Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi

sokol11 ::
Je Sasmsungov 2493HM najboljša izbira pri TN panelih in 24 palčnežih?
Tudi mene zanima kaj bi priporočali nekje v srednjem rangu 24-colarjev. Se tudi sam nagibam k Samsung 2493HM drugače pa so v izboru še naslednji modeli:
- Samsung 2493HM
- Samsung 245B
- Samsung T240
- LG W2452T
- LG L246WH
- Philips 240BW8EB
Katerega od teh bi priporočali?
>-<

kmetek ::
Pa si ga hardwarsko skalibriral? Tast ga je kupil iz avstrije in so z nastavitavmi iz hardforuma in priloženim ICC profilom , barve v aplikacijah, ki znajo to uporabljati res lepe, v samih winsih in drugje, pa so preveč žive.
kere nastavitve pa ima itd?
kako imate naštimano ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

skrc ::
Ah, pa ne tega nastavljat tu.... odpri OSD nastavitve zaslona in tam nastavi. Greš pod Color/Custom Colors/ in nastaviš vrednosti za RGB
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

PARTyZAN ::
Ubistvu nima veze kje nastavljas. V obeh primerih je efekt enak.
In ja, z temi nastavitvami iz hard foruma je tudi pri mojem preintenzivna zelena. Pac, za perfektno kalibracijo potrebujes kalibrator..
Mogoce ga bo meni uspelo dobit na faksu :)
In ja, z temi nastavitvami iz hard foruma je tudi pri mojem preintenzivna zelena. Pac, za perfektno kalibracijo potrebujes kalibrator..
Mogoce ga bo meni uspelo dobit na faksu :)

jaz imam takole
Brightness: 13
Contrast: 80
Red: 200
Green: 200
Blue: 200
pa mi je čudno vse skupaj......jaz ne vem, a so tile WIDE GAMUTi res tok zafukani LCDji?
je kdo to naredil?
Anyway, go into about:config, find the setting "gfx.color.management.enabled" and change the value from "false" to "true".
Brightness: 13
Contrast: 80
Red: 200
Green: 200
Blue: 200
pa mi je čudno vse skupaj......jaz ne vem, a so tile WIDE GAMUTi res tok zafukani LCDji?

je kdo to naredil?
Anyway, go into about:config, find the setting "gfx.color.management.enabled" and change the value from "false" to "true".
Zgodovina sprememb…

fizolcek ::
Jez sem tudi nastavil tako kot piše v tistem postu na hardforumu, moraš pa obvezno uporabiti še ICC profil, potem pa primerjaj slike recimo v IE in Firefox 3 z color management enabled pa boš videl precejšno razliko.
Ko bom mel čas se bom probal poigrati še z basiccolor display, ki je tudi omenjen tam, če se da naštimati, da stalno uporablja ICC profil, neglede na aplikacijo.
Ko bom mel čas se bom probal poigrati še z basiccolor display, ki je tudi omenjen tam, če se da naštimati, da stalno uporablja ICC profil, neglede na aplikacijo.

kixs ::
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
Kaj pravite na tole ugodno ponudbo?
Na mimovrste ga imajo po 272€ ze ene 2 tedna:
http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
lp

billy ::
Zanimivo mamljiva ponudba. Sicer mi ni jasno da je tako dolgi dobavni rok, kaj takega b ziher moralo biti na lagerju?
Kakorkoli..se da ta model videti kje v živo?

Zanimivo mamljiva ponudba. Sicer mi ni jasno da je tako dolgi dobavni rok, kaj takega b ziher moralo biti na lagerju?
Vem, da so ga imeli v bivsem BOF-u pred cca dvemi tedni.
kmetek:
logicno... vse je v ceni. Ta monitor ima svoje slabosti, vendar za ugodno ceno potem malo zamizis na eno oko (ali obe)

lp

billy ::
Mam na prenosniku dovolj dober zaslon, tako da za občasno delo na LCD bo tudi to dovolj.
Saj nisem nek hardcore grafičar, ali pa poba ki cele dneve drka igerce.
Saj nisem nek hardcore grafičar, ali pa poba ki cele dneve drka igerce.

yomama ::
joooj pa zakaj so morali ta neumni wide gamut noter tišat!!!! lahko bi končno končal to mojo sago iskanja monitorja, tak pa treba čakat na nekaj novega.

tilinho20 ::
Monitor LCD HP 24' LP2475w YKD911A4
A to je ta tahud HP? Se ne spomnim točno ker je že bil tisti HP.

jELKO ::
Zakaj vsi oglašujejo,da ima HP 24' LP2475w S-IPS matriko,ko pa ima H-IPS? Tudi v Comshop-u. So mogoče različne verzije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jELKO ()

Backup22 ::
Ko smo že pri matrikah... Katera je priporočljiva za 24"?
Gledam Della z TFT Active Matrix, Samsunge z a-si TFT/TN, tudi tega HPja z S/H-IPS...
Kako je s kontrasti? Dinamičnimi kontrasti?
Hvala!
Gledam Della z TFT Active Matrix, Samsunge z a-si TFT/TN, tudi tega HPja z S/H-IPS...
Kako je s kontrasti? Dinamičnimi kontrasti?
Hvala!
//

Kato ::
V grobem so tri vrste matrik: TN, VA, IPS. Na wikiju poglej za podrobnejšo razlago.
Na TFT Active matrix se ne oziraj, to je stvar preteklosti. Vsi LCD-ji imajo aktivno matriko.
Kar se pa kontrasta tiče je pa to ponavadi najmanj pomemben podatek.
Na TFT Active matrix se ne oziraj, to je stvar preteklosti. Vsi LCD-ji imajo aktivno matriko.
Kar se pa kontrasta tiče je pa to ponavadi najmanj pomemben podatek.

brajdo ::
ali je komu ratalo ubit to premočno rdečo na HP2475W? (škrc,kmetek?)
sem probal vse profile iz forumov, ki so omenjeni na tej strani, instaliral Display Assistanta in nastavljal Black shadow na rdeči, vendar je še vedno premočna.
na skalibriranem CRTju so kavkine noge lepo oranžne , take kot morajo biti, na HPju vse čisto preveč vleče na rdečo
drugače sem izredno zadovoljen z monitorjem, ampak premišljujem da ga vrnem, ker se mi enostavno ne da več ubadati z premočnimi barvami, predvsem zato ker bom veliko delal v grafičnih programih
sem probal vse profile iz forumov, ki so omenjeni na tej strani, instaliral Display Assistanta in nastavljal Black shadow na rdeči, vendar je še vedno premočna.
na skalibriranem CRTju so kavkine noge lepo oranžne , take kot morajo biti, na HPju vse čisto preveč vleče na rdečo
drugače sem izredno zadovoljen z monitorjem, ampak premišljujem da ga vrnem, ker se mi enostavno ne da več ubadati z premočnimi barvami, predvsem zato ker bom veliko delal v grafičnih programih

sokol11 ::
No jaz se na koncu nabavil Samsunga 2493HM. S sliko sem zadovoljen, z dizajnom tudi, ne vem pa če ne nekaj šparajo na vezjih. Če nimaš brightness na 100% začne zadeva oddajat nekakšen zvočni šum iz dela kjer je napajanje (preizkušeno na dveh 2493HM) tega nisem videl od časov katodnega Philipsa 190P. Takrat je bila fora da je bilo odvisno od električne napeljave, ponekod je malo piskal ponekod pa ne. :|
>-<

yomama ::
Ali je ta močna rdeča barva posledica wide gamut-a? Imel sem enak problem pri 22" LCDju (sem ga vrnil), ki je imel ta wide gamut, pa me zanima če je to to, da se ne bi še enkrat opekel.

MedusasPath ::
No kupujem 24" monitor za delo s textom večinoma.. skratka nekaj nezahtevnega.
Gledal sem Samsunga 2493HM, samo me nekako odvrača od nakupa tisto piskanje, ki ga je sokol11 omenil. Torej, kaj priporočate tja do cene 350€?
Gledal sem Samsunga 2493HM, samo me nekako odvrača od nakupa tisto piskanje, ki ga je sokol11 omenil. Torej, kaj priporočate tja do cene 350€?

odem81 ::
No jaz se na koncu nabavil Samsunga 2493HM. S sliko sem zadovoljen, z dizajnom tudi, ne vem pa če ne nekaj šparajo na vezjih. Če nimaš brightness na 100% začne zadeva oddajat nekakšen zvočni šum iz dela kjer je napajanje (preizkušeno na dveh 2493HM) tega nisem videl od časov katodnega Philipsa 190P. Takrat je bila fora da je bilo odvisno od električne napeljave, ponekod je malo piskal ponekod pa ne. :|
Hm zanimivo, ravno probal na svojem pa nimam tega problema.

DixieFlatline ::
@overclocker:
Nekateri priporočajo ViewSonic VX2435wm.
Nekateri priporočajo ViewSonic VX2435wm.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

opeter ::
Počakajte na nove Applove zaslone. Baje bodo vsebovale kar nekaj novosti v smislu prikaza slike.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

PARTyZAN ::
Mogoce. Ampak cena bo pa tudi 1x visja od konkurencnih "navadnih" monitorjev.
Ampak hej, ce bi rad mel jabuke na ohisju ;>
Ampak hej, ce bi rad mel jabuke na ohisju ;>

MrStein ::
Če dam 2x več za boljši monitor je OK, razen če gor piše Apple ?

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ima kdo kaj informacij o temule BenQ FP241VW?
Dobi se po neverjetni ceni.
Zanimivo, da nikogar ne zanima :)
Dobi se po neverjetni ceni.

Zanimivo, da nikogar ne zanima :)
Zgodovina sprememb…

skrc ::
@jELKO... na HPjevih straneh je napaka, saj ima monitor boljšo IPS matriko (mislim, da je to S-IPS). Če pogledaš na LG.Philipsovo spoletno stran boš videl, kakšna je dejansko matrika. Tudi Tftcentral je napisal, da gre za boljšo IPS matriko.
@brajdo moj HP je odličen. Tudi "preživo" rdečo mi je uspelo nastavit, tako kot mora biti. Skalibriral sem ga z Spyder2 kalibratorjem.
@yovama... sčasoma bodo povečini vsi wide gamut, le da bodo barve skalibrirane, oziroma jih bo software uredil. In če na tftcentral napišejo, da so barve najlepše, kar so jih do sedaj videli, mora biti nekaj na tem.
@brajdo moj HP je odličen. Tudi "preživo" rdečo mi je uspelo nastavit, tako kot mora biti. Skalibriral sem ga z Spyder2 kalibratorjem.
@yovama... sčasoma bodo povečini vsi wide gamut, le da bodo barve skalibrirane, oziroma jih bo software uredil. In če na tftcentral napišejo, da so barve najlepše, kar so jih do sedaj videli, mora biti nekaj na tem.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO

cannonball ::
Ali kdo ve v čem je skrivnost sumljivo nizkih cen Viewsonicovih monitorjev v Sloveniji?
Npr. VX2435WM 350€, povsod drugje okoli 600€. Ali ga je kdo kupil po tej ceni, je z monitorjem vse OK?
Npr. VX2435WM 350€, povsod drugje okoli 600€. Ali ga je kdo kupil po tej ceni, je z monitorjem vse OK?

JamesBond ::
Jaz sem tudi mislil nabavit en 24" al pa 26" monitor, pa sem si zdaj premislil in bom raje kupil 40" LCD TV in mel gor priklopljen računalnik. Se mi zdijo monitori kar dragi, glede na to, kako majo male diagonale. Ma kdo kakšen razlog, zakaj bi mi raje priporočal monitor kot TV?

ostrina, locljivost, barve, input lag...
TV-ji so optimizirani za prikazovanje filmov - to bi moralo vse povedat. Ceprav najdes tudi LCD TV-je, ki so primerni za PC priklop in delo, vendar se dobro pozanimaj na Webu in pred nakupom definitivno probaj sliko preko HDMI prikljucka.
lp
TV-ji so optimizirani za prikazovanje filmov - to bi moralo vse povedat. Ceprav najdes tudi LCD TV-je, ki so primerni za PC priklop in delo, vendar se dobro pozanimaj na Webu in pred nakupom definitivno probaj sliko preko HDMI prikljucka.
lp

1920x1080 mi je čisto dovolj drugače bi rabil vedno še nadgrajevati rač., če bi hotel kako novo igrico pognat na višji resoluciji. Input lag mislim, da nebo problem, pač nebom vzel ravno kakega modela, ko ma groznega.
A v ostrini in barvah je taka razlika? Ne vem, če bi verjel to.. koliko sem gledal majo LCD monitori še nekateri vedno TN matriko.. ki bi naj bila slabša od matrike povprečnega LCD TV?
A v ostrini in barvah je taka razlika? Ne vem, če bi verjel to.. koliko sem gledal majo LCD monitori še nekateri vedno TN matriko.. ki bi naj bila slabša od matrike povprečnega LCD TV?

Ce mislis na TV gledat iz 2-3 metrov, potem ostrina ne bo problem. Ce pa od blizje, pa je HD locljivost prenizka - pike so prevelike.
Za igre in filme ti je TV cisto v redu. Za kaj drugega pa ne vem, ce je ravno pametno.
Najbolje, da vzames notebook in gres probat v Bigbang ali kam drugam kjer imajo postavljene Demo TV-je.
lp
Za igre in filme ti je TV cisto v redu. Za kaj drugega pa ne vem, ce je ravno pametno.
Najbolje, da vzames notebook in gres probat v Bigbang ali kam drugam kjer imajo postavljene Demo TV-je.
lp

destiny ::
Na 32'' FHD je pika verjetno čist OK tudi na blizu. 32'' FHD je recimo ta: Samsung LE-32A659

Pa si ti to videl(gledal) ali govoris na pamet?
Ce bos malo bral po forumih, folk joka, da je ze 27" prevec za 1920x1200 resolucijo - kaj sele 32". Dejansko je meja 26" (25.5"), da imas lahko udobno monitor pred sabo. Vse kar je vec in na tej resoluciji, moras gledat iz malo vecje razdalje - 1m in vec.
LP
Ce bos malo bral po forumih, folk joka, da je ze 27" prevec za 1920x1200 resolucijo - kaj sele 32". Dejansko je meja 26" (25.5"), da imas lahko udobno monitor pred sabo. Vse kar je vec in na tej resoluciji, moras gledat iz malo vecje razdalje - 1m in vec.
LP

Saj jaz sem mislo, da bi si eno klubsko mizico postavo ene 2m stran, en fotel pa wireless miško pa tipkovnico. Pa 40" TV.

destiny ::
Govorim bolj na pamet
. Jest si takega TV-ja ziher ne bi "pripopal" 70cm od mojih oči in bi si ziher rajš monitor kupil. Obstajajo pa osebki, ki trdijo da na malo večji razdalji ne vidijo več razlike med HD ready in FHD. Prav tako trdijo da morš 40'' FHD TV gledat iz dobrega metra razdalje. Kdo to v praksi počne ne vem, ampak tak uporabnik je definitvno kandidat za 32''FHD TV namesto monitorja

Kato ::
Jaz se pa popolnoma strinjam s Bondom, zato tudi nisem dal 600€ za monitor. Monitorji so precenjeni, glede na to do dobiš za 600€ 37" Full HD TV s S-IPS matriko.
Sicer moraš res odnesti prenosnik v kakšen Big Bang pa ga priklopiti na TV, sicer ne vem kako ugotoviš input lag na ta način, lahko pa saj vidiš ,če TV prikaže cool sliko brez migetanja.
Bond sej tole temo si verjetno že videl, ampak vseeno:
LG 26" monitor
Jas recimo na moji 24-tki s razdalje circa 1m ne vidim razlike med 720p ali pa 1080p.
Sicer moraš res odnesti prenosnik v kakšen Big Bang pa ga priklopiti na TV, sicer ne vem kako ugotoviš input lag na ta način, lahko pa saj vidiš ,če TV prikaže cool sliko brez migetanja.
Bond sej tole temo si verjetno že videl, ampak vseeno:
LG 26" monitor
Jas recimo na moji 24-tki s razdalje circa 1m ne vidim razlike med 720p ali pa 1080p.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()

Nisem videl one teme, niti je zdaj nimam cajta prebrat - bom zvečer. Drugače sem pa itak razmišljal, da bi vzel 1366 resolucijo najprej, ker sem gledal neke teste in moreš res od blizu pozorno gledat ,da razliko vidis. Ampak sem potem gledal pri kolegu na 50" Full HD plazmi pa rač. priklopljen gor, pa se mi je zdelo, da ne škodi ravno višja resolucija.

Evo grem po TV za dobre pol urce, gledal sem tega:
Samsung LE-40A557P
Če ma kdo kak bolši predlog (keep in mind, da rabim TV tudi kot monitor) za podoben denar (lahko je tudi 94cm) naj prosim pove zdaj :)
Samsung LE-40A557P
Če ma kdo kak bolši predlog (keep in mind, da rabim TV tudi kot monitor) za podoben denar (lahko je tudi 94cm) naj prosim pove zdaj :)