» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
25 / 117
»»

mihajlo carr ::

daj mi tist koledar!
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B

a pa breskve si jedu?

kmetek ::

hehehe, koledar ti dam za 600€ = LCD :P

gregor ::

ravsek,

veliko srece ti zelim pri prodaji 2408wfp:))

jaz sem mojega prodajal za 520 eur in ni bilo interesa, je cas dopustov pa še redko kdo je pripravljen dat 500+ za 24" monitor
ce bi bila tn matrika bi verjetno hitreje sel ..., s-pva matrika precej ljudem nic ne pomeni....

no, kot sem ze napisal sem mojega poslal nazaj , sicer na moje stroske, ampak nisem imel ne casa ne zivcev se ukvarjat z neresnimi ponudbami...

ti si v boljsi situaciji saj je qsix.eu naredil napako

ce se odlocis da mui posljes nazaj pa le pohiti ker dela samo do 8 avgusta, nato ima 2 tedna dopust, ne vem ali bo kdo potem bral maile

lp

White666 ::

Ravsek, ali lahko pogledaš ali je revA01 verzija ?

+ s kerga konca pa si?
lp
Aleksander

meni je supradictus dejal v sredini julija da pride A01 konec avgusta tako da verjetno je kar prva verzija

bo pa ravsek bolj tocno lahko povedal

LP

ravsek ::

Vi samo povejte kje se to vidi, vem da lahko to preveris tako, da opazujes, po koliko se spreminja kontrast, samo je monitor se originalno zapakiran v skatli in ne bi rad zaenkrat nic probaval, ampak pustil v taksnem stanju, kot sem dobil. Pise kje na skatli tudi mogoce?

White666, LJ, Rudnik.

lp

lopov ::

Na zalost se na skatlo ne bos mogel zanasat, ker info ni zanesljiv. Monitorji z novo revizijo so menda vsi "refurbished", se pravi reklamirani in obnovljeni. Zaenkrat je minilo se premalo casa da bi se vedelo.

A po povedanem na tujih forumih je skoraj nemogoce, da se v Evropi ze dobi tak monitor. Distribucija se je zacela 23. julija in traja vsaj 14 dni, da pridejo prvi modeli do uporabnikov. Menim, da imas se nerevidiran model.

http://www.tftcentral.co.uk/forum/YaBB....

The only way you will be able to tell if it's the revised firmware is to check the sharpness setting, if the setting is in multiples of 10 then it is the revised firmware if it's in multiples of 25 then it's not.

LP

Priznam da me omenjeni monitor dokaj mika. Sicer sem imel na očeh bolj model 2709.

Za 2408 se malce bojim glede input-laga, ki je dokaj visok. Baje naj bi A01 to popravil?

A ni na škatli napisan (A00 oz A01)?, bral sem malce prejšnje poste.

No, sem vzel svoje kable, tako da so originali se vedno v originalnih vreckah in s tezavo (folija cez zaslon) le razbral, da se sharpness stele v korakih po 25, torej gre za A00 na zalost.

Ja, ampak na to se ne gre zanasat. Poglej gregojev post, ze prvi posti pise o tem da A00/A01 ne pomeni nic. Kdor kupuje v pri nas naj pocaka se 14 dni/1 mesec. V tem casu bi se morali zamenjati in v prodaji ostali le obnovljeni modeli.

@ravsek -- sozalje; a ce ne igras iger te to ne bo motil prevec. Jaz ga mam tudi, pa za tistih par urc CS:S na teden res ne vidim razlike. HL2:E2 sem preigral v enem kosu v parih urah, pa tudi OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

a00 naj bi imel nekje 60ms laga, a01 pa 40-45ms. Tale Hazro pa cca 30ms.

Moram priznat, da si ne predstavljam kako opazen je ta lag.

Načeloma ga bi uporabljal za normalno delo. Mogoče tudi za kakšno igro (npr Battlefield- prek neta). Ali se to prav čuti, npr premaknem miško pa traja nekaj časa?

GrimReaper ::

Je res. Monitor kupuješ že več kot pol leta, pa še vedno nisi našel nič primernega, čeprav je bilo v tem času predstavljenih toliko dobrih S-IPS in S-PVA matrik.

Sam res. No zdej vsaj vidim zakaj, tale miza sux. Sam 24" bi pomoje vseen not šel če bi ga takole postran dal.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Ja komaj....

Ravsek : po vsej verjetnosti bom vzel omenjeni monitor. Imaš mogoče kakšen email oz. tel številko ?

Zadevo bi moral prevzet najkasneje jutri (zaradi dopusta), z Rob Haffmansom sem že na liniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: White666 ()

Glej ZS!

Dami ::

Moram priznat, da si ne predstavljam kako opazen je ta lag.

Načeloma ga bi uporabljal za normalno delo. Mogoče tudi za kakšno igro (npr Battlefield- prek neta). Ali se to prav čuti, npr premaknem miško pa traja nekaj časa?

Mam verjetno enega izmed prvih 2408, ki so prišli v slovenijo in ne vidim nobenega laga. Eni se preveč sekirate za take stvari. Res da razn Q3 na nestu, ne igram kakih hitrih fps, ampak kvečjemu WoW ne vidim da bi blo kaj narobe. Monitor je vrhunski. Usb hub in cardreader sta zelo dobrodošla. Motijo me sam mal trdi gumbi pa plastika poka ko se monitor segreva (in to se kr fajn segreje).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Heh :) WoW ni ravno igra kjer bi lag prisel do izraza. Sam igram tudi EvE online in je enako kot WoW -- brez laga.
Imam sreco in so gumbi OK, tudi nic ne poka. Bi pa potrdil, da se kar fajn segreje.

Zgodovina sprememb…

mojega pa ni hotel nihče kupit |O |O , pa sem ga moral čez celo evropo nazaj pošiljat,

no hecam se, danes je out for delivery na nizozemskem :)

glede input laga... jaz sem igral cryis in ga nisem opazil, je pa res da nisem ekspert za te zadeve saj igre redko kdaj igram

konec tedan pa bi naj prejel 2709w:P

LP

Hvala za odgovore, vendar sem se tudi jaz odločil za model 2709. (Razlika v ceni je enostavno premajhna).

Gregor te smem vprašat kje si ga pa vzel ?(namreč več prodajalcev mi je reklo, da jih sploh ni in da po večini pošiljajo kr 24tke, jao)

skrc ::

Zdravo boysi...
V planu imam resen nakup 24''tke...
Se profesionalno ukvarjam z projektiranjem in izdelavo renderingov, a tokrat ga iščem za domačo rabo. Pregledoval sem naslednje monitorje:
- dell 2408wfp
- samsung 245T
- eizo S2431
Cene so približno iste. Zanimam pa se tudi za tegale della ki mora nazaj domov na NL :) Samsunga bom kar črtal iz liste, saj sem po parih reviewih prebral, da ga svet ne mara.
LP
PS: dodajte zraven še HPLP2475w

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skrc ()

filtr ::

Ta novega HPja še ni, HAZRO 24 je za moje pojme najboljša 24'' v tem trenutku.
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

a00 naj bi imel nekje 60ms laga, a01 pa 40-45ms. Tale Hazro pa cca 30ms.

kako pa to zmeri-š/jo

filtr ::

zraven maš crt pa zvežeš oba na grafo...clone mode.....pa dober digič...
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

d0rK ::

Wau, sam je pa pocen Dell UltraSharp 2709W. 600eur (v nemciji), napram 560 za 24" Hazrota ki se ga sploh ne da dobiti.

ja samo HAZRO ga powne :)

white666

naročil sem ga tukaj
tukaj

sicer pa gre za t.i supradictusa iz ebaya -je ze dolgo na sceni

ebay.de

pa še ocene

e-mail:

rob@qsix.eu ali
supradictus@gmail.com

gre za isto osebno, poglej pa tudi temo kateri 26" lcd kupiti , tukaj na slo-techu.

meni je danes odpisal da mi ga jutri pošlje, ima pa od 8 dalje dopust tako da pohiti če se odločiš

LP

ja samo HAZRO ga powne :)

Cist BTW me zanima v cemu in za koliko.

Leta sem bil prepricam da potrebujem najboljso robo..Ampak itak da to ni res, skoda placat premijo. LCDje
uporablam ze mnogo let, prvi je imel 15 palcev in se pa se laga pa tezko recem da sem bil kadarkoli razocaran
nad njem kaj sele dandanasnjim LCDjem. Tko da me mal zanima kje bi se razlika med tema dvema LCDjema
najbolj (ce sploh) poznala. Sploh pri vsakodnevni uporabi (gledanje filmov, browsanje, etc.) Nobene pro graficne
obdelave.

Na pamet mi sicer pride velikost pike..Nisem cekiral ker se mi ne da ampak ce se ne motim je na Dellu malo vecja. Se kaj?

Kaj pa vem, ima glossy videz, S-IPS matriko, koti so dobri.....sej maš link pa poglej.

Ja, na matriko sem pozabu. Dell ma S-PVA.

DELL:
Velikost panela: 27"
Velikost pike: 0.303 mm
Odzivni cas: 6ms
Resolucija: 1920x1200
Matrika: S-PVA
Svetilnost: 450cd/m²
Kontrast: 3000:1
Prikljucki: VGA, 2xDVI, HDMI, DisplayPort
Koti: 178°/ 178°

HAZRO:
Velikost panela: 24"
Velikost pike: 0.270
Odzivni cas: 5ms
Resolucija: 1920x1200
Matrika: S-IPS
Svetilnost: 400cd/m²
Kontrast: 700:1
Prikljucki: VGA, DVI
Koti: 178°/ 178°

Niti ni velike razlike razen v panelu. Sam sem pa lihkar prebral da ima Dell touch sensitive interface ki smrdi. Pa velka pika. Bo treba Hazrota dobit.

skrc ::

Pa velka pika?? primerjaš 27'' monitor vs 24''
Še eno vprašanje... kaj je to zaena firma Hazro? kdo kaj več ve o tem?

IMHO glossy display je VELIK minus :)

Kato ::

Mogoče se s podatkov to ne vidi ampak, vsaj meni je IPS panel s gloss premazom zares zmagovalna kombinacija. Primerjaj 24" iMac-a in pa 24-tko od Dell-a, jaz se pri iMacu skoraj vedno ustavim , pri Dellu nikoli. Mogoče se je brez veze pogovarjat o tem Hazrotu saj ni niti dobavljiv, v vsakem primeru je tale Dell za 600€ odličen nakup. Obstaja še en LG 26" ,ki ima IPS matriko (mislim ,da stane circa 500€).
IMHO glossy display je VELIK minus :)

Zakaj sej to ni kot pri nekih cheap laptopih, kjer lahko samo en vidi sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kato ()

Eh, ne vem, enostavno mi ni vsec ker so barve prevec zive. Sej lepo zgleda, sam me nekaj odbija.

Danes sem zelel nekaj carati s SoftMCSS, pa vidim da pise, kako monitor ne podpira DDC/CI.
Prikljucen je na ATI 4850 preko DVI kabla, tko da se mi zdi cudno da to ne stima. kaksen predlog oz. resitev? Ker ne morem nic spreminjati, vse nastavitve so "zamrznjene".

Slikca:

Edit: nasel na support forumu ... spet je Dell zaje*** ;((
softMCCS - Monitor signal input detection

60h is the MCCS command byte for input selection. Like most MFMs the 2408 has multiple inputs: set to 03h for DVI-1 and 04h for DVI-2.

The reason you can't select HDMI or DisplayPort is that Dell's firmware is only MCCS 2.1 compliant, and MCCS 2.1 only recognized 2 digital inputs (as compared to 4 in MCCS 3.0).

You should consult the VESA MCCS specification for more information.

Zgodovina sprememb…

"I messaged Hazro, and they got back to me with this:

Many thanks for showing interest in Hazro monitors. Unfortunately, Hazro
no longer deal direct with end users. Overclockers, amongst other
resellers [details of whom will be published online] are due to stock
the HZ24Wi and HZ26Wi units in the next 2-3 weeks [we anticipate around
15th August]. We therefore recommend that all sales related queries be
forwarded to Overclockers UK.

It is also correct that both the Wi models will feature HDMI and HDCP."

Torej imaš priklopljena lahko le dva vira ,če prav razumem. Ampak so pa cepci tile pri Dellu.8-O Ja zakaj so pol sploh dal toliko priključkov ,če lahko uporabiš le dva?

@Kato -- ce se nanasa na moj post - vsi prikljucki delajo, le da gre DCC/CI komunikacija le preko dveh. Na zalost je monitor prednastavljen tako, da sta ta dva porta HDMI in DisplayPort. Nimam HDMI kabla, DisplayPort kabel je pa prilozen, a nimam ustreznega adapterja za na grafiko. Cist nesrecna kombinacija :/ S SoftMCSS programom se da to spremeniti, a za kakrsenkoli poseg moras najprej imeti vzpostavljeno komunikacijo :P

Bom pa nabavil HDMI kabel, ze zaradi tega, da sprobam trditve, da je lag preko HDMI manjsi kot preko DVI, pa se laptop imam, ki nima DVI, pac pa HDMI.

Zgodovina sprememb…

Kaj sploh je DCC/CI komunikacija, še nikoli nisem slišal za to?

Jaz tudi.

DCC/CI --> Display Data Channel/Command Interface

Display Data Channel @ Wikipedia

DDC/CI (CI = command interface) is an extension to DDC specified by VESA in August 1998. It allows a computer with a suitably designed graphics adapter to adjust monitor parameters such as brightness and colour balance, or to initiate degaussing. DDC/CI monitors are sometimes supplied with an external colour sensor, to allow automatic calibration of the monitor's colour balance. Some tilting DDC/CI monitors support an auto pivot function, where a rotation sensor in the monitor enables the operating system to keep the display upright as the monitor is moved between its portrait and landscape positions.

The latest version of the specification is "Display Data Channel Command Interface (DDC/CI) Standard, Version 1.1", October 2004.[1]

Specific command used to control monitors are defined in Monitor Control Command Set (MCCS) Standard.

Dodal bi se, da ponekod omenjajo tovrstno kumunikacijo preko USB, recimo CRT Samsung 959NF ima to tako urejeno, ker preko VGA in BNC prikljuckov ne prenasa teh podatkov (lahko pa da moja grafika ni tega podpirala, v vsakem primeru je bil povsod zaznan kot "unknown monitor). Pol mas pa zraven prilozen program, s katerim nastavljas zaslon.

Zgodovina sprememb…

Gregor : Če prav razumem, si tudi ti dobil 2408 namesto 2709 ?

Koliko ti je pa sedaj računal za 2709? (skupaj s poštnino) -če te smem vprašat

A je že kdo dobil tega 27" Della? Zanima me kako opazen je input lag.

Našel YURAKU s PVA v Sloveniji, bom tega kupil :)

Muzo ::

Link? drugače pa jaz svojega še vedno nisem dobil nazaj, prvi ki sem ga dobil pač ni delal, kot sem že pisal.

Ni, preko dobavitelja samo. Morda Comshop-u rata dobijo nekaj kosov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

mile ::

In kdo je dobavitelj? povej kej več

Se mi zdi ,da si ga bo najprej sam zrihtal,šele potem bo povedal kje ga je dobil.:D

:D
««
25 / 117
»»