» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
89 / 94
»»

tikitoki ::

kow je izjavil:

Antisemitizem v tej temi je neverjeten. Netanjahu je warlord, nihce pa ne omenja voditeljev Irana, Hezbolaha, Hamasa itd. Sefi terorizma so tukaj glavni warlordi. Recimo Ismail Hanijeh in Hasan Nasralah.


Ta bavbav ne deluje vec, ne potem, k cel svet gleda kako Izraelci izvajajo genocid.

Sync ::

fikus_
1. Je možno, da je imela sovjetska zveza takrat tudi prste v marmeladi pri menjavi oblasti?

2. Ja, žal, zelo daleč smo prišli. Zato se pa lahko zahvališ Putinu&co. za lažnivo! 3 dnevno posebno vojaško operacijo, če ne bi bilo te posebnosti pred dvema letoma si mi zdaj verjetno nebi pisali v tej temi ampak zdaj je kaj je.

St235: mislim, da jo bodo sestavili tudi, če ne bo bombardiranja. Pitaj pa boga, če je bodo kasneje kod prvi"drugi" uporabili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

boolsheat ::

Sync je izjavil:

St235: Vseeno ne moreš dat vsakemu v roke jedersko ne glede na sklepanja in ostale trenutne razloge. Je pa seveda igra odzadi, mogoče je res bila vse to strategija Irana(ker so jo že sposobni sestavit), da nekako opravičijo to v UN in VS.

Pod predpostavko, da še ne morejo sestavit "bombice" potem jaz zagovarjam totalni napad in uničenje vseh centrifug, bunkerjev, zgradb in ves ostali živež, ki kakorkoli Iranu pomaga pri izdelavi atomske bombe.


Se strinjam - za vsakega norca ni jedrska!


Iran:
Ali Khamenei's fatwa against nuclear weapons
Ali Khamenei's fatwa against nuclear weapons @ Wikipedia

The fatwa is regarded as consistent with a set of rules in Islamic tradition that prohibit weapons that indiscriminately kill women, children and the elderly.

A fatwa by Ayatollah Ali Khamenei, the Supreme Leader of Iran, against the acquisition, development and use of nuclear weapons[1] dates back to the mid-1990s.

According to Gareth Porter writing in Foreign Policy, Iran's aversion to nuclear and chemical weapons is sincere because of the "historical episode during its eight-year war with Iraq", and Iran never sought revenge for Iraqi chemical attacks against Iran, which killed 20,000 Iranians and severely injured 100,000 more.[2] According to Khalaji, the fatwa is also considered to be consistent with Islamic tradition.



Izrael:
Samson Option @ Wikipedia


The Samson Option (Hebrew: ברירת שמשון, b'rerat shimshon) is Israel's deterrence strategy of massive retaliation with nuclear weapons as a "last resort" against a country whose military has invaded and/or destroyed much of Israel

Jewish author Ron Rosenbaum writes "goes so far as to justify" a Samson Option approach:[32]

Israel has been building nuclear weapons for 30 years. The Jews understand what passive and powerless acceptance of doom has meant for them in the past, and they have ensured against it. Masada was not an example to follow—it hurt the Romans not a whit, but Samson in Gaza? What would serve the Jew-hating world better in repayment for thousands of years of massacres but a Nuclear Winter. Or invite all those tut-tutting European statesmen and peace activists to join us in the ovens? For the first time in history, a people facing extermination while the world either cackles or looks away—unlike the Armenians, Tibetans, World War II European Jews or Rwandans—have the power to destroy the world. The ultimate justice?[33]

Rosenbaum writes in his 2012 book How the End Begins: The Road to a Nuclear World War III that, in his opinion, in the "aftermath of a second Holocaust", Israel could "bring down the pillars of the world (attack Moscow and European capitals for instance)" as well as the "holy places of Islam." He writes that "abandonment of proportionality is the essence" of the Samson Option.

In 2003, a military historian, Martin van Creveld, thought that the Second Intifada then in progress threatened Israel's existence.[35] Van Creveld was quoted in David Hirst's The Gun and the Olive Branch (2003) as saying:

We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan: 'Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.' I consider it all hopeless at this point. We shall have to try to prevent things from coming to that, if at all possible. Our armed forces, however, are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under.[36]



In potem pogledas:
Minister of National Security since 2022.
Itamar Ben-Gvir @ Wikipedia

He was also previously convicted of supporting Kach, classified by Israel as a terrorist group, which espoused Kahanism, an anti-Arab and religious Zionist ideology.

In 1995, Ben-Gvir came to public attention for the first time, when he appeared on television brandishing a Cadillac hood ornament that had been stolen from Prime Minister Yitzhak Rabin's car, and declared: "We got to his car, and we'll get to him too." Several weeks later, Rabin was assassinated by right-wing extremist Yigal Amir.

Prior to entering office Ben-Gvir was known to have a portrait in his living room of Israeli-American mass murderer Baruch Goldstein, who massacred 29 Palestinian Muslim worshipers and wounded 125 others in Hebron, in the 1994 Cave of the Patriarchs massacre;[4][33] he removed the portrait in preparation for the 2020 Israeli legislative election in hope of being allowed to run on the unified right list headed by Naftali Bennett.

fikus_ ::

Sync je izjavil:

fikus_
1. Je možno, da je imela sovjetska zveza takrat tudi prste v marmeladi pri menjavi oblasti?

2. Ja, žal, zelo daleč smo prišli. Zato se pa lahko zahvališ Putinu&co. za lažnivo! 3 dnevno posebno vojaško operacijo, če ne bi bilo te posebnosti pred dvema letoma si mi zdaj verjetno nebi pisali v tej temi ampak zdaj je kaj je.


1. katere oblasti? Iranske?
Ne ni! Roko čez IR je tedaj imela VB, ki so izkoriščali njihova naftna bogastva, da so s tem plačevali dolgove do Usa iz 2.sv.vojne. Mosadek je bil premier, Reza Pahlavi pa kralj, ali nekaj takega, podobno kot VB. Mosadek je želel naftno industrijo iztrgati iz rok VB, da bi IR imel kaj od tega, pa so najprej VB poskušali strmoglaviti oblast, ker jim ni uspelo, so to naredile Usa s CIA, podmazali so teheransko mafijo, dva klana, da so začeli nemire-pobijanje ljudi, kar so izkoristili kleriki (okrog 1000 ljudi) in prišli do oblasti. Narod je bil na začetku zadovoljen, ker je bil mir. Kasneje se je pokazal pravi obraz klerikov, vidno sedaj. Po mojem ti ni država 21. stoletja, ampak marsikatera druga tudi ni, s katero zahod sodeluje.
Na netu obstaja dokumentarec, ki to razloži.
2. spet si zmišljuješ nekaj. 3 dnevno vojno si je izmislil mislim da Milley, Usa general. Putin je šel v vojno (ki je ne podpiram, ni pravi način reševanja težav), ker se Usa niti niso hotela pogovarjati o (ne)širjenju NATO-a.

Ko so bila pogajanja, načelni sporazum med RU in UA dosežen, so pa Usa preko BoJo prekinila to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

St235 ::

Sync je izjavil:


St235: mislim, da jo bodo sestavili tudi, če ne bo bombardiranja. Pitaj pa boga, če je bodo kasneje kod prvi"drugi" uporabili.


Malo verjetno, ker če bi imeli interes to naredit bi jo že davno imeli. Kapacitete imajo. ampak imaš ravno obratno. V veljavi je fatwa in hkrati so bili narejeni veliki napori, da bi se zadevo umirilo preko jedrskega sporazuma. Takrat je oblast v Teheranu naivno verjela, da obstaja neka možnost konstruktivnega sobivanja. Žal je Trup milo rečeno nategnil Homejinija brez vazelina in od takrat pospešeno pripravljajo vse potrebno, da se jedrsko orožje naredi, hardline radikalna struja pa se vsako leto krepi. Vse kar manjka je neposreden napad Izraela, da pade fatwa, čemur bo sledil poskus par megatonske konice v puščavi.

Težava, ki jo večina zanemarja je v tem, da je Iran bistveno bolj stabilna država, kot je Sirija, Irak, Aganistan itd..., prebivalci pa so perzicij, ki imajo zelo veliko nacionalnega ponosa. In to se je videlo tudi pri zadnjem napadu Izraela na njihovo veleposlaništvo, ki je med Iranci izjemno negativno sprejeto, ne glede na to kaj si mislijo o svojih vladajočih. In stopnjevanje napetosti bo to samo še poglobilo. Perzicij se imajo za starodobno veliko ljudstvo in če je kaj sposobno konsolidirat moč elite je to jasen zunanji sovražnik. In izraelci so dvolj neumni, da so se javili za to vlogo. Tukaj je treba razumet, da kolikor bi bil Iran v vlogi agresorja bi bila zgodba drugačna, ampak kot se stvari trenutno vrtijo je Izrael tisti, ki spodbuja in izziva vojno.

Dejansko je bil Iran na dobri poti da implodira (gospodarsko stanje, inflacija, menjava na vrhu države, nepriljubljenost Raisija...), kar se je pokazalo tudi ob protestih 2022, ampak zunanji napad bo na to drastično vplival.

kow ::

Si pa komedijant. Odloci se ali so stabilna drzava ali pa so bili 2022 tik pred implozijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

St235 ::

Zakaj se nepismeni revezi tvojega kova oglasajo v tej temi, ce niste sposobni prebrat vec kot treh vrstic? Saj verjamem da nisi dorasel debati ampak bodi vsaj tiho, da se ne smesis. Ker edina stvar tik pred implozijo je med tvojimi usesi, ko bo vakum skupaj potegnil lobanjo, ko odmre se zadnja celica.

Se enkrat za tiste, ki jih tema dejansko zanima
Iran je glede na drzave v neposredni okolici stabilna drzava, ki jo bo od zunaj izjemno tezko destabilizirat. Kar iran ogroza so notranja trenja, ko ki izhajajo predvsem iz vedno slabsih gospodarskih razmer, kar se je pokazalo tudi med protesting 2022. Zunanja agresija pa bo imela ravno drugacen ucinen in bo vodila v konsolidacijo moci. Perzici kot narod bodo branili svojo drzavo pred zunanjim sovraznikom, ki jih neposredno ogroza, kar se je Izrael nedvomno pokazal, da je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Invictus ::

Sploh če poznaš njihove sosedu. Ena od teh je Rusija, ki je zdaj njim prijateljska država...

Druga je pa Pakistan...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sync ::

fikus_ je izjavil:

Sync je izjavil:

fikus_
1. Je možno, da je imela sovjetska zveza takrat tudi prste v marmeladi pri menjavi oblasti?

2. Ja, žal, zelo daleč smo prišli. Zato se pa lahko zahvališ Putinu&co. za lažnivo! 3 dnevno posebno vojaško operacijo, če ne bi bilo te posebnosti pred dvema letoma si mi zdaj verjetno nebi pisali v tej temi ampak zdaj je kaj je.


1. katere oblasti? Iranske?
Ne ni! Roko čez IR je tedaj imela VB, ki so izkoriščali njihova naftna bogastva, da so s tem plačevali dolgove do Usa iz 2.sv.vojne. Mosadek je bil premier, Reza Pahlavi pa kralj, ali nekaj takega, podobno kot VB. Mosadek je želel naftno industrijo iztrgati iz rok VB, da bi IR imel kaj od tega, pa so najprej VB poskušali strmoglaviti oblast, ker jim ni uspelo, so to naredile Usa s CIA, podmazali so teheransko mafijo, dva klana, da so začeli nemire-pobijanje ljudi, kar so izkoristili kleriki (okrog 1000 ljudi) in prišli do oblasti. Narod je bil na začetku zadovoljen, ker je bil mir. Kasneje se je pokazal pravi obraz klerikov, vidno sedaj. Po mojem ti ni država 21. stoletja, ampak marsikatera druga tudi ni, s katero zahod sodeluje.
Na netu obstaja dokumentarec, ki to razloži.
2. spet si zmišljuješ nekaj. 3 dnevno vojno si je izmislil mislim da Milley, Usa general. Putin je šel v vojno (ki je ne podpiram, ni pravi način reševanja težav), ker se Usa niti niso hotela pogovarjati o (ne)širjenju NATO-a.

Ko so bila pogajanja, načelni sporazum med RU in UA dosežen, so pa Usa preko BoJo prekinila to.


Iranske valda. Torej, če sem prav razumel je zahod kriv kot ponavadi. Vseeno vzhodna stran že celotno zgodovino prižiga sveče v cerkvi in da bi bili oni slabi fantje to pač ne gre skupaj.

Ne izmišljujem si. Priznam pa, da sem bil zadnji dve leti skozi pod pranjem mozga s to zvano posebno vojaško operacijo in sedaj ne vem več, če sem dal namerno ali podzavestno tega 3 dnevnega podtaknjenca.

Pa, da te popravim še iz tiste tvoje prejšne replike "fikus_danes, 12:48:29" na mojo izjavo glede totalnega napada. Seveda je bilo mišljeno brez uporabe jederske bombe. Obstajajo pa druge bombe, katere so namenjene za razne bunkerje. Ali jih imajo Izraelci v svojem arzenalu ne vem. Glavni njihov zaveznik jih pa ima. Koliko bi bile učinkovite pa tudi ne vem. Naj probajo pa, da vidimo.

St235: meni je že tako ravno do raznih minsk sporazumov in drugega pravnega reda. Sploh pa za to fatwo. Enkrat, ko bodo imeli jedersko iz ne vem kateraga razloga. Potem ni več povratka. In še enkrat, ne zaupam Iranu posesti atomske bombe.

mtosev ::

Vidim, da Izrael še ni napadel Irana. Kot sem prej tukaj že napisal pričakujem, da se bo odzval.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

dronyx ::

mtosev je izjavil:

Vidim, da Izrael še ni napadel Irana. Kot sem prej tukaj že napisal pričakujem, da se bo odzval.

Verjetno čakajo, da iran sam odstrani vse, ki so odgovorni za ta vojaški polom. Bolje, če ne bi naredili nič, ker tako so se pa samo osmešili. Iran naj bi lansiral proti Izraelu okrog 130 balističnih raket, od tega so jih Izrael in zavezniki uspešno sestrelili samo polovico. Ostala polovica je sama padla dol (daleč stran od Izraela), ali pa izstrelitev ni bila uspešna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Gregor P ::

Dobro, če je v soboto res glasovanje, potem bodo počakali vsaj do takrat verjetno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

St235 ::

dronyx je izjavil:

mtosev je izjavil:

Vidim, da Izrael še ni napadel Irana. Kot sem prej tukaj že napisal pričakujem, da se bo odzval.

Verjetno čakajo, da iran sam odstrani vse, ki so odgovorni za ta vojaški polom. Bolje, če ne bi naredili nič, ker tako so se pa samo osmešili. Iran naj bi lansiral proti Izraelu okrog 130 balističnih raket, od tega so jih Izrael in zavezniki uspešno sestrelili samo polovico. Ostala polovica je sama padla dol (daleč stran od Izraela), ali pa izstrelitev ni bila uspešna.

Vire zato imas pa kje? Instagram al TikTok?

tikitoki ::

Israel times.

St235 ::

Samo se JeruzalemPost bi bil bolj pristranski.

kunigunda ::

dronyx je izjavil:

mtosev je izjavil:

Vidim, da Izrael še ni napadel Irana. Kot sem prej tukaj že napisal pričakujem, da se bo odzval.

Verjetno čakajo, da iran sam odstrani vse, ki so odgovorni za ta vojaški polom. Bolje, če ne bi naredili nič, ker tako so se pa samo osmešili. Iran naj bi lansiral proti Izraelu okrog 130 balističnih raket, od tega so jih Izrael in zavezniki uspešno sestrelili samo polovico. Ostala polovica je sama padla dol (daleč stran od Izraela), ali pa izstrelitev ni bila uspešna.

Polom je za izrael, saj ni uspel uloviti nobene balisticne rakete (te s katerimi bo iran dejansko napadel izrael v primeru eskalacije).
Pa tud aegis jih ne bo mogel, saj pricakujem da bo kolicina konkretna tokrat.
Sicer pa iranu ni blo v interesu, da bi za demonstracijo karkoli konkretnega naredil.
Pustimo se presenetiti...

dronyx ::

St235 je izjavil:

Vire zato imas pa kje? Instagram al TikTok?

Vire za kaj? Koliko vojaških poveljnikov je iran že odstranil zaradi sramote z raketami ne vem.

An estimated 50% of Iran's 120 ballistic missiles failed to launch or crashed in flight, unnamed US officials told CBS News and The Wall Street Journal.
vir

Seveda to niso kredibilni viri, dokler tega ne potrdi russia today ali palestinian press.

kunigunda je izjavil:

Sicer pa iranu ni blo v interesu, da bi za demonstracijo karkoli konkretnega naredil.

Potem bi se pa lahko eno uro z glavo v zid zaletavali. Bi bilo ceneje za iran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

fikus_ ::

IL letalisce N...., ki ga je napadel irran in naredil nekaj lukenj na stezi ter v eni ali dveh stavbah z balističnimi raketami, gosti eno boljsih proti zračnih obramb na svetu.
Gosti Usa Aegis, Irondome, se neke druge IL AA sisteme, Usa radar dolgega dosega, ki vidi čez horizont,.,.

To je dokaz, da prakticno nobena AA ni 100%
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

dronyx ::

Res impresivno. To luknjo so verjetno zakrpali v par urah oziroma še hitreje. In koliko procentov vseh raket, ki jih ima iran na zalogi so potrebovali za to luknjo? Kot rečeno sramota in to za iran.

dronyx ::

Se pa strinjam, da je kar neprijeten "reality check" za Izrael to, da je neka teh raket šlo skozi AA. Ampak iz tega so se sigurno nekaj naučili in bodo sisteme izpopolnili. V tolažbo iranu je pa lahko vsaj to, da so očitno te rakete kljub vsemu nekoliko bolj natančne, kot so bili iraški scudi.

Comandante ::

dronyx je izjavil:

Se pa strinjam, da je kar neprijeten "reality check" za Izrael to, da je neka teh raket šlo skozi AA. Ampak iz tega so se sigurno nekaj naučili in bodo sisteme izpopolnili. V tolažbo iranu je pa lahko vsaj to, da so očitno te rakete kljub vsemu nekoliko bolj natančne, kot so bili iraški scudi.

Ja, tezava nastopi, ko bo Iran imel jedrsko bombo, ki jo bo uspel namontirat na balisticno raketo.

Kot konvencionalni napad je bil tole totalni fail. Ce bi bil jedrski, je pa druga stvar. Ce bi poslali 20 konic, bi znala kaksna priti skozi in narediti sranje. Seveda bi bil to samomor, ker bi jih Izrael nazaj poslal 50, ampak vseeno. Slab scenarij v vseh pogledih.

Pocasi bo potrebno sestaviti koalicijo in razmontirat Iran, ni druge opcije.

Poldi112 ::

Glede na smešno škodo, ki je bila povzročena, je več kot očitno, da je šlo za opozorilo. Če bi Iran želel povzročiti konkretno škodo, bi pač poslal na tisoče dronov in stotine raket.

Bo pa to sledilo, če bodo židje še kar provocirali. Samo ne potem takrat jokat, kako so perzijci agresor - so izredno zadržani, ker ne želijo konflikta. Kar pa ne pomeni, da bodo zgolj gledali, kako jih židje brutalizirajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mailer ::

dronyx je izjavil:

Se pa strinjam, da je kar neprijeten "reality check" za Izrael to, da je neka teh raket šlo skozi AA. Ampak iz tega so se sigurno nekaj naučili in bodo sisteme izpopolnili. V tolažbo iranu je pa lahko vsaj to, da so očitno te rakete kljub vsemu nekoliko bolj natančne, kot so bili iraški scudi.
Če bi vsaj malo spremljal novice bi lahko prebral, da so iranci takoj sporočili izstrelitve in tudi povedali, da bodo nekateri droni leteli tudi več ur do konkretne lokacije. Pa tako uspešna obramba, ko ti nasprotnik pove, da bo šla žoga vedno v levi del gola.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

boolsheat ::

Pa v bistvu kar blamaža Izraela - namreč, napad je bil najavljen, Američani pravijo, da so večino stvari oni dol sklatil in, če so svoje dol sklatili tudi Britanci, Francozi in Jordanci mi ni jasno kako Izraelu ni uspelo sklatiti preostalih jajc pa so za obrambo vseeno zapravili milijardo in pol?

U.S., Not Israel, Shot Down Most Iran Drones and Missiles

Israel's statement that it shot down the majority of Iranian "cruise missiles" is probably an exaggeration. According to U.S. military sources and preliminary reporting, U.S. and allied aircraft shot down the majority of drones and cruise missiles.

U.K. Prime Minister Rishi Sunak said that the Royal Air Force Typhoons intercepted "a number" of Iranian weapons over Iraqi and Syrian airspace.

The Jordanian government has also hinted that its aircraft downed some Iranian weapons. "


French fighters also shot down some drones and possibly cruise missiles.


A ni Izraelska vojska kao med boljšimibna svetu?

https://theintercept.com/2024/04/15/ira...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boolsheat ()

Sync ::

Še dobro res, da so javli iranci, ker drugače zavezniki sploh ne bi vedeli, da pridejo te kosilnice in bi samo pokalo po celotnem izraelu. Tako so pa izraelci imeli čas, da so poklicali brata kavbojca, da je on poklical v jordanijo, da so potem skupaj odprli to folijo od svizca.
Vse to pa se je zgodilo po stacionarni telefonski liniji. Vseeno je Joe ves posran dva dni prej zapustil turnejo in se vrnil v belo hišo.
Res prijateljska zgodba, če tak gledaš. Nevem, če nena kje pira pijejo zdaj vsi skupaj v Siriji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

Poldi112 ::

Ne vem kaj točno te tu preseneča - saj so javili tudi, ko so raketirali ameriško bazo kot povračilo za umor Soleimanija. Pač niso želeli dati nobenega povoda za nadaljnjo eskalacijo, hkrati pa jasno demonstrirati zmožnosti in odločnost.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mtosev ::

V Iranu je zanimivo biti ženska, ki jih na veliko zatirajo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sync ::

Nimam pojma Poldi. To, da so javno javili je zgleda samo drobtinica za nas male ribice. Američani"sharki" bi kljub temu vedeli, če jih iranci ne bi obvestili, da je to povračilo.

Vprašanje, ki pa se mi postavlja je zakaj kavbojci niso so takrat še bolj močno odgovorili glede baze. Vsaj retorika je bila taka, če se prav spomnim, da bo veliki odziv.

Strah? Pred čem? pred gobico ali pač samo neka taktika?


mtosev: res je, nežnejši spol tam ni dosti vreden. :/

Poldi112 ::

mtosev je izjavil:

V Iranu je zanimivo biti ženska, ki jih na veliko zatirajo.


Tudi v Savdski Arabiji. Bomo tudi njih bombardirali za "pravice žensk"? Ter kako se je naša pomoč ženskam obnesla z 20 letno okupacijo Afganitana? Jim pomagamo s tem, da jih stradamo preko sankcij?

Ali gre zgolj še za eno propagandno puhlico, s katero prodajalci orožja ter voditelji imperija krmijo ovce?

Sync je izjavil:

Vprašanje, ki pa se mi postavlja je zakaj kavbojci niso so takrat še bolj močno odgovorili glede baze.


Ker jim ni v interesu, da jih Iran raketira - imajo namreč kapaciteto, da razbijejo vse ameriške baze v okolici. Vojna z Iranon pač ne bi pozitivno vplivala na ameriško dominacijo regije. Povračilno raketiranje je bil zgolj šov za domačo javnost. So prosili Iran, če lahko simbolično raketirajo kaj v Iranu, pa jim je Iran rekel, naj odjebejo. Tako so pač raketirali njegove sosede. Podobno kot je sedaj Iran zavrnil zahtevo, da Izrael raketira Iran zavoljo potreb propagande.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Sync ::

Se strinjam, strah je pred večjo eskalacijo. To pa si Joe ne more privoščit pol leta pred volitvami. Torej zaradi tega pričakujem nežnejši odziv Izraela. Razen, če bodo igrali na karto Trumpa "they die like a dog". Bomo videli čez vikend.

btw, pred kratkim so v Savdski Arabiji ženske med drugim dobile pravico, da lahko same vozijo avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

mtosev ::

Ja, Saudi Arabia zelo počasi postaja bolj normalna država. Iran pa je bil super do 1979 leta.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Poldi112 ::

mtosev je izjavil:

Ja, Saudi Arabia zelo počasi postaja bolj normalna država. Iran pa je bil super do 1979 leta.


SA je po svobodi/normalnosti še vedno daleč za Iranom ...

Super je bil super v smislu super diktature? Ker prebivalcem se ta ameriški diktator ni dopadel - tako močno se jim ni dopadel, da so izvedli revolucijo. Od takrat pa trpijo sankcije, mi pa beremo neumnosti o tem, kako zelo zlobni so. Klasika.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

mtosev ::

Boljše kot imajo sedaj. A sedaj nimajo diktature ali svobodnih volitev? Mislim verjetno dobro jim gre sedaj ko islamski skrajneži vodijo državo. Vsak dan se nekaj novega slišim tukaj na slo-techu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

fikus_ ::

dronyx je izjavil:

Res impresivno. To luknjo so verjetno zakrpali v par urah oziroma še hitreje. In koliko procentov vseh raket, ki jih ima iran na zalogi so potrebovali za to luknjo? Kot rečeno sramota in to za iran.


Luknje ni problem zakrpati, že prej kot v 24 urah.
Kaže da imaš oprane ..... od zahodne MSM propagande, napad IR ni bil maščevanje zob za zob, oko za oko, ampak prikazat vojaško zmožnost napast in s tem odvrniti IL, da jih bo pustil pri miru, da jih ne bo direktno napadal.

Če bi IR šel v "retard mode", bi napadel civilne cilje, tako je pa napadel izključno vojaške. S tega letališča so poletela IL letala pri napadu na IR konzulat.

mtosev je izjavil:

Ja, Saudi Arabia zelo počasi postaja bolj normalna država. Iran pa je bil super do 1979 leta.


Naivno razmišljanje o SA kot normalni državi. Normalna je zato, ker so v Usa tako rekli, ker jih Usa rabijo, demokracija je pa podobna iranski.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Poldi112 ::

mtosev je izjavil:

Boljše kot imajo sedaj. A sedaj nimajo diktature ali svobodnih volitev? Mislim verjetno dobro jim gre sedaj ko islamski skrajneži vodijo državo. Vsak dan se nekaj novega slišim tukaj na slo-techu.


Sedaj so vsaj suvereni tako da se lahko normalno razvijajo - kljub 10 letnemu zaplinjanju, ki so ga bili deležni, ker so se drznili dekolonizirati, ter pol stoletja sankcij, s katerimi jih dušimo.

Ja, če si poslušen hlapec, ne čutiš biča - s tega stališča so šli na slabše. Ampak to je pač cena svobode v svetu zahodne dominacije.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kunigunda ::

mtosev je izjavil:

V Iranu je zanimivo biti ženska, ki jih na veliko zatirajo.

To lohk rece samo tisti, ki se ni tam bil.

Poldi112 ::

Ne rabiš biti tam, če imaš svobodne medije tipa CNN, ki ti poročajo o resnici.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mtosev ::

Boljše to kot random people na slo-techu in random videi od YouTube strokovnjakov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PovemVfaco ::

Ok, CNN strokovnjaki res niso lih random, so zelo skrbno izbrani glede na to, kaj hoče ameriška demokratična miroljubna zunanja politika doseč.

Sync ::

Jaz vem, da imajo v Teheranu tudi shoping centre in so tam zahodne modne trgovine. Imajo tudi poseben oddelek policije, kjer pretepajo neposlušne prebivalce včasih tudi kateri umre. Mladina pa na skrivaj v stanovanjih pije alkohol.

Vprašanje za slo-tech gospe in gospodične. Si želite, da še vas tukaj na zahodu zavijemo kot mumije? ;)

IgorCardanof ::

Sync je izjavil:

Jaz vem, da imajo v Teheranu tudi shoping centre in so tam zahodne modne trgovine. Imajo tudi poseben oddelek policije, kjer pretepajo neposlušne prebivalce včasih tudi kateri umre. Mladina pa na skrivaj v stanovanjih pije alkohol.

Vprašanje za slo-tech gospe in gospodične. Si želite, da še vas tukaj na zahodu zavijemo kot mumije? ;)


Samo da smo proti ZDA in že je polovica Slovenije na tvoji strani. Pa ne glede na to, če pretepamo ženske, če se ne oblečejo v ninjo in kamenjamo nevernike.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Od kje ti ideja, da je skrb za ženske v Iranu, Afganistanu in ostalih državah, kjer nočejo našega diktatorja, karkoli drugega kot propagandna puhlica?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

PovemVfaco ::

mailer je izjavil:

dronyx je izjavil:

Se pa strinjam, da je kar neprijeten "reality check" za Izrael to, da je neka teh raket šlo skozi AA. Ampak iz tega so se sigurno nekaj naučili in bodo sisteme izpopolnili. V tolažbo iranu je pa lahko vsaj to, da so očitno te rakete kljub vsemu nekoliko bolj natančne, kot so bili iraški scudi.
Če bi vsaj malo spremljal novice bi lahko prebral, da so iranci takoj sporočili izstrelitve in tudi povedali, da bodo nekateri droni leteli tudi več ur do konkretne lokacije


Zanimivo, da so Iranci tako moralni, da napovejo prej, da se lahko civilisti umaknejo. Tako kot IDF, edino malo dlje je roba letela kot do Gaze. En aplavz za moralnost Irancev.

IgorCardanof ::

Praviš, da so vse novice iz Afghanistana le zahodna propaganda in da tam ženske živijo najboljše možno življenje?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Poldi112 ::

Bralno razumevanje te daje. Pravim, da so pravice žensk izključno izgovor za bombardiranje in okupacijo suverenih držav.

Če bi nas res skrbele pravice žensk, bi nabili kakšne sancije SA, ter jih ne bi stradali preko sankcij v državah, ki nam niso poslušne.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

IgorCardanof ::

Pravice žensk so ena stvar. Primitivne islamske države grejo navkriž našim vrednotam še na marsikaterem drugem področju.

In ja, Savdska Arabija je lep primer primitivne islamske države, ampak so zavezniki ZDA, zato se njim ne bomba. Škoda da imajo nafto, ker sicer bi jih že zradirali.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

Sync ::

IgorCardanof je izjavil:

Sync je izjavil:

Jaz vem, da imajo v Teheranu tudi shoping centre in so tam zahodne modne trgovine. Imajo tudi poseben oddelek policije, kjer pretepajo neposlušne prebivalce včasih tudi kateri umre. Mladina pa na skrivaj v stanovanjih pije alkohol.

Vprašanje za slo-tech gospe in gospodične. Si želite, da še vas tukaj na zahodu zavijemo kot mumije? ;)


Samo da smo proti ZDA in že je polovica Slovenije na tvoji strani. Pa ne glede na to, če pretepamo ženske, če se ne oblečejo v ninjo in kamenjamo nevernike.


Arabske ženske v Dubaju se v bazenih kopajo v ninja opremi od Dolce&gabana. In ja, kdo to podpira oz. zmanipulira narod, da je to ok je.. Ne bom napisal zdaj te besede kaj mi je padla na pamet.

So pa se ženske in ostala družba v Iranu pred letom 1979 imeli prav tako zelo lepo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sync ()

Poldi112 ::

IgorCardanof je izjavil:

Škoda da imajo nafto, ker sicer bi jih že zradirali.


In kako bi to pomagalo ženskam tam doli? Oziroma človeškim pravicam na splošno?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

sbawe64 ::

mtošev, veliki strokovnjak za KSA in Iran
https://slo-tech.com/forum/t265374/p820...
https://slo-tech.com/forum/t265374/p820...
https://slo-tech.com/forum/t265374/p820...

ter češnja na torti
https://slo-tech.com/forum/t265374/p820...

Nekaj podobnega kot Holob, ki je danes izjavil, da bi rad videl von pfizer lajdro ponovno na čelu Eu komisije.
Včasih je boljše, če si tiho, ker izpadeš ultra glup, še bolj kot ponavadi.

https://www.aa.com.tr/en/europe/eu-hypo...
Sem prilepi twit od Camerona, kar bi naredila UK monarhija v takem primeru.
https://slo-tech.com/forum/t265374/p819...

Gospod je izjavil:

Izrael je demokratična svobodna država brez sence dvoma.

In štorklje prinesejo otroke.
Bojda so prinesle tudi mtoševa.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

boolsheat ::

Ja, ženske pravice so problem...

Ampak trenutno je najbolj kruta država do žensk Izrael - koliko tisoč žensk so umorili v zadnje pol leta? So verjetno v samem svetovnem vrhu?

Ta članek sem našel:
https://www.theguardian.com/world/2024/...

Če prav razumem je Izrael najbrutalnejši pri pobijanju žensk po ISISu, zanimivo.
««
89 / 94
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413797 (13003) Looooooka
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25328489 (23225) Brane22
»

Iran znova blokira pol interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8630108 (27502) MrStein
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15540101 (37344) Mipe

Več podobnih tem