» »

Nakup LCD monitorja za Igranje iger, lepo prosim za nasvete

Nakup LCD monitorja za Igranje iger, lepo prosim za nasvete

mp5 ::

Lep pozdrav!
V bližnji prihodnosti bom kupil LCD. Kakor naslov pove, se bo uporabljal predvsem za igranje iger. Trenutno posedujem CRT Samsung 957, in res nimam pojma o LCD monitorjih. Zanima me kako je z "Wide" monitorji pri igranju iger oz. z ločljivostjo 1600 x 1200 oz. 1680 x 1050i. Trenutno igram na ločljivosti 1240 + 1024, pa me zanimajo razlike. Za višjo ločljivost je verjetno potrebna tudi grafična kartica višjega ranga.
To me zanima predvsem, ker sem prebral, da veliko ljudi za igre hvali NEC 20WGX2 PRO, kateri pa stane 130k oz ali je dovolj Samsung 971P, oz. Samsung 940BF za manj denarja.

Vem, da je bilo veliko tem o nakupu LCD, vendar lepo prosim za vaše nasvete oz predloge za nakup monitorja. (diagonala 19, 20, oz več, denar do 130k, rajši pa manj).

Za vse odgovore sem vam že vnaprej zahvaljujem.

Zheegec ::

Z ločljivostjo 1680x1050 v novih igrah ni težav, pri starejših imaš pa črn rob ob strani (nekako kot da bi kupil 17" LCD hehe). pojdi si NECa nekam pogledati zraven slabših monitorjev, da boš resnično videl razliko. BB pri Koloseju v BTC recimo.
Med cenejšimi predlagam kakšen LG L2000C - sem ga imel pred NECom in sem bil zadovoljen. Med še cenejšimi imaš potem 20" TN kot je LG L204WT in Samsung 206BW. 971P je sicer dober samo PVA matrika ima malo problemov z odzivnim časom in input lagom, zato potem raje kakšnega s TN matiko in kakšnih 6ms, ne gledati nič dragega ker je vse bolj ali manj enako. 19" ti sicer ne priporočam. Za 20" LCD rabiš že vsaj 7800GT.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dzinks63 ::

:)) Če boš vzel večji monitor (ločljivostjo 1600 x 1200 oz. 1680 x 1050) moraš imet tudi vrhunsko dober računalnik (predvsem grafično ala 8800), da ti bo tekoče poganjal najnovejše igre (za stare tak ni problem) na teh ločljivostih. Če pa to že imaš, potem ni problem, monitorji so vsak dan boljši in cenejši. Vzam kakega z nizkim odzivnim časom , da ne ghostinga.

mp5 ::

Ok, že več dni prebiram vse forume o LCD-jih. Odločil sem se, da ne bom kupil WIDE, sedaj pa vas prosim, da mi poveste oz. priporočate 19" in 20" monitorje, ki niso WIDE in so odlični za igranje iger. Cena do 100k - 110k. Hvala

Zheegec ::

Kakšen L2000C od LG, ghostinga je minimalno... Dober monitor, samo ker veliko igram igre pa tudi za filme sem ga prodal pa kupil 20" wide NEC 20WGX2PRO - wide all the way baby :)
it's your loss...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Turtle ::

NEC 20WGX2PRO ...to je "real thing" se strinjam ...pogojni (cena) DELL UltraSharp 2007WFP

Pesimist ::

NEc ma kr fajni input lag. Dell pa se dosti vecje. To ze niso gaming monitorji v pravem smislu besede prej all around zadeve. Najbolsi in najbol odzivna sta prav Samsungov 206 in 226 medtem ko je prvi kompletno brez input laga drugi pa ma nekaj malega zanemarljivega.

tsatthoggua ::

Pred kratkim sem imel testno NEC 20WGX2 pro in lahko monitor samo pohvalim. Sicer ima nekaj problemov s bandingom, vendar ce pustis monitor na default nastavitvah (vsaj kontrast) banding ni opazen. Zorni koti so odlicni, prav tako barve ( bi celo rekel da se moj stari IIyama 452 pro skrije), crna je res crna, backlighta ni bilo niti najmanj opaznega. Input lag in ghosting prav tako nista bila opazna. Uglavnem res monitor kot se sika. Edini minus je rahlo zasoljena cena.

Trenutno pa imam Samsung 226BW. Matrika je TN in iz tega sledi - zorni koti dokaj porazni, crna ni ravno najbolsa, prav tako je opaznega nekaj backlighta predvsem zgoraj in v levem spodnjem kotu. Ghosting in input lag ni opazen Barve so zadovoljive vendar niti pribljizno ne tako zive kot na NECu. Prednost je predvsem cena in pa to, da je lcd 22 incni v primerjavi z 20 inc NECom. Oba pa imata resolucijo 1680x1050.

Torej, ce ti ni skoda pribljizno 200€ extra denarja, navali na NECa, ker je res odlicen lcd, vendar tudi z 226BW ne bos razocaran, ce mislis samo igre nazigat in se ne ukvarjas profesionalno z kako grafiko.

mp5 ::

Ampak kot sem že zgoraj napisal, verjetno ne bom kupil WIDE monitorja. Trenutno se zanimam za LG-ja L2000C (če poznate še kakšnega z resolucijo 1600 * 1200-prosim za nasvete) in NEC Multisync-90gx2-pro, vendar o omenjenem NEC nisem dobil še nobenega odgovora oz. izkušenj oz. da skrajšam, sedaj pa vas prosim, da mi poveste oz. priporočate 19" in 20" monitorje, ki niso WIDE in so odlični za igranje iger. Cena do 100k - 110k. Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mp5 ()

mp5 ::

Ne morem popravit zgornjega posta zato:

Ko sem že zgoraj napisal, verjetno ne bom kupil WIDE monitorja. Trenutno se zanimam za LG-ja L2000C (če poznate še kakšnega z resolucijo 1600 * 1200-prosim za nasvete) in NEC Multisync-90gx2-pro, vendar o omenjenem NEC nisem dobil še nobenega odgovora oz. izkušenj oz. da skrajšam, sedaj pa vas prosim, da mi poveste oz. priporočate 19" in 20" monitorje, ki niso WIDE in so odlični za igranje iger. Cena do 100k - 110k. Hvala

XS!D3 ::

Mene pa zanima če je tale Samsung 226BW za kaj, ozeroma če je kej bolšga v tem rangu?

Zheegec ::

Po mojem škoda dati toliko denarja za TN matriko. Vzemi 206BW - ločljivost je ista, cena nižja.

mp5 - 90GX2PRO je OK zadevica, samo je TN matrika, tako da je zaradi Opticlear filtra dober kontrast, barve so pa bolj blede pa manj realne kot recimo na 20WGX2PRO.
Drugače pa je wide-screen čedalje bolj popularen na splošno, za igre je pa sploh boljša izbira, tako da priporočam wide.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

XS!D3 ::

Zanima me kašna je dejanska razlika med TN in pa naprimer P-MVA al pa S-IPS matriko, pri gamingu, office worku, gledanju filmov pa kdaj pa kdaj še kšne slikce porihtat u Photoshopu, ker v ceni je kr razlike, 2" se pa vseen neki pozna (cena 20" z kšno drugo matriko je višja), res da je ista resolucija kot 20", vendar je pika velka k pr 19", tko da pomoje ni panike, sam me zanima če kdo slučajno ma ta monitor in če je ql ozeroma če se za ta dnar dobi kej bolšga, kšn ekvivalent.

OZZY ::

@J4n3000
Glede tega samsunga....Sam sem si ga nabavu in lahko rečem naslednje. Za igrat igre je super-ni ghostinga itd... Za pisarniško delo je tuk kr ok. Za kako grafiko in podobo pa ne. Interpolacija v 2d okolju je kr ok v igrah pa zelo dobra. najbolj se monitor obnese na deklarirani ločljivosti.

Glede barv. Pač gre TN matriko. Moraš se kr potrudit da jih nastaviš ampak gre..uproabiš opcije od monitroja in pol še dodatno od grafične pa gre. Zraven monitorja sicer dobiš DVI kabel ampak je ena zanimivost. magic tune premium, ki ponuja iste nastavitve preko SW kot jih ima monitor sam ne deluje, če je monitor na DVIju ampak samo preko analognega priključka. Sicer naj ta monitor ne bi bil podprt z tem programom ampak dela...Ampak ne vem al je samo moje opažanje al kaj ampak na tem monitorju je zame boljša slika na analognem kot na digitalnem signalu.

nastavitve slike , ki je v naprej nastavljena je zame veliko presvetla in jo moraš nastavljat. Ampak ko jo nastaviš so barve še kr ok....največji problem zame je bil dobiti prave nastavitve za text...se pravi, da sem lahko text bral na vseh različnih barvnih podlagah....Največji problem je bla črna na kakem odtenku modre al pa roza in podobno....V oceni od 1-10 bi mu dal 7.
Go with the flow.

nonenone ::

jaz imam 225bw, sem kr zadovoljen, velik ekran za autocad, office tudi, internet tud dobr, igric pa ne igram, tako da ne vem kako je tuki. pri dvi seveda ne dela auto adjusment, samo na analognem izhodu, lp

Poldy ::

Če boš igral igre, potem nujno TN matriko... Lepe barve in odzivnost enostavno ne gresta skupaj, vsaj v tem cenovnem razredu ne.

Če je monitor Wide, se verjetno pojavlja ukrivljenost slike - kot bi gledal čez širokokotni objektiv, to pa pogosto povzroča slabost. Wide je samo za filme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

XS!D3 ::

Kokr vem večina novejših iger podpera wide resolucije al se da pa vsaj zrihtat da dela na wide, tko da je le vidno polje širše in nevem zakaj bi bla slika ukrivljena.

Zheegec ::

Ojoj Poldy... ukrivljanja slike ni, ker je ločljivost tudi drugačna, torej primerna formatu. Tiste stare igre ki wide-screen ne podpirajo (recimo veliko igram Starcraft), pa imaš v "aspect mode", torej imaš črni rob ob strani, nekako kot da bi kupil 17" monitor.
Wide-screen je čedalje bolj popularen, pa tudi bolj naraven je, tudi mi s svojimi očmi vidimo "wide-screen".

Odzivnost in lepe barve gresta lepo skupaj, samo je potrebno vzeti S-IPS matriko ker PVA/MVA imata še vedno malo preslabo odzivnost.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

XS!D3 ::

A pa je res tak problem s temi barvami pr TN matriki, pa ne zdej za neko pro obdelavo slik al kej tazga, mogoče kdaj pa kdaj kej u photoshopu narest za zabavo, ostalo pa filmi, igre in normaln office work?

Poldy ::

Ja poglej, kakor za koga... mene ghosting ne moti, moteče pa mi je, da so barve izprane, pa da moram imeti glavo točno poravnano z monitorjem, da se vse skupaj ne zatemni. V službi so kupili neke NECe, 19, pa so barve obupne, pa če hočeš komu kaj pokazati na ekranu, morata tiščati glavi skupaj:D .

DrSergioDJ ::

jaz imam tega 226bw par dni zdej...

pa mi je edini kiks to, da moras pac res imeti glavo poravnano z lcd-jem da ni zatemnjeno...kar je mal problem, ker zadnjih 10let sedim pred pc-jem za cca. 5cm prenizko...in se morem zdej navadit drugače sedet :D
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372974155 (38991) hariscorale
»

Enega velikega (24") ali več manših (19") (monitorji)

Oddelek: Kaj kupiti
413856 (2581) kuglvinkl
»

Kateri 19-20" LCD monitor ???

Oddelek: Kaj kupiti
71069 (922) kraftwerk
»

Igre in širokozaslonski 16:9 ekrani

Oddelek: Igre
352696 (1819) Jaffa
»

Monitor LCD 22" vreden nakupa?

Oddelek: Kaj kupiti
253159 (2108) 54321

Več podobnih tem