» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
189 / 189
»
»»

kunigunda ::

Goran10 je izjavil:

kunigunda je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Ti si lahko proti vsem vojnam kakor ti poželi srce ampak če te bo nekdo napadel ti to ne bo pomagalo. Meni gredo kleriki na kurac ker z njimi samo toneš zato se je pa pri nas ločilo državo in cerkev. Pri Iranu je pa še težava da hočejo širit svoj klerofašistični koncentrat kljub temu da imajo dokaj veliko državo. Naj se brigajo zase. Če uspe severni koreji ni hudič da ne bi tudi njim.

Sej je izrael tisti, ki skoz sili v njih, tam in drugje.

Seveda kaj pa potem delajo iranski proxiji v libanonu in siriji?

Teli proxiji so ze malo zlajnani. Niso to iranci, od njih nabavljajo orozje, skupno majo vero, to je pa tud vse, kaj bodo pocel so pa vecinoma njihove ideje

Legon ::

Goran10 je izjavil:

Ti si lahko proti vsem vojnam kakor ti poželi srce ampak če te bo nekdo napadel ti to ne bo pomagalo. Meni gredo kleriki na kurac ker z njimi samo toneš zato se je pa pri nas ločilo državo in cerkev. Pri Iranu je pa še težava da hočejo širit svoj klerofašistični koncentrat kljub temu da imajo dokaj veliko državo. Naj se brigajo zase. Če uspe severni koreji ni hudič da ne bi tudi njim.

Zakaj potemm zagovarjas verske fanatike v Izraelu, ki sirijo svoj klerofasiticni koncentrat na okoliske drzave?

Najdi mi en primer ko je Iran kogarkoli napadel...

Jarno je izjavil:

Na Evropski urejenosti je potrebno delati. Trenutno obstaja močna pozicija, katera je mnenja, da so nekatere zadeve mnogo preveč prioritetne, dejanske prioritete pa se zanemarjajo. Potem, če se bo v tej smeri kaj razčistilo, boste nekateri žalostno ugotovili, da obstajajo tradicionalna zavezništva.
Torej, Kitajc bo šel precej raje v španovijo z Iranom In Rusijo, ko bodo konflikti interesov med recimo Iranom in EU, boste izpadli kratkovidni.
Kunigunda bi si tudi lahko prebral kaj o zgodovini BW od 1945 naprej, s stališča kdo je v koga silil, tudi s perspektive hladne vojne.
Bivša SZ je bila 1947-1949 navdušena nad Izraelom, potem pa je tovariš Stalin še sam izvajal antisemitične čistke doma, Izrael pa k ZDA...

Nc bat, poznam od 19.stol dalje. Ne vem pa kaj hladno vojno vleces v kontekst

Jarno ::

kunigunda je izjavil:

To je zgolj logično. Izrael je postal zaveznik USA že na začetku hladne vojne, SZ pa je na veliko oboroževala nekatere okoliške države.
Tamkajšnjih konfliktov na vrhucu hladne vojne ne moreš opisati zgolj kot "Izrael se je vpikoval v sosede".
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

Jarno je izjavil:

kunigunda je izjavil:

To je zgolj logično. Izrael je postal zaveznik USA že na začetku hladne vojne, SZ pa je na veliko oboroževala nekatere okoliške države.
Tamkajšnjih konfliktov na vrhucu hladne vojne ne moreš opisati zgolj kot "Izrael se je vpikoval v sosede".

V casu hladne vojne sta iran in izrael bla frenda (izrael je skupaj z iranom razvijal dosti orozja, ki je dosti tud zdaj v izraelu v uporabi, dobival nafto itd.)
Vtikvat se je pa zacel po revoluciji. Pa se dons je dolzn miljardo+ pa noce placat.

fikus_ ::

Pred revolucijo je bil Iranski režim GB/Usa marioneta.
Ker se je Mosadek odločil, da bo Angležem priprl pipico z nafto (jih bo odrezal), so se Angleži odločili za prevrat, katerega so jim pomagala udejanjiti Usa. Ni šlo po njihovih načrtih. .... .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Goran10 ::

Legon je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Zakaj potemm zagovarjas verske fanatike v Izraelu, ki sirijo svoj klerofasiticni koncentrat na okoliske drzave?

Najdi mi en primer ko je Iran kogarkoli napadel...

Preko proxijev napadajo. Izrael je bolj blizu tržni demokraciji kot pa Iran tako da Izrael bolj težko širi nek verski koncentrat plus Izrael je zelo majhna država glede na to kako ga obtožujejo da se širi.

fikus_ je izjavil:

Ker se je Mosadek odločil, da bo Angležem priprl pipico z nafto (jih bo odrezal), so se Angleži odločili za prevrat, katerega so jim pomagala udejanjiti Usa. Ni šlo po njihovih načrtih. .... .

To je zato ker si niso vzeli čas da spoznajo to moteno kulturo posledično izpadejo neuki in ignorantski. Poglej kako blesavo so Britanci izvedli ustanovitev države Izrael. Ampak ameri so se nekaj naučili. Nekaj ne pa vse. Verjetno lahko pozabimo na še eno reprizo Sadama in Afganistana. Kopenske ofenzive se ameri verjetno ne bodo šli več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Goran10 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

To je zato ker si niso vzeli čas da spoznajo to moteno kulturo posledično izpadejo neuki in ignorantski. Poglej kako blesavo so Britanci izvedli ustanovitev države Izrael. Ampak ameri so se nekaj naučili. Nekaj ne pa vse. Verjetno lahko pozabimo na še eno reprizo Sadama in Afganistana. Kopenske ofenzive se ameri verjetno ne bodo šli več.

Men je usa bolj motena, droge, kriminal, brezdomstvo itd

Zda so izrazito tekmovalna družba posledično je večina folka travmatiziranega. Ampak ti bodo izpljunili tehnologije ki spreminjajo svet. Kaj bo pa Iran pokazal? Klerofašistični koncentrat.

Goran10 je izjavil:

Zda so izrazito tekmovalna družba posledično je večina folka travmatiziranega. Ampak ti bodo izpljunili tehnologije ki spreminjajo svet. Kaj bo pa Iran pokazal? Klerofašistični koncentrat.

Niso oni tok zaostali kot mislis pa da sam ovce pasejo. Sploh ce vzames v obzir desetletja blokad

Tisto kar je napredka pa v orožje mečejo. Če bi bil butast desno levi desni levičar bi rekel da je Iran ujet v krempljih orožarskega lobija.:D

Goran10 je izjavil:

Tisto kar je napredka pa v orožje mečejo. Če bi bil butast desno levi desni levičar bi rekel da je Iran ujet v krempljih orožarskega lobija.:D

Ja to pa je :)
Od letos se toliko bolj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kunigunda ()

Saj sem vedel da je poleg tega da je klerofašistična greznica śe talec orožarskega lobija.

Goran10 je izjavil:

Saj sem vedel da je poleg tega da je klerofašistična greznica śe talec orožarskega lobija.

Sej vem da ti je beseda vsec, sam s fasizmom mamo mi vec kot iran, izrael pa sploh. Mogoce je cas da drugo najdes

Seveda ja in mi smo bolj fašistični od Irana. Države kjer je klerik vodja države. Svašta.

Jarno ::

Eh, to je pretežno dokazovanje šiitske sfere, da so oni tisto tapravo od religije, predvsem proti judom in sunitom.
Podpora Iranu v tem konfliktu je takšna kot je, še iz preferenc za časa hladne vojne.
Kdor je za takrat Arabce in SZ navijal v hladni vojni, ta bo še danes anti kapitalo-semit, ne glede na neke krivde. Marks pa je še vedno košer...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

celje ::

kunigunda je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Sej vem da ti je beseda vsec, sam s fasizmom mamo mi vec kot iran, izrael pa sploh. Mogoce je cas da drugo najdes

pusti ga, misli, da deluje bolj pameten in razgledan

Goran10 je izjavil:

Seveda ja in mi smo bolj fašistični od Irana. Države kjer je klerik vodja države. Svašta.

Ne mesaj klericizma in fasizma, tud nista pogojena, jaz sem komentiral zgolj fasizem

pegasus ::

Glej glej, geoengineering v akciji: https://www.arabnews.com/node/2622812/m...
Bo zanimivo videti, če bo kaj efekta. Bolj verjetno bodo samo dodatno zasvinjali svoj teren ... pa še kake sosede zraven.

fikus_ ::

Saj to so že Savdijci dealali in tudi v Usa nekaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

kunigunda je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Ne mesaj klericizma in fasizma, tud nista pogojena, jaz sem komentiral zgolj fasizem

Nista pogojena če so kleriki ločeni od države kar pa v primeru Irana ne drži. Iran je tipični klerofašizem oziroma klero avtokracija.

Goran10 je izjavil:

kunigunda je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Nista pogojena če so kleriki ločeni od države kar pa v primeru Irana ne drži. Iran je tipični klerofašizem oziroma klero avtokracija.

No sej o tem ti govorim, ravnokar si dejal da je fasizem isto kot avtokracija, kar ti skoz govorim, da napacno besedo uporabljas (edino ce ne ves kaj fasizem je)

Iran je bližje fašizmu kot mi.

pegasus ::

Kakšni so obeti za nasledstvo tam, ko se njihov supreme leader stegne? Imajo že sezname kandidatov ali se obeta spet kaka revolucija?

Volitev definitivno ne bo.
««
189 / 189
»
»»