivno, drugi pa se posvecajo "nadzoru skode".

V Sloveniji SO skupine, ki bi jim lahko hodilo kaj neumnega po glavi. Na to je opozorila ze neka hrvaska televizijska ekipa, pred leti z nekim prispevkom, da smo vsi Slovenci gledali kot tele v nova vrata. Sklepam da politicna korektnost slovenski medijski srenji ne dopusca raziskovanja v tej smeri.

sanny86 ::

Ehh, brez veze...
Velike zmagovalce šestdnevne, khm v resnici tridnevne, vojne mučijo z vprašanjem ali so bodo kdaj umaknili z Zahodnega brega in Golanske planote in vedno je isti odgovor. Bodo se umaknili, samo naj nas Arabci priznajo.
In kljub dejstvu, da so jih nekateri Arabci že priznali, med drugimi tudi Egipt, njihova največja soseda, se omenjeno vprašanje samo prelaga in odlaša z odgovorom. Prišlo je celo do tega, da se ga sploh več ne splača ponavljati, medtem ko je Izrael skoraj popolnoma uničil Gazo.
Vsi, ki pa to vprašanje non-stop ponavljajo, upajoč, da bi takšen umik, zlasti z Zahodnega brega, bil ključen premik naprej v mirovnem procesu med Izraelci in Palestinci, so pa deležni patetičnega poudarjanja, da so Judje trpeli dva tisoč let in da so doživeli strahote, zaradi katerih jih Svet mora razumeti, ko zaokrožajo svojo državo.
Nekdanji premier Izraela Menahem Begin* je nekoč v ZN na vsako vprašanje, ki se mu je zdelo preveč zapleteno, odgovarjal z vzklikom "Nikoli več!" in v trenuku so bile utišane vse polemike o velikosti in početju Izraela.

*Omenjeni gospod je bil v svoji mladosti tisto, kar danes imenujemo terorist.

In takšni odgovori so bili sprejeti in so utišali tudi najglasnejše kritike Izraela, namreč, odgovor ni bil povezan s krizo na Bližnjem Vzhodu ampak je bil v senci holokavsta! Dogaja se to, da je vtis, ki ga je zapustila usoda Judov v Hitlerjevi dobi, ne le ogromen, marveč takšen, da se ob njem ustavi sleherna razprava o čemer koli, kar je povezano z Judi. To se dogaja tudi takrat, ko se nekdo opogumi in opozori, da je tudi Izrael samo navadna država članica ZN, ki ima svoje obveznosti, kot vse druge.
Še večja ironija je v tem, da se vsaka kritika Izraela označi za antisemitizem in ravno zaradi tega se je večina politikov težko odločala za kritiko celo takrat, ko je sveti borec za razširjeno izraelsko državnost Ariel Šaron izpeljal pogrom nad begunskimi taborišči v Libanonu.
In tako minevajo leta, svet se bo pa očitno moral sprijazniti celo s posledicami Izraelskih operacij v Gazi. Precej diskretno nam pokažejo trupla stotin otrok, ubitih med bombnimi napadi ene najboljših letalskih sil na svetu. Seveda so ti napadi odgovor na raketne napade Hamasa na Izrael in nekaj žrtev med Izraelci. Nekaj žrtev. Sto palestinskih otrok na enega izraelskega.
Ampak saj res, tudi to je razumljivo, saj je vse v senci holokavsta. Saj so napadi Izraelskih sil le "pravičen" odgovor na delovanje Hamasa. Hamas je pa seveda organizacija skrajnežev, kajne? Hmm, kdo pa so tile skrajneži? Mislim, da je v tem primeru ta beseda rezervirana za tiste ljudi, ki niso vprašali za dovoljenje, ali se lahko z orožjem postavijo po robu, denimo, okupaciji.
Danes je to Hamas, včeraj je bil to Jaser Arafat skupaj s svojimi privrženci, ki pa je potem sklenil mir z Izraelci.
Izraelski napadi, rušenje Gaze, streljanje v poslopja mednarodnih ustanov, pa tudi tisti otroci, ki so se očitno znašli ob napačnem času na napačnem kraju. In svet to vse gleda skozi šok, katerega je doživel ob holokavstu... Namreč gre za maščevanje in pri slednjem je težko govoriti o upravičenosti in številu žrtev, tudi ko gre za otroke. Razen, ko govorimo o Izraelskih, seveda. Ti upravičujejo sleherni napad. Tukaj so še druge stvari, ki upravičujejo okrutnost Izraelcev:
-Hamas izrablja otroke za živi ščit.
-Civilno prebivalstvo med katerim se skrivajo... Skrajneži!
In hej, očitno so med civilnimi žrtvami skrajneži, potem so žrtve neizogibne in sploh več niso žrtve.
Holokavst je povzročil pri ljudeh travmo, ki ne dovoljuje objektivnega pogleda na Izrael. In te travme bi se morali znebiti. Ampak očitno se niti Amerika niti Evropa nista pripravljeni lotiti revizije, ki bi omogočila, da bi Izrael videli le kot Izrael in ne kot še eno utelešenje judovskega trpljenja... Da bi v Izraelskih letalih ameriške izrdelave videli le-to, ne pa maščevalcev zaradi tisočletnega preganjanja.

Bilo bi zgodovinsko potrebno, da velike sile prenehajo capljati za neko majhno, a energično državo! Se strinjate?

poweroff ::

Karaya 52 je izjavil:

V Sloveniji SO skupine, ki bi jim lahko hodilo kaj neumnega po glavi. Na to je opozorila ze neka hrvaska televizijska ekipa, pred leti z nekim prispevkom, da smo vsi Slovenci gledali kot tele v nova vrata. Sklepam da politicna korektnost slovenski medijski srenji ne dopusca raziskovanja v tej smeri.

Ja, Breivik ima kar dosti podpore v teh krajih... Zlasti okrog Ambrusa.
sudo poweroff

donfilipo ::

Holokavst je povzročil pri ljudeh travmo, ki ne dovoljuje objektivnega pogleda na Izrael. In te travme bi se morali znebiti. Ampak očitno se niti Amerika niti Evropa nista pripravljeni lotiti revizije, ki bi omogočila, da bi Izrael videli le kot Izrael in ne kot še eno utelešenje judovskega trpljenja... Da bi v Izraelskih letalih ameriške izrdelave videli le-to, ne pa maščevalcev zaradi tisočletnega preganjanja.

Bilo bi zgodovinsko potrebno, da velike sile prenehajo capljati za neko majhno, a energično državo! Se strinjate?


Hudičevo dvomim v to, da holokavst lahko opraviči vse zločine. Čeprav sem zombi:), ki je še deloma v stiku z spominom na nekatere preživele delovnih taborišč in tudi stike s pravimi nacisti, me to niti malo ne navdahne, da bi zaradi tega Izraelce opravičil zločinov.

Žrtve holokavsta so preminule. Njihovi rablji so bili zdajšnji zavezniki Izraela, Nemci. Nemci v jedru do judov ne čutijo posebnih simpatij. In tako pretežno cela Evropa. Je pa res, da pa glede na to, da judov, zlasti premožnih, vplivnih in na čase izkoriščevalskih ni več toliko, tudi antisemitizma ne more pravega biti.

Se pa ob rahlih stimulusih, kaj hitro zbudi lahko spet. Samo da jih stimulatorji ne znajo določiti:)

V jedru je takole. Če verjamemo v nek zgodovinski spomin, v neko splošno kulturno izročilo, ki razpršeno tava med ljudstvi Evrope, judje pomenijo s svojo vero, ki ne prizna jezusa in nekaterimi drugimi lastnostmi, tujca. Ampak še zdaleč že na pogled, pa ne tolikšnega tujca, kot recimo pripadnik Hamasa.

Torej če se moraš odločiti med dvemi tujci, se odločiš za 'mir naj dajo':) In potem ko nikakor nočejo dati mira, pokličeš šerifa:)

USA so nekakšen dežuren šerif, ki si potem med močnejšimi in tudi šibkimi določi velike in male pomočnike.

In to vse skupaj predstavlja nepremagljivo silo...razen morda za Ruse in eventuelno Kitajce. Noben od teh, pa spet ne bi tvegal direktnega konflikta z Natom, zaradi katerekoli arabske države.

Zdaj zakaj točno pa so Američani vekomaj obljubili zavezništvo, je pa verjetno res nekakšen občutek krivde, ki je nastal nekje po dokumentiranem holokavstu. Ali je tu še kaj? Ampak to kar je nastalo pred davnimi leti, se danes pod Obamo že kaže nekoliko ne čisto jekleno. Namreč Obama je postavil Izrael pred dejstvo, da mora določbe OZN spoštovati.
In jasno. V Izraelu imajo USA tudi vse mogoče orožarske baze.

In kaj zdaj tu pomaga nek Iran, če se stalno šopiri, da je Izralce treba vreč v morje....da holokavsta ni bilo....in podobne?

To, poleg še par drugih cvetk, ki dela trši islam, nam evropejcem popolnoma tujo civilizacijo, plus izdelovanje atomske tehnologije, ki eventuelno omogoča izdelavo atomskega orožja....je pa jasni znak, za že zdavnaj prej dogovorjene redarske preventivne akcije.

In ne bodo nič kaj posebej ne Obama, ne Romney oklevali, da jih sprožita. Ron Paul pa ne bo izvoljen. Če bi Američani hoteli izolacijo in mir, tudi celo pred Izraelci, bi volili Paula. Proračun in minus bi si kar dobro opomogla, charity bi cvetel, medicare, medicaid, in vojaški proračun, ki so velik del proračuna USA, pa bi doživeli krepke popravke.

Tako pa ni šans. Sem kaj spregledal? Zagotovo sem pa me popravi.

V grobem, če imaš na eni strani Wild Bill Hickocka, šerifa, ki ima dobre in slabe lastnosti in rahlo glasnega beduina, ki ima samo en star flobert na kresalo...kdo bi po tvojem pravočasno moral odnehati? Pa četudi morda celo kaže, da Wild Bill brani kolega, ki mu je nekoč pokazal en dober trik v pokru? Drugače pa je precej grob do nekaterih najšibkejših malih beduinov8-).?

Veliki imajo dogovorjeno. Ljudi praktično ne bo nihče nič vprašal. Nekateri mirovniki bodo pokrenili sicer akcije v imenu modrosti in pravice. Ampak kot rečeno gre za dva pretežno tuja mema, judovski in arabski, naš komentar je...naj dajo po 40 letih mir in....če ne šerifa...pa smo krog zaključili. Ne?

Torej, kar se Palestine tiče, je jasno. OZN resolucija in Izrael je obvezan. Za tem stoji EU in vsaj na videz celo Obama.

Iran tudi če ima 3 atomske ne more nič. Če bi jih stresel na Izrael, je to konec in Palestine in Izraela in Irana. Takoj!

Tako da tu v junačenju Irana ne vidim nobene logike. Razen morda nek slep ponos, kakršnega je imel tudi Irak in vsi smo videli kako se je končalo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Looooooka ::

korenje3 je izjavil:

Looooooka je izjavil:

larissa je izjavil:

ZDA želijo 3. svetovno vojno, Kitajska in Rusija jo nočeta. V par mesecih se bo videlo, do kam seže želja po prevladi v svetu s strani Amerike, sploh ko se bo finančni sistem zrušil, se zna začet kaj večjega. Agresivna bitka za surovine in moč, tudi za ceno jedrskega spopada.

Kitajska zeli svoj denar nazaj :)
Dolzni so jim vsi...morda z izjemo arabskih drzav brez nafte :)


zda ni noben dolžen. poglej si dolžniško strukturo za zda.

Am ocitno nisem dovolj jasno napisal.Vsi so dolzni Kitajski.
Se posebej ZDA.Zato Kitajska nima nobenga razloga za neko nasilje.
Ce jim je dolgcas lahko delajo enako kot v Srbiji.Odpisejo del dolga v zameno za sprejem par tisoc njihovih drzavljanov.
Ucinkovit sistem svetovne prevlade :)

donfilipo ::

Ucinkovit sistem svetovne prevlade :)


E to je pa drugi del fenomena, ki mu pravimo globalna bitka za prevlado:)

Kitajci nekako niso nek aktualni target neke klike, ki v USA kot kaže obstaja izredno močna in vplivna, saj si je brez nje praktično nemogoče pojasniti nekatere silno drage, posute z nedolžnimi žrtvami in zločini, intervencije ameriške vojske. To je vojaško-industrijski kompleks. Kako ta deluje in s kom sodeluje, je malo misterij, ni pa skrivnost, da v jedrske spopade z Rusi direktno, in po novem tudi Kitajci, pa ne rine na VSE kriplje. Samo v primeru, ko drugače ne bi šlo:))

In seveda tudi to se ob občutku resne ogroženosti s strani kitajske civilizacije, kaj hitro lahko zgodi..potem je pa vsa kitajska taktika zaman. In dolg odpisan8-).
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

amigo_no1 ::

korenje3 > zda ni noben dolžen. poglej si dolžniško strukturo za zda.
Je potrebno pogledati kdo kupuje/ima v lasti njihove državne obveznice.

Double_J > Poleg tega dejansko verjamejo da lahko počnejo kar koli hočejo, ker so božji odposlanci na zemlji.
Enako pravijo o sebi Židje.Irony ?

Double_J ::

MEMRI's investigation of websites of the office of Iranian Supreme Leader Ali Khamenei (leader.ir) turned up no results about a fatwa on the subject of nuclear weapons. The highlighted phrase in the image says "The term 'nuclear weapons" was not found."

http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/...
Dve šivanki...

Double_J ::

http://www.presstv.ir/detail/2012/06/27...

Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki has called for early elections after efforts to end the political crisis in the country through negotiations failed.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co...

Iraq's Maliki says he won't seek 3rd term, in possible reverberations from Egypt

"I have personally decided not to seek another term in office after this one, a decision I made at the beginning of my first term," Maliki said in an interview with Agence France-Presse.

Ali bo Maliki držal obljubo? Če je ne bo, potem nima več dosti kredibilnosti.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

sanny86 ::

@ donfilipo

Nekaj tvojih tez je kar zanimivih a vseeno se z večino ne strinjam. Namreč dejstvo je, da je Izrael nastal zaradi "občutka krivde Zahoda" in če pogledamo širšo sliko njihove "osvobodilne vojne" lahko hitro ugotovimo, da je širša politična javnost pokrila oči, zamašila ušesa ter celo pokrila usta, ko so Judje na silo okupirali ozemlje, ki se danes imenuje Izrael. Dvojna merila!!!

 Palestinian/Israel territory 1946-2000

Palestinian/Israel territory 1946-2000



Dvojna merila so problem "globalnega šerifa", kakor ga ti imenuješ. Če nakako poskusim (po domače) razložiti situacijo, potem bi zgledala takole:

Jaz (ZDA) imam pištolo (atomsko bombo) in s to pištolo sem že ubil dva človeka (Hirošima, Nagasaki). Nekaj (deset) let kasneje, sem dal pištolo še svojemu mlajšemu bratu (Izraelu), ki je znan paranoik, ki pretepa ljudi na ulici in si kroji vse zakone po svoje... Pač ker mu je bilo hudo v otroštvu. In kar je najhuje, da mu vse institucije dajo potuho (ZN).

Nekaj mojih sosedov (Kitajska, Rusija...) ima tudi pištolo in to je v redu, ker so veliki in močni kakor jaz. Za soseda nekaj ulic stran (Iran), sumim, da si hoče kupiti pištolo, ker sem videl, kako gleda po internetu slike AK-47. Čeprav je znan kot korekten človek, s svojimi prepričanji, katera goreče zagovarja na nenasilen način, mu bom preprečil, da gre v trgovino in službo (sankcije ZN in ZDA) in če bo še vedno gledal slike in razmišljal v smeri nakupa pištole, bom s tankom zrušil njegovo hišo, pobil družino in pokradel vse, kar ima vrednega. Ampak napadel ga ne bom jaz, rekel bom bratu, da začne vse skupaj, jaz se bom pa po potrebi pridružil.
Preživeli iz sosedove hiše bodo vzgojeni v služabnike, ki ob ukazu SKOČI! ne bodo vprašali ZAKAJ?, ampak KAKO VISOKO?!


Sicer pa, vse članice (OZN) so nečemu obvezane... Razen seveda ZDA in IZRAEL. ZDA so napadle Irak, čeprav je resolucija OZN to prepovedovala, Izrael je delal pogrome nad Gazo kljub resolucijam, ki so jih pozivale k prekinitvi. Kot sem napisal, na Izrael gledamo skozi očala holokavsta in ne skozi objektivne okvirje. Nedolgo nazaj je bil nek nemški umetnik proglašen za antisemita, ker je le podvomil v početje Izraela. Naključje? Mislim da ne.

Pa se dotakniva še Obame in njegove, khm, trde (mlahave) roke do Izraela. Najpremožnejši ljudje v ZDA so Judje in ne čudim se potem, da mora vsak bodoči predsednik ZDA na zagovor (?!) pred Judovski lobi pred inavguracijo. Phah, pa ne govorimo o ljudeh, ki imajo milijončke... Govorimo o ljudeh, ki jim je pokojni George Carlin rekel: "The real fucking owners of this country!" ;)

poweroff ::

sanny86 je izjavil:

Čeprav je znan kot korekten človek, s svojimi prepričanji, katera goreče zagovarja na nenasilen način,

Sicer si povedal čisto prav, ampak tule pa hudo bluziš.

Iran je znan kot prifuknjena država z zastarelo in barbarsko zakonodajo (kršenje človekovih pravic,...) in z zgodovino nasilja nad lastnim prebivalstvom, sosedi in tujimi diplomati ter tujimi državljani.

Sicer obstajajo zgodovinski razlogi za takšno vedenje, vendar je Iranski režim zločinski (zlasti do lastnih ljudi).

In ne, če rečem, da je Iranski režim zločinski, to ne pomeni, da so ZDA in Izrael angelski državi (ampak tega verjetno večina ne bo razumela).
sudo poweroff

amigo_no1 ::

Da nisi Iran zamenjal z ZDA ali Izraelom ?

poweroff ::

Ne. Sem pa rekel, da velika večina ljudi ni sposobna razumeti, da ima tudi njihov "good guy" napake.
sudo poweroff

donfilipo ::

Sicer pa, vse članice (OZN) so nečemu obvezane... Razen seveda ZDA in IZRAEL. ZDA so napadle Irak, čeprav je resolucija OZN to prepovedovala, Izrael je delal pogrome nad Gazo kljub resolucijam, ki so jih pozivale k prekinitvi. Kot sem napisal, na Izrael gledamo skozi očala holokavsta in ne skozi objektivne okvirje. Nedolgo nazaj je bil nek nemški umetnik proglašen za antisemita, ker je le podvomil v početje Izraela. Naključje? Mislim da ne.


Ja OZN ni neka svetovni efektivni policist, ali represor. Zlasti ko so v igri veliki. Zato mu enostavno zmanjka sila. In proti USA nihče nima dovolj sile in niti možnosti. To se strinjam. Dvomim pa, da bi bilo to drugače, če danes čudežno izbrišeš holokavst.

Miselni eksperiment! Judje nimajo države ampak so razpršeni po USA in Evropi. Recimo. Usa so še vedno sila nr.1 in še vedno ne bi spoštovali resolucij OZN. Kršitve bi bile druge, pa vendar podobne, ko gre za strateške interese USA!!! To nekako demantira vpliv holokavsta na šerifovstvo USA.

Ostane torej vprašanje, ali je res zavezništvo med USA in Izraelom tako trdno samo zaradi holokavsta (kar precej dvomim:), ali gre za aktualne in vitalne interese Izrela in svetovnega judovstva danes! In recipročno interese USA, imeti iskrenega zaveznika na bližnjem vzhodu, plus močan vpliv judovskega lobija v USA.

Edino kar lahko mi storimo je, da kršenje resolucij Izraela obsojamo. Drugače pa za antisemita, te Izraelci res proglasijo 1,2,3 in res na bazi holokavsta. Samo treba se bo navaditi, da to pa res nič ne pomeni. Namreč za antisemita so proglasili nekateri tudi našega Žižka in celo Noama Chomskega, ki je sam jud.

Govorimo o ljudeh, ki jim je pokojni George Carlin rekel: "The real fucking owners of this country!


To da judi nekako dirigirajo USA ni nova teza. In z judi je imelo slabe in grenke izkušnje že nekaj ljudi, za katere sem prepričan, da naravno zaradi okvarjene mentalitete niso naciji, ali rasisti, pa vendar v afektu zoper silne te lobije tako izpadejo. No nekaj zadržkov tu vendarle imam, saj tvoja teza pomeni, da USA potemtakem tudi niso nobena demokracija!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

larissa ::

sanny86 je izjavil:

@ donfilipo

Nekaj tvojih tez je kar zanimivih a vseeno se z večino ne strinjam. Namreč dejstvo je, da je Izrael nastal zaradi "občutka krivde Zahoda" in če pogledamo širšo sliko njihove "osvobodilne vojne" lahko hitro ugotovimo, da je širša politična javnost pokrila oči, zamašila ušesa ter celo pokrila usta, ko so Judje na silo okupirali ozemlje, ki se danes imenuje Izrael. Dvojna merila!!!

 Palestinian/Israel territory 1946-2000

Palestinian/Israel territory 1946-2000



Dvojna merila so problem "globalnega šerifa", kakor ga ti imenuješ. Če nakako poskusim (po domače) razložiti situacijo, potem bi zgledala takole:

Jaz (ZDA) imam pištolo (atomsko bombo) in s to pištolo sem že ubil dva človeka (Hirošima, Nagasaki). Nekaj (deset) let kasneje, sem dal pištolo še svojemu mlajšemu bratu (Izraelu), ki je znan paranoik, ki pretepa ljudi na ulici in si kroji vse zakone po svoje... Pač ker mu je bilo hudo v otroštvu. In kar je najhuje, da mu vse institucije dajo potuho (ZN).

Nekaj mojih sosedov (Kitajska, Rusija...) ima tudi pištolo in to je v redu, ker so veliki in močni kakor jaz. Za soseda nekaj ulic stran (Iran), sumim, da si hoče kupiti pištolo, ker sem videl, kako gleda po internetu slike AK-47. Čeprav je znan kot korekten človek, s svojimi prepričanji, katera goreče zagovarja na nenasilen način, mu bom preprečil, da gre v trgovino in službo (sankcije ZN in ZDA) in če bo še vedno gledal slike in razmišljal v smeri nakupa pištole, bom s tankom zrušil njegovo hišo, pobil družino in pokradel vse, kar ima vrednega. Ampak napadel ga ne bom jaz, rekel bom bratu, da začne vse skupaj, jaz se bom pa po potrebi pridružil.
Preživeli iz sosedove hiše bodo vzgojeni v služabnike, ki ob ukazu SKOČI! ne bodo vprašali ZAKAJ?, ampak KAKO VISOKO?!


Sicer pa, vse članice (OZN) so nečemu obvezane... Razen seveda ZDA in IZRAEL. ZDA so napadle Irak, čeprav je resolucija OZN to prepovedovala, Izrael je delal pogrome nad Gazo kljub resolucijam, ki so jih pozivale k prekinitvi. Kot sem napisal, na Izrael gledamo skozi očala holokavsta in ne skozi objektivne okvirje. Nedolgo nazaj je bil nek nemški umetnik proglašen za antisemita, ker je le podvomil v početje Izraela. Naključje? Mislim da ne.

Pa se dotakniva še Obame in njegove, khm, trde (mlahave) roke do Izraela. Najpremožnejši ljudje v ZDA so Judje in ne čudim se potem, da mora vsak bodoči predsednik ZDA na zagovor (?!) pred Judovski lobi pred inavguracijo. Phah, pa ne govorimo o ljudeh, ki imajo milijončke... Govorimo o ljudeh, ki jim je pokojni George Carlin rekel: "The real fucking owners of this country!" ;)


Zanimivo branje, pametno razmišljanje. ZDA so nadrasa, ki lahko počne vse tisto, kar je drugim prepovedano. Dvojna merila, nemorala, kršenje vseh pravil... Nič novega, to je čisto isto, kot je pri nas bogatemu tajkunu vse dovoljeno in oproščeno, malemu delavcu pa nič.

Double_J ::

sanny86, Matthai te je ujel na očitni laži. Gre zgolj za nepoznavanje, ali si zapisal namerno neresnico?

Sedaj naj bi imeli neko konferenco v Genevi glede Sirije. Pomojem mnenju gre za poizkus Rusije, da Assad ostane na oblasti. Nek dialog naj bi se vzpostavil med sprtimi stranmi, seveda pa ni govora o Assadovem odhodu. Rusi hočejo vzpostaviti mir s tem da Assad ostane na oblasti. Dialog je seveda možen samo o datumu Assadovega odhoda, konference pa tudi, drugače se jih ni smiselno udeleževati...
Dve šivanki...

Double_J ::

Syrian National Council won’t join interim government until Assad quits

The opposition Syrian National Council said on Thursday that it will not join any interim government until President Bashar al-Assad quits. Peace envoy Kofi Annan is pushing the idea, but the main opposition group “has not yet received the details of the Annan proposal and cannot reply to it,” SNC spokesman George Sabra told AFP. The opposition will not participate in any political project “unless Bashar al-Assad is removed from power,” he stressed. The opposition will meet in Cairo on July 2 to “develop a common vision for the interim period and the future of Syria,” Sabra said.
Dve šivanki...

sanny86 ::

poweroff je izjavil:

sanny86 je izjavil:

Čeprav je znan kot korekten človek, s svojimi prepričanji, katera goreče zagovarja na nenasilen način,

Sicer si povedal čisto prav, ampak tule pa hudo bluziš.

Iran je znan kot prifuknjena država z zastarelo in barbarsko zakonodajo (kršenje človekovih pravic,...) in z zgodovino nasilja nad lastnim prebivalstvom, sosedi in tujimi diplomati ter tujimi državljani.

Sicer obstajajo zgodovinski razlogi za takšno vedenje, vendar je Iranski režim zločinski (zlasti do lastnih ljudi).

In ne, če rečem, da je Iranski režim zločinski, to ne pomeni, da so ZDA in Izrael angelski državi (ampak tega verjetno večina ne bo razumela).


No no no... Zločinski režim? Morda res. A nikakor ne manj zločinski kot tisti, ki je v obdobju od 2. sv. vojne do danes vpleten v 95%+ vseh vojn, ki so se zgodile (ZDA, khm, demokracija). Sploh, če pogledamo bilanco vojn, v katerih je bil udeležen Iran in v katere so bile vpletene ZDA, lahko hitro spoznamo, da nekdo prednjači in to z veliko prednostjo. In naj ti pomagam, to ni Iran!
Konec koncev, kaj je bolj barbarskega in zastarelega če ne to, da imaš doma ogromen finančni, ekonomski in predvsem socialni problem, katerega ne znaš rešiti in greš še vedno porabiti milijarde in milijarde dolarjev za, khm, "širjenje demokracije" in kar je najbolj ironično, za "boljše življenje". Pravijo v Ameriki:"Practise what You preach..." ^^
Pa še nekaj, niti zdaleč ne trdim, da je Iran "good guy"... Ampak veliko dejstvo ostaja, da Iran ne "sika" državam po celem svetu in jim govori, kako morajo živeti, kako lahko/ne smejo pridobivati energijo itd. :P



donfilipo je izjavil:

To da judi nekako dirigirajo USA ni nova teza. In z judi je imelo slabe in grenke izkušnje že nekaj ljudi, za katere sem prepričan, da naravno zaradi okvarjene mentalitete niso naciji, ali rasisti, pa vendar v afektu zoper silne te lobije tako izpadejo. No nekaj zadržkov tu vendarle imam, saj tvoja teza pomeni, da USA potemtakem tudi niso nobena demokracija!


No poglej, sicer nisem zagovornik "teorij zarote" in podobnih reči a dejstvo je, da ko pride do razglabljanja o demokraciji in podobnih floskulah, lahko hitro ugotovimo samo eno stvar (sploh ko govorimo o demokraciji v ZDA).
Politiki so na sceni samo zato, da mi "obična raja" dobimo občutek, da lahko nekaj spremenimo oziroma na nekaj vplivamo. Well, guess what, ne moremo! Politika, volitve, soočenja itd. je samo igra... Zakaj? Enostavno:
Obama je pred volitvami, katere je dobil, trdno zagovarjal pot, katero Amerika potrebuje. To je pot diplomacije, konec vojnih intervencij, zaprtje Guantanama, *vstavi poljubno obljubo*, za kar dobi celo Nobelovo nagrado za mir (!?!). Učinke njegove diplomacije vidimo danes...
Nekako tako se je zgodilo tudi pri nas. Veliki Vodja JJ je mahal pred volitvami s knjižico, ki naj bi vse probleme moderne Slovenije enostavno razblinila. Guess what, pa NI! Pahorjeva vlada je padla (med drugim) zaradi pokojninske reforme in JJ je bil najglasnejši kritik le-te. Guess what, tudi on pripravlja pokojninsko reformo in pripravlja podobne če ne celo iste "reforme", kot Pahorjeva vlada.

Torej, če potegnemo črto je jasno kot beli dan, da vsi politiki čivkajo po svoje a na koncu je še vedno vse isto. Torej, pregovor "Psi laju, karavana ide dalje!" je prav lepo vmesen v tem primeru.

Če se navežemo še na Jude za trenutek... Osebno nimam proti njim nič. Prav res ne! A dejstvo ostaja, da se še danes gleda na njih, kot ubogo ljudstvo, ki trpi za tisočletnim preganjanjem. In hej, v Izraelu to na veliko izkoriščajo. Ter ne, nisem povezoval šerifovstva ZDA s holokavstom. Povezujem pa s holokavstom labilne prijeme OZN z ZDA na čelu, ko je potrebno Izraelu reči STOP! naprimer za nelegalne gradnje na Zahodnem bregu. Neomajno dejstvo ostaja, da se z Judi (splošno gledano, ne samo gledajoč Izrael) dela "v rokavičkah"...

Double_J je izjavil:

sanny86, Matthai te je ujel na očitni laži. Gre zgolj za nepoznavanje, ali si zapisal namerno neresnico?


Ne gre niti za eno niti za drugo. Gre za gola dejstva, da veljajo velika dvojna merila na tej naši zemljici. :L

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sanny86 ()

donfilipo ::

sanny86 je izjavil:


No poglej, sicer nisem zagovornik "teorij zarote" in podobnih reči a dejstvo je, da ko pride do razglabljanja o demokraciji in podobnih floskulah, lahko hitro ugotovimo samo eno stvar (sploh ko govorimo o demokraciji v ZDA).
Politiki so na sceni samo zato, da mi "obična raja" dobimo občutek, da lahko nekaj spremenimo oziroma na nekaj vplivamo. Well, guess what, ne moremo! Politika, volitve, soočenja itd. je samo igra... Zakaj? Enostavno:
Obama je pred volitvami, katere je dobil, trdno zagovarjal pot, katero Amerika potrebuje. To je pot diplomacije, konec vojnih intervencij, zaprtje Guantanama, *vstavi poljubno obljubo*, za kar dobi celo Nobelovo nagrado za mir (!?!). Učinke njegove diplomacije vidimo danes...
Nekako tako se je zgodilo tudi pri nas. Veliki Vodja JJ je mahal pred volitvami s knjižico, ki naj bi vse probleme moderne Slovenije enostavno razblinila. Guess what, pa NI! Pahorjeva vlada je padla (med drugim) zaradi pokojninske reforme in JJ je bil najglasnejši kritik le-te. Guess what, tudi on pripravlja pokojninsko reformo in pripravlja podobne če ne celo iste "reforme", kot Pahorjeva vlada.

Torej, če potegnemo črto je jasno kot beli dan, da vsi politiki čivkajo po svoje a na koncu je še vedno vse isto. Torej, pregovor "Psi laju, karavana ide dalje!" je prav lepo vmesen v tem primeru.

Če se navežemo še na Jude za trenutek... Osebno nimam proti njim nič. Prav res ne! A dejstvo ostaja, da se še danes gleda na njih, kot ubogo ljudstvo, ki trpi za tisočletnim preganjanjem. In hej, v Izraelu to na veliko izkoriščajo. Ter ne, nisem povezoval šerifovstva ZDA s holokavstom. Povezujem pa s holokavstom labilne prijeme OZN z ZDA na čelu, ko je potrebno Izraelu reči STOP! naprimer za nelegalne gradnje na Zahodnem bregu. Neomajno dejstvo ostaja, da se z Judi (splošno gledano, ne samo gledajoč Izrael) dela "v rokavičkah"...


Sem skopiral cel post, ker da misliti in ni zarotniški. Ne samo ti, nekaj velikih imen se sprašuje podobno. Pa jih tu pustimo, da ne zapletemo brez potrebe...pohvalim tvoj post...le eno mi ne gre v zanimiv sklop.

Neomajno dejstvo ostaja, da se z Judi (splošno gledano, ne samo gledajoč Izrael) dela "v rokavičkah"...


Torej v USA smo rekli, so močni judovski lobiji, kjer judje skrbijo za svoje in odpustijo hitro koga, ki se jim zazdi antisemit. Kdo hitro lahko izgubi sicer donosne posle, predavanja, govore...in to se je baje v N.Y. zgodilo celo našemu Slavoju. AMPAK. Kje razen Izraela ŠE?

Izrael je se reče nekako razumljivo, čeprav spet ne pravilno, ker so diskriminirani Palestinci.

V USA je nekaj manj premožnih judov, kje izven vplivnih centrov, tudi že čutilo nacizem, ki tudi v USA obstaja.

Ne vem pa za drugje?

Naš stereotip je res, da so povsod drugje rahlo do pretežno preganjani.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

sanny86 ::

donfilipo je izjavil:


Torej v USA smo rekli, so močni judovski lobiji, kjer judje skrbijo za svoje in odpustijo hitro koga, ki se jim zazdi antisemit. Kdo hitro lahko izgubi sicer donosne posle, predavanja, govore...in to se je baje v N.Y. zgodilo celo našemu Slavoju. AMPAK. Kje razen Izraela ŠE?

Izrael je se reče nekako razumljivo, čeprav spet ne pravilno, ker so diskriminirani Palestinci.

V USA je nekaj manj premožnih judov, kje izven vplivnih centrov, tudi že čutilo nacizem, ki tudi v USA obstaja.

Ne vem pa za drugje?

Naš stereotip je res, da so povsod drugje rahlo do pretežno preganjani.


No, za drugje ne morem govoriti a konkretno sva se zapletla v pogovor o ZDA in Izraelu. Morda velja omeniti, da je nek nemški umetnik (ne zameri mi, ker se mi ni dalo pogooglati, kateri točno) je spisal pesmico, ki je požugala Izraelu, da njegovo početje ni okey. Pa so ga na hitro izolirali iz umetniških društev itd. kar je kar "big deal" v teh krogih.
Sploh pa mislim, da nihče ni pripravljen odpreti te pandorine skrinjice in narediti objektivno revizijo početja Izraela. Tudi največje Arabske zaveznice ZDA (Saudska Arabija naprimer) so zelo zelo diskretne pri tem vprašanju... Sklepam lahko, da je to zato, ker nihče ni pripravljen tvegati mednarodne izolacije, kakršne je deležen recimo Iran, ki je naglas povedal:"What Israel is doing is wrong!" In takrat je gospa Clinton skočila in rekla, da bo Iran izbrisala z obličja zemlje, če si bo drznil stopnjevati napetosti... Bah!!!

donfilipo ::

Saudska Aravija je bolj zmerna v podpori do bratov muslimanov Palestincev.

Če sem nesramen, verjetno pravijo: screw them>:D

Iran pa je preteral, Clintonova je še peglala moža in bila nevidna, ko je Iran že klical preko svojega klera, da je treba Izrael potisniti v morje. Izraelci tega nikakor ne morejo vzeti kot nek versko volivski program! Vzelo so resno, posebej ko so videli, dejansko podporo Palestincem.

Zdaj Iran, če je pameten, malce preneha s takimi, na nas ostalih družno pa je dolžnost da zahtevamo IZPOLNITEV resolucij OZN. In na tem vztrajamo, ne glede kako nas zmerjali z antisemiti.

Res obstaja indic, da morda bi pa tudi drugi veliki (saudijci, kitajci in rusi) tam doli končno radi mir!

Potem se pa skrivni magični cionist lahko počasi sprijazni s spoštovanjem resolucije.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

krneki0001 ::

Če smo že pri tem kdo je dal izraelcem atomsko bombo, so bili to francozi in ne američani.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

larissa ::

Amerika počasi uresničuje svoj plan, najprej Sirija, potem Iran. Itak so tako zapufani, da jih tudi nevarnost jedrskega spopada ne ustavi več.

http://www.rtvslo.si/svet/turcija-na-si...

poweroff ::

sanny86 je izjavil:

No no no... Zločinski režim? Morda res. A nikakor ne manj zločinski kot tisti, ki je v obdobju od 2. sv. vojne do danes vpleten v 95%+ vseh vojn, ki so se zgodile (ZDA, khm, demokracija).

Ne vem ali se delaš neumnega, ali pa si zaslepljen.

Strinjam se, da so ZDA problematične, vendar zato opravičevati Iran je pa neumno. In pa - da, v ZDA se kršijo človekove pravice (smrtna kazen,...), a po drugi strani tam nekatere pravice veljajo (svoboda govora - vsaj v bistveno večji meri kot v Iranu), poleg tega so ZDA bistveno manj surove kot Iran. Da, imajo Guantanamo, ampak Iran je po ulicah pobijal študente.

Skratka, kritika ZDA je povsem na mestu, ne pa opravičevati ali poveličevati Irana. Tudi posredno ne, v stilu "eh, saj je res, ampak oni drugi so tudi taki".

sanny86 je izjavil:

Pa še nekaj, niti zdaleč ne trdim, da je Iran "good guy"... Ampak veliko dejstvo ostaja, da Iran ne "sika" državam po celem svetu in jim govori, kako morajo živeti, kako lahko/ne smejo pridobivati energijo itd.

Da ne?

Kaj pa njihove fatve? Pa za Salmana Rushdieja si že slišal? Da ne začnem naštevati dalje.

Ne nas imeti za neumne, no!

P. S. Pa ne zagovarjam posega v Iranu, ravno nasprotno. Podpiram pa protestnike proti iranskemu režimu. Tor!
sudo poweroff

Fritz ::

poweroff je izjavil:

Da, imajo Guantanamo, ampak Iran je po ulicah pobijal študente.


A v ZDA pa tega niso počeli?

Kent State shootings @ Wikipedia

Iran je problematična teokracija. To sta tudi Vatikan in delno Savdova Arabija, but they are 'our sons of a bitch' bi rekli ameriški prijatelji. Globalno gledano so korporative neoliberalne ZDA veliko večja grožnja stabilnosti in miru kakor Iran, saj so zlahka pripravljene uporabljati vojaško silo proti drugim državam, zaradi doseganja svojih ciljev in koristi. Primeri Afganistana, Iraka in Libije so glede tega dovolj zgovorni. In nikakor ne gre pozabiti, da je ravno takšno obnašanje ZDA tisto, ki je pripeljalo tako do islamske revolucije v Iranu, kakor tudi do ekstremizacije islamskega sveta v obdobju hladne vojne (široka kampanja podpore islamističnim gibanjem kot ukrep za omejevanje socialističnih gibanj in idej).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

poweroff ::

Fritz je izjavil:

A v ZDA pa tega niso počeli?

1. So. Pa še sedaj koga pošpricajo s sprejem po obrazu.
2. To ni opravičilo za Iran.
sudo poweroff

Double_J ::

P. S. Pa ne zagovarjam posega v Iranu, ravno nasprotno.


We are going to have to act, if we want to live in a different world.



Iran še ni tako zelo agresiven(je pa maksimalno agresiven kolikor si lahko privošči), ker še nima atomske bombe. To se je naučil na primeru talibanov. Ko jo bo imel, bo bolj agresiven od talibanov.

Mislim pa da Rusija ne bo večno ob Siriji in Iranu. Rusija ne bo držala s poraženci. Obstaja pa dovolj velika moč, da bosta tako Sirija kot Iran poražena.
Dve šivanki...

poweroff ::

Double_J je izjavil:

Iran še ni tako zelo agresiven(je pa maksimalno agresiven kolikor si lahko privošči), ker še nima atomske bombe. To se je naučil na primeru talibanov. Ko jo bo imel, bo bolj agresiven od talibanov.

Ah, zato so ZDA tako agresivne... ;)
sudo poweroff

Karaya 52 ::

larissa je izjavil:

Amerika počasi uresničuje svoj plan, najprej Sirija, potem Iran. Itak so tako zapufani, da jih tudi nevarnost jedrskega spopada ne ustavi več.

http://www.rtvslo.si/svet/turcija-na-si...


Tudi ce naslednje jutro ZDA izginejo, bos ti se vedno depresivna in sirila svojo depresijo ob vsaki priloznosti.

sanny86 ::

poweroff je izjavil:


Ne vem ali se delaš neumnega, ali pa si zaslepljen.

Strinjam se, da so ZDA problematične, vendar zato opravičevati Iran je pa neumno. In pa - da, v ZDA se kršijo človekove pravice (smrtna kazen,...), a po drugi strani tam nekatere pravice veljajo (svoboda govora - vsaj v bistveno večji meri kot v Iranu), poleg tega so ZDA bistveno manj surove kot Iran. Da, imajo Guantanamo, ampak Iran je po ulicah pobijal študente.

Skratka, kritika ZDA je povsem na mestu, ne pa opravičevati ali poveličevati Irana. Tudi posredno ne, v stilu "eh, saj je res, ampak oni drugi so tudi taki".

Kaj pa njihove fatve? Pa za Salmana Rushdieja si že slišal? Da ne začnem naštevati dalje.

Ne nas imeti za neumne, no!

P. S. Pa ne zagovarjam posega v Iranu, ravno nasprotno. Podpiram pa protestnike proti iranskemu režimu. Tor!


No fant, take it easy. Malce več forumske etike ti ne bi škodilo...

Še enkrat, jaz ne zagovarjam ne Irana še manj pa ZDA. Vse kar hočem dokazati je dejstvo, da veljajo v visoki politiki izredna dvojna merila, sploh ko pride do vprašanj jedrske oborožitve, vojaških zmogljivosti itd.
You say Salman Rushdie I say Julian Assange or Bradley Maning. ^^ In kam bi prišli s takimi primeri in natolcevanji? Nikamor, tako da se dajmo držati nekih okvirjev te debate, velja?

Sicer pa, jaz niti zdaleč nisem tisti, ki trdi "eh, saj je res, ampak oni drugi so tudi taki", če prebereš svoj post boš v tej frazi našel več sebe, kakor mene. ;)

Pheh, ubogi...

donfilipo ::

http://www.delo.si/druzba/panorama/miss...

Evo sanny86 izgleda da si le imel prav, da si nas opozoril.

Namreč tole pa kaže, da je holokavst dejansko nekakšna paradna manifestacija, kar pa, če bi kdo upal analizirati, pa res ni preveč zdravo IMO.

To seveda ne pomeni, da moramo biti manj, ali bolj strogi do Izraela. Enako in po zmožnostih.

Da smo pa nekompatibilni z Iransko vlado, je pa tako jasno. Vendar baje spodaj vre prava sekularna in relativno moderna civilna družba?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

sanny86 ::

donfilipo je izjavil:

http://www.delo.si/druzba/panorama/miss...

Evo sanny86 izgleda da si le imel prav, da si nas opozoril.

Namreč tole pa kaže, da je holokavst dejansko nekakšna paradna manifestacija, kar pa, če bi kdo upal analizirati, pa res ni preveč zdravo IMO.

To seveda ne pomeni, da moramo biti manj, ali bolj strogi do Izraela. Enako in po zmožnostih.

Da smo pa nekompatibilni z Iransko vlado, je pa tako jasno. Vendar baje spodaj vre prava sekularna in relativno moderna civilna družba?


Kot sem napisal že velikokrat, holokavst se, na žalost, izkorišča kot zavesa, s katero se skrijejo marsikatere nečednosti Izraela. In se človek sreča s takimi "tekmovanji", kot je ta iz linka ter si ne more kaj, da se ne bi vprašal, ali se dejansko norčujejo iz pojma holokavst ali kaj?!
Se strinjam, da je Izrael potrebno obravnavati enako. Enako kot Slovenijo, enako kot Avstralijo in nenazadnje, enako kot Iran. In ne vem potem v čem je Iran "manj kompatibilen" z našo mentaliteto v primerjavi z npr. Izraelom, iz katerega prihaja profesor (sedaj dekan) na vojaški fakulteti Martin Van Crevel, ki je nekoč dejal:

"We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets of our air force. Our armed forces are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that this will happen before Israel goes under."

Ne vem no, meni je to zelo zelo zaskrbljujoča izjava... Pa takšnih in podobnih izjav ni malo, celo s strani premierjev, kjer so zelo zelo očitno naci-rasistično nastrojeni proti vsemu, kar ni Judovskega. In oni imajo jedrsko orožje, Iran ga pa ne sme imeti. ^^

Double standards at its best I presume.

donfilipo ::

In se človek sreča s takimi "tekmovanji", kot je ta iz linka ter si ne more kaj, da se ne bi vprašal, ali se dejansko norčujejo iz pojma holokavst ali kaj?!


Naj bi šlo za ponos nad preživetjem. Je pa res, da je vprašanje, ali to lahko pripišemo trpkemu judovskemu humorju, ali se jim dejansko to zdi normalno. Meni nekako ni in če bi recimo pri nas pred 30 leti nekdo priredil Miss Auschwitza, kjer je umrlo in preživelo tudi dosti Slovenk, bi ga zaprli.

Kar se Irana tiče,pa evo, da ne bi izpadel budala grem študirat. Bolj v detajle.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Double_J ::

Ne vem no, meni je to zelo zelo zaskrbljujoča izjava...


Eh... če bi slučajno Iran uničil Izrael z jedrskim orožjem in bi Rusija s svojo politiko bistveno prispevala h temu da Iran dobi jedrsko orožje... potem bi Izrael, ki bi bil takrat že uničen poleg povračilnega jedrskega napada na Iran, morda kaznoval tudi Ruse s second strike capability. Torej še en razlog več, da se Rusi zelo potrudijo da Iran ne postane jedrski. Dejansko bi bila to zelo nevarna situacija za svet in bolje da se prepreči na vse možne načine jedrski Iran.

Dejstvo je da Rusi trenutno ne opravljajo posla... mislijo da bo Iran kar prenehal z izdelovanjem bombe na lepe oči, samo z diplomacijo. Brez sankcij ter morebitnega vojaškega posredovanja. Nespametna in neodgovorna politika, neglede na to kakšen je motiv.

Da smo pa nekompatibilni z Iransko vlado, je pa tako jasno.


Vendar se mi ne bomo prilagodili njim, temveč se bodo oni morali prilagoditi nam. Zato pa jutri dobijo EU naftni embargo.

My advice to Iranian goverment. Accommodate with world, the sooner the better!;)
Dve šivanki...

donfilipo ::

Vendar se mi ne bomo prilagodili njim, temveč se bodo oni morali prilagoditi nam. Zato pa jutri dobijo EU naftni embargo.


Bojim se da ta argument Iranci ne priznajo.
Seveda zlasti ne Iranska vlada in duhovščina.

Če pod površjem diha neka Iranska civilna družba, je to lahko za Slavoja poziv naj počakamo, da sama prodre na površje, na drugi strani pa krasen izgovor za začasne redarje, da tam vzpostavijo ravno to in tako oblast.

Jasno ne brez urgentnega povoda, preprečiti Iranu razvoj atomskega orožja.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Double_J ::

Kaj vi mislite, da lahko Rusija naredi, če Iran z jedrskim napadom izbriše Izrael, Izrael pa poleg vseh večjih iranskih mest, odvrže eno jedrsko konico tudi na glavno mesto Moskvo kot kazen za rusko podporo iranski jedrski bombi?

Rusija v povračilo odvrže 100 jedrskih bomb na Izrael, ki je že itak uničen? Napade zahod in tvega uničenje sveta? Mislim da Rusija nima nobene pametne opcije v odgovor na tak povračilni napad in je edina pametna opcija da prepreči Iranu jedrsko bombo in podpre vse zahodne ukrepe, tako nevojaške kot tudi vojaške.
Dve šivanki...

bluefish ::

ZDA v tem primeru nemudoma izbrišejo Izrael.

Double_J ::

ZDA v tem primeru nemudoma izbrišejo Izrael.


Izrael je že izbrisan od vsega začetka zaradi iranskega napada. Ima pa second-strike capability na podmornicah.
Dve šivanki...

bluefish ::

Fino, potem tudi podmornice kaj hitro izginejo.

Pa nehaj sanjati, Iran nima nikakršnega namena izbrisati Izraela. Za razliko od mnogih se zavedajo posledic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Fritz ::

Double_J je izjavil:

Kaj vi mislite, da lahko Rusija naredi, če Iran z jedrskim napadom izbriše Izrael, Izrael pa poleg vseh večjih iranskih mest, odvrže eno jedrsko konico tudi na glavno mesto Moskvo kot kazen za rusko podporo iranski jedrski bombi?

Rusija v povračilo odvrže 100 jedrskih bomb na Izrael, ki je že itak uničen? Napade zahod in tvega uničenje sveta? Mislim da Rusija nima nobene pametne opcije v odgovor na tak povračilni napad in je edina pametna opcija da prepreči Iranu jedrsko bombo in podpre vse zahodne ukrepe, tako nevojaške kot tudi vojaške.


Lahko bi za kazen dali pobiti vse Jude, ki jih doseže ruska roka. Ampak to bi bilo noro, popolnoma noro. Tako kot je nora že sama ideja, da bi tako mimogrede izbrisal Moskvo (in 11,5 mio. ljudi) zaradi napada Irana na Izrael. Nasploh pa ne dojamem kak film se mora vrteti v glavi posameznika, da producira takšne ideje, ker me spreletava srh ob branju tega in zavedanju, da se tak individuum prosto giblje okrog. Ne gre za strah pred smrtjo ali tem, da bi bil poškodovan temveč za neprijeten občutek ob tolikšni zlobi...verjetno nekaj, kar je zapisano v genih.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Double_J ::

Neprijeten post, ampak kako boš drugače Ruse spravil h pameti? Ne vem kaj bi Izrael storil in ne morem izključiti česa takega.

The unity government should be formed on the basis of "mutual consent", said Annan. The Syrian-led transition should take place within a fixed period of time and the envoy hopes this may happen till the end of this year.


Fair enough. To pomeni da so v vladi lahko samo tisti, s katerimi se obe strani strinjata. Torej Assad odpade, prav tako člani Al-Kaide. Implementacija pa je nekaj drugega in dvomim da bo uspešna, brez pritiska na režim iz vseh strani.
Dve šivanki...

bluefish ::

Ah, daj no. A zdaj boš Rusom narekoval notranjo in zunanjo politiko? Imajo felerje tako kot vse druge države.

Double_J ::

Ah, daj no. A zdaj boš Rusom narekoval notranjo in zunanjo politiko? Imajo felerje tako kot vse druge države.


Če bi jaz bil voditelj Rusije, ne bi tvegal lastne usode z zanašanjem na dobro voljo norih ajatol v Iranu. Podprl bi vse potrebne zahodne ukrepe, da Iran ne dobi jedrskega orožja.

Putin pa se očitno zanaša najprej na dobro voljo ajatol, da ne bodo napadle Izraela, ter na dobro voljo Izraela da ne kaznuje tudi Rusije, če bo uničen. A je to po tvoje odgovorna politika?
Dve šivanki...

bluefish ::

Ne smeši se.
Tudi če upoštevamo največjo oceno izraelskih jedrskih konic, se Rusija lahko le nasmehne blodnjam o napadu.

donfilipo ::

Double_J je izjavil:

Kaj vi mislite, da lahko Rusija naredi, če Iran z jedrskim napadom izbriše Izrael, Izrael pa poleg vseh večjih iranskih mest, odvrže eno jedrsko konico tudi na glavno mesto Moskvo kot kazen za rusko podporo iranski jedrski bombi?

Rusija v povračilo odvrže 100 jedrskih bomb na Izrael, ki je že itak uničen? Napade zahod in tvega uničenje sveta? Mislim da Rusija nima nobene pametne opcije v odgovor na tak povračilni napad in je edina pametna opcija da prepreči Iranu jedrsko bombo in podpre vse zahodne ukrepe, tako nevojaške kot tudi vojaške.


Double J se dela norca.
Izrael je večkrat javno izjavil, da bi vsak resen poizkus uničenja Izraela uničil svet. Torej Rusi niso tupi ko zajla, da bi šli s 100 nuklearnimi nad Izrael, to je situacija, kjer se je v par trenutkih treba odločiti za napad na USA!

Problem je, ker mnogi ne sprejmejo, da je Izrael nedotakljiv, tudi mi ne čisto:), in potem v nekakšni fetiš retoriki Izraelce tudi simbolno ogrožajo.
Atomska nad Izrael, je kar precej zanesljiv doomsday scenarij in močni se na različne načine prizadevajo scenarij preprečiti. Rusi, ker gre za soliden posel, seveda nekoliko drugače, kot Američani.

In še na Fritzovo vprašanje ali je zloba v genih?

Ni. Zlobo se da privzgojiti, ali pa tudi ne....tako trdijo behavioristi. Le da mnogi starši svoje otroke s privzgojeno določenega branda zla v jedru tudi dobronamensko skušajo prilagoditi na svet, v katerem jih čaka. Veliko zlobe. Idealizem in dobrota je precej zahteven program. Jezus je končal kar hitro na križu. In če kfo poreče to je mit, odgovorim, to je tisti najbolj realistični del, ker so še mnogi za njim. Kar pa me razlikuje od prilagojene zlobe vsakdana pa je, da trdim da ne zaman! In da je, četudi mit neverjetno učinkovit.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

bluefish ::

donfilipo je izjavil:

Double J se dela norca.
Izrael je večkrat javno izjavil, da bi vsak resen poizkus uničenja Izraela uničil svet. Torej Rusi niso tupi ko zajla, da bi šli s 100 nuklearnimi nad Izrael, to je situacija, kjer se je v par trenutkih treba odločiti za napad na USA!
Upajmo, da se res dela norca.

Omenja namreč scenarij, ko Izrael kot povračilni napad na državo s strani Irana, izstreli rakete nad Rusijo.
Torej obratno, kot pišeš ti.

donfilipo ::

Ja Ena nad Moskvo kar je resen uvod v doomnsday.

Moskva z 100 nad Izrael je pa traparija.

Moskva se v takem primeru odloča za svetovni spopad. Izrael rabi 3-5 bomb in je nevtraliziran v takem scenariju.

Treba pa je seveda storiti vse, da do takih scenarijev ne pride.
In del tega je prepoved atomskega oboroževanja novim državam. Če že ne gre ukiniti vsem.

In še nekaj. Napad na Izrael je blizu napada na USA. Atomski pa natanko to!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Double_J ::

Rusija da bi napadla celoten zahod v odgovor? Bolj verjetno da ne, kot da bi ga, še posebej če bi ZDA poizkušale preprečiti tovrstni odgovor Izraela.

Kot sem rekel, Rusija bi znala odvreči kopico jedrskih na Izrael ker bi pač morala odgovoriti. Pravega odgovora pa de-facto ne bi imela. Ali požre uničeno mesto, ali pa se odloči za konec sveta.

P.S. Del zahoda bi vseeno preživel zaradi protiraketnega ščita.
Dve šivanki...

bluefish ::

Double_J je izjavil:

P.S. Del zahoda bi vseeno preživel zaradi protiraketnega ščita.
Heh, ne.
Glede na prikazano je daleč od zmožnega prestrezati ruske medcelinske izstrelke. Drugo je seveda tisto, kar ni znanega javnosti - na obeh straneh ščita.
««
30 / 83
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Desert Storm - The Air War, Day 1 - Time-Lapse

Oddelek: Loža
141459 (509) WizzardOfOZ

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413149 (12355) Looooooka
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25327752 (22488) Brane22
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539235 (36478) Mipe

Več podobnih tem