» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
34 / 117
»»

JamesBond ::

Na laptopu mam samo VGA izhod pa linux.. bom probal vseeno :)

DixieFlatline ::

Pravte da 24" monitor ni prevelik za normalno uporabo(če sediš zravn kot ponavadi?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

kixs ::

Dixie... zakaj bi bil prevelik? Imajo nekateri tudi 30" pred nosom :)

Vse je v resoluciji!

Vecja kot je velikost ekrana, vecja mora biti resolucija.

Morda pri gledanju filmov in igranju iger ne pride do izraza, se posebej, ce gledas malo od dlje, je pa to cisto drugace pri normalnem delu na racunalniku - deskanje, office, grafika... pri tem delu pa pri veliki piki (velik ekran, nizka resolucija) izgubis ostrino slike.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Utk ::

Prevelik monitor ne obstaja. Če bi imel celo sobo tapecirano z lcd-ji, bi blo glih nekje za silo :)

Ce primerjamo 26" (dejansko 25.5") LCD monitor in 40" LCD TV.

26" LCD = 1920x1200; gostota pik = 7887 pixels/sq.in.
40" LCD TV = 1920x1080; gostota = 3035 pixels/sq.in.

Torej ima 40" LCD TV 2,6x manjso gostoto. Kar pomeni, da ga moras gledat iz 2,6x vecje razdalje, da dobis tako kvaliteto kot jo ima 26" LCD monitor. Ali 2,9x dlje kot pri 24" monitorju.

Ce je normalna razdalja monitorja nekje 60cm, je za LCD TV 1.56m.

Toliko teorije ;)

Utk ::

Seveda, velikosti morjo sledit tudi pixli, drugač je brez veze.

skrc ::

Seveda, velikosti morjo sledit tudi pixli, drugač je brez veze.

in ravno zato so lcd tvji še vedno poceni napram lcd monitorjem.
Če računalnik uporabljaš samo za filme in špile tu ne bi smelo bit problema z TVjem, ampak vedi da bo tudi tekst kockast.
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

SymonMK ::

Vem, da je bilo podobno vprašanje najbrž že postavljeno, samo bi vseeno prosil, da mi nekdo pove kateri 24" LCD spodaj mi najbolj priporočate:

Samsung 245b: http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
Samsung T240: http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
Samsung 2493hm: http://www.mimovrste.com/artikel/265004...

Hvala vnaprej ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SymonMK ()

Ti so vec ali manj enaki. Zaslon je isti. Imajo le malo drugacno elektroniko in dodatne priklope.

Sam bi vzel najcenejsega 245B+.

lp

Zheegec ::

Verjetno še niste sprobali računalnika priključit na TV - sem jih probal že kar nekaj, v glavnem vsi full HD in rezultat je bil vedno vsaj slab, če ne zelo slab. Za filme je pa to seveda OK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MrStein ::

Sem nedavno plazmo priklopil na PC. Kaj je pri tebi narobe ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jest sm se že odloču za Samsung 2493hm,ampak ste me s tem piskanjem prestrašili, tako da si ga bom sedaj kupil prek nespletne štacune, kjer ga bom prej stestiral.
Verjetno ni cela serija s to napako, če je eden tu rekel, da mu zadeva ne piska?

MrStein ::

Saj pri spletni štacuni tudi lahko testiraš.
Doma. In če ti ne paše, vrneš.
Zakon posebej predvideva ravno to.
Rok za vrnitev je dva tedna, če se ne motim. Detajli v Uradnem listu, išči ZVPoT / nakup na daljavo
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ja sej to vem, samo ti manj časa vzame če v štacuni probaš, ne pa da moraš potem nazaj pošiljat.

Bela žaba ::

Bolj ko gledam za lcd monitorji do 500-600 evrov, bolj je srhljivo dejstvo, da ima vsak kak problem katerega moj prastar, petnajstkrat manj vreden 17" crt monitor nima. TN matrika je navadno sranje, tako da v rangu 22" razmišljam le o HPjevem lp2275w (tist Eizo je pa predrag). V 24" rangu sem v Big Bangu gledal Dellovega 2408WFP, me je pa odvrnil tale review - http://monitortest.blogspot.com/ - sploh tista fotka s tremi želvami, kjer je color shifting grozen. Na hardforumu sem bral o HPjevem lp2475w ter izvedel za nemalo problemov, od neostrega texta in nepotrebnih rdečih pikslov/obrob, do nezmožnosti kalibracije preintenzivne rdeče barve in raznoraznih odtenkov rozaste v sivi, vijolčaste v črni in kaj vem še kaj. Za lp2275w pravijo da celo spušča zvoke. Gledal sem tudi druge monitorje v vseh štacunah v BTCju, Samsunge, Philipse in LGje, vendar je vse skupaj neplodno, saj niso ne kalibrirani, niti slikovno gradivo ni primerno ocenjevanju slike (windows screensaverji, 500*600 pixlov reklame, kičasti intenzivni sončni zahodi, ...).

Kot sem rekel, niti enega od teh problemov nima moj crt, ki je danes vreden mogoče 50 evrov. Ne bi rekel, da je monitor nezmožen speči pico, ampak prikaz slike je nekako njegovo bistvo, zato mi ni najbolj jasno zakaj se prodaja le LCDje, če je potrebno zmetati ogromno denarja, da dobiš sprejemljiv nivo. Nisem grafični oblikovalec, me pa zanima vizualna umetnost, tako da je naprimer nezmožnost kalibracije ene barve velik problem, monitor je tako zame neuporaben tudi za brskanje po spletu.

Kaj mi torej priporočate? Vem da je nekdo napisal, da je umiril rdečo na lp2475w, ampak nevem kako si to razlagat, mogoče se je on le zadovoljil zaradi manjkritičnosti ali pa je kalibracija tako izjemno zahtevna, da drugim ni uspelo (kar pomeni da se tudi jaz ne mislim zajebavat s tem in kupovat kakšne kalibratorje). Je lp2475w sploh vreden 650 evrov? Bi mogoče izbrali kak drug monitor? Mogoče v bližnji prihodnosti prihajajo kakšni novi modeli in bi bilo bolje počakat kak mesec ali dva?

Zanimiv pogled ;)

Ampak kakorkoli obrnes je skoraj vsak danasnji LCD boljsi do tvojega CRT-ja (btw: vrednost 17" CRT-ja je prakticno 0).

Dejstvo je taksno, ce bos iskal napake, jih bos nasel povsod - tudi in predvsem pri CRT-ju. Predvsem je odvisno kaksne kriterije imas in kaj bo ekran prikazoval. Izbira je, na zalost, kljubtemu precej omejena.

lp

Ampak kakorkoli obrnes je skoraj vsak danasnji LCD boljsi do tvojega CRT-ja (btw: vrednost 17" CRT-ja je prakticno 0).

Predvsem je odvisno kaksne kriterije imas in kaj bo ekran prikazoval.

Nikakor se ne bi strinjal, da je skoraj vsak današnji LCD boljši od mojega CRTja. Le večji so, niti pod razno pa se ob sliki ne počutim enako. Praktično vsi TN monitorji padejo že zaradi tega, ker se slika spreminja ob premikanju glave. Sam se med gledanjem filmov včasih guncam na stolu, včasih te začne od sedenja leva ritnica bolet in se vsedeš napol leže v desno, včasih film gledam s postelje, včasih gledava/mo film v dvoje, ali troje, ... kakor sem videl v BTCju, bi pri nekaterih glavo moral imeti v primežu. V službi imam npr LCD Lenovo Thinkvision, pri katerem slika občutno potemni če se nagnem nazaj, torej glavo spustim 20cm nižje po vertikali. Kakor sem bral na wikipediji, je to problem TN matrike? Moj crt nima nikakršnih problemov glede gledanja pod kotom (sploh pa ne takšnih kot jih kaže slika želve na tistem Dellu), niti z barvami ni bilo problema, torej da bi naprimer ena močno prevladovala. Slika je vedno ostra, živa, text je čist... nevem, glede na videno v štacunah, ga ne zamenjam za noben LCD pod 300 evri. TN matrika po mojem mnenju ni vredna pol cene za katero se prodaja.

Kaj bo zaslon prikazoval... filme, fotografije s fotoaparata, občasno (neprofesionalno) delo s Fotoshopom, ...kot sem rekel, zanima me vizualna umetnost - barve gradijo vzdušje, na njih sloni sporočilnost, torej naj gre za film, fotografijo ali brskanje po spletnih straneh muzejev, slika mora biti balansirana, ne da ti ena barva vedno kriči ven, saj tako uniči celoto (mogoče je moj strah pri tistem lp2475w pretiran, a če toliko ljudi moti, bi tudi mene (nekdo je na hardforumu pokazal sliko ptiča in res so bili rdeči odtenki moteči)).
Nedvomno pa na moje mnenje vpliva tudi izredno slaba prezentacija v štacunah, usrane reklame, kičaste slike sončnih zahodov in podobno res onemogoča da bi si predstavljal kako se bo monitor odzval pri tem kar jaz od njega pričakujem. Glede na to da se spletnim štacunam lahko monitor vrne in zahteva denar, razmišljam da bi iz tega razloga kakšnega vzel... ampak ne vem katerega. Kot si rekel, izbira je bolj žalostna.

BluPhenix ::

barve gradijo vzdušje, na njih sloni sporočilnost, torej naj gre za film, fotografijo ali brskanje po spletnih straneh muzejev, slika mora biti balansirana, ne da ti ena barva vedno kriči ven, saj tako uniči celoto (mogoče je moj strah pri tistem lp2475w pretiran, a če toliko ljudi moti, bi tudi mene (nekdo je na hardforumu pokazal sliko ptiča in res so bili rdeči odtenki moteči)).

Tukaj pa že igra vlogo kalibracija monitorja, tako da ne preveč tega vleči v debato. Tudi CRT lahko hitro prikaže nepravilne barve.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Kalibracija kot taka že ni problem, vse je potrebno kalibrirati. Tukaj sem jo izpostavil zato, ker veliko kupcev tistega HPja pravi, da jim ne uspe umiriti rdeče barve. Moj crt, kakršnkoli jajc že je, s tem nima problema. Oz. mene zadovolji. Jaz od novega monitorja ne pričakujem veliko, rad bi sliko kakršno sem navajen na trenutnem monitorju, le da je za razliko od 17" malo večja, torej 22" ali 24". Kar me pa "jezi" pa je, da moram tisto, kar sem do sedaj jemal za samoumevno, dodatno plačevati. Naprimer navajen sem gledat filme/TV na računalniku z večih kotov, saj včasih med gledanjem pospravljam po sobi ali počnem kaj drugega. Sedaj moram to dodatno plačati, sicer dobim TN matriko pred katero moram biti dokaj naravnost. Skupaj sem zbral okoli 600 evrov, kar je moja mesečna plača in ugotavljam da tudi za ta denar ne morem kaj dosti zbirat in se pritoževat, brez da bi mi kdo rekel "kolikor denarja, toliko muske". HP mi je všeč po dizajnu in ko sem prebral mnenja kupcev, sem izvedel da ga ljudje vračajo zato ker je text zabluran, ker jim rdeče ne uspe umiriti, ker se neki rdeči piksli pojavljajo nevem kje, ker monitor spušča zvoke, ker je siva rozasta... mislim, 650 evrov ni malo denarja, sploh pa me zamori ob dejstvu, da moj 0 evrov vredni crt takšnih problemov nima.

In ne bi rad začel kakšno LCD vs CRT debato, problem je v tem, da stojim sredi štacune ko kup nesreče in ne vem kaj kupiti, ker mi po vseh prebranih reviewih in forumih nakup LCDja deluje kot eno veliko breme. Torej, kaj bi vi izbrali na mojem mestu?

PacificBlue ::

In ne bi rad začel kakšno LCD vs CRT debato, problem je v tem, da stojim sredi štacune ko kup nesreče in ne vem kaj kupiti, ker mi po vseh prebranih reviewih in forumih nakup LCDja deluje kot eno veliko breme. Torej, kaj bi vi izbrali na mojem mestu?

Kupi si Benq-ja KLIK..pa bo volk sit in koza cela. Jaz ga imam in sem čisto zadovoljen.
I&#8217;m out.
:3

Te cisto razumem, ker imam iste probleme... najvec v tem, ker sem zelo picajzlast in zelim res dobro rec, za dobro ceno. Trenutno uporabljam Dual-View CRT Sony 21" + LCD Samsung 940BF.

V bistvu je tako, ce zelis vidne kote, TN monitorji odpadejo in si ze nad 500€. Recimo, da bi bil dober LG 2600HP model s S-IPS matrico in glede na to, da nisi zadovoljen z Dell-om, ki ima PVA matrico, glej samo S-IPS monitorje. Ce pravis, da so barve premocne, potem ne smes vzeti Wide-Gamut monitorja. Torej si bolj kot ne obsojen na prejsno generacijo monitorjev. V sluzbi imam S-IPS HP 20" ne-wide in je zakon. Za doma bi vzel nekaj vecjega.

Ce bi prodajali tistega LG 2600HP za podobno ceno kot v tujini (nekaj cez 500€), sploh ne bi razmisljal.

Sicer pa tako kot si rekel... malo denarja, malo muzike... to velja ze od nekdaj. Leta 1998 sem sel iz 14" na 19" Sony-a za ceno, se dobro spomnim, malo manj kot $1000. Takrat si kupil kar je bilo in je bilo dobro za vse. Danes pa se ravno zaradi neidealne izbire ne morem odlocit kam zapravit denar :| Se najboljsi bi verjetno bil HP 3065 30 coler, vendar nima nobenih dodatnih priklopov, OSD-ja... je pa hiter (skoraj nic input-laga), dobra kakovost ekrana (S-IPS). Kot je bil ocenjen na prad.de, zelo dober monitor... cena pa cca 1.000€, kar za 30" niti ni tako grozno.

Damn! Ni nam lahko :O

lp

kmetek ::

Ima kdo kaj informacij o temule BenQ FP241VW?

Dobi se po neverjetni ceni. ;)

Zanimivo, da nikogar ne zanima :)

Tale se dobi ugodno pod 600€ ;)

PARTyZAN ::

Žaba: Jaz si lastim HPja, pa je bil edini problem do sedaj samo "preintenzivna" zelena ... stvar odpravljena. O problemih kot je zabluran tekst in spuščanje čudnih zvokov ni ne duha ne sluha ;). Vseeno ti priporočam, da monitor sam potestiraš.

Bela žaba, meni je uspelo odpravit rdečo... sprva je bila preintenzivna, a po kalibraciji z spyder 2 je vse ok.
Tiste papige, ki si jih gledal (mislim, da je šlo za primerjavo med hazrotom in hpjem) so slike na out-of-the-box nastavitvah. Ni razloga, da bi te bilo strah tistega, saj so vsi HPji presvetli, ko jih prvič priklopiš.
Če je koga motil bluran text, je bila priložena povezava do cleartype tunerja. Tu je nastal problem, saj so vsi v strahu, da njihov text ni OK, lavfali tuner in si tako tudi poslabšali ločljivost texta.

Moje mnenje je, da je HP odličen in ga ne zamenjam.

Hvala za odgovore. Torej, gledam naj S-IPS monitorje in pravite, da se da nastaviti vse barve pri HPju... torej najbolje da res tega preizkusim, saj izbire itak ni velike. Nimam pa še dodatnih 100 evrov za spyder2, tako da se bom poskusil znajti. Če ne bo šlo (review na tftcentral.co.uk prav da brez hardverskega kalibratorja ne gre) bom pač nesel nazaj.

Crimson_Shadow ::

Tole kar je Bela žaba govoril moti tudi mene in še vedno buljim v moj '17 CRT (SyncMaster 757NF)

Kadarkoli pogledam specifikacije monitorjev me mine, da bi si kupil kateregakoli '24-neža. Sami problemi in težave (barve, kot gledanja, ...)

Po drugi strani pa že vsak spodoben LCD TV nudi orenk boljše panele, katere lahko gledaš skoraj od kjerkoli (kot gledanja), plus to ta majo nebroj priključkov.

Trenutno je moj favorit za "računalniški monitor" Philips 32PFL960H (mpeg4).

Samo eno "majhno" napako ima ta LCD Je prevelik ('32) za gledanje iz približno 80cm.

Tako da trenutno čakam, da se "velikim sprdne", da bi končno začeli izdelovati tudi HQ '26 FullHD LCD TV-je.
We create worlds

Matev ::

>>> nekdo je na hardforumu pokazal sliko ptiča in res so bili rdeči odtenki moteči)).

lol

in od kje si ti tisto sliko gledal?

Kako to misliš od kje? Na forumu so ljudje fotografirali sliko na svojih monitorjih. Kot tele:

Ni mi jasno zakaj monitorji ne pridejo že v štacune solidno skalibrirani. Naj se ljudje za profesionalno rabo zajebavajo naprej v detajlih, za povprečnega človeka bi pa lahko prodajali uporabniku bolj prijazen končni izdelek. Za tak denar se mi to zdi samoumevno.

Nevem ali je že bilo tukajle omenjeno, po nekaterih forumih sem opazil tudi tale Philipsov monitor - 240PW9EB -

Ima isti LG.Display H-IPS panel kot lp2475w, 5ms G2G response time in colour gamut covering 102% of the NTSC colour space... but unlike the HP model, has more limited connectivity in the form of only a VGA and DVI-D interface. Pravijo da v evropi trenutno še ni naprodaj, vendar mogoče bi se splačalo počakat. Cena bi pomoje morala biti nižja od lp2475w.

Gregor P ::

... sedaj ne vem točno kje ste ostali pri debati, ampak ta HP LP2475w, 24" se očitno da dobit za okrog 500 evrov (+ poštnina seveda) ...

... zgornja povezava do Philipsa mi ne deluje, zato podajam tu še eno -> 240PW9EB
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kmetek ::

Žaba: Jaz si lastim HPja, pa je bil edini problem do sedaj samo "preintenzivna" zelena ... stvar odpravljena. O problemih kot je zabluran tekst in spuščanje čudnih zvokov ni ne duha ne sluha ;). Vseeno ti priporočam, da monitor sam potestiraš.

Kako si rešil?

Ingemar ::

Pozdravljeni,včeraj sem nabavil Dell 2408wfp monitor za 475€ in moram reči, da je monitor vreden vsakega eura. Trenutno imam priklopljenega preko analognega kabla in slika je še vedno odlična, zanima pa me kaka je razlika v kvaliteti slike med analognim in hdmi, ker ravno imam na lapotopu hdmi izhod. Drugo vprašanje je, kake nastavitve monitroja imate tisti, ki si ga lastite?

Drugače gledalni koti so fenomenalni in resolucija 1900x1200 sploh ni prevelika in tuzdi velikost pike ni premajhna, čeprav imam dioptrijo.

Hvala za odgovore

LP Igor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ingemar ()

Matev ::

>>> zanima pa me kaka je razlika v kvaliteti slike med analognim in hdmi,

barve so pri digitalnem vhodu veliko boljše
- je večji barvni razpon

djordjevic ::

Pozdravljeni,včeraj sem nabavil Dell 2408wfp monitor za 475€
Lahko zaupaš, kje si ga staknil za tako ceno?

PARTyZAN ::

Žaba: to je monitor out-of-the-box. Če ti gadgeta za 600€ ne misliš nastavljat ...

Pa ni potreben kalibrator, da monitorju znižaš svetlost (originalna nastavitev zažge oči) in popraviš barve, da je slika tebi všeč. Lahko si pomagaš tudi z nastavitvami ostalih uporabnikov ... magar samo za referenco.

kmetek: kalibrator.

cuso ::

Žaba: Se čist strinjam s tabo glede CRT vs LCD. Sam imam Samsung 19' 959NF in mi služi že dobrih 7 let. Zame eden izmed bolših monitorjev, služi mi pri igranju iger gledanju tv in filmov, ter vsakdanjemu delu in to popolno. Ločljivost kakršnokoli želiš brez kakšnih poslabšav, input lag je ničen, gledaš pod kakršnim kotom želiš in če maš 100Hz in več tudi oči ne trpijo preveč. Dal pa sem za njega 100K Sit pred 7 leti. Sem se pa odločil da bi rad večjo površino in že več kot pol leta iščem primen monitor za primerno ceno, vendar ima vsak večje napake ali pomankljivosti kot moj crt. Mogoče barve niso čisto točne vendar so v dobrem razmerju in nobena ne prevladuje. Tako da razumem tvojo stisko in dvome. Vrjetno se bo stanje v prihodnosti izboljšalo in se bo dalo dobiti dober lcd, LED ali OLED zaslon za primerno ceno (okrog 500 €). Sam se nagibam k nakupu LP2475w, vendar bom še malo premislil. Drugače pa vso srečo pri iskanju.
Cusko

krho ::

Sam sem lani odlično 19" IIjamo zamenjal s Dellovim 2407WFP. Ni mi žal...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

@cuso... sam sem do avgusta uporabljal 19'' LGjev 915FT Plus (oktobra 2001 sem dal zanj 115k SIT). Odličen monitor! Moti me le, da sem pridobil -3.0 dioptrije v sedmih letih uporabe. Mogoče ni za vse kriv zgolj monitor, ima pa velik vpliv. Zato sem se tudi odločil, da končno prešaltam na LCD.

@djordjevic:
staknil sem ga v harveyu Koper.

Sem se pa poigraval z RGB nastavitvami (meni ustreza bolj toplejši odtenek, se pravi več rdeče manj modre), ter svetlostjo in kontrastom in končno našel prave nastavitve, ki meni najbolj ustrezajo.:)

Naslednji teden dobim HDMI kabel in mogoče bom moral še enkrat vse nastavit. Ali pa nastavitve ostanejo? Vendar kot sem slišal, da se poveča kontrast in barve potem verjetno se ne obdržijo.

Stark ::

jest imam 24" Samsung 245B+. Na začetku sem rabil nekaj časa, da sem se navadil, sedaj mi ja kar precejšna muka, ko kdaj delam na kakšnem CRT-ju. Čez leto ali 2 bom verjetno kupil boljši monitor. Vsekakor pa ne bo manjši od 24" :)

@Ingemar: Hvala ti za info. Sam imam sicer leto in pol starega samsunga 226bw (prva serija, S panel). Sem sicer precej zadovoljen z njim, vendar potrebujejo starši monitor, pred koncem leta pa je treba malo investirat v stroške, pa mi je v oči padel že HP 2275LW - PVA, dobrih 360€, zdaj pa mi je tudi ta Dell zanimiv (zlasti ker je cenejši od 500€ ;)). Bi pa moral malo počekirat kak drugi 24" monitor, da vidim, ali mi ustreza velikost ikon. 22" mi načeloma za delo služi čisto dobro. Želim si samo še malo polnejših barv, ker imam kar dosti opravka z video delom.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja tudi mene je skrbela velikost pike, ker imam dioptrijo, samo je treba videt monitor v živo in je pika čisto dovolj velika oz. je ravno pravšnja zame. Monitor pa zelo priporočam, je vse kar sem pričakoval/želel od monitorja. In razlika je precejšnja od mojega prastarega LGja 19ke.

Sedaj, pa se mučim z iskanjem hd ozadja, ki bi mi ustrezal. Hmmmm sladki problemi:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ingemar ()

hokuto ::

ingemar a si prepričan, da si kupil model 2408WFP in ne E248WFP? razlika v imenu je dovolj majhna, da se človek zlahka zmoti, 475€ je pa cena, ki je za 2408 nekam čudno ugodna, saj še supradictus nima tako nizke.
doke!

Jaz bi tudi rad videl ta monitor za 475€. Letim jutri po njega. :p
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ja, res je, to je cena E248WFP monitorja, vendar sem dobil, zaradi njihove malomarnosti v škatli 2408WFP monitor (škatla od Della 2408wfp, gor pa nalepka in cena od Della 248WFP):D, ki je precej dražji in neprimerno boljši. Drugače niti pod razno ne bi vzel, tega cenejšega Della. No imeli pa so samo še ta primerek na zalogi. Tako, da verjento te napake ne bodo več ponovili:D

SasoS ::

Jaz sem lani zamenjal IIyamo 19" za Samsung 226BW. Rezultat so neprimerno bolj spočite oči, na CRT sploh ne morem več gledat (imel sem BNC kable, ki so imeli dosti bolj ostro sliko in 85Hz refresh, na 100 je bilo vse še bolj motno). Monitor je bil super z eno napako, TN matrika (niti ne zaradi barv, samo vidni kot me je matral)...zdaj imam 245T in mi sploh ni žal. Prva liga v vseh pogledih.

Fantocci ::

Na šihtu mi ponujajo nov monitor in se moram odločiti med slednjima:
Samsung 245B+ oz. Samsung 2443BW
Cena je tu nekje.

http://www.samsung.com/hk_en/consumer/d...

http://www.samsung.com/hk_en/consumer/d...

Prvi je iz "intelligence" serije, drugi pa iz "giant", če je to kaj važno. Glede na vaše prejšnje razprave sem ugotovil, da je precej pomembna reč vidni kot. Tu naj bi bil 245B+ boljši, ker naj bi imel po hor. in vertikali po 170stopinj, medtem ko ima 2443 samo po horizontali, po vertikali pa 160.

Kaj izbrati? Uporabljal se bo za AutoCAD risanje in montažo filmov (zaenkrat samo DVD rezolucije) in urejanje slik v Photoshopu.

bluefish ::

Oba sta TN in nekih čudežev ni za pričakovati. Če ga boš uporabljal za omenjena dela v službi, potem bi bilo smotrno prositi za kaj boljšega. Vsekakor pa vzemi tistega z večjim vidnim kotom, ker ima tudi preostale podatke bolj realne.

darjanb ::

Pozdravljeni.

Najprej se oproščam, če je bilo podobno vprašanje že kje zastavljeno med starejšimi temami, saj sem bolj nov uporabnik foruma. Torej, da preidem k vprašanju oz. moji dilemi. Odločam se namreč med zaslonom 24" LG W2452T (link) ter zaslonom 24" Samsung 245B+ (link). Lepo prosim za komentar glede teh dveh predlogov.
Če ima mogoče kdo kakšen drug predlog glede zaslona (v podobnem cenovnem okvirju) vas prosim za predloge.

Najlepša hvala že vnaprej.

SymonMK ::

Tudi ta je cool. Pa še poceni ga dobiš na enaa.com ;)

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

samsunga 245B+ sem vidu v živo in je kr dobra slika za TN matriko, sicer me ni prepričala, vendar ni tako slaba in za to ceno je to dober nakup IMO. Lgja ne poznam, ter samsunga, ki ga je predlagal SymonMK sem tudi že vidu v živo in popravici povedano, jaz ne opazim ravno vleike razlike med temi samsungi s tn matriko. Vendar ohišje mi deluje bolje od unga samsunga 245B+.
««
34 / 117
»»