» »

Iran - odštevanje

Iran - odštevanje

Temo vidijo: vsi
««
286 / 293
»»

kow ::

TheTrick je izjavil:

Otok je od obale odaljen zelo malo in je v dosegu vsega možnega orožja iz celine.

Najblizja obala je vec kot 30 kilometrov. Pomeni, da ti artilerija kaj veliko ne pomaga. Rabis drone, ki bi kirursko tolkli po amerih. Druga opcija je, da tolces konkretneje. Samo potem bos razbil vso infrastrukturo.

Goran10 ::

TheTrick je izjavil:

Goran10 je izjavil:

ampak tukaj je govor samo o zasedbi kharg islanda ne o gradnji naroda in izvozu demokracije.

AI pravi da zasest otok nebi bilo težko. Držat zasedenga pa izjemno drago in tu ni govora o $ ampak o mrtvih američanih. Otok je od obale odaljen zelo malo in je v dosegu vsega možnega orožja iz celine.
Problem bi bila predvsem logistika oskrbe otoka za long run.

Kar se meni dozdeva glede na zadnje govore američanov je, da oni bi mal radi da se zdaj še kdo pridruži za te bolj rizične scene. To je danes un njihov finančni omenjal. Sam Merz naprimer je že rekel, da bodo kar sami mogl pojest to juho, ki so si jo skuhal.
Trump pa nebi rad sam šel tukaj not v Ožino paradirat, ker če mu Iranci sam 1 ladjo potopijo bo to kot da so mu pol mornarice stolkl in bo slabo za domačo rajo, če bodo slike gorečega rušilca al pa kej prepravle novice.
On bi verjetno raje, da angležom stolčejo ladje al pa japoncem.

Pa da vidmo kaj bo stabilni genij naredil.

lahko pa zda samo uničijo ta otok in infrastrukturo? če je otok težko držati potem to velja enako za irance.

dejstvo je da bodo zda in izraelci morali izvesti asimetrični gib ki bo pohabil iran.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Stane2 ::

imagodei je izjavil:

Prebivalstvo raste, le kako so naračunali, da so Rdeči kmeri pobili 1-2 milijona ljudi med leti 1975-1979 ?!?

Prebivalstvo Iraka:
1991: 17,767,253
1992: 18,300,845
1993: 19,201,195
1994: 20,139,807
1995: 20,825,860

+ 17.2%

mi najdeš pol miljona mrtvih otrok, kar je Albrightovi položila na jezik ona novinarka, ki jo je intevjuvala maja 1996.

TheTrick ::

Chalky je izjavil:

BREAKING: Trump says regarding Iran, 'we wiped out their leadership twice' and now 'looking for a third time'.
https://x.com/spectatorindex/status/203...

Iran ima tudi smolo da imajo ZDA na oblasti batshit crazy predsednika ki se je na trenutke sposoben spustiti na njihov nivo, kar je v takšnih primerih včasih celo obvezno.

Kakšno vezo ima to. Hezbolahu so mislim da leto nazaj z unimi pagerji celo vodstvo pobil in kaj se je zgodilo prav nič. Movement lives on, rakete še vedno mečejo na Izrael. Izrael je celo Gazo požgal do tal izvedel genocid, pobil stotisoče ljudi, pa Hamas še kar živi. To ne moreš ubit s silo razen če pač pobiješ miljone ljudi. Smo že pri Hitlerju vidl k je probal neke podobne scene in je proizvedel Izrael. Torej samo sranje. Iranci bodo pač nastavli tretjega pa četrtega pa 10ga. Vprašanje itak kdo je lutka kdo pa res vodi državo. Mučenike pa ustvarjajo to pa. Če so imeli 3 tedne nazaj podpore 30% jih majo zdaj 40% nasledni teden 50%. Trump dela uslugu režimu.

ampak po drugi strani pa isto israel še živi in to v high tech prestavi.

TheTrick je izjavil:

Kakšno vezo ima to. Hezbolahu so mislim da leto nazaj z unimi pagerji celo vodstvo pobil in kaj se je zgodilo prav nič. Movement lives on, rakete še vedno mečejo na Izrael. Izrael je celo Gazo požgal do tal izvedel genocid, pobil stotisoče ljudi, pa Hamas še kar živi. To ne moreš ubit s silo razen če pač pobiješ miljone ljudi. Smo že pri Hitlerju vidl k je probal neke podobne scene in je proizvedel Izrael. Torej samo sranje. Iranci bodo pač nastavli tretjega pa četrtega pa 10ga. Vprašanje itak kdo je lutka kdo pa res vodi državo. Mučenike pa ustvarjajo to pa. Če so imeli 3 tedne nazaj podpore 30% jih majo zdaj 40% nasledni teden 50%. Trump dela uslugu režimu.

Izraelu se gre za preživetje in temu primerno bo tudi posredoval.

imagodei ::

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Prebivalstvo raste, le kako so naračunali, da so Rdeči kmeri pobili 1-2 milijona ljudi med leti 1975-1979 ?!?

Prebivalstvo Iraka:
1991: 17,767,253
1992: 18,300,845
1993: 19,201,195
1994: 20,139,807
1995: 20,825,860

+ 17.2%

mi najdeš pol miljona mrtvih otrok, kar je Albrightovi položila na jezik ona novinarka, ki jo je intevjuvala maja 1996.

Ne vem kaj zdaj mešaš devetdeseta leta prejšnjega stoletja v to zgodbo, ampak... Ne razumem, kaj sploh hočeš povedat? Da ni mogoče, da je bilo med leti '91 in '95 rojenih npr 5 milijonov otrok, 10% jih je pa umrlo? Al kaj?
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Ne vem kaj zdaj mešaš devetdeseta leta prejšnjega stoletja v to zgodbo, ampak... Ne razumem, kaj sploh hočeš povedat? Da ni mogoče, da je bilo med leti '91 in '95 rojenih npr 5 milijonov otrok, 10% jih je pa umrlo? Al kaj?

DA NI UMRLO POL MILJONA OTROK. TO! A ti je potrebno vse napisat.

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Kako veš?
- Hoc est qui sumus -

Ker smo to temo ze stokrat obdelali. 500k stevilka je bila lazna.

Ce hoces, lahko odpreva temo in prebereva skupaj to porocilo. Samo potem tudi pricakujem javno opravicilo. Se strinjas?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

imagodei je izjavil:

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Kako veš?

ahahahaha... 17% prirastek prebivalstva zanika pol miljona mrtvih otrok. TO IN SAMO TO.

kow je izjavil:

OK, for the sake of an argument - sprejmem. Nima veze. Jaz nisem govoril o tem obdobju.

In ne, ni res, da ne moreš imeti pozitivnega prirasta prebivalstva TER hkrati tudi večje smrtnosti zaradi vojne, lakote, slabe zdravstvene oskrbe. Lahko imaš in to se da ali preštet, ali pa ocenit, če ni dovolj točnih podatkov.
- Hoc est qui sumus -

Jaz govorim o primerih z NADPOVPREČNO RASTJO PREBIVALSTVA.

Ono z Rdečimi Kmeri ne spada v to kategorijo.

kow je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Otok je od obale odaljen zelo malo in je v dosegu vsega možnega orožja iz celine.

Najblizja obala je vec kot 30 kilometrov. Pomeni, da ti artilerija kaj veliko ne pomaga. Rabis drone, ki bi kirursko tolkli po amerih. Druga opcija je, da tolces konkretneje. Samo potem bos razbil vso infrastrukturo.

Nevem če bodo tolkli otok. Verjetno bolj supply. Mislim lahko, da se motim. Ampak če bi bilo tako enostavno bi Američani že bili na otoku pa so trenutno rekli, da nimajo zmogljivosti niti v ožino it kaj šele na otok.

enavlaka ::

Menda je vsakomur jasno, da lahko populacija narašča, četudi na eno mesto pade atomska bomba in tam ni več žive duše.

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Kako veš?

ahahahaha... 17% prirastek prebivalstva zanika pol miljona mrtvih otrok. TO IN SAMO TO.

Boš pa moral malo bolj razložit. Npr. preko malo daljše demografske slike. Ampak - saj me sploh ne briga, ne vem zakaj si me zvlekel v to debato o letih 1991-1995 v Iraku. Jaz sem govoril o post 9/11 vojnah v Iraku, Afganistanu, Siriji, Jemnu, Pakistanu ...
- Hoc est qui sumus -

Stane2 je izjavil:

TheTrick je izjavil:

Izraelu se gre za preživetje in temu primerno bo tudi posredoval.

Režimu v Izraelu se gre za preživetje, tako kot Iranu in MAGA kliki. Druga stran istega kovanca.

imagodei je izjavil:

kow je izjavil:

OK, for the sake of an argument - sprejmem. Nima veze. Jaz nisem govoril o tem obdobju.

Mal sem zmeden zdej. O cem smo potem govorili?

TheTrick je izjavil:

Nevem če bodo tolkli otok. Verjetno bolj supply. Mislim lahko, da se motim. Ampak če bi bilo tako enostavno bi Američani že bili na otoku pa so trenutno rekli, da nimajo zmogljivosti niti v ožino it kaj šele na otok.

Sem rekel, da je enostavno?

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

TheTrick je izjavil:

AI pravi da zasest otok nebi bilo težko. Držat zasedenga pa izjemno drago in tu ni govora o $ ampak o mrtvih američanih. Otok je od obale odaljen zelo malo in je v dosegu vsega možnega orožja iz celine.
To se sliši kot zelo dobra vaja za Tajvan scenarije ...

Meni je fascinantno, da nihce ne naracuna koliko otrok sta indirektno pobila Sadam in Khomeini, ko sta sprozila 10 letno vojno. Ocitno ni dovolj zanimiva tematika.

Zgodovina sprememb…

pegasus je izjavil:

TheTrick je izjavil:

A niso na tem otoku zelo vnetljive zadevščine. :P

pegasus je izjavil:

Ne. Ker je povsem drugacna situacija.

nafta v šangaju že 114 dolarjev v new yorku 97 gap pa že 17 dolarjev. veliki lepi gap.

kow je izjavil:

Mal sem zmeden zdej. O cem smo potem govorili?

Vem, da si zmeden, to je kar očitno.

Tista študija, ki sem jo linkal, govori specifično o post 9/11. Ne vem, od kod ste privlekli 90. leta.
- Hoc est qui sumus -

Goran10 je izjavil:

nafta v šangaju že 114 dolarjev v new yorku 97 gap pa že 17 dolarjev. veliki lepi gap.

Čaki, ko Kitajska izgubi iransko nafto.

po moje trg to dejstvo že počasi vrednoti

Stane2 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Čaki, ko Kitajska izgubi iransko nafto.

Čaki, ko Ši pokliče Trumpa in ga spomni, da mu dolguje en shitload denarja...
- Hoc est qui sumus -

brent je pa 103 dolarje ki predstavlja nek evropski benchmark.

imagodei je izjavil:

Premalo jih ima. Pa tudi se mu ne splača, ker dolar raste.

shmandi ::

kunigunda je izjavil:

A se se nic ne ve a je Iranu ratal prejsni teden netanyahuja fentat ? Ker tud na izraelski tv ga ne kazejo nic...

Verjetno sta z novim (kartonskim) ajatolahom skupaj kje na dopustu...

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Kolk časa še?
- Hoc est qui sumus -

če gre us navy na polno da odreže ključne iranske točke bo itak kaos na fin trgih to pa pomeni rast dolarja.

kunigunda je izjavil:

A se se nic ne ve a je Iranu ratal prejsni teden netanyahuja fentat ? Ker tud na izraelski tv ga ne kazejo nic...

Vsaki dan ga kažejo.
https://x.com/netanyahu/status/20323477...
Yesterday at the press conference, I stood by the clear objectives of the campaign: striking the terror regime in Iran, continuing the fight against its proxies, and ensuring Israel's security and future.

imagodei je izjavil:

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Kolk časa še?

"By December 2025 - China holds approximately $683.5 billion in U.S. Treasury securities."

Ma to je drobiž.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stane2 ()

Mogoče pa Trumpu uspe ne samo zlomit USA ekonomijo ampak kar svetovno ekonomijo. "Weak men create hard times."

Stane2 je izjavil:

"By December 2025 - China holds approximately $683.5 billion in U.S. Treasury securities."

Ma to je drobiž.

Šur, če ti tko rečeš. Slaba desetina celotnega dolga.
- Hoc est qui sumus -

china je v tej vojni več ali manj brez vzvoda razen če bi kot sem že pred začetkom spopada omenil izvedel mega deal z evropsko unijo in preprečil ta spopad.

imagodei je izjavil:

A si zihr?

maga trump administracija če bo hotela do konca zdemolirat režim bo morala pogoltniti grenko pilulo in nekaj časa trpeti kaos na fin trgih. zato je pa trump omenjal da bodo zda z visokom cenam nafte dodatno zaslužili:)) do novembra imajo čas.

Poldi112 ::

Goran10 je izjavil:

china je v tej vojni več ali manj brez vzvoda razen če bi kot sem že pred začetkom spopada omenil izvedel mega deal z evropsko unijo in preprečil ta spopad.

Redke kovine niso dovolj dober vzvod zate?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

A si zihr?

Ne. V spominu mam, da do ZDA zakreditirane tam nekje na 7-8 x 1012 dolarjev. 680 milijard je 1/10 tega. Al sem ga kje polomil?
- Hoc est qui sumus -

Poldi112 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Redke kovine niso dovolj dober vzvod zate?

nafta je večji vzvod.

pegasus ::

Tole poslušam ...

Pričakoval bi, da je tanker zrušil kak od prejemnikov goriva. Zadnja stvar, ki bi jo pričakoval, je da sta se dva tankerja ruknila ...

V ponedeljek sem jih gledal 6 iz Rammsteina, kako so popoldne odhajali na vzhod. Me zanima, če je bil ta med njimi ...

imagodei je izjavil:

Ne. V spominu mam, da do ZDA zakreditirane tam nekje na 7-8 x 1012 dolarjev. 680 milijard je 1/10 tega. Al sem ga kje polomil?

China's holdings represent roughly 1.76% of the total U.S. federal debt.Calculation:
$683.5 billion ÷ $38,880 billion ≈ 0.01757, or 1.76%.

samo preostali zahod bi lahko vzvod obveznic uporabil proti ameriki. china je tukaj več ali manj nebogljena.

Stane2 je izjavil:

imagodei je izjavil:

China's holdings represent roughly 1.76% of the total U.S. federal debt.Calculation:
$683.5 billion ÷ $38,880 billion ≈ 0.01757, or 1.76%.

Ti govoriš o javnem dolgu. Jaz govorim o tujem dolgu.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Ti govoriš o javnem dolgu. Jaz govorim o tujem dolgu.

Pa kaj ima to veze? Čist nč.

Spet se poljubno izmišljuješ kategorije in jim poljubno določaš pomembnost. Ampak OK. :)
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Spet se poljubno izmišljuješ kategorije in jim poljubno določaš pomembnost. Ampak OK. :)

Dolg je dolg.

https://x.com/ukraine_map/status/203251...
The US has sent 10,000 AI-enabled Merops interceptor drones, developed for Ukraine ?? to the Middle East to counter Iranian Shahed drones (Bloomberg). Each cost about $15,000 and can be lowered to $5,000 when produced in mass

TucoX ::

Stane2 je izjavil:

https://x.com/ukraine_map/status/203251...
The US has sent 10,000 AI-enabled Merops interceptor drones, developed for Ukraine ?? to the Middle East to counter Iranian Shahed drones (Bloomberg). Each cost about $15,000 and can be lowered to $5,000 when produced in mass

Odgovor Irana je lahko, da pošlje roj shahedov na tarčo (vsi ne bodo prestrezeni), uporabi AI za protiprestrezno manevriranje ali pa pošilja spremljevalne "dummy" plastične shahede, ki bojo izčrpali interceptor drone. Obe strani še nista rekli zadnje besede.
««
286 / 293
»»