» »

Menjava DVD pogona v prenosniku

Menjava DVD pogona v prenosniku

zcetrt ::

Čreva na plot. Po vseh problemih z mojim preljubim Gericomom mi je sedaj crknil DVD pogon, ki je sicer (bil) od MATSUSHITE (neustrezno črkovanje mogoče). Rad bi ga zamenjal, a tu nastane manjša dilema...

Oblikovalci pri Gericomu so si izmislili prisekan rob (glej sliko). Ali lahko (estetika mi ni pomembna, oz. je nekoliko drugotnega pomena) sedaj jaz notri porinem tole ali morda tole? Sicer bom vprašal še servis, koliko pride prisekan, ampak če bo cena več kot 10 EUR višja, bom krepko premislil, če pa 20 pa sploh.

Ima kdo kakšne izkušnje z menjavo DVD pogonov v prenosnikih? Je namreč tudi na neugodni strani ohišja (disk, baterija in rami se zamenjajo brez problema).

Hvala za pomoč, mnenja in skratka vse konstruktivne predloge.

4.

Turtle ::

Povprašaj pri ANNIju...oni majo Gericome čez... Drugače je dost problemov, ker tukaj ni samo ploščica drugačna

zcetrt ::

Imaš pri drugačnosti v mislih le reža namesto pladenj ali še kaj bolj strojno nekompatibilnega? Kajti na škatli prenosnika so med modeli fottografirani tudi taki s trayem. In le-ta me ne bi prav nič motil.
4.

zcetrt ::

Anni želijo od oka 130 EUR. Zdi se mi preveč.
4.

ant ::

v prenosnik lahko vtakneš katerikoli dvd, s tem da odstraniš lice dvdja in potem ni problemov, le grdo zgleda.

LP

zcetrt ::

Hvala. Bom po vsej verjetnosti poskusil. Morda celo uspe kakšen "mod".
4.

zcetrt ::

Če bi slučajno komu prišlo prav v prihodnje: Optični pogon se vzame iz prenosnika Gericom Hummer tako, da se odvije vijak, ki je točno po pogonom na samem ohišju, nato se pogon z nekaj sile in nekaj občutka izvleče ven. Dobil sem nov pogon, na katerega sem pritrdil majhen pločevinast nosilec iz starega in ga potisnil v prenosnik. Pasal je kot ata na mamo, le da se je ugreznil noter tako globoko, kakor je skrajna točka prisekanega ohišja. Torej je tista plastika le maska.

Problem pa je nastopil, ker je bilo malce pretesno, in pladenj ni hotelo izvreči. Zato sem popustil vijake ohišja (tudi ostale, ne le tistega, ki drži optični pogon) in pladenj je vrglo ven. Nato sem ga pa malo modificiral (vzel v roke olfa nož in ... Bilo je pregrdo, da bi opisoval,). Zdaj dela super, prenosnik pa je manjši :)

Ker sem opravil sam in nisem nesel na uradni servis, sem "privarčeval" celih 65 EUR. Če bi me silno motila estetika, pa bi lahko masko s stare enote prilepil na novo, saj se jo da lebo odstraniti (trije vijaki).
4.

nonenone ::

ni kaj dobro si opravil, estetika se da porihtat z malo potrpljenja, lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD pekač

Oddelek: Kaj kupiti
151489 (1319) wifi4all
»

matična

Oddelek: Kaj kupiti
112233 (2039) primy
»

prenosnik do MAX 1000 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
111312 (1145) Backup22
»

Predelava Mac G4 ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
285829 (3894) TribesMan
»

Sestavljanje kište

Oddelek: Kaj kupiti
172062 (1596) sequAn

Več podobnih tem